#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Ούτε μια στάλα αίμα

Κοιτώντας τον ματωμένο σταθμό της Άγκυρας περνάει ασυνείδητα η σκέψη τι θα γινόταν άραγε αν οι Έλληνες οργισμένοι, αγανακτισμένοι έβγαιναν στον δρόμο με πανό εναντία στον φασισμό  της Ε.Ε που επί 5 ολόκληρα χρόνια έχει ξεκληρίσει ελληνικές οικογένειες και εθνική οικονομία έχοντας επιβάλλει έναν Ερντογανισμό, οικονομικού όμως επιπέδου, με τους αχυρανθρώπους στο ρόλο της κάθε εκλεγμένης ελληνικής κυβέρνησης. Πώς θα το έστηναν το σκηνικό άραγε με μία βόμβα που θα μπορούσε να σκάσει σε μία από τις πολυάριθμες διαδηλώσεις έξω από κομματικές σημαίες για το δίκαιο των ατομικών δικαιωμάτων και της εθνικής ανεξαρτησίας; Θα ήταν ένας ακροαριστερός ή ακροδεξιός δάκτυλος που θα έφερνε το αιματοκύλισμα και την τρομοκράτηση ενός λαού; Και ο λαός μετά τι θα έκανε; Θα συστρατευόταν με την εξουσία ή θα πείσμωνε ακόμα περισσότερο στην θέα του αίματος;

Η Ελληνική κυβέρνηση συγκαλύπτει το έγκλημα της Άγκυρας

Του Γιώργου Αλεξάτου
 - Τώρα το παραξήλωσες, λόγω αντικυβερνητικής εμπάθειας. Από πού κι ως πού η κυβέρνηση συγκαλύπτει το έγκλημα της Άγκυρας, επειδή έστειλε συλλυπητήρια;

- Τα συλλυπητήρια των Τσίπρα και Κοτζιά δεν εκφράστηκαν προς τον τουρκικό και κουρδικό λαό, αλλά προς τους Νταβούτογλου και Τσαβούσογλου, που είναι υπεύθυνοι για το έγκλημα.

-Και πού το ξέρεις εσύ ότι είναι υπεύθυνοι; Έκανες δικαστήριο;

Σε συγκλονιστικές διαδηλώσεις μετατράπηκαν οι κηδείες των δολοφονημένων διαδηλωτών σε Τουρκία και Κουρδιστάν

 Του Σεϊτ Αλντογκάν.
Κάθε στιγμή αυξάνεται ο αριθμός των δολοφονηθέντων διαδηλωτών με τα τελευταία στοιχεία να κάνουν λόγο για 128 νεκρούς και εκατοντάδες πολύ σοβαρά τραυματισμένους. Παράλληλα είναι δεκάδες οι διαδηλωτές που αγνοούνται.

Σήμερα σε όλη την Τουρκία και το Κουρδιστάν οι κηδείες των δολοφονημένων διαδηλωτών μετατράπηκαν σε τεράστιες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με την συμμετοχή εκατομμυρίων πολιτών, με κύρια συνθήματα να επικρατούν: «Θάνατος στον φασισμό, λευτεριά στον λαό», «Ερντογάν, κλέφτη, δολοφόνε», «Το κράτος δολοφόνος θα λογοδοτήσει».

Σύντομο επιθανάτιο γράμμα

ΕΥΘΥΜΙΑ ΓΙΩΣΑ
«Κλαίω καταμεσής του ρόδου κάθε νύχτα που πεθαίνω στη μέση του δρόμου», ξεκινά ένα ποίημά του ο Τζεμάλ Σουρεγιά. Αδυνατώ να θυμηθώ πόσες φορές πάτησα το replay στο βίντεο που δείχνει τη στιγμή της πρώτης έκρηξης στην Άγκυρα. Δύναμαι, όμως, να φανταστώ πόσες νύχτες θα πεθαίνουν πάλι από την αρχή, στον ίδιο δρόμο, οι δεκάδες νεκροί που έβαψαν την άσφαλτο με το αίμα τους.

Βαριά Λαϊκή Τιμωρία σ' όσους πέφτουν στα χέρια του περήφανου λαού της αδούλωτης Συρίας!

Φεύγουν σαν τα ποντίκια και το παίζουν "πρόσφυγες" οι τζιχαντιστές-φονιάδες, από 89 χώρες, στη Συρία!
 
Προς "ανθρωπιστικές" οργανώσεις Σόρος, "αριστερούς" κοσμοπολίτες, ΣΕΚ, ΔΕΚ και σια... ¨ωρα να πιάσετε ξανά δουλειά!
Το "μετριοπαθές" ανθρωπόμορφο κτήνος (στην φωτογραφία), ο "εκδημοκρατιστής" της Συρίας, ο άνθρωπος που πολεμούσε εναντίον του "αιμοσταγούς δικτατορικού καθεστώτος Άσαντ" (επιμένετε, εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ σ' αυτές τις θέσεις; ο Ήσυχος, τώρα που είναι Λαϊκή Ενότητα, συνεχίζει να θεωρεί αιμοσταγή δικτάτορα τον Άσαντ;), το 2013, με την ιδιότητα "Διοικητή" της ISIS, απήγαγε 12 μικρά κοριτσάκια για σεξουαλική ικανοποίηση των μαχητών του και του ίδιου.... Τα περιέφερε και τα επιδείκνυε χαμογελώντας, ενώ στα αθώα μωρά βλέπεις τον τρόμο στα ματάκια τους...

Τότε ενωμένη Ευρώπη - Τώρα Ευρωπαϊκή Ένωση

Του Αντώνη Παπαντωνίου
Είναι αλήθεια ότι στη ζωή μας κυριαρχεί εδώ και δεκαετίες ένας μύθος που μας έχει διαπεράσει και έχει ριζώσει μέσα μας και που λέγεται ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ!
Μάλιστα μας είπανε ότι αυτή η Ευρωπαϊκή Ένωση επινοήθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και όχι πριν.
Μας είπανε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργήθηκε για να ξεπεράσει τον Εθνικισμό και για να γίνει η ασπίδα απέναντι στους Πολέμους.
Ακόμα μας είπαν ότι ο Ναζισμός ήταν μια μοιραία εμπειρία για την Ευρώπη και ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι αντίθετη στο Ναζισμό.

Τα σιωνιστικά κτήνη καταλαβαίνουν μόνον μία "γλώσσα": Καυτό μολύβι στα κεφάλια τους!

Σ΄αυτόν τον πατέρα θα ζητήσουν αυτοσυγκράτηση;
Σήμερα, ο πατέρας δίπλα στο αγγελούδι του... 
Δολοφονήθηκε στη Ράφα της μαρτυρικής Γάζας, στην κατεχόμενη Παλαιστίνη... από τα ανθρωπόμορφα κτήνη του ναζιστικού ισραηλινού καθεστώτος! 
 

ΝΙΚΗΤΕΣ


Αυτός ο Προβόπουλος που έβαλε ο Τσίπρας στη Eurobank είναι ο ίδιος με εκείνον που φώναζε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα τον στείλει Ειδικό Δικαστήριο ή απλή συνωνυμία;

Και αν είχαμε όλοι μια καραμπίνα;


Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειχνε κουρασμένος και εκνευρισμένος καθώς καλούνταν να εκφράσει τη θλίψη του για ακόμη ένα μακελειό – αυτή τη φορά σε σχολείο του Ορεγκον.

Η προοδευτική (liberal) Αμερική ένιπτε τας χείρας της, δείχνοντας και πάλι ως μοναδικό υπαίτιο την Εθνική Ενωση Οπλων (NRA) και τους συντηρητικούς και ακροδεξιούς πολιτικούς που μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια περιορισμού της οπλοκατοχής.

Η αντιπαράθεση γινόταν και πάλι με όρους γουέστερν, όπου το απόλυτα καλό συγκρούεται με το απόλυτα κακό – με τη μόνη διαφορά ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση κερδίζει το κακό, που εκπροσωπεί το λόμπι της βιομηχανίας όπλων.

Το πρόβλημα Ερντογάν και ο περιφερειακός ιμπεριαλισμός

Του Θέμη Τζήμα
Η ελληνική εξωτερική πολιτική υποκρίνεται ότι δε βλέπει το πρόβλημα Ερντογάν και το ζήτημα του ιμπεριαλισμού. Η επεκτατική έως μεγαλομανής πολιτική Νταβούτογλου- Ερντογάν στοιχίζεται και υπηρετεί τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές στη Μ. Ανατολή, όπως αυτές υλοποιούνται μέσα από εντελώς παράνομες και εγκληματικές πολιτικές αλλαγής καθεστώτων.
Αυτό έγινε στη Λιβύη, αυτό προωθείται και στη Συρία. Η αραβική άνοιξη που ανέτρεψε φιλοδυτικά καθεστώτα έχοντας στην πρωτοπορία της προοδευτικές δυνάμεις “απήχθη” και εξαφανίστηκε υπέρ σκοταδιστικών δυνάμεων και βίαιων επεμβάσεων αλλαγής καθεστώτων.

μην το σκέφτεστεΑπο το facebook

αν μιλήσεις γι αυτό....Απο το facebook

σκλαβιά...Απο το facebook

Στέγνωσαν οι τράπεζες / έρχεται η μαύρη αγορά


Η περιστολή της φοροδιαφυγής είναι το πρόσχημα. Όπως είναι εντελώς προσχηματικές οι διακηρύξεις περί φοροδιαφυγής που αφορά τους μισθωτούς /συνταξιούχους και τη δυνατότητά τους να έχουν σε μετρητά τις αποδοχές τους.

Έτσι όπως μας πληροφορεί (και προετοιμάζει) ΤΟ ΒΗΜΑ με σημερινό δημοσίευμά του σχεδιάζεται μόνιμο capital control για μισθωτούς /συνταξιούχους. Τα μισά από τις αποδοχές μετρητά και τα μισά με κάρτες συναλλαγών υποχρεωτικά!

Πρόκειται για μέτρο κατοχικής έμπνευσης και στο βάθος του οπωσδήποτε δείχνει χρεοκοπία.

Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση: και τώρα τι;

του Ευτύχη Μπιτσάκη
Η χώρα στο πιο κρίσιμο σημείο της νεώτερης ιστορίας της
Η διαμάχη για τη θέση της Ελλάδος στην υπό ενοποίηση Ευρώπη άρχισε από την εποχή της ίδρυσης της ΕΟΚ (Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα -1958) και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Τα αστικά κόμματα ήταν και είναι υπέρ της συμμετοχής. Η Aριστερά (τότε ΕΔΑ) ήταν εναντίον της ΕΟΚ (λάκκος των λεόντων). Η θέση αυτή ήταν σωστή. Τότε υπήρχε το «σοσιαλιστικό στρατόπεδο», ισχυρά κομμουνιστικά κόμματα στη Δύση, εργατικό κίνημα κ.λπ. Η Ελλάδα είχε συμμάχους στον πολιτικό και οικονομικό τομέα.
Σήμερα οι συνθήκες αυτές δεν υπάρχουν. Και σήμερα η χώρα μας είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη και το πρόβλημα των σχέσεων με την Ε.Ε. συνεχίζει να διχάζει την Aριστερά.

Το «τσάμικο», το προσχέδιο, ο Μπλανσάρ, τα ¨ευήκοα ώτα» και της Λαγκάρντ η μπότα …

Του Διονύση Ελευθεράτου - - «Πριν»

Αντε, άλλη μια γυροβολιά!
Ταινία των «Μόνη Πάιθον» αρχίζει να θυμίζει το φάσμα των εκτιμήσεων για ης συνέπειες της εφαρμογής της συμφωνίας Αθήνας - δανειστών. Ιδίως όταν ακούς ποιος λέει η, ποιος αναιρεί και πώς αναιρεί...

Την ώρα που ο Ολιβιέρ Μπλανσάρ, ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ προειδοποιεί πως η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλη λιτότητα (για την κοινωνία, φανταζόμαστε, το ενδιαφέρον του είναι λιγότερο ζωηρό), καθώς και ότι η προβλεπόμενη στο 3ο μνημόνιο «δημοσιονομική προσαρμογή» παραμένει «πάνω από τα ορθά επίπεδα» και δεν θα αφήσει τη χώρα να βγει «σε ξέφωτο», τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιδίδονται σε χαρωπό τσάμικο...

Ο Βοναπαρτίσκος ο Ασήμαντος και οι επικίνδυνες πρακτικές του

Του Γιώργου Αλεξάτου
Σήμερα ο Βοναπαρτίσκος ο Ασήμαντος επέβαλε την παρουσία ασφαλιτών στην αίθουσα όπου βρίσκονταν μόνο μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία νομιμοποίησαν αυτή την επικίνδυνη αθλιότητα αυτοεξευτελιζόμενα, καθώς υποδηλωνόταν πως συνιστούσαν κίνδυνο για την ασφάλεια του Ηγέτη.

Ταυτόχρονα, όμως, νομιμοποίησαν και μια πρακτική που αύριο μπορεί να επεκταθεί και σε τοπικές κομματικές οργανώσεις, συνδικάτα, συλλόγους κ.λπ.

Kλονίζεται το στρατοκρατικό φασιστικό καθεστώς Ερντογάν...

Το κράτος-δολοφόνος, που θέλει να επιτεθεί και στη Ρωσία, έμεινε με μοναδικό σύμμαχο στην περιοχή την αποικία-Ελλάδα!


Ανακοίνωση της Partizan για το μακελειό στην Άγκυρα

Ο φασισμός θα πνιγεί μέσα στο αίμα που χύθηκε!
Θα νικήσουμε, ο λαός θα νικήσει!

Γίναμε μάρτυρες ακόμη μιας άνανδρης επίθεσης ενάντια στον αγώνα του λαού μας για την ελευθερία και την δημοκρατία, στην Άγκυρα. Είναι ξεκάθαρο ποιος είναι υπεύθυνος αυτού του μακελειού του λαού που συγκεντρώθηκε για να εκφράσει με ειρηνικό τρόπο τα αιτήματά του για «Ειρήνη και Δημοκρατία». Το τουρκικό φασιστικό κράτος και η σημερινή του κυβέρνηση του AKP είναι υπεύθυνοι για αυτή την αιματηρή σφαγή! Πρέπει να αποκαλυφθεί και να μη μείνει στο σκοτάδι, ότι το μακελειό που βιώσαμε είναι ένας καινούργιος κρίκος της συνεχιζόμενης κρατικής πολιτικής! Ο λαός μας πρέπει να ξέρει ότι η ιστορία του τουρκικού κράτους είναι γεμάτη από σφαγές ενάντια στον λαό.

ΤΑ ΕΘΝΗ ΔΕ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ...