#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

25/10/1917: Η Οκτωβριανή Επανάσταση ξεσπά


Η Ρωσική Επανάσταση ήταν μια σειρά από μεγάλα ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στη Ρωσία κατά το χρονικό διάστημα από την 24η Οκτωβρίου 1917 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 1920 και δεν σφράγισαν μόνο την ιστορική πορεία της χώρας αυτής, αλλά επηρέασαν καθοριστικά ολόκληρη τη νεότερη παγκόσμια ιστορία. Έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά γεγονότα της ανθρωπότητας. Είναι γνωστή και ως Οκτωβριανή Επανάσταση, από το γεγονός που υπήρξε το σημείο αναφοράς της, την κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων, έδρας της προσωρινής ρωσικής κυβέρνησης, τη νύχτα της 24ης Οκτωβρίου 1917 (με το παλαιό ημερολόγιο), στην Αγία Πετρούπολη.

Nα μην λείψει κανείς από τη συναυλία Κότσιρα-Τσαλιγοπούλυ... συμπαράστασης στον λαό του Ισραήλ που διώκεται από τους βάρβαρους κατακτητές, τους Παλαιστίνιους!

Και... η φωτογραφία από τη Γάζα, για να εμπνέονται οι "καλλιτέχνες" μας και να εμπνέουν τα ανθρωπόμορφα κτήνη του ισραηλινού ναζιστικού καθεστώτος!
 

Τουρκία: 1317 εργάτες νεκροί σε 9 μήνες!

Ο αριθμός των εργαζόμενων στην Τουρκία που έχουν χάσει τη ζωή τους στο χώρο εργασίας τους, είναι εκπληκτικός. Η Τουρκία υποφέρει από τις υπερ-φιλελεύθερη πολιτική του Ερντογάν και το κόμμα του, το ΑΚΡ, για περισσότερα από 20 χρόνια. Η τουρκική αστική τάξη στοιχηματίζει την υγεία των ανθρώπων που εργάζονται για να αυξήσει τον πλούτο της και να συνάψει συμφωνίες με τις προσοδοφόρες δυτικές χώρες.

Κόψτε τα γέλια, ρε εγκληματίες

Του Γιώργου Αλεξάτου
Κι άλλοι πρόσφυγες νεκροί στο Αιγαίο. Γυναίκες, μικρά παιδιά...

Οι απελπισμένοι, όσες απαγορεύσεις κι αν υπάρξουν, θα επιχειρούν να σωθούν από τον πόλεμο και τη δυστυχία. Κι αυτό το ξέρουν οι κυβερνήσεις των χωρών της Ε.Ε., ανάμεσά τους και η ελληνική.

Και εγκληματούν.

Όταν ψηφίζεις απατεώνες, είσαι απατεώνας


Στο βίντεο βλέπουμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, και κάποιους συνεργάτες του, νυν και πρώην.
Δηλαδή, αυτός ο άνθρωπος στο βίντεο -που λέει όλα αυτά που ακούτε- είναι σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Και οι Έλληνες περιμένουν να δουν βελτίωση στις ζωές τους.
Όσο οι Έλληνες ψηφίζουν δεξιούς και αριστερούς απατεώνες, δεν πρόκειται να δουν καμία βελτίωση στις ζωές τους.
Όσο οι Έλληνες ψηφίζουν δεξιούς και αριστερούς απατεώνες, οι ζωές τους θα γίνονται όλο και χειρότερες.
Όσο οι Έλληνες ψηφίζουν δεξιούς και αριστερούς απατεώνες, η Ελλάδα θα ξεπουλιέται κομμάτι-κομμάτι.

όταν μιλάει ο τοίχος...


Σχέδια συνταξιοδοτικής καταστροφής

των Κώστα Λαπαβίτσα και Ζωή Χασιούρα
Το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» για το συνταξιοδοτικό (ΥΑ 37564/Δ9.10327/21.8.2015) σκοπεύει, αφ’ ενός, να ανοίξει τη δημόσια συζήτηση και, αφ’ ετέρου, να λειτουργήσει ως οδηγός για το σχετικό νομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή. Όσον αφορά το πρώτο στόχο, το πόρισμα σημείωσε τεράστια επιτυχία, προκαλώντας όμως αρνητική αντίδραση. Όσον αφορά τον δεύτερο, καλό θα είναι το πόρισμα να αποτύχει πλήρως, αν πρόκειται κάτι να διασωθεί από το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα.

όταν μιλάει ο τοίχος...