#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Λαθρέμποροι, μιζαδόροι, αρπακτικά και όλος ο «καλός κόσμος» του πολιτικο- οικονομικου-επιχειρηματικού κατεστημένου έχασε τον ύπνο του

Του Γ. Γ.
Φωτιά έχουν πάρει οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο με τους χρήστες τους να εκφράζουν τον θαυμασμό τους στον κ. Σφακιανάκη, για την άψογη και αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας που προΐσταται.
Παράλληλα μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε η υπηρεσία καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος καταφέρνοντας ένα τεράστιο χτύπημα στα κυκλώματα διαπλοκής που λυμαίνονται τον τόπο, αναπτερώθηκε το ηθικό των ψηφοφόρων του κυβερνητικού κόμματος που βλέπουν την προεκλογική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για «αμείλικτη πάταξη της διαφθοράς» να παίρνει σάρκα και οστά.

Σοβαρά εκτεθειμένη η κυβέρνηση μετά την αποκάλυψη για τις στρατιωτικές ασκήσεις "καταστολής πλήθους"

Διαστάσεις παίρνει η πολύ σοβαρή καταγγελία του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος σύμφωνα με την οποία στρατιωτικές μονάδες πραγματοποιούν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ασκήσεις καταστολής πλήθους.
Η κυβέρνηση είναι σοβαρά εκτεθειμένη, αφού τόσες μέρες μετά την καταγγελία δεν βγαίνει να τοποθετηθεί κάτι που έκαναν ήδη εργατικά σωματεία.

Το ερώτημα που τίθεται είναι εύλογο: Μπορεί η ακροδεξιά φυλλάδα «Στόχος» να πανηγυρίζει γ’ αυτές τις «επιδόσεις» των στρατιωτικών δυνάμεων και η μόνη κυβερνητική αντίδραση να είναι ένα νεφελώδεις δημοσίευμα με προέλευση «στρατιωτικές πηγές»;

Ανθρώπινο ανακοινωθέν

Εκεί που λες ότι χαθήκαν όλα, ότι ο σεβασμός στην αξιοπρέπεια έχει φύγει ανεπιστρεπτί, ένα κλικ μιας φωτογραφικής μηχανής σε κάνει να πιστεύει ότι οι στιγμές αλλάζουν την ζωή και δεν έχει καμία σημασία αν ο κόσμος ποτέ δεν θα αλλάξει.
Ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης δεν θα γινόταν τόσο γνωστός στο ευρύ κοινό αν το δράμα των προσφύγων δεν ήταν στην επικαιρότητα. Πρόκειται για τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, ο οποίος με μία ομάδα 18 γιατρών από την Αχαΐα κάνει το λειτούργημα του στα νησιά που φθάνουν κατά χιλιάδες παιδιά ανάμεσα στα ανθρώπινα ερείπια. Θα περίμενε κανείς από έναν γιατρό να θεωρεί ότι η διάκριση σε κάποιο ιατρικό συνέδριο να είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής του. Ο ίδιος όμως ανεβάζοντας την φωτογραφία στην προσωπική του διαδικτυακή σελίδα σχολιάζει: "Από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής μου …..το χαμόγελο ενός βρέφους στο ιατρείο των γιατρών της Αχαΐας στη Συκαμιά Λέσβου".

Η αλαζονεία του Μπουχέσα

του Γιάννη Λαζάρου
Κατ' αρχάς, επειδή έχουμε αφαιρέσει από το λεξιλόγιό μας πολλές ελληνικές λέξεις ένεκα του οτι μέχρι προχτές είμαστε Αμερικανάκια και την σήμερον γίναμε Ευρωπαίοι μέχρι μεδούλι ας θυμηθούμε τι θα πει η Ελληνικότατη λέξη μπουχέσας. 
Θα καταφύγουμε για βοήθεια στο Βικιλεξικό: 
Μπουχέσας
Ουσιαστικό
μπουχέσας αρσενικό 

Eυρωπαϊσμός, η ανίατη αρρώστια των παρασιτικών μεσοστρωμάτων

Του Φώτη Τερζάκη
Έβλεπα πάλι τις προάλλες τον ίδιο εφιάλτη: απόγευμα στην Πλατεία Συντάγματος, ένα πλήθος συνωστισμένων με Lacoste και με iPod και με τα μεγάλου κυβισμού τζιπ αραγμένα στους παραδρόμους, αφρίζοντας έξαλλο με κονκάρδες και πλακάτ ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ, να θερίζεται από οπλοπολυβόλα στηριγμένα στα μπαλκόνια του «Μεγάλη Βρετάνια», όπως εκείνες τις πρώτες ημέρες του Δεκέμβρη του 1944 ένα άλλο, ρακένδυτο πλήθος σωριαζόταν από τις ριπές των Εγγλέζων τού Σκόμπι… Εκείνο που πιο πολύ με τρόμαξε, ήτανε η άγρια χαρά που ένιωσα στην εικόνα τόσου αίματος, λες κι ένα αρχαϊκό, βαθιά καταχωνιασμένο ένστικτο εκδίκησης ήρθε στην επιφάνεια και βρήκε για πρώτη φορά ικανοποίηση.

Το μάρκετινγκ του φόβου

Στρατιωτικές τακτικές ψυχολογικού πολέμου χρησιμοποιεί η κυβέρνηση
μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ ενάντια στον ελληνικό λαό
 Βασίλης Βιλιάρδος
Τον τελευταίο καιρό τρομοκρατούμαστε από ειδήσεις εκ μέρους των ΜΜΕ που αφορούν καινούργιους, παράλογους και υπερβολικούς φόρους, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μειώσεις μισθών, εκμηδενισμό των συντάξεων, βίαιες φορολογικές διώξεις, φυλακίσεις, νέα προαπαιτούμενα κοκ. - όπου παραδόξως όλα ανακοινώνονται με κάθε λεπτομέρεια, πολύ πριν εφαρμοστούν στην πράξη.

Αυξάνεται η στρατιά των απελπισμένων στην Ελλάδα

Ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα -και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην Ευρώπη- είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Αυτά προκύπτουν από έρευνα που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat) αναφορικά με το ποσοστό των κατοίκων της Ευρώπης που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού (έτος αναφοράς το 2014).

Το επίκαιρο σκίτσο για το φόρο εισοδήματος που κάνει θραύση!


Κρητικοί αγρότες: «… εμείς από τώρα κι έπειτα έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση.

Κρητικοί αγρότες:
«… εμείς από τώρα κι έπειτα έχουμε πόλεμο με την κυβέρνηση. Αν περάσουν τα μέτρα αυτά, καταστρέφεται το ελληνικό κράτος τελείως. Έχουμε υποχρέωση, απέναντι στον τόπο μας, στα παιδιά μας, στην ιστορία μας, ν΄ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση των δανειστών. Ο ίδιος ο υπουργός έχει αποκαλέσει τα μέτρα αυτά ΄ταφόπλακα’ & κάποιοι κύκλοι τον πιέζουν αυτή τη στιγμή να περάσει το νομοσχέδιο. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!»
Δείτε το σχετικό βίντεο >

Η «Πασόκαινος» εποχή

του Νίκου Καραβέλου
Τι τύχη! Σ’ αυτές τις δύσκολες θάλασσες το σαπιοκάραβο να κουμαντάρουν τέτοιοι καπεταναίοι.

Αγωνιστές δεκαεπτάωροι. Ο σαραντάρης βρυχώμενος πρωθυπουργός κι εκείνος ο ανέκφραστος ο «Νοσφεράτου» (1). Αυτός που έχασε τη μνήμη του και ξέχασε να δηλώσει το αστείο ποσό του 1.000.000 ευρώ. Κι ο άλλος, αυτός ο «αριστερός», ο πνευματικός «γέρων» του πρωθυπουργού, ο πρώην κομμουνιστής, οικονομικός εγκέφαλος του συριζαϊκού θαύματος. Τέλος, ο «ιπτάμενος Ολλανδός», ο οικονομολόγος, ο σπουδασμένος στην Εσπερία, ο εκφραζόμενος στην πούρα σαξωνική, ο βαρύκοος στη γλώσσα της μάνας του.

Προαπαιτούμενες ζωές

της Μυρτώς Γρίβα
Χιλιοφορτωμένα βιογραφικά. Ειδικοί και ειδικότητες. Τόση υπερεξειδίκευση, για να απο-δομηθεί η χώρα και να οικοδομηθεί το χάος.
Δεν ακούω. Δεν διαβάζω. Δεν αποτυπώνω τα ονόματά τους πλέον. Όσο και αν προσπάθησα να καταλάβω, μου λείπει πάντα το αυτονόητο.
Φοροεπιδρομές και φοροκαταιγίδες. Αναδρομικά και προπληρωμές φόρων.
Οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, με έντονα καιρικά φαινόμενα.
"Θερμοκρασίες" για γερές κράσεις σε μια Ευρώπη που πλημμύρισε από αδύναμους ανθρώπους.

Το ανέκδοτο με τον Τσιπρα και τον ΕΝΦΙΑ… (video)

Μια φορά ήταν ο Τοτος Τσιπρας και μιλούσε στην Βουλή για τον ΕΝΦΙΑ και …. δείτε:

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ...

Αυτή η φωτογραφία είναι από τη Σλοβενία. Είναι από εχθές 20 Οκτωβρίου 2015, όχι από αναπαράσταση εποχής σε ταινία για τον Μεσαίωνα.
Να το καταλάβουμε επιτέλους: όποιος δεν μιλάει για εργατική τάξη στον 21ο αιώνα, να ετοιμάζεται να ξαναζήσει τον 12ο.
Να χαίρεστε οι δημοκράτες τον κόσμο σας.

Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα!

Είναι η Ελλάδα μια φτωχή χώρα; Δεν παράγει; Δεν επαρκεί το εθνικό παραγόμενο προϊόν για την εξασφάλιση του αξιοβίωτου της κοινωνίας; Τα παρακάτω απαντούν με στοιχεία και αριθμούς στην παραφιλολογία «περί ψωροκώσταινας», παραφιλολογία σχεδιασμένη να παραπλανήσει και να τρομοκρατήσει, προκειμένου να συνεχιστεί η απίστευτη κλοπή πόρων, πλούτου και δικαιωμάτων που ανήκουν σε αυτούς που πραγματικά παράγουν. Στους εργαζόμενους.  

Η Ηρώ Διώτη παραιτήθηκε από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ

Ενα προαναγγελθέν «διαζύγιο» πιστοποιήθηκε απόψε: Της Ηρώς Διώτη με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρώην βουλευτής, η οποία είχε καταψηφίσει τη συμφωνία του Ιουλίου και δεν είχε συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος, παρευρέθηκε στη συνέλευση μελών του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Λάρισας και ενώπιον των συντρόφων της ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το κόμμα.

Η Ζ.Κωνσταντοπούλου απαντά στον Σόιμπλε: ''«Ανοησία» είναι η άρνηση των γερμανικών αποζημιώσεων''

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter απάντησε στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο κύριος Σόιμπλε σε συνέντευξή του χαρακτήρισε «ανοησίες» τα περί γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα και η κυρία Κωνσταντοπούλου έγραψε:

Αόρατες χορηγίες από το γερμανικό ΥΠΕΞ με στόχο... την επεξεργασία της μνήμης

Στις αρχές του Σεπτέμβρη είχαμε γράψει για μία συγκλονιστική παράσταση για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη που ανέβηκε 71 χρόνια αργότερα, στον χώρο του εγκλήματος από τους Γερμανούς Ναζί και τους Έλληνες ταγματασφαλίτες συνεργάτες τους. Στις αρχές του Οκτώβρη λοιπόν μιλώντας με συντελεστές της παράστασης άκουσα με χαρά πως τους προτάθηκε να επαναλάβουν για ακόμα δύο παραστάσεις σε χώρο τέχνης της Θεσσαλονίκης το θεατρικό έργο της Χαρούλας Αποστολίδου «Το Κάψιμο του Χορτιάτη. Στον Ουρανό Πηδούν Φωτιές», στο πλαίσιο εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν εικαστικές παρεμβάσεις από 6 καλλιτέχνες με προσωπικές ιστορίες στο πλαίσιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η κρυφή ατζέντα του “κυρίου” Σόιμπλε

της Κατερίνας Αλεξανδράτου-Χατζηθεοδώρου*
Η κρυφή ατζέντα: “Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να αποτύχει”!
Με πολύ ψιλά γράμματα πέρασε μια πολύ σημαντική είδηση, για λόγους που θα γίνουν κατανοητοί παρακάτω. Είναι μια πρόσφατη στιχομυθία μεταξύ του κ. Βαρουφάκη και του “κυρίου” Σόιμπλε. “Το πρόγραμμα που συμφωνήθηκε για την Ελλάδα δεν μπορεί να εφαρμοστεί, θα αποτύχει” του επισημαίνει ο Βαρουφάκης. Και ο Σόιμπλε απαντάει:  “Γι' αυτό σχεδιάστηκε, για να αποτύχει”. Αυτή η απάντηση υποδηλώνει ότι υπάρχει ένας κρυφός σχεδιασμός, μια “κρυφή ατζέντα” εκ μέρους της Γερμανίας, την οποία η ηγετική ομάδα της κυβέρνησης όχι μόνον γνωρίζει, αλλά και την έχει αποδεχτεί. Όλη η τακτική που ακολουθεί καθιστά ολοφάνερο το γεγονός αυτό.

Δια χειρός ......