#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2015

Ρε εθνοπατέρες... πάνω στα ντουζένια μας;

Έτσι θα ξεπουλήσουν το λιμάνι του Πειραιά


Τι προβλέπει η νέα σύμβαση παραχώρησης μεταξύ δημοσίου και ΟΛΠ που προωθεί άρον-άρον το ΤΑΙΠΕΔ – Προκλητικά χαριστικές ρυθμίσεις για τον επενδυτή – Δεν κάλεσαν το υπουργείο Πολιτισμού στη διαβούλευση

Με ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου και την επισήμανση «Αυστηρά Απόρρητο & Εμπιστευτικό» παραδόθηκε από τη Διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ στο υπ. Ναυτιλίας και στον ΟΛΠ το Προσχέδιο της αναθεωρημένης Σύμβασης Παραχώρησης του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας. Το Προσχέδιο της Σύμβασης όπου περιγράφονται οι όροι λειτουργίας του ΟΛΠ, όπως είναι αυτή τη στιγμή, αλλά και όπως…. θα βολεύει στο μέλλον τον εκάστοτε αγοραστή, βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας μας

AΠOKAΛYΨH! Να γιατί -ώστε ν' αποφευχθεί ένας 3ος παγκόσμιος πόλεμος- οι Ρώσοι δεν μπορούν να κτυπήσουν την καρδιά των τζιχαντιστών, το Γενικό Στρατηγείο των φονιάδων της ISIS!

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΝΕΙΣ...


ΕΝΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ! 
Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
Οι σκληρές αντιπαραθέσεις του σήμερα φωτίζονται, ίσως, καλύτερα από τοποθετήσεις και συγκρούσεις του πρόσφατου παρελθόντος. 
Παραθέτω στη συνέχεια τις βασικές παρατηρήσεις που έκανα ως Ειδικός Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ το Δεκέμβρη του 2007 κατά τη συζήτηση τουπροϋπολογισμού του 2008 στη Βουλή, όπως είναι καταγεγραμμένες στοΓενικό Πρακτικό των Εισηγήσεων της Βουλής.
Το Δεκέμβρη του 2007 κανείς δεν μίλησε στη Βουλή για την επερχόμενηκρίση. Όλο, σχεδόν, το πολιτικό φάσμα αιωρείτο εκτός τόπου και χρόνου και οι εταίροι του δικομματισμού έπαιζαν μεταξύ τους ανούσια παιχνίδια εξουσίας, θυμίζοντας του επιβάτες του Τιτανικού λίγο πριν την πρόσκρουση.

Ιδεολογικός πόλεμος προετοιμασίας για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης

Ιδεολογικός πόλεμος προετοιμασίας για την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης 


«Σοφά» ζόμπι του κεφαλαίου


Καταρχάς, κομμένο το παραμυθάκι με τους «σοφούς» που τους μαζεύει το κράτος από καιρού εις καιρόν σε μια επιτροπή, για να κάνουν τη δουλειά της ιδεολογικής προετοιμασίας για μια αντιλαϊκή επίθεση. Οι τύποι αυτοί δεν είναι καν «σοφοί», με την έννοια που έχει αυτή η λέξη στην ελληνική γλώσσα. Συχνά δεν είναι ούτε καν τεχνοκρατικά επαρκείς για να επεξεργαστούν ένα θέμα. Στη δημόσια διοίκηση υπάρχουν στελέχη με μεγαλύτερη τεχνοκρατική επάρκεια και γνώση των αντικειμένων. Οι «σοφοί» είναι κατασκευάσματα της αστικής πολιτικής και της αστικής μιντιοκρατίας. Είναι άνθρωποι ειδικών αποστολών, που το ανύπαρκτο κύρος τους αντικαθίσταται από ένα κατασκευασμένο κύρος.

Δημοσιογραφία μόνο με χορηγούς!

Πηγή: Ματίνα Παπαχριστούδη – Hot Doc
Η εκτεταμένη διαφημιστική καμπάνια της «Ελληνικός Χρυσός» σχεδόν στο σύνολο των εφημερίδων, των ραδιοφωνικών σταθμών και των ιντερνετικών sites δεν αποτελεί έκπληξη. Πρόκειται για την πάγια τακτική των επιχειρήσεων ώστε να προστατέψουν τα συμφέροντα τους έναντι της δημοσιογραφικής έρευνας και της αποκάλυψης.

Τα μνημόνια του 4ου Ράιχ... σε μια φωτογραφία!


Οι γιατροί της Αχαΐας στη Λέσβο βοήθησαν έγκυο να γεννήσει στην παραλία!

Η 24χρονη πρόσφυγας από τη Συρία γεννάει στην παραλία με τη βοήθεια των γιατρών της ΕΙΝΑ

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των γιατρών της Αχαΐας στο δράμα των προφύγων. Αχαιοί επιστήμονες, μέλη της Ένωσης Ιατρών Νομού Αχαΐας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΙΝΑ Τάσο Γιακουμή, βρίσκονται εδώ και μέρες στο νησί της Λέσβο και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο κέντρο προσφύγων.
Καθημερινά οι γιατροί ζουν συγκλονιστικές στιγμές, ενώ αυτή που ξεχώρισε είναι ο τοκετός μιας γυναίκας στην παραλία. Όπως είπε ο κ. Γιακουμής στην αποστολή έχουν λάβει μέρος 18 γιατροί.

Η φωτογραφία που συγκινεί: Γιαγιάδες στην Λέσβο ταΐζουν προσφυγόπουλο-βρέφος

Η φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες ώρες (Από το site Rizopoulos Post) και συγκινεί....
Γιαγιάδες από την Λέσβο, φροντίζουν ένα βρέφος, μάλλον από τη Συρία, γιατί η αγάπη, το μητρικό ένστικτό των γιαγιάδων δεν έχει πατρίδα, χρώμα, θρησκεία!

Βουνά για παλιοσίδερα

Λευτέρης Κουγιουμουτζής
Τίποτα δεν είναι η Κρήτη δίχως τα βουνά της. Η ψυχή κι η αναπνιά της, η καρδιά κι η μυρωδιά της, η ζωή της όλη είναι τα όρη της. Ορη που γέννησαν θεούς παγκόσμιους κι ανέθρεψαν ανθρώπους ανυπόταχτους, που αφήσανε ανεξίτηλα τα ίχνη τους στην Ιστορία. Τ’ Αποπηγάδι κι η Μαδάρα, το Κέντρος κι ο Κουλούκωνας, ο γερο-Ψηλορείτης, ο Γιούχτας και τ’ Αστερούσια, τα Λασιθιώτικα, το Σελάκανο και τα Στειακά βουνά πλουμίζουν το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη. Γεμάτα με ιερά κι αρχαίες πόλεις ξακουστές, με κονάκια αντάρτικα και μονοπάτια λευτεριάς, με κόκαλα αντρειωμένων κι αδούλωτων ψυχών.

Ο "Μυστικός Δείπνος του Τσίπρα με τον αρχιρασοφόρο"

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει το «Εθνος της Κυριακής» υπήρξε «Μυστικός Δείπνος του Τσίπρα με τον Ιερώνυμο».
Κι ενώ η εφημερίδα μας ενημερώνει μέχρι το μενού που περιλάμβανε ο δείπνος του πρωθυπουργού με τον αρχιρασοφόρο που έγινε την περασμένη Τετάρτη («λόγω της ημέρας επιλέχτηκε νηστίσιμο μενού, που περιλάμβανε καλαμάρι, λαβράκι και σαλάτες», μας λέει η εφημερίδα) περιορίζετε να μας πει ότι οι δυο πλευρές κατέληξαν σε ένα «ιερό συμβιβασμό».

Νόμος η κατάσχεση της πρώτης κατοικίας

Οι εικόνες εξώσεων στην Ισλανδία και στην Ισπανία έρχονται και στην Ελλάδα 
Άνοιξε ο δρόμος με νόμο για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας
 
Όσο και να ήθελε να χρυσώσει το χάπι της άρσης της προστασίας από πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας ο υπουργός Σταθάκης, τελικά ήρθε η Τράπεζα της Ελλάδας και έβαλε την τάξη στην νέα πραγματικότητα που ξημερώνει για τους δανειολήπτες οφειλέτες πριν την ιδιωτικοποίηση των τραπεζών και την αγορά των "κόκκινων δανείων" κατοικίας και επιχειρήσεων από ξένα funts.

Με το ΦΕΚ που δημοσιεύθηκε με υπογραφή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, όσοι δανειολήπτες χωρίς καμία εξαίρεση δεν είναι τυπικοί στις δόσεις του δανείου τους μπαίνουν σε κατάσταση πλειστηριασμού αν δεν συμμορφωθούν με  το νέο κώδικα. 

Η πρώτη μαζική και ενωτική αντιμνημονιακή συγκέντρωση στο Σύνταγμα!

ΣΥΝΕΝΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΜΕ, ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΤΟΥ ΕΠΑΜ

Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολλών χιλιάδων πολιτών πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή (16/10) έξω από τη Βουλή, η οποία κατέκλυσε την οδό Αμαλίας στο Σύνταγμα.

Η συγκέντρωση στρεφόταν ενάντια στο μνημονιακό πολυν/διο έκτρωμα που ψηφίζεται σήμερα τα μεσάνυκτα στη Βουλή και ενάντια στην πρόταση των κυβερνητικά εγκάθετων ψευδο-"σοφών", η οποία δίνει τη χαριστική βολή στις συντάξεις και διαλύει κάθε ίχνος από δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. ...

Υπέρ πάντων

του Simple Man 
Κανένας λόγος δεν υπάρχει να ψάχνω τον αίτιο όταν έχω τον αυτουργό μπροστά μου. Κανένας λόγος δεν υπάρχει να περιμένω να βρω το κίνημα ή να με βρει αυτό για να υποστηρίξει το δίκαιο του συνόλου και το προσωπικό μου. Αυτός ο πόλεμος ξεκίνησε, συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί με νόμους που στόχο έχουν εμένα προσωπικά εφόσον προσωπικό μου το ΑΦΜ, προσωπικό μου το χρέος, προσωπικός μου ο αναγκαστικός τραπεζικός λογαριασμός, προσωπικό μου και το επιτόκιο δανεισμού και εξόφλησης, προσωπικός μου ο εξευτελισμός από τους νομοθέτες και τους εκτελεστές αυτών. Δεν υπάρχει βάσει των νόμων κατηγορούμενος επί του συνόλου. Ο νόμος είναι η λεπίδα που απειλεί το άτομο μεμονωμένα. Όσοι νόμοι τόσοι και οι λεπίδες εναντίον ενός. 

Μία φoρά και έναν καιρό, ήταν ο φόβος


«Δεν μπορώ να συμμετάσχω στην απεργία, δεν μπορώ να βγω στο δρόμο και να συγκρουστώ, έχω δυο παιδιά! Καταλαβαίνετε; Είναι αδύνατον αυτό που μου ζητάτε. Υποστηρίζω το δίκιο του αγώνα, αλλά αν δε δουλέψω θα πεινάσουν και πως θα τα κοιτάξω στα μάτια;»

Έφυγε με το κεφάλι σκυμμένο και πήγε για το μεροκάματο. Ανέβηκε στην κολώνα και στα 10 μέτρα, άκουσε το κλικ. Ο ιμάντας, ήδη μια δεκαετία σε χρήση, έσπασε, βρέθηκε στο κενό. Πέρασαν από μπροστά του στο δευτερόλεπτο της πτώσης, χιλιάδες εικόνες:

Τράπεζα της Αγγλίας: Η δημιουργία του χρήματοςΤο συγκεκριμένο βίντεο είναι από την επίσημη ιστοσελίδα της (κεντρικής) Τράπεζας της Αγγλίας. Σε συνέντευξη με τον Ryland S J Thomas, οικονομολόγο της Τράπεζας της Αγγλίας απαντάται το ερώτημα-ταμπού πως δημιουργείται το χρήμα στη σύγχρονη οικονομία. Αρχικά στη συνέντευξη διευκρινίζεται το ότι το χρήμα δεν δημιουργείται με βάση τον «κανόνα του χρυσού» (σύστημα σταθερών ισοτιμιών του Μπρέττον Γουντς / Bretton Woods) που ίσχυε παλαιότερα, διότι έχει καταργηθεί εδώ και δεκαετίες.
Το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας του χρήματος στη σύγχρονη οικονομία δημιουργείται από τις τράπεζες κάθε φορά που δίνουν δάνεια. Συγκεκριμένα μεταξύ του 1:00-1:17 ακούγεται η απίστευτη για τον πολύ κόσμο παραδοχή, ότι οι τράπεζες δεν δανείζουν μόνο με βάση τις καταθέσεις που έχουν (έτσι μάλιστα διδάσκεται στα περισσότερα σύγχρονα οικονομικά εγχειρίδια), αλλά το ακριβώς αντίστροφο. Τα δάνεια δημιουργούν τις καταθέσεις .

Η διαγραφή του χρέους διαγράφεται ή ανταλλάσσεται με νέα βαρβαρότητα


του Παναγιώτη Μαυροειδή
Μέχρι πρότινος περίσσευαν οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή (του μεγαλύτερου μέρους) του χρέους. Στο εξής οι επιτρεπτές λέξεις είναι επιμήκυνση, ανασχεδιασμός, αναδιάρθρωση και άλλα παρόμοια. Η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές έχει αποκλείσει ρητά την ονομαστική διαγραφή μέρους του χρέους. Ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Ντάισελμπλουμ ανέφερε πρόσφατα πως ένα καλό μέτρο για την «ελάφρυνση» του ελληνικού χρέους θα ήταν να τεθεί όριο στο ετήσιο ποσό αποπληρωμής, στο 15%,του ΑΕΠ. Αυτό σημαίνει αιμοδοσία 27 δις το χρόνο!

Ζεσταίνουν τις μηχανές αγρότες, κτηνοτρόφοι και αλιείς. Κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων

Τη βούλησή τους να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για τα προωθούμενα μέτρα που αφορούν μεταξύ άλλων το ασφαλιστικό και φορολογικό τους, επιβεβαίωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη δυνάμεις του πρωτογενούς τομέα.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι από τον Σύνδεσμο Ελληνικής Κτηνοτροφίας, την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, τη Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και την Πρωτοβουλία των Αγροτών, καθώς και παραγωγοί λαϊκών αγορών και αλιείς, εξέφρασαν σήμερα την πρόθεση να «ενώσουμε τις δυνάμεις μας και σαν μια γροθιά να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, αφού πλέον τα ζητήματα είναι πολύ μεγάλα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης.

(Εξαιρετικό)! Πώς χάθηκε η Aυτάρκεια στη Xώρα: To παράδειγμα της Θεσσαλίας

Γιώργος Κολέμπας
Στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας, στη λεκάνη απορροής των νερών του όρους Κόζιακα και ανάμεσα στις αγροτικές κοινότητες Κόκκινου Πύργου, Αγίων Αποστόλων, Ρογγίων, Διπόταμου και Πυργετού βρίσκονται οι φλέβες (κανάλια) με τρεχούμενο νερό ήπιας ροής.

Οι φλέβες δημιουργήθηκαν κύρια από φυσικές πηγές (ανάβρες) που με τον καιρό διανοίχθηκαν από τους αγρότες, διοχετεύοντας σ’αυτές το νερό της βροχής και των αρτεσιανών. Ο μικρός αυτός υγροβιότοπος αποστραγγίζει το νερό της περιοχής, κάνοντας τη γη καλλιεργήσιμη, επικοινωνώντας με τον Κουμέρκη και τον Αγιαμονιώτη ποταμό, οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με τους παραποτάμους του Πηνειού, Ανάποδο και Σαλαμπριά.

ΟΣΕ: Εκτροχιάστε τις ιδιωτικοποιήσεις


Το ντοκιμαντέρ που ετοίμασε η πανελλήνια ομοσπονδία σιδηροδρόμων με την Infowar Productions ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών σιδηροδρόμων. Επίκαιρο όσο ποτέ.
Παραγωγή 2012