#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

long live Resistance!

Αυτά τα χέρια κρατάνε τη Λευτεριά της Παλαιστίνης, είναι τα χέρια που υπερασπίζονται τις ζωές των μικρών αγγέλων!
Μόνο αυτά τα χέρια, ο Ένοπλος Αγώνας των Φενταγίν, θα φέρει τη Λευτεριά στην Παλαιστίνη!
 

Χούντα ή φούντα;


Το αίσχος της ΕΡΤ

Το βράδυ της Παρασκευής 23 Οκτωβρίου η ΕΡΤ ξεπέρασε τον καταπιεσμένο της εαυτό, πέταξε τις μάσκες και επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές αντικομμουνιστικό παραλήρημα! Επέλεξε να προβάλει ταινία σύμφωνα με το σενάριο της οποίας οι Βερολινέζοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου δεν υπέφεραν από τους Ναζί. Όχι… Άλλη ήταν η πηγή των δεινών τους και όχι ο φασισμός. Από την εκδικητική μανία του Κόκκινου Στρατού υπέφεραν, όταν μπήκε απελευθερωτής στο Βερολίνο.

Allons enfants de la Partouze

Το συμβάν με τον αλευρωμένο Ολάντ δεν έγινε στην Αθήνα διότι ως Έλληνες το savoir vivre το βάζουμε παραπάνω από το Ελληνικό Σύνταγμα. Εδώ εμείς τους αποικιοκράτες τους κοιμίζουμε στην βασιλική σουίτα του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, τους ποτίζουμε λευκό γαλλικό κρασί σε γαλλικά πάρτι σε αριστερά κουλτουρέ στέκια στο Γκάζι υπό τους ήχους γαλλικής τζαζ. Στέλνουμε ως εκπροσώπους πολιτισμού τα τηλεοπτικά φερέφωνα της εξουσίας τύπου Λαζόπουλου, και για να δώσουμε βαρύτητα στέλνουμε και μία Καραΐνδρου. Εμείς στην Ελλάδα πρώτοι στην Ευρώπη καταφέραμε να βάλουμε την φαντασία του Σύριζα στην εξουσία της αποικίας. Διότι η φαντασία στην εξουσία των Ευρωπαίων αριστεριστών από το Μάη του '68 αυτή ήταν, που εις στην ελληνογαλλική μεταφράζεται ως "σκύβω ο ευλογημένος".

Στις 2 Νοέμβρη οι μαθητές βγαίνουν στους δρόμους


Μαθητικές πορείες και καταλήψεις οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα, καλώντας σε γενικό ξεσηκωμό
Μαθητικές πορείες και καταλήψεις οργανώνονται τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη σε όλη την Ελλάδα, με τους μαθητές να καλούν σε γενικό ξεσηκωμό.
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, μαθητές από εκατοντάδες σχολεία δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια, δε συμβιβάστηκαν με την άθλια κατάσταση στα σχολεία και τα σπίτια τους και πήραν πάνω τους την οργάνωση του αγώνα. Συζήτησαν μεταξύ τους τα αιτήματά τους, μπήκαν μπροστά για να οργανωθεί η πάλη τους, έβγαλαν καλέσματα, οργάνωσαν Γενικές Συνελεύσεις και πολύμορφες κινητοποιήσεις, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους!

Το πλαστικό χρήμα θα καταπιεί τους «μικρούς»

Tου Παύλου Δερμενάκη*
Η προπαγάνδα – απάτη για την πάταξη της φοροδιαφυγής και η πραγματικότητα
Η λαϊκή παροιμία λέει «τρώγοντας έρχεται η όρεξη». Κάπως έτσι «κυβέρνηση» και «τερατόικα» αφού επέβαλαν τα capital controls επεξεργάζονται νέες μεθόδους για να μείνουν μόνιμα σε εφαρμογή, στο «πειραματόζωο» που λέγεται Ελλάδα και ελληνικός λαός. Με αφορμή την αυξημένη χρήση του πλαστικού χρήματος μετά την επιβολή των capital controls και με το πρόσχημα της πάταξης της φοροδιαφυγής ξεκινούν το νέο «προαπαιτούμενο» την «υποχρεωτική αποδοχή καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS)».

Το ψυχογράφημα του Τσίπρα μέσα από εικόνες…

Σημειώναμε προ ημερών:
«ΑΝ ΜΕ τη λέξη αλητεία εννοεί κανείς την ακρότατη έκφραση του ψεύδους και του αντικοινωνικού παρασιτισμού, τότε μπορούμε να πούμε, χωρίς να υπερβάλουμε, ότι ΟΛΑ τα μνημονιακά κόμματα είναι η αλητεία των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ: Η ακραία παρασιτική εκβλάστηση των μαφιόζων του χρήματος…


…Σε κυβερνητικό επίπεδο η κορύφωση της αλητείας είναι η «αριστερή» κυβέρνηση με σημαιοφόρο τον Τσίπρα.
Ο Τσίπρας έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ και μάλιστα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα κυβερνητικής διαχείρισης…».


Οι στρατιωτίνες του Συριακού Στρατού

Μέσω "olympia"
Οι στρατιωτίνες του Συριακού Στρατού
Στις φωτογραφίες βλέπετε μία στρατιωτική μονάδα με γυναίκες στρατιώτες του Συριακού Στρατού τόσο εντός των καταλυμάτων τους όσο και κατά την χρήση του οπλισμού τους. Όπως με τους... Κούρδους, έτσι και με τους Σύριους οι γυναίκες έχουν αναπόσπαστο ρόλο στις στρατιωτικές επιχειρήσεις και ουσιαστικά κατά του ίδιου αντιπάλου: του ισλαμοφασισμού.

Όταν οι εργάτες είχαν και δεν ήταν αρχίδια


Zachi Petroball
Όταν οι εργάτες είχαν και δεν ήταν αρχίδια.

Εν πάση περιπτωση ακούστε το, θαυμάσια εκτέλεση

Στα οδοφράγματα (A Las Barricadas) ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή τραγούδια των αναρχικών της Ισπανίας κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου πολέμου. To «A Las Barricadas» είναι βασισμένο στη μελωδία του Warszawianka 1831 Οι στίχοι γράφτηκαν το 1936 από τον Valeriano Orobón Fernández.«Η συνομοσπονδία» που αναφέρεται στο τέλος του τραγουδιού αυτού, ήταν η CNT (Confederación Nacional del Trabajo – «εθνική συνομοσπονδία της εργασίας»), που ήταν τότε το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο και η κύρια οργάνωση των αναρχικών στην Ισπανία και μια σημαντική δύναμη που αντιτάχθηκε στο στρατιωτικό χτύπημα του Φρανθίσκο Φράνκο ενάντια στην ισπανική Δημοκρατία από το 1936-1939.

Capital controls are forever…

Η πλαστικοποίηση του χρήματος με πρόσχημα τη φοροδιαφυγή 
ή όλα τα λεφτά στις τράπεζες και στους δανειστές

Όταν στις 29 Ιου­νί­ου επι­βλή­θη­καν τα capital controls, λίγο μετά την ανα­κοί­νω­ση του δη­μο­ψη­φί­σμα­τος, ελά­χι­στοι υπο­ψιά­στη­καν ότι θα απο­τε­λού­σαν μιαν αθό­ρυ­βη, τε­ρά­στια για τα ελ­λη­νι­κά δε­δο­μέ­να, «διαρ­θρω­τι­κή αλ­λα­γή». Η νη­φα­λιό­τη­τα με την οποία δέ­χθη­κε η λαϊκή πλειο­ψη­φία την απο­ξέ­νω­ση από τις λι­γο­στές απο­τα­μιεύ­σεις της, τους μι­σθούς και τις συ­ντά­ξεις της θε­ω­ρή­θη­κε -και ήταν- μια ισχυ­ρή έν­δει­ξη πο­λι­τι­κής και κοι­νω­νι­κής ωρι­μό­τη­τας, σε πεί­σμα της λυσ­σα­λέ­ας προ­σπά­θειας των ΜΜΕ να στή­σουν σκη­νές αλ­λο­φρο­σύ­νης σε γκισέ και ATM.

H λεηλασία συνεχίζεται...


Κυβερνήσεις, τράπεζες και ενημέρωση

Γιώργος Δελαστίκ – «Επίκαιρα»
Αύριο, Σάββατο, θα . ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Δεν γνωρίζουμε επομένως τι αλλαγές θα υποστούν οι κυβερνητικές θέσεις αφού την ώρα που έπρεπε να γραφτεί αυτό το άρθρο δεν είχε καν αρχίσει η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ στο κοινοβούλιο, η οποία και θα ολοκληρωθεί σε μόλις… τέσσερις (!) μέρες.
Είναι βέβαιο ότι το κρίσιμο αυτό νομοσχέδιο, όπως κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας έχει ενοχλήσει τους ομίλους ενημέρωσης. Τι ακριβώς όμως θα ψηφιστεί από τη Βουλή το αγνοούμε – και, φυσικά, η κυβέρνηση Τσίπρα μόνο για ανυποχώρητη εμμονή στις θέσεις που αρχικά προβάλλει δεν έχει ποτέ κατηγορηθεί. Το εντελώς αντίθετο. Οι πολιτικές «κωλοτούμπες» είναι η κατεξοχήν ειδικότητά της.

Δεν συζητάνε

Του Γιώργου Αλεξάτου
Από τον Ιούλη και μετά, κάθε κριτική που ασκείται από αριστερούς στη μνημονιακή πολιτική που υιοθέτησε και εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζεται είτε με αυριανιστικού τύπου χυδαιότητες είτε με γενικότητες και αφορισμούς, με την αποφυγή οτιδήποτε συγκεκριμένου.

Στην τακτική αυτή πρωτοστατεί η "Αυγή" και ακολουθεί το σύνολο όσων θεωρούν υποχρέωσή τους να υπερασπιστούν δημοσίως μια πολιτική που μέχρι πριν λίγους μήνες απέρριπταν.

Βατικιώτης:"Χρέος η άγνωστη συζήτηση στη Λίμα του Περού"

Εικόνα επερχόμενης παγκόσμιας ύφεσης όπου χώρες με αδύναμες οικονομίες όπως η Ελλάδα θα μετατραπούν σε φτερό στον άνεμο, κατέγραψε ο δημοσιογράφος και οικονομολόγος Λεωνίδας Βατικιώτης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη, με αφορμή τη συμμετοχή του στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στη Λίμα του Περού, παρουσία Διεθνών οργανισμών εκπροσώπων κρατών και παγκοσμίου φήμης οικονομολόγων.

Οι τράπεζες έχουν χρεοκοπήσει! Δεν χρωστάει κανένας!- Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας

Δεν χρωστάει κανένας, δεν θα πληρώσει κανένας!
Η Τράπεζα, όταν σου έδινε τα δάνεια, δεν τα έδινε από την καλή της πρόθεση, ή επειδή της περίσσευαν…. Τα έδινε επειδή θα έβγαζε κέρδος και ήλπιζε στους καλούς οικονομικά καιρούς: ήξερε ότι είσαι Δημόσιος Υπάλληλος με έναν μισθό και τη δουλειά σου, ήξερε ότι δουλεύεις στο εργοστάσιο 10 χρόνια και ο μισθός σoυ θα είναι σχετικά σταθερός, υπολόγιζε στο μισθό σου, στη δουλειά σου. Και ας χρώσταγες κι αλλού, εις γνώση της σε δανειοδοτούσε…  Γιατί είχε βάλει τη ζωή και την περιουσία σου στο μάτι… Σου τα έδινε επειδή έτσι έβγαζε υπερκέρδη τόσα χρόνια…

Συμβασιούχοι μιας μέρας - Μεσαίωνας ταυτόχρονα και εικόνα απo το μέλλον

Γράφει η Ελένη Καλαμπόκα
Συμβασιούχοι μιας μέρας
Είμαστε ταυτόχρονα μεσαίωνας και εικόνα από το μέλλον.
Οδηγός επιβίωσης σε ακραίες εργασιακές συνθήκες
-Ποτέ μην πιστέψετε πως όταν πέφτουν τα κέρδη μιας επιχείρησης ή ενός Οργανισμού
Φταίνε οι εργαζόμενοι. 

-Όταν ακούτε κάτι τέτοιο ή  απολύσεις ετοιμάζονται  ή μειώσεις Μισθών  και  ημερομισθίων.

Τέλος εποχής

Πέτρος Αργυρίου
 Ρίξτε μια ματιά απέξω από το παραθύρι σας.
Δε θα δείτε μόνο την ελληνική κρίση. Με αυτήν άλλωστε είμαστε συγκάτοικοι για όσο και για όσους έχουν ακόμη σπίτια.
Θα δείτε μια παγκόσμια κρίση και τη χυδαιότητα των διεθνών ελίτ σε όλη της το μεγαλείο.
Θα δείτε τη Γερμανία να ανοιγοκλείνει τις ευρωπαϊκές συνθήκες κατ όπως τη βολεύει.
Το δίκιο του ισχυρού είναι συχνά υπέρτερο όλων των άλλων.
Θα ακούσετε τον Νετανιάχου, πανέτοιμο για ένα νέο ολοκαύτωμα κατά των Παλαιστινίων, να μας δίνει απλόχερα ευκαιρία για ιστορική αναθεώρηση καθώς το ολοκαύτωμα ήταν αποκλειστική ευθύνη των … Παλαιστινίων και τη Μέρκελ να επαναλαμβάνει το ότι η Γερμανία αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες της… Όχι βέβαια την ευθύνη για το κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις προς την Ελλάδα. Ποιος τη γαμεί αυτήν.