#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοσέλιδα στην Κένυα με τίτλο: «Κινδυνεύουμε να γίνουμε Ελλάδα της Αφρικής»

Σχόλιο: Ξέρουν από αποικιοκρατία στην Αφρική. Τώρα την βιώνουμε και μεις χωρίς τις αυταπάτες της οικογένειας του Ευρωπαϊσμού. Μιλάμε για νεοφεουδαρχοποίηση που η προοπτική της είναι να πάρει παγκόσμιες διαστάσεις διαλύοντας τα "αδύναμα" συντεταγμένα έθνη-κράτη.
Η χώρα έχει γεμίσει με αφίσες που θέτουν αυτό ακριβώς το ερώτημα… Καθώς τα χρέη βαραίνουν την οικονομία της Κένυας, οι οικονομολόγοι της χώρας ζητάνε να σταματήσει η διαφθορά και οι υψηλές δαπάνες του κράτους, φέρνοντας ως παράδειγμα τη χρεοκοπημένη Ελλάδα.

ΠΑΤΡΑ: ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ....ΟΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!

Εκτός ελέγχου είναι η πλέον η κατάσταση στην πόλη της Πάτρας με την κομμουνιστική δημοτική αρχή να οργιάζει σε βάρος των φιλελεύθερων συναισθημάτων και αξιών της εποχής.

Ο Πάκης έθεσε θέμα συνείδησης (της δικής μας, γιατί η δική του αναπαύεται)
 
Ο Κύριος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. (Όλα με κεφαλαία).
Ο Προκόπης ο Προσηνής ο Μεγαλόστομος. (Πάλι κεφαλαία). Ο Πάκης ο Λεβέντης ο Καραμπουζουκλής. (Κάργα κεφαλαία). Ομίλησε.
Πού;

Στη Διεθνή Διάσκεψη των Αθηνών. (Δώστου κεφαλαία).

Και το όνομα αυτής;

Σιδηρόδρομος. Πάρτε βαθιά ανάσα: «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή». (Ναι, σωστά μαντέψατε, με κεφαλαία).

Και τι είπε; Τις συνήθεις φανφάρες:

«Ουδεμία ορθόδοξη συνείδηση μπορεί να κοιμάται ήσυχη, όταν αθώες ψυχές χάνονται στη Μεσόγειο».

Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ!


ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ
Όλο και περισσότεροι πολίτεςπροβληματίζονται πλέον με τηνπαρουσία της χώρας μας στο ευρώ.Αυτός ο προβληματισμός τείνει να γίνει κυρίαρχος.
Σήμερα όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αρχίζουν να κατανοούν ότι η έξοδος από το ευρώ, στο πλαίσιοσυνολικής αμφισβήτησης της Ε.Ε. και μιας νέας προοδευτικής πορείας, ίσως να είναι αναντικατάστατη προϋπόθεση διεξόδου από την κρίση.
Την ώρα, όμως, που προσεγγίζουν αυτήν την κατεύθυνση, την ίδια ώρα αμφιβάλλουν, διστάζουν και φοβούνται.

Όταν μπλέκουν τα μπούτια τους οι Μυστικές Υπηρεσίες με τη γραφειοκρατία...

"Toyota" των "εκδημοκρατιστών" της Συρίας...
 
Το αμερικάνικο υπουργείο των Εξωτερικών, μέσω μιας τυπικής διαδικασίας του υπαλληλικού κατεστημένου και χωρίς συντονισμό με την Cia, απηύθυνε ένα τυπικό αίτημα-ερώτημα προς την Ιαπωνική εταιρία οχημάτων "Toyota", αναφορικά με τα ολοκαίνουργα, υπερσύγχρονα και τελευταίας σειράς αυτοκίνητά "Toyota", που χρησιμοποιεί σε απρόσμετρο αριθμό το "ισλαμικό κράτος" (ISIS) στη Συρία, αναζητώντας τους αγοραστές αυτών των οχημάτων, αυτούς που αγόρασαν τεράστιες ποσότητες οχημάτων, ώστε να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα.
Η τυπική απάντηση της...

Αφιερωμένο στην επιτροπή σοφών... που παθαίνουν συγκοπή μαθαίνοντας πως οι θυγατέρες τους αυνανίζονται

Νομίζω

Κλίνοντας το ρήμα "Νομίζω" στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα:
1. Νομίζω ότι έχω σπίτι, ελιές, ιδιοκτησία γενικώς και ειδικώς: 
Μου άφησε ένα σπίτι ο πατέρας και ευτυχώς που ήταν ένα και παλιό. Δεν θα είχα να πληρώσω φόρο κληρονομιάς με τις αντικειμενικές αξίες του 2007 και θα το πουλούσα για να ξεχρεώσω από εκεί που δε χρωστούσα τίποτα. Αλλά και τώρα μάλλον θα μου το πάρουν. Με το νοίκι (ΕΝΦΙΑ) που μου έχουν επιβάλλει για το δικό μου σπίτι, τη ΔΕΗ στα ύψη με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις ακόμα και αν είχα δουλειά, θα έπρεπε να βρω και δεύτερη για να πληρώνω τους νταβατζήδες που κληρονόμησαν την δικιά μου περιουσία. 

Με λένε Νώντα και προσαρμόζομαι γρήγορα!

του Κώστα Γιαννιώτη
Με λένε Νώντα, αλλά τέλος πάντων.… μπορεί να με έλεγαν και Άκη, Σάκη, Ζιζέλ, Μισέλ, Μιχαλομινάκη….. τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Δε μου αρέσει να προβάλλομαι. Γιατί πέρα από τα δημοκρατικά ιδεώδη, από τα οποία εμφορούμαι, η σεμνότητα και η μετριοφροσύνη είναι τα χαρακτηριστικά μου γνωρίσματα !

Είμαι καμιά σαρανταριά χρονώνε και είμαι από κάπου εδώ γύρω. Δεν έχει σημασία. Από κάποιο κωλοχώρι -όπως όλα τα κωλοχώρια- της Ψωροκώσταινας.

Δικηγόρος στο επάγγελμα και την κουτσοβόλευα με κάποια πλημμελήματα, κάποια διαζύγια, κάποια ασφαλιστικά μέτρα και κάποιες μικροκλοπές.

ΛΑΜΟΓΙΑ


ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ:Από 4 συντάξεις οι Αβραμόπουλος,Διαμαντοπούλου με 3 Μπακογιάννη, Ραγκούσης.. 
Του Περικλή Αθανασόπουλου

Αν ρίξουμε μια ματιά στα πολιτικά στελέχη της χώρας θα δούμε ότι...

αν όχι όλοι , σχεδόν όλοι έχουν φροντίσει σε περίπτωση συνταξιοδότησης διαδοχικά να εντάσσονται σε διαφορετικά ασφαλιστικά ταμεία και να μην προλαβαίνουν να εισπράττουν συντάξεις.Πολλοί πολιτικοί μας για να φτάσουν στο τελευταίο σκαλί της πολιτικής που είναι το βουλευτιλίκι και το Υπουργιλίκη , έχουν περάσει από διάφορες άλλες θέσεις για τις οποίες προβλέπεται σύνταξη.

Ε ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ!

Η τραπεζική παγίδα

Του Βασίλη Βιλιάρδου
Ο τρόπος με τον όποιο δημιουργούνται χρήματα από το πουθενά, αυξάνοντας την ποσότητα τους, ή καίγονται σε μία χώρα, οπότε υποφέρει από έλλειψη ρευστότητας, μοιάζει με μαύρη μαγεία – η οποία οδήγησε τελικά την Ελλάδα στην κόλαση  
«Το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα παράγει χρήματα από το πουθενά. Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι το εντυπωσιακότερο ταχυδακτυλουργικό τρικ που έχει ποτέ εφευρεθεί» (L. Angas, βρετανός οικονομολόγος, 1937). «Η διαδικασία της δημιουργίας χρήματος μοιάζει με μαύρη μαγεία» (Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας, 2007).

Οι έγκυες Ημαθιώτισσες που θέλουν να γεννήσουν παρακαλούνται να... κάνουν υπομονή ή να πάνε αλλού

Με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου Βέροιας αναστέλλονται οι γεννήσεις στην γυναικολογική κλινική. Όλες οι έγκυες που επιθυμούν να γεννήσουν παρακαλούνται να πάρουν βαθιά ανάσα και να κάνουν υπομονή. Άμα δεν μπορούν να κάνουν υπομονή μπορούν γεννήσουν είτε στο νοσοκομείο της Έδεσσας είτε των Γιαννιτσών και δεν παίζει κανέναν ρόλο που ο... γιατρός που τις παρακολουθούσε δεν θα είναι ο ίδιος. Όλοι όσοι δουλεύουν στα νοσοκομεία είναι άριστοι γνώστες του αντικειμένου.

Κατάμεστος ο Κεραμεικός (μέσα και έξω) στην ανοικτή εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας! (ΦΩΤΟ)

Μόνο εκλογική ήττα δεν πρόδιδε η σημερινή μαζικότατη συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στον Κεραμεικό, με κεντρικό ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνης αφού και η ποσότητα των παρευρισκομένων αλλά και ο παλμός εντός του χώρου, έδειχνε άνδρες και γυναίκες αποφασισμένους για την ανατροπή...

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

ΒΡΟΧΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΓΕΝΙΚΗ Η ΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΤΟΞΟ

Σε μεγάλη γενική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου προσανατολίζονται σωματεία και συνδικάτα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τους,  αναφέρουν ότι οι νέες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό θα φέρουν θηριώδη και επώδυνα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση. Όσον αφορά το πόρισμα της επιτροπής για το Ασφαλιστικό επισημαίνουν  ότι η επιτροπή πρότεινε μέτρα που απορυθμίζουν την κοινωνική ασφάλιση, τα οποία αν εφαρμοστούν επί της ουσίας οδηγούμαστε σε συντάξεις όχι στα 67 χρόνια, αλλά πάνω από τα 70.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ» ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;


ΕΞΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ!
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!
Το νόμισμα και η νομισματική πολιτική για κάθε χώρα δεν είναι ένα ουδέτερο πράγμα ή μια ουδέτερη, άνευ σημασίας, λειτουργία, όπως, ίσως, νομίζουν οι περισσότεροι.
Αντίθετα, το είδος του νομίσματος και κυρίως η νομισματική πολιτική και όσα τη συνοδεύουν παίζουν κρίσιμο, αν όχι και καθοριστικό, ρόλο για τις οικονομικές εξελίξεις σε μια οποιαδήποτε χώρα.
Στο κείμενο αυτό, θα επιχειρήσουμε να σκιαγραφήσουμε σε γενικές και αδρές γραμμές, το τι σημαίνει και γιατί είναι απόλυτα αναγκαίο για τη χώρα μας και για την έξοδο από την κρίση ένα νέο εθνικό νόμισμα και η εφαρμογή μιας νέας εθνικής προοδευτικής νομισματικής πολιτικής στο πλαίσιο μιας συνολικότερης προοδευτικής ανασυγκρότησης μιας χώρας.
Συμπυκνώνουμε αυτή την αδήριτη ανάγκη στις εξής παρατηρήσεις:

Ελλάδα: Η χώρα με τους πιο μορφωμένους άστεγους…


Φάνηκαν ήδη τα πρώτα δείγματα ανάκαμψης και ανάπτυξης στη χώρα μας, αφού –σύμφωνα με έρευνα της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κλίμακα»- το μορφωτικό επίπεδο των Ελλήνων αστέγων είναι πολύ πιο υψηλό από το πρόσφατο παρελθόν, και μάλιστα ο ένας στους πέντε έχει πτυχίο.
Στόχος της κυβέρνησης είναι όλοι οι άστεγοι να είναι πτυχιούχοι, και αυτό είναι σχετικά εύκολο να επιτευχθεί, αφού όλα δείχνουν πως οι πτυχιούχοι θα μείνουν άστεγοι.
Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η χώρα με τους πιο μορφωμένους άστεγους στον κόσμο και να βάλει τα γυαλιά στις άλλες χώρες -που έχουν άστεγους του Δημοτικού-, ενώ υπάρχει σχέδιο για πτυχιούχους ζητιάνους και πόρνες με διδακτορικό.


ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ CINE ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ

Φίλες και Φίλοι  
Δημοκράτες και δημοκράτισσες  
Συντρόφισσες και Σύντροφοι  
Εκ μέρους του προσωρινού Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας χαιρετίζω από καρδιάς τη μεγάλη και αγωνιστική σημερινή σας παρουσία στην πολιτική συγκέντρωση μας.  
Η εντυπωσιακή και θερμή αποψινή συμμετοχή σας ξεπερνάει και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας.  
Εσείς, όλοι και όλες, με το σημερινό παρόν σας, μας δίνετε δύναμη. Μας δίνετε αυτοπεποίθηση και κουράγιο να συνεχίσουμε πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά και πιο τολμηρά τον αγώνα μας.  
Φίλοι και Φίλες,