#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

(Εξαιρετικό)! Η απλήρωτη εργασία ανορθώνει…


«…δεν είμαστε συνέχεια του προηγούμενου συστήματος διακυβέρνησης αλλά αντιπροσωπεύουμε μια νέα πολιτική δυναμική».

«…Οι μετεκλογικές εξελίξεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης, με κορυφαία την κρίση στη ΝΔ, επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η δύναμη πολιτικής σταθερότητας με πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανόρθωσης της χώρας….»

Νέα δικτατορία της ολιγαρχίας με το μνημόνιο ΙΙΙ


Απίστευτης έντασης φοροκυνηγητό. Δικτατορικής σύλληψής ποινές και πρόστιμα. Κατάργηση κάθε αστικού νομικού δικαιώματος υπεράσπισης. (Έφοδοι και μέσα στα σπίτια χωρίς εντολή εισαγγελέα). Κατασχέσεις τραπεζικών λογ/μών μικροκαταθετών. Πλειστηριασμοί. Επαναφορά της φυλάκισης για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Φυλάκιση για όσους χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο. Εξανδραποδισμός του ασφαλιστικού συστήματος. Ξεπούλημα όλης της δημόσιας περιουσίας. Σκανδαλώδες ρυθμίσεις για τους καρχαρίες που αποκτούν δημόσια γη και ακίνητα. (Τους απαλλάσσουν από τον ΕΝΦΙΑ και τα δημοτικά τέλη.) Ξεκλήρισμα των αγροτών και προσχεδιασμένη καταστροφή της αγροτικής παραγωγής.

Θέλετε «ισοδύναμα»;

Νίκος Μπογιόπουλος - enikos.gr
 Όπως θα έχετε πληροφορηθεί στην Ελλάδα διαθέτουμε (δεύτερη φορά) «αριστερή» κυβέρνηση.

Που ναι μεν δεν κατάργησε τα προηγούμενα Μνημόνια, που ναι μεν στα προηγούμενα πρόσθεσε και το δικό της το τρίτο (το «αριστερό») Μνημόνιο, αλλά επειδή ακριβώς είναι «αριστερή» γι’ αυτό εκτός από Μνημόνιο έχει και… «παράλληλο πρόγραμμα».

Μάλιστα έχει και κάτι ακόμα: Η κυβέρνηση, την ώρα που εξοντώνει και λεηλατεί ό,τι δεν είχαν προλάβει να εξοντώσουν και να λεηλατήσουν οι προηγούμενοι, έχει την καλή διάθεση (σαν «αριστερή» που είναι) να ψάχνει για… «ισοδύναμα».

Η κυβέρνηση Μνημόνιο, οι δανειστές… χοντρό δούλεμα

Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Μεγαλώνει το χάσμα ΔΝΤ-Ευρωπαίων για το χρέος – Στον αέρα η συμμετοχή του Ταμείου στο 3o πρόγραμμα – Ο Ντάισελμπλουμ «τρολάρει» τις μεγάλες κυβερνητικές προσδοκίες
Την Δευτέρα ο Έλληνας υπουργός Εργασίας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Θα συμμετάσχει σε ακρόαση της Eπιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην οποία, όπως είναι αναμενόμενο, θα κυριαρχήσουν ερωτήματα για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, για την οποία ο υπουργός δύο μέρες μετά παρουσιάζει σχέδιο (πόρισμα «Σοφών») και για τα εργασιακά. Στα βοηθητικά υλικά που παρείχαν το Ευρωκοινοβούλιο και η Κομισιόν στους ευρωβουλευτές περιλαμβάνονται τα εξής: το 3o Μνημόνιο, η ανακοίνωση της Κομισιόν στις 15/7 για το περίφημο «αναπτυξιακό πακέτο» Γιούνκερ, που δεν είναι άλλο από τα κοινοτικά κονδύλια που δικαιούται η Ελλάδα μέχρι το 2020, και μελέτη για την απασχόληση στη χώρα μας που εκπονήθηκε κατά παραγγελία του Ευρωκοινοβουλίου από πανεπιστημιακό, υποψήφιο με το Ποτάμι στις τελευταίες εκλογές, με τη «Δράση» παλαιότερα. Περιττό να πούμε ότι η μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για την υψηλή ανεργία δεν ευθύνονται τα μνημόνια, αλλά η ανεπαρκής υλοποίηση των «διαρθρωτικών αλλαγών».

Σακοράφα: Επανάληψη εγκλήματος η ανακεφαλαιοποίηση

Πηγή: Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα
Η είδηση τον Μάρτη του 2013 της παραίτησης του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Πολ Κόστερ, για τους μη γνωρίζοντες πέρασε στα ψιλά.
Ωστόσο όσοι υπήρξαμε περισσότερο υποψιασμένοι, με έκπληξη αντιληφθήκαμε ότι στο ιδιότυπο μπρα ντε φερ μεταξύ του εκπροσώπου των δανειστών και των ελλήνων τραπεζιτών, εν όψει της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, μεγάλος χαμένος ήταν ο μόλις δύο μηνών πρόεδρος του ΤΧΣ.
Από τότε έως σήμερα έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Κάναμε δύο φορές εκλογές, ένα δημοψήφισμα, αλλάξαμε κυβέρνηση, πρώην πρωθυπουργοί πέρασαν στην αφάνεια, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τρίτο σκληρότατο μνημόνιο, ένα όμως πράγμα παραμένει σταθερό και αδιατάρακτο : οι έλληνες τραπεζίτες.

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στους άνεργους πτυχιούχους η Ελλάδα

Η ανεργία αποτελεί ανοιχτή πληγή για την Ελλάδα, με την ανεργία των πτυχιούχων Ελλήνων επιστημόνων που εγκαταλείπουν την χώρα αναζητώντας μία ευκαιρία, να αποτελεί ίσως το βαθύτερο τραύμα της οικονομικής κρίσης. Παγκόσμια πρωταθλήτρια στους πτυχιούχους - άνεργους είναι η χώρα μας, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που επικαλείται το περιοδικό, καταδεικνύουν αυτήν τη θλιβερή πρωτιά. Πιο συγκεκριμένα ...

Πόση δύναμη κρύβεται σε αυτά τα μάτια; Yποκλινόμαστε...


Aύριο όλοι/ες στη βουλή...


Δ. Καζάκης και Γ. Αθανασιάδης στον E-ROI - 14 Οκτ. 2015


Στο Χάρκοβο εκεί που δέσποζε το άγαλμα του Λένιν...Επιτέλους Ε.Ε. και ΗΠΑ έφεραν τη Δημοκρατία τους!!!


ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΖΑΚΙ


φραπε κι επανασταση

Ε. Βενιζέλος: Ο άνθρωπος που αθώωσε τον Άκη, στην κατάλληλη θέση

  απο  βαθυ κοκκινο
Την φωτογραφία που παραθέτουμε μας την έστειλε αναγνώστης μας και για να γίνει πιο κατανοητή προσθέτουμε απόσπασμα από περασμένη ανάρτησή μας:

Ε. Βενιζέλος: Ο άνθρωπος που αθώωσε τον Άκη

Όταν η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, το 2005, είχε φτάσει πολύ κοντά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, εντοπίζοντας τραπεζικούς λογαριασμούς της Drumilam offshore εταιρίας η οποία ήταν μπλεγμένη και στους ρωσικούς πυραύλους ΤΟr-Μ1, ο Βενιζέλος κατακεραύνωνε τους πάντες, υποστηρίζοντας τον πρώην υπουργό.

Η Βουλή ψηφίζει το επιτόκιο θανάτου της Ελλάδας

Φορτώνουν την Ελλάδα με την "ελάφρυνση" χρέους - Τράπεζες και προαπαιτούμενα στο ίδιο καλάθι. 
 
Όσο πλησιάζουν οι ημέρες για την ψήφιση του πολυνοσχεδίου καρμανιόλα, το οποίο θα είναι η αρχή νέων σχεδίων νόμων που έρχονται από το Νοέμβριο, οι συναντήσεις Ευρωπαίων επιτρόπων και Ευρωπαίων ηγετών με την ελληνική κυβέρνηση θα εντείνονται διότι πρέπει η Ε.Ε να δείχνει ότι κάνει το πλήρες κουμάντο στην πολιτική και νομοθετική κατάσταση στην χώρα.

Κλεάνθης Γρίβας: ΟΙ ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟΙ ΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Και έτσι μας προέκυψαν ανεπάγγελτοι, ανεπαρκείς και ατάλαντοι Γελωτοποιοί, φορείς μιας τουρκο-μπαρόκ «κουλτούρας», με μοναδικό τους προσόν τη «θητεία» τους στον αστερισμό του Κενταύρων και των 15μελών, αποδεικνύοντας ότι ενώ στο AncientRegime κάθε «σοβαρός» άρχοντας είχε στην Αυλή του ένα Γελωτοποιό, στο σύγχρονο Regime του «δήθεν» (που έχει έντονα φεουδαρχικά χαρακτηριστικά) κάθε «σοβαρός» Γελωτοποιός διαθέτει μια Αυλή…

Γράφει ο Κλεάνθης Γρίβας*
Πριν από 162 χρόνια, ο Καρλ Μαρξ σκιαγράφησε με εκπληκτική ακρίβεια το πορτραίτο κάθε (ανεπάγγελτου) επαγγελματία πολιτικού που ισχύει στο διηνεκές. (Κ. Μαρξ, Για τον Πάλμερστον, 22/10/1853) 

Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουνε ειδήσεις


Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Παιδείας δεν έχει πάρει πτυχίο. Σιγά, εδώ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναλάβει ένας στρατιωτικός. Αλλά και τι έγινε, εδώ η μισή κυβέρνηση αποτελείται από στελέχη βγαλμένα κατευθείαν από το ΠΑΣΟΚ. Όμως και πάλι, ποιος συγκινείται; Εδώ συνεργάζεται με μία ομάδα συντηριτικών, ακροδεξιών και εθνικοφρόνων. Αλλά τι να περιμένει κανείς; Εδώ ψήφισε μνημόνιο.

Οι παλιότεροι έλεγαν πως τον Αύγουστο δεν υπάρχουνε ειδήσεις.

Σκέψεις για την Τουρκία και προτάσεις για ένα αντιπολεμικό και διεθνιστικό κίνημα

Του Βαγγέλη Γαβριηλίδη
Εισαγωγικά. Μια συγνώμη που νιώθω πως οφείλω
Όταν έμαθα το νέο για τους 100 Κούρδους και Τούρκους που δολοφονήθηκαν θα πρέπει να πω πως ένιωσα μεγάλη θλίψη και οργή, μα και κάτι ακόμα. Ένιωσα ενοχές…
Ένιωσα ενοχές γιατί, ενώ στην άλλη πλευρά του Αιγαίου τους τελευταίους σχεδόν τέσσερις μήνες το Τουρκικό κράτος, οι ακροδεξιοί και οι φασιστές έχουν πρακτικά κηρύξει τον πόλεμο στου Κούρδους και την Τουρκική Αριστερά, πολιορκώντας πόλεις και χωριά ,βιάζοντας και σκοτώνοντας ,σέρνοντας πτώματα νεκρών στους δρόμους των πόλεων ,ένιωσα πως δεν στεκόμουν στο πλευρό τους όπως θα έπρεπε και όπως θα ήθελα.....
Πως συμμετείχα και εγώ στο κλίμα της «δράσης χαμηλής έντασης» που πιστεύω πως, λίγο ή πολύ, έχει κυριεύσει όλες τις πλευρές του κινήματος στην Ελλάδα μετά την 12 Ιουλίου και την αποδοχή του τρίτου μνημονίου.

(Εξαιρετικό)! Ποιους θα συλλαμβάνετε ρε;


Το σλόγκαν "Πρώτη Φορά Αριστερά" από γελοίο, έχει γίνει πλέον εξοργιστικό. Δε περνάει πια μία μέρα που να μη μας εκνευρίζει μία πράξη ή μία απόφαση ή μία ακόμη ηλίθια ατάκα από τους εκπροσώπους της σημερινής κυβέρνησης.
Πόσο ανθρωπάκια φαίνονται κάποιοι που κάποτε φώναζαν μπροστά στις κάμερες για κυκλώματα παράνομου εμπόριου πετρελαίου και τώρα φιλούν ευλαβικά το χέρι του Αρχιεπίσκοπου κάνοντας κωλοτούμπες στο θέμα της σχολικής κατήχησης.

Ευρώ: Μια βόμβα στη Καρδιά της Ευρώπης

του Σπύρου Στάλια, Οικονομολόγου Ph.D *
Για να επιβληθεί το ευρώ ως κοινό νόμισμα, οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί ισχυριστήκαν, ότι το ευρώ θα συντελέσει στον καταμερισμό της οικονομικής δραστηριότητας μέσα στην Ευρώπη, και επιπροσθέτως το κοινό νόμισμα, θα είναι ο καταλύτης στην εναρμόνιση των συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Λαών.

Τον 19ο αιώνα και στα πρώτα 50 χρόνια του 20ου αιώνα, η ίδια ακριβώς νεοφιλελεύθερη ορθοδοξία, είχε επιβάλει τον χρυσό ως κοινό νόμισμα, με τους ίδιους ακριβώς επιστημονικούς ισχυρισμούς.

ΣΚΑΒΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΜΑΣ...