#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

70 χρόνια ανελευθερίας

του Γιάννη Λαζάρου
Έξι ημέρες. Ούτε καν μία εβδομάδα δεν πρόλαβε αυτός ο τόπος να χαρεί την Ελευθερία του. Έξι ημέρες και πέντε νύχτες. 12 Οκτωβρίου του 1944 οι Έλληνες ανάσαναν και το ξημέρωμα της 6ης ημέρας ήρθε η νέα κατοχή. Σιγά μην άφηναν οι προστάτες και σύμμαχοι να περάσει εβδομάδα και να μην έχουν τον πλήρη έλεγχο που διήρκεσε μέχρι το 2010. Μετά άλλαξαν πάλι χέρια τα συμβόλαια της αποικιοκρατίας βάζοντας μέσα στο παιχνίδι όλο τον καλό κόσμο της Δύσης.
Ήταν που ανέβηκε η ελληνική σημαία στην Ακρόπολη από έναν Γεώργιο Παπανδρέου και ξανακατέβηκε μαζί με τα βρακιά των Ελλήνων κατά τις μεγάλες ημέρες της τελευταίας διακυβέρνησης του κεντρώου δημοκρατικού (και πρώην σοσιαληστρικού) χώρου.

Δεν έρχονται σ' εμάς οι όμορφες μέρες... Εμείς βαδίζουμε προς αυτές...

Κάθε βουλή έχει τον πρόεδρο που της... αξίζει!


ΔΝΤ και ιστορίες με «δράκους» που ρουφάνε το «αίμα» του ελληνικού λαού

Απίστευτο παρασκήνιο: Πού βρέθηκαν τα 750 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθεί η δόση του Μαϊού του 2015; Τι αποκαλύπτουν κρίσιμα έγγραφα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μια αποκάλυψη που συνοδεύεται από σενάρια υποκλοπών και λοιπών «δράκων»…
Πώς πληρώθηκε η δόση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τον περασμένο Μάϊο; Ηταν αληθινή η αγωνία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το πού θα βρει τα χρήματα; Ενώ η υπόθεση έδειχνε να είναι «ξεκάθαρη» για το πώς βρέθηκαν τα χρήματα ώστε να πληρωθεί το ΔΝΤ, έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδας που διέρρευσαν (ο ισχυρισμός που τα συνοδεύει είναι πως αποτελούν προϊόν υποκλοπής) αναδεικνύουν μία ενδιαφέρουσα ιστορία προς «γνώσιν και συμμόρφωσιν». Ενώ άπαντες γνώριζαν των λογαριασμών, άφησαν για λόγους επικοινωνιακής τακτικής να φανεί ότι η χώρα είναι στο χείλος της χρεοκοπίας.

71 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας από τα Γερμανικά στρατεύματα


Μη σταματάτε!

Του Γιώργου Αλεξάτου

“Μη σταματάτε!
Είναι μακρύς ο δρόμος
Ο δρόμος είναι δύσκολος.
Όσοι φύγανε δεν θα γυρίσουν.
Στήστε χορούς!
Είμαστε στο βουνό
Είμαστε το βουνό
Είμαστε οι σφαίρες
Ψυχή την ψυχή αυξάνουμε.

Κυνική ομολογία Γερμανών: Κρατάμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για τον ορυκτό της πλούτο

Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσουν για άλλη μία φορά οι νέες αποκαλύψεις και μάλιστα από τους ίδιους τους Γερμανούς για το θολό ενδιαφέρον του Βερολίνου για τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας μας.

Οι «εκβιαστές» που κρατούν την Ελλάδα δέσμια του υπερμνημονίου και οδηγούν το λαό στην εξαθλίωση έρχονται τώρα να παραδεκτούν πως οι ίδιοι θέλουν την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για έναν και μοναδικό λόγο: Για να επιτευχθεί η αρπαγή του ορυκτού πλούτου και η ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα το ρόλο που παίζουν, τόσο οι Γερμανοί, όσο και οι ΗΠΑ για να περάσει ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας, είτε στους Αμερικανούς, είτε στους Γερμανούς, καθώς το Newsbomb.gr, με μία σειρά δημοσιευμάτων πρώτο αποκάλυψε το «κοινό μυστικό» των διεθνών τοκογλύφων.

Ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός και η μοναξιά της Ουραγουάης

του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Αν ο καπιταλισμός μπορούσε να εγγυηθεί ότι, πέρα από τη συσσώρευση πλούτου στην κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας, για όλους τους λοιπούς υποτελείς ήταν εξασφαλισμένα ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, ένας προβλέψιμος κύκλος ζωής κι ένας απαραβίαστος χώρος ελευθερίας, πιθανότατα ουδείς θα είχε πρόβλημα μαζί του. Ο κομμουνισμός θα ήταν μια επαγγελία που θα τρεφόταν μόνο από τον φθόνο όσων δεν αντέχουν στην ιδέα ότι κάποια άλλοι διαθέτουν περισσότερα απ' αυτούς.

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 12/10, 6:30 μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
 

Η "Λαϊκή Ενότητα" (ΛΑ.Ε) στηρίζει και καλεί σε συμμετοχήστη συγκέντρωση στο Σύνταγμα τη Δευτέρα 12/10 στις 6:30 στο Σύνταγμα, που διοργανώνουν Κούρδοι και Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες και μετανάστες. Παράλληλα η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει για άλλη μια φορά την πρωτοφανή σε βαρβαρότητα επίθεση ενάντια στη συγκέντρωση Κουρδικών οργανώσεων, οργανώσεων της Αριστεράς και συνδικάτων στην Άγκυρα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες αγωνιστές της δημοκρατίας.
Η αλληλεγγύη σήμερα στον αγώνα των Κούρδων για τα δικαιώματά τους και στον αγώνα του τούρκικου λαού για δημοκρατία, αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό της προσπάθειας για ειρήνη, δικαιοσύνη, συνεργασία και σταθερότητα στην περιοχή μας ενάντια στον δυτικό ιμπεριαλισμό, τον ισλαμικό φονταμενταλισμό, την αντίδραση και τον αυταρχισμό που σπέρνουν συμφορές, δυστυχία, στρατιωτικές επεμβάσεις και πολέμους.

ΣΙΓΑ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ!