#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Ανθρωπόμορφα αγριόσκυλα ξαναβγήκαν σεργιάνι

 Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Και βγήκαν πάλι τα αγριόσκυλα από τις βρώμικες τρύπες τους.
Δεν ψάχνουν μόνο για φρέσκο ανθρώπινο κρέας, δεν οσμίζονται μόνο το αίμα. Για συνειδήσεις ψάχνουν, να τις βρουν να τις κατασπαράξουν.
Όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, με τη μορφή ανθρώπων κυκλοφορούν.
Ολομέταξα ντυμένοι, λαμποκοπούν τα πρόσωπά τους από το λίπος και τις αντανακλάσεις των διαμαντιών που κρέμονται στα κορμιά τους.
Προσπαθούν, μάταια, να κρύψουν την εσωτερική τους ασχήμια. Η υποκρισία τους ξεχειλίζει από τα’ αυτιά και ακτινοβολείται με τη ματιά τους.
Ξετσίπωτα όντα, καθώς είναι, τρέμουν κάθε φορά που καθαρός βοριάς τους αγγίζει το πρόσωπο.

Τι κοιτάς μωρέ μαλάκα;

Πέτρος Αργυρίου
Χθες, μια ΜΚΟ κάλεσε ανθρώπους σε 143 πόλεις να κοιταχτούν στα μάτια σε μια επέτειο μνήμης για τον άνθρωπο που χάσαμε μέσα μας, γυμνή από νόημα και ουσία.

Και πήγαν οι μαλάκες.

"Κοίτα με να σε κοιτώ. Μας το λέει η ΜΚΟ".

Δε γαμιέσαι λέω εγώ;

Όλη μου τη ζωή κάνω αυτό το πράμα: κοιτάω τους άλλους στα μάτια. Γνωστούς, αγνώστους.

MEGAλα δάνεια, MEGAλη διαπλοκή

Hot Doc
Στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, το κανάλι MEGA, δηλαδή η επιχείρηση ΤΗΑΕΤΥΠΟΣ των μεγα-λοεκδοτών, χρωστούσε σε οκτώ ελληνικές τράπεζες 125 εκατομμύρια ευρώ.

Οι έξι από αυτές τις τράπεζες, το 2012, σε εποχή κρίσης δηλαδή και στενής τραπεζικής πολιτικής, χορήγησαν στο «μεγάλο» κανάλι κοινοπρακτικό δάνειο 98 εκατομμυρίων ευρώ. Τα 88 από αυτά τα εκατομμύρια χρησιμοποιήθηκαν για αναδιάρθρωση των υπαρχόντων δανείων και τα 10 εκατομμύρια για να λειτουργήσει το κανάλι.

18 εκατομμύρια Βρετανοί αρνήθηκαν να πληρώσουν – έτσι έπεσε η Θάτσερ!

Εμείς μπορούμε να ξεπερδεύουμε μέσα σε δυο βδομάδες με τα Aνδρεικελα που έχουμε πλέξει …σταματηστε να πληρώνεται το τέρας που είναι ετιμο να σε καταβροχθίσει
Η εμπειρία αυτού του κινήματος πρέπει να μελετηθεί και να αξιοποιηθεί από εμάς, γιατί έχει πολύτιμα συμπεράσματα και για τους δικούς μας αγώνες. Στο βαθμό που οργανωθούμε σε κάθε γειτονιά, με μαζικό και δημοκρατικό τρόπο, και αρνηθούμε να πληρώσουμε τους φόρους που μας επιβάλλουν, μπορούμε να έχουμε αντίστοιχες επιτυχίες!

Ραχήλ Μακρή για την επιτροπή σοφών

Επειδή, πολλά λέγονται και γράφονται σε σχέση με το Ασφαλιστικό, με αφορμή και το σημερινό «πόνημα-πόρισμα» των δήθεν «σοφών» για το μέλλον των ασφαλισμένων, καλό θα είναι να γνωρίζουμε ορισμένα πράγματα.

Πίσω από τους δήθεν «σοφούς» που επέλεξε ο κ. Κατρούγκαλος πριν τις εκλογές, για να συντάξουν το πόρισμα-λαγό, που θα αποτελέσει τη βάση για τον αφανισμό της κοινωνικής ασφάλισης (συντάξεων και παροχών) στην Ελλάδα, κρύβονται συγκεκριμένα συμφέροντα. ...

Kοσοβοποίηση του κοινοβουλίου...

...η το καλά στημένο παιχνίδι της ολιγαρχίας

Ψευδαισθήσεις και παραισθήσεις

Όταν η πραγματικότητα γκρεμίζει τα «αυτονόητα»
 
του Αποστόλη Αποστολόπουλου
Οι ψευδαισθήσεις κυριαρχούν στη ζωή μας. Ο Μαρξ έλεγε ότι η ιδεολογία δημιουργεί ψευδή εικόνα της πραγματικότητας. Ο Γκράμσι συμπλήρωσε ότι η ιδεολογία είναι και συνεκτικός κρίκος της κοινωνίας. Κάποιοι στην ελληνική Αριστερά πιστεύουν ότι ο Μαρξ είναι όπως το Κοράνι για μερικούς μουσουλμάνους: άμα τον διαβάσεις δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλο, τα έχεις μάθει όλα. Τους διαφεύγει ότι ο Μαρξ διάβασε αστούς και έμαθε από αυτούς, πολλά μάλιστα από τους αρχαίους Έλληνες.

Άπορος με απορίες …

Εκτός του ότι είμαι άπορος, έχω και πολλές απορίες. Ίσως γι΄ αυτό να είμαι και άπορος, ποιος ξέρει;.
Ξεκινάω: Οι άνεργοι έχουμε ψυχή; Κι αν έχουμε, γιατί δεν αντιδρούμε; Πόσο πιο χαμηλά πρέπει να πέσουμε για να αντιδράσουμε; Πόσο περισσότερο πρέπει να εξαθλιωθούμε; Πρέπει να τα έχουν πουλήσει όλα για να τους ξαποστείλουμε; Όταν ακούω τους πολιτικούς να μιλάνε για την ανεργία λες και πρόκειται για κάτι άυλο και άψυχο  τρελαίνομαι. Μόλις το ξανασκέφτομαι, μου ξαναγεννιέται η απορία. Οι άνεργοι έχουμε ψυχή;

Το δίλημμα ενός βλάκα

Γιάννης Λαζάρου 
Όταν και το τελευταίο κουνουπίδι στην Ελλάδα γνωρίζει πως οι αποφάσεις παίρνονται αλλού και απλά οι κυβερνητικές μαριονέτες τις διεκπεραιώνουν είναι τουλάχιστον γελοίο να υπάρχουν διλήμματα σε προαποφασισμένα. 

Η πραγματική ειδησεογραφία για την χώρα αφορά τις αποφάσεις των ισχυρών οι οποίοι ασκούν και την εξουσία ουσιαστικά στην περιοχή. Επειδή όμως αυτά γίνονται γνωστά ως τετελεσμένα σε οτι αφορά τον Ελληνικό λαό, στο μεσοδιάστημα οι παραστάσεις των "σωτήρων" καλά κρατούν.

Εδώ τελειώνει η Κοινωνική Ασφάλιση…

 Το πόρισμα των «Σοφών» για το Ασφαλιστικό

Τη διάλυση του όποιου ψήγματος δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα είχε απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση επιφέρει το πόρισμα της «Επιτροπής Σοφών» που παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Οκτώβρη.
Η «νέα αρχιτεκτονική», εφιάλτης για τους εργαζόμενους
Η «νέα αρχιτεκτονική» του συνταξιοδοτικού συστήματος παραδέχεται κυνικά στο πόρισμα της Επιτροπής ότι «καμία λύση δεν είναι ανώδυνη» και προτείνει ένα «διανεμητικό σύστημα εικονικών λογαριασμών καθορισμένων εισφορών υποστηριζόμενο από μια εθνική (κοινωνική) σύνταξη και ένα κεφάλαιο για την εγγύηση της βιωσιμότητας του συστήματος».

Ανεξόφλητος

του Simple Man 
Όσο κι αν θέλεις να βρεις μία στάλα ελπίδας μέσα στον σωρό με τα σκατά που έχουμε πέσει, ξέρεις ότι είναι ανώφελο. Στα ψιλά γράμματα των εφημερίδων οι ζωές και οι θάνατοί μας. Δεν αφορούν κανέναν. 
Ο Ζορμπάς εκτελέστηκε και το κηδειόχαρτό του καρφώθηκε στις κολώνες της ΔΕΗ. Στεκόμαστε σαν χαμένοι μπροστά στην ανακοίνωση θανάτου και κάθε μέρα βλέπουμε ότι η κηδεία αλλάζει ημερομηνίες. Κάθε μέρα και μία καινούργια. Έχουμε ξεχάσει τα ονόματα των φίλων. Έχουν όλα εκτοπιστεί από ονόματα υπουργών, πρωθυπουργών, βουλευτών και άλλων αλητήριων.

Κάλεσμα στις κινητοποιήσεις της 16-10-2015


Ανακοίνωση

Ψηφίζεται αύριο 16/10/2015 στο κατοχικό κοινοβούλιο, το πολυνομοσχέδιο με πολλά μέτρα από την από την πρώτη σειρά των προαπαιτούμενων, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους δανειστές.

Το πολυνομοσχέδιο της ντροπής, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μέτρα για την αύξηση της φορολογίας εισοδήματος, επιβολή αναδρομικών φόρων σε ανείσπρακτα ενοίκια, ενώ προχωρά σε κατασχέσεις καταθέσεων μετρητών σε λογαριασμούς και θυρίδες. Παράλληλα, δυσκολεύει το μέτρο των 100 δόσεων, αφού προβλέπει να χάνεται η ρύθμιση αν δεν καταβάλλεται η δόση εντός 30 ημερών ενώ διατηρεί τον ΕΝΦΙΑ με περαιτέρω επέκτασή του σε περισσότερες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Αντίσταση τώρα!

Του Βασίλη Βιλιάρδου
Δεν πρέπει να γίνουμε η ντροπή της Ευρώπης, επιτρέποντας στους διεθνείς τοκογλύφους να συνεχίσουν να μας χρησιμοποιούν ως το πειραματόζωο τους, πλέον για την επιβολή των μνημονίων μέσω της αριστερής δικτατορίας τους – οι δύο λύσεις της Ελλάδας
.
«Ας μην ξεχνάμε πως η Ρωσία εξυγιάνθηκε και εξελίχθηκε σε μία μεγάλη δύναμη, διατηρώντας τα δημόσια και ιδιωτικά περιουσιακά της στοιχεία ανέπαφα, μετά τη χρεοκοπία της το 1998 – όπως συνέβη και με τη Γερμανία το 1953. Φυσικά η πτώχευση, καθώς επίσης η επάνοδος τους στην ομαλότητα, ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη και επώδυνη διαδικασία. Προτιμότερη όμως από αυτήν της Ουρουγουάης, η οποία επέλεξε άλλο δρόμο, καταλήγοντας να χάσει το 40% των εδαφών της – τα οποία ανήκουν πλέον σε ξένους.  

Για την ανάγκη δημιουργίας Πολιτικής Κίνησης

Ανακοίνωση του συλλόγου "Γιάννης Κορδάτος"
Για την ανάγκη δημιουργίας Πολιτικής Κίνησης που α) θα προωθεί τη συγκρότηση λαϊκού μετώπου και β) θα συμβάλει προοπτικά στη δημιουργία επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης

Η κρίση βαθαίνει. Ο λαός βυθίζεται συνέχεια στη φτώχεια και στην απόγνωση. Το εγχώριο μεγάλο κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός γίνονται ολοένα και πιο επιθετικοί. Οι πολιτικές εξελίξεις, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, είναι ταχύτατες και δυστυχώς η Αριστερά στερείται πρωτοβουλίας.
Οι δυνάμεις της Αριστεράς δε διατυπώνουν επαρκείς απαντήσεις.
Το ΚΚΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι: