#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2015

Οι δολοφονίες είναι παράδοση για το Φασιστικό κράτος της Τουρκίας!

Υπεύθυνος για τις δολοφονίες στην Άγκυρα
είναι ο ιμπεριαλισμός και ο συνεργάτης τους το ΑΚΡ!

Σήμερα, οι βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Άγκυρα κατά τη διάρκεια της «Συγκέντρωσης για την Ειρήνη», η οποία διοργανώθηκε από τις Συνομοσπονδία Δημοσίων Υπαλλήλων, Επιμελητήριο Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών, Ομοσπονδία Επαναστατικών Εργατικών Συνδικάτων και Ένωση Γιατρών Τουρκίας, για άλλη μία φορά αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας. Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση σκοτώθηκαν 86 και τραυματίστηκαν 186.

Για τη φασιστική επίθεση στην Αγκυρα

 Προς κοινή γνώμη
Πρόκειται για τη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν οι Κούρδοι, Τούρκοι, εργάτες, εργαζόμενοι, διανοούμενοι, γυναικείες οργανώσεις, νεολαιίστικα σχήματα, σήμερα το πρωί στις 10:05, την ώρα που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση για την ειρήνη. Στη συγκέντρωση σημειώθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις οι οποίες σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης έχασαν τη ζωή τους 86 άτομα και εκατοντάδες είναι οι τραυματίες.

Η ανησυχία μας είναι μεγάλη για τον αριθμό των δολοφονημένων αγωνιστών που μπορεί να αυξηθεί.

ΟΣΟΙ ΕΡΧΕΣΤΕ ΕΔΩ ΑΦΗΣΤΕ ΕΞΩ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ...

Το παρακάτω κείμενο έχει λίγη λογική και αρκετή παράνοια. Μπερδεύει καταστάσεις ρουτίνας με υποθετικά σενάρια. Αυτή είναι και η μαγεία του διαδικτύου. Ο κάθε τρελαμένος μπορεί να λέει ότι θέλει. Είναι ακριβώς όπως η ψευτοδημοκρατία που ζούμε. Οτι και να πούμε στο τέλος οι ακροατές, όπως οι πολίτες θα πιστέψουν και θα ασπαστούν αυτό που είναι πιο.. ήσυχο, βολικό, ασφαλές. Σσσσστ.... οι πλατείες ερημώνουν, και τα πανώ πετιούνται στα σκουπίδια. Η πόρνη ιστορία έγραψε ότι ξοφλήσαμε και ω....είχε δίκιο !

Θα βάλω τα κλάματα


Όλοι του γιατρού είναι. Γελοίοι και καρνάβαλοι. Όσους πρωθυπουργούς και υπουργούς Άμυνας θυμάμαι, ντυμένους ναυάρχους τους θυμάμαι, λοχαγούς τους θυμάμαι, πτέραρχους τους θυμάμαι. Καραγκιόζηδες, από τότε ως τα τώρα. Αν νομίζουν ότι έτσι τιμούν τις Ένοπλες Δυνάμεις, τότε με την ίδια λογική όταν πηγαίνουν στον Επιτάφιο πρέπει να ντύνονται δεσποτάδες και μυροφόρες της Αγίας Αγάπης, όταν πηγαίνουν στο συντονιστικό της Πυροσβεστικής για να … επιβλέψουν την πυρόσβεση πρέπει να ντύνονται πύραρχοι κι όταν πηγαίνουν σε νοσοκομεία να ντύνονται κλύσματα.
Αλλά δεν το κάνουν για να τιμήσουν τις Ε.Δ. Το κάνουν επειδή η επικοινωνιακή πολιτική και λογική που έχουν είναι ακόμη της Χούντας. Νομίζουν ότι είναι macho. Το ιδρωμένο εθνίκι, ας πούμε, νομίζει ότι βγάζει ανδροπρέπεια όταν τυλίγεται με στρατιωτική στολή από ύφασμα που φτιάχνεις 8 κουρτίνες.


Πένθος και οργή για τα δολοφονημένα αδέρφια μας στην Τουρκία

Σάββατο 10 Οκτωβρίου: Ημέρα οργής και θλίψης για τους νεκρούς αδερφούς και αδερφές μας από την Τουρκία. Κατά τη διάρκεια φιλειρηνικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης ενόψει των επερχόμενων εκλογών στην Τουρκία, 2 βόμβες εξερράγησαν, σκορπώντας τον θάνατο. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τουλάχιστον 80 νεκροί και πάνω από 180 τραυματίες. Οι δράστες του φασιστικού-παρακρατικού χτυπήματος είναι ακόμα άγνωστοι, ωστόσο ο νους και η καρδιά μας βρίσκονται στην Τουρκία σε αλληλεγγύη με τους Τούρκους και Κούρδους πληγέντες και τις οικογένειές τους.

ΟΥΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ κ. ΜΑΡΔΑΕθνικό Νόμισμα, Φορολογία και Πλούσιοι

του Σπύρου Στάλια
Δεν μπορούμε να μην παραδεχθούμε ότι ο Σύριζα, δεν τιμά την θεμελιώδη αριστερή πολιτική θέση, που από την γέννηση της, χρόνια ολόκληρα τώρα, αξιώνει οι πλούσιοι να φορολογούνται επί των εισοδημάτων τους και επί της περιουσίας τους, πιο πολύ από τους άλλους πολίτες, έτσι ώστε ο λαός να έχει καλύτερες δημοσιές παροχές, υγεία, παιδεία, συντάξεις και υποδομές.

Σε αυτό ο Σύριζα, όπως και τα κόμματα του ευρώ, βρίσκονται σε πλήρη συμφωνία με τους νεοφιλελευθέρους της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.

Η αριστερά τώρα δικαιώνεται!

Ήταν κάποτε η …Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ!

του Δημήτρη Κυπριώτη
Τότε σαν άλλοτε, όταν ακουγόταν το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ…. και ο ΣΥΡΙΖΑ έτρεχε να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς που φώναζαν για τους κινδύνους που κρύβουν οι «αγκαλιές» και η κρυφή διπλωματία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τα «γεράκια» των ΗΠΑ, τότε που φώναζε και μάλιστα πιο δυνατά απ΄ όλους για την απομάκρυνση των βάσεων του θανάτου, ήρθε η ώρα να τα κάνει ο ίδιος όλα πράξη. Ακόμη και αυτά που δεν έκαναν οι προηγούμενοι.

Και νάσου τώρα η εγκατάσταση στην Κρήτη Αμερικανικών Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, τα γνωστά και ως drones, που αυξάνουν τα «παιχνίδια» πολέμου στη Μέση Ανατολή, αφού με αυτά τα τελευταίας τεχνολογίας μέσα, κτυπιόνται με ακρίβεια στόχοι και άμαχοι, ως παράλληλες απώλειες φυσικά.

Όλες οι πολυθρόνες έχουν καταληφθεί! Ποιοι απουσιάζουν;

Σαουδική Αραβία... Συνέδριο για τα "δικαιώματα των γυναικών"... Συνεχίζεται η απαγόρευση οδήγησης στις γυναίκες, να κυκλοφορούν χωρίς τη συνοδεία συζύγου και η ενίσχυση της ειδικής αστυνομίας για τη συμπεριφορά των γυναικών...
Οι οργανώσεις "ανθρωπίνων δικαιωμάτων", οι φεμινιστικές οργανώσεις;

Πελάτες μου!

mitsos175
Μας πιάνει η καρδιά μας με τα νέα μέτρα που έρχονται. Πάλι καλά που είναι οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ και γελάμε λιγάκι με το ξύλο που πέφτει.

Άρχισαν πάλι οι δημοσκόποι. Σιγά που θα σταμάταγαν. Τώρα βρήκαν ευκαιρία με τη διαδοχή στη ΝΔ. Σου λέει. κάναμε και καμιά εκατοστή λάθη στις προηγούμενες δημοσκο-πήσεις, συμβαίνουν αυτά στις Μπανανίες. Αλλά τώρα θα πέσουμε... πάλι έξω.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Παραπολιτικά σχετικά με την κούρσα διαδοχής της Νέας Δημοκρατίας είναι:

Ψευδαισθήσεις

του Αποστόλη Αποστολόπουλου
Οι ψευδαισθήσεις κυριαρχούν στη ζωή μας. Ο Μαρξ έλεγε ότι η ιδεολογία δημιουργεί ψευδή εικόνα της πραγματικότητας- ο Γκράμσι συμπλήρωσε ότι η ιδεολογία είναι και συνεκτικός κρίκος της κοινωνίας. Κάποιοι στην ελληνική Αριστερά πιστεύουν ότι ο Μαρξ είναι όπως το Κοράνι για μερικούς μουσουλμάνους, άμα τον διαβάσεις δεν χρειάζεσαι κανέναν άλλο, τα έμαθες όλα.
Τους διαφεύγει ότι ο Μαρξ διάβασε αστούς και έμαθε από αυτούς, πολλά από τους αρχαίους Έλληνες.

Πόσο ξεφτιλισμένος, τι γουσουφάκι είσαι ρε Τσίπρα;

 Το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το Κουρδικό κόμμα ζητάει να μην σταλεί συλληπητήριο μήνυμα ηγετών στον φασίστα Ερντογάν, που οι μυστικές υπηρεσίες του σκόρπισαν το θάνατο κι εσύ, τσουτσέκι, πουλημένο τομάρι...
...σπεύδεις πρώτος, μεταξύ πρώτων, να στείλεις τα συλληπητήριά σου;
 
Ένας/μία μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα συνεδριάζει, δεν έχει αδένες να υψώσει φωνή;
 
 

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

«Στους κ α ι ρ ο ύ ς τους δύσκολους όποιος δεν αγωνίζεται ζει λάθος» λέει ο ποιητής και ταυτόχρονα μαζί με το νόημα για την στάση ζωής του καθένα αποκαλύπτει και ένα δίλημμα.

Ένα βασικό ερώτημα για την αριστερά σήμερα αλλά και πάντα: Έκπτωση και ψαλίδισμα ενός ανατρεπτικού αντικαπιταλιστικού περιεχομένου προκειμένου (στους καιρούς τους δύσκολους πάντα…) κάτι να κουνηθεί στο κίνημα ή πέρα ως πέρα και αταλάντευτα το πολιτικό περιεχόμενο σε πρώτο πλάνο σε όλο του το εύρος και την καθολικότητα ανεξάρτητα από την πορεία των αγώνων και του κινήματος;

Οι ευρωπαίοι πολίτες ενάντια στις διατλαντικές συμφωνίες

Η αυτοοργανωμένη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία πολιτών ενάντια στις διατλαντικές συμφωνίες «ελεύθερου» / ληστρικού εμπορίου και "επενδυτικών ευκαιριών" TTIP-CETA-TiSA ολοκληρώθηκε (6.10.2015) με τις υπογραφές 3,263,920 πολιτών από όλες τις χώρες της Ευρώπης (για πρώτη φορά ιστορικά τέτοιο ρεκόρ στην Ευρώπη).
Αυτός ο αριθμός πολιτών είναι αρκετός για να σχηματισθεί μια ανθρώπινη αλυσίδα 4.500 χιλιομέτρων από το Γιβραλτάρ μέχρι το Ταλίν (Εσθονία).

η επιμνημόσυνη δέηση στον αριστερό σύριζα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ Κ.Ε ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Η Λαϊκή Ενότητα, με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε το παρακάτω σχόλιο:
Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αποτέλεσε επιμνημόσυνη δέηση σε ένα αριστερό, ριζοσπαστικό κόμμα που δεν υπάρχει πια και ληξιαρχική πράξη γέννησης ενός νέου, αστικού, σοσιαλ-φιλελεύθερου κόμματος. Ενός κόμματος, που φιλοδοξεί μάλιστα- όπως το περιέγραψε ο πρωθυπουργός- να πρωτοστατήσει στην πρόσδεση ολόκληρης της ευρωπαϊκής Αριστεράς με την ανυπόληπτη, χρεοκοπημένη σοσιαλδημοκρατία.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Κατρούγκαλο...

Ελένη Μπαρμπαλιά, απο το facebook...
Το κείμενο που ακολουθεί είναι ενός φίλου. Ένα κείμενο γροθιά και χαστούκι προς τον κύριο Κατρούγκαλο που τον καιρό των πλατειών το έπαιζε και ολίγον επαναστάτης στα πάνελ των αλήτικων καναλιών. Το κείμενο είναι σα να το έγραψα εγώ και θα κοινοποιείται καθημερινά στο χρονολόγιό μου....

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον νέο Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο που με μεγάλη επιμέλεια φρόντισε να εξαφανίσει τις διατάξεις τις 15ετίας του ιδιωτικού τομέα για τους νεφροπαθείς και τα άλλα αμεα, στο τρίτο μνημόνιο μετά από 40 χρόνια.

Ο Ζουράρις στηρίζει Τζιτζικώστα…

Ο Ζουράρις παρευρέθη στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Τζιτζικώστα, δηλώνοντας ότι τον στηρίζει «γιατί θέλει να γίνει πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός»!!!
Καμία έκπληξη…
Καταρχήν βρίσκονται στο ίδιο μνημονιακό στρατόπεδο: Των ανδρεικέλων του 4ου Ράιχ…

Εξάλλου και ο Καμμένος προέρχεται από τη Δεξιά και μάλιστα είχε στηρίξει τον Τζιτζικώστα στις Περιφερειακές εκλογές…

Από τα "παραλειπόμενα" της παράστασης που δόθηκε στον στρατό

Γιώργος Αλεξάτος
Τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο συνόδευε και ο Δημήτρης Καμμένος. Ναι! Αυτός που αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση μέσα σε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως είναι φασίστας και υποστηρικτής της Χούντας.
Ωραίες παρέες έχει ο Ηγέτης!...

Μας άφησε στην άγνοια μας ο "τρισμέγιστος" Λεβέντης

«Εχουμε γραφείο αλλά είναι του Μητσοτάκη. Χρειάζεται πολύ σοβαρός αγιασμός, να μη μας πιάσει η κατάρα του».
Βασίλης Λεβέντης

Σωστός ο πρόεδρος των Κεντρώων! Και από θεωρητική θρησκευτική κατάρτιση σκίζει! Αυτό το προσόν του το εκδήλωσε σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη του.
Θα κάνει αγιασμό στα γραφεία του κόμματος του στην βουλή, μας είπε, για να ξορκίσει την γκαντεμιά του Μητσοτάκη. Διευκρίνισε, επίσης ότι δεν θα κάνει αγιασμό ότι κι ότι. Αλλά "πολύ σοβαρό".

Σεμινάρια για έμπνευση «εργασιακού πάθους» ώστε να γίνουν πιο αποδοτικοί οι εργαζόμενοι!!

 του  Νάσου Μπράτσου
Στις εποχές που το ποσοστό της ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλό, αλλά και οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, δεν λείπουν οι προσεγγίσεις που «βλέπουν» ότι λείπει το «εργασιακό πάθος» από τους εργαζόμενους, σαν αναγκαίος παράγοντας αποδοτικής – παραγωγικής εργασίας.
Η θεματική αυτή που πραγματεύονται διάφορες εταιρίες, οι οποίες διοργανώνουν έναντι αμοιβής για τη συμμετοχή, σχετικά σεμινάρια και διαλέξεις, έχει σαν κοινό απεύθυνσης, όπως αναφέρουν οι ίδιες στα φυλλάδιά τους, τα διαφόρων βαθμίδων στελέχη επιχειρήσεων.

Η πατρίδα του Τσίπρα έχει μεγάλη πλάκα


 του Γιάννη Λαζάρου 
Η μεγάλη πλάκα της πλάκας που έχει η πατρίδα του Τσίπρα είναι το ότι εμείς δεν μπορούμε να γελάσουμε. Πόσο να γελάσεις με την αηδία; Κάποια στιγμή σε πνίγει η εμετική διάθεση. Με ένα κρεσέντο επικοινωνιακής τακτικής οι επικοινωνιολόγοι σκέφτηκαν: "αφού τον κάναμε πρωθυπουργό, είναι ώρα να τον κάνουμε και άντρα". 
Έτσι λοιπόν ο μέχρι χτες πολέμιος των στρατών και των συνόρων, μια κανονική "ντακότα", ντύθηκε πολέμαρχος. Δερμάτινα μπουφάν με πουλάδες (τις κέρδισε κυνηγώντας κοτόπουλα στο Αθαμάνιο), γυαλιά μάχης, εικόνες από Top Gun να χορτάσει και ο τελευταίος άνεργος. 

ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΡΕΣΔΗΣ....ΠΑΡΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ !!!

Αιχμηρές και κατά του πρωθυπουργού οι νέες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στο Spiegel Online. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτώμενος για το ενδεχόμενο αυτήν την φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, να ολοκληρώσει ως κυβέρνηση την τετραετία απάντησε:

'Υψωμα Ελλάδα

του Simple Man
Πάλι θα χάσουμε. Το προαίσθημα της ήττας είναι το πρώτο που έρχεται πριν η ίδια η ήττα μπει θριαμβεύτρια στην αλωμένη πόλη. Δεν έχει σημασία που δεν κουβαλήσαμε όπλο και δεν ακούσαμε ήχο σφαίρας να περνάει δίπλα από το κεφάλι μας, εμείς πολεμήσαμε. 
Δεν έχει καμία σημασία που δεν θα γραφούν ένδοξες ιστορίες για μας τους Έλληνες της πρώτης και δεύτερης 10ετίας του 21ου αιώνα. Δεν έχει σημασία που δεν έχουμε εμφανή ίχνη καταπόνησης στο κορμί μας, ούτε που δεν τραγουδούμε θούριους όλοι μαζί πριν την κάθε μάχη, εμείς πολεμήσαμε. 

«Ανάπτυξη» με κατασχέσεις μισθών /συντάξεων …

Νέα όρια που μειώνουν το ακατάσχετο εισόδημα από τα 1500€ ευρώ στα 1000€ ανακοίνωσε η Γενική γραμματεία εσόδων.

Συγκεκριμένα: Σε ποσά άνω των 1000€ και μέχρι τα 1500€, θα κατάσχεται το 50%. Σε ποσά μεγαλύτερα των 1500€ θα κατάσχεται το 100%.

Το ποσό στις καταθέσεις φυσικών προσώπων σε πιστωτικά ιδρύματα για έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό, σε κάθε ένα πιστωτικό ίδρυμα μειώνεται από τα 1.500€ σε στα 1.250€ /μήνα.

Οι Γελμανοί τλώνε παιδιά

Ο Ναζισμός βρήκε έδαφος και αναπτύχθηκε για έναν πολύ απλό λόγο: Ναζιστής γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Δεν έχει γεωγραφικό προσδιορισμό αλλά ούτε και συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να ανδρωθεί. Ο Χίτλερ και το επικοινωνιακό επιτελείο του πήρε το χαλασμένο γονίδιο που κουβαλάει ο εκ γενετής Ναζιστής, το έκανε πολιτική γραμμή και φυσικό ήταν να ακολουθήσουν μετά λατρείας εκατομμύρια ανά τον κόσμο τη νέα "θεωρία" του αλαζόνα ηλίθιου. Όσα εκατομμύρια αλαζόνες ηλίθιοι τόσο και το ποσοστό των Ναζιστών. Όταν βρουν "ηγέτη" τότε ομαδοποιούνται κάτω από την προστασία του και το ελαττωματικό τους κύτταρο γίνεται το μοναδικό που φέρουν ως ζώντες οργανισμοί. 

Γιατί ο Ελληνισμός δεν αντιδρά;

του Όμηρου Αλεξάνδρου
Αυτό το ερώτημα έχει γίνει η αγαπημένη καρα-μέλα σε συζητήσεις εντός κι εκτός συνόρων. Οι εύκολες απαντήσεις είναι πολλές. Ο καθένας μπορεί να βρει ένα σάκο του μποξ και να εκτοξεύσει πάνω τη οργή του. Όλοι μπορούμε να βγάλουμε την ουρά μας απέξω και να υποδείξουμε κάποιον άλλον που φταίει για την κατάντια μας ή αντίθετα να φορτωθούμε όλες τις ενοχές και ν’ αρχίσουμε να αυτομαστιγωνό-μαστε. Όμως η ουσιαστική απάντηση στο ερώτημα, δεν μπορεί να είναι παρά μία.

Ποιοι Έλληνες;

Οι Έλληνες σαν ένας λαός που κατοικεί σ’ ένα συγκεκριμένο χώρο ή μια κοινή συνισταμένη που ενώνει ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους αλλά που έχουν μια συγγενή αντίληψη των όσων συμβαίνουν; Αν λοιπόν εννοούμε τους Έλληνες σαν κατοίκους ενός συγκεκριμένου χώρου, αυτόματα οδηγούμαστε στην απάντηση του γιατί δεν γίνεται τίποτα. Γιατί οι Έλληνες, έχουν τόσες....

Ο τριπλός πόλεμος του συστήματος εξουσίας και το πότισμα των τηλεγραφόξυλων

του Θέμη Τζήμα
Το σύστημα ή σύμπλεγμα εξουσίας επί της χώρας, που συντίθεται από το μεγάλο κεφάλαιο με κυρίαρχο το τραπεζικό και τους χρεοκο-πημένους τραπεζίτες, τον ξένο παράγοντα είτε πρόκειται για κυβερνήσεις είτε για ξένο κεφάλαιο και από ένα τμήμα της εγχώριας πολιτικής ελίτ -και- με το τρίτο μνημόνιο συνεχίζει τον τριπλό πόλεμο στον οποίο βασίζεται η κυριαρχία του εφαρμοσμένου νεοφιλελευθερισμού τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς- αναλογικά βεβαίως και με τις προφανείς διαφοροποιήσεις κατά περίπτωση: πόλεμο κατά της εργασίας, πόλεμο κατά της δημοκρατίας, πόλεμο κατά της δυαδικής ιδιότητας ανθρωπιστή- πολίτη.

«Μνημόνιο Τσίπρα» πάνω απ' όλα

Γιώργος Δελαστίκ «Επίκαιρα»
Ψυχική και πολιτική ανάταση στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων είχαν προκαλέσει οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Τσίπρα που είχε διαβάσει στις 8 Φλεβάρη 2015 στη Βουλή ο πρωθυπουργός. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα συναισθήματα, την περηφάνια και το αίσθημα αλλαγής που είχαν προξενήσει!

Καταπέλτης ήταν τότε ο Αλέξης Τσίπρας. Εντελώς συγκεκριμένος στις υποσχέσεις που έδινε προς τον ελληνικό λαό. «Η αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησής μας είναι να τιμήσει και να εφαρμόσει στο σύνολό τους τις προεκλογικές προγραμματικές μας δεσμεύσεις. (...) Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνησή μας (...) θα μείνει στη συλλογική μνήμη ως η κυβέρνηση που τήρησε τον λόγο της», είχε πει ο πρωθυπουργός τον Φεβρουάριο. Δυστυχώς για τον λαό μας, κάτω από την αφόρητη πίεση των Γερμανών και των άλλων δανειστών, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου κατά τον τρόπο αυτό.

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΜIA ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΡΩΣΟ ΜΑΡΞΙΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΟ 

 

Του ΜΠΟΡΙΣ ΚΑΓΚΑΡΛΙΤΣΚΙ* 
 Μετάφραση - επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Μακρίδης**
Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στις 03/10/2015 στην αριστερή-μαρξιστική ρωσική ιστοσελίδα Rabkor.ru, της οποίας αρχισυντάκτης και ουσιαστικός δημιουργός είναι ο ίδιος ο συγγραφέας του. Αποτελεί μια εξαιρετικά οξυδερκή και χωρίς λεκτικές «περικοκλάδες» ανάλυση της κατάστασης που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και διαμέσου των αποτελεσμάτων των τελευταίων βουλευτικών εκλογών. Ο Μπορίς Καγκαρλίτσκι είναι ιδιαίτερα σκληρός, αλλά απολύτως δίκαιος στις εκφράσεις του και λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους. Η ιδιαίτερη αξία του άρθρου έγκειται στο γεγονός, ότι προέρχεται: α) από το εξωτερικό, όπου η γνώση της λεγόμενης «ελληνικής πραγματικότητας» είναι, αρκετές φορές ελλειπής και β) από συνεπείς αριστερές-μαρξιστικές θέσεις, που δεν μένουν μόνο στις διαπιστώσεις, αλλά προχωρούν και στο «δια ταύτα», καταλήγοντας σε συμπεράσματα ιδιαίτερα χρήσιμα για την ελληνική και την ευρωπαϊκή Αριστερά.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του άρθρου:

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μου παν θα βάλεις το χακί... και άλλα όμορφα!

Σχόλιο: Μεγάλες στιγμές στην άσκηση Παρμενίων 2015. Το ιδιαίτερο στοιχείο της ήταν ότι για να πραγματοποιηθεί έπρεπε... να ξεπουληθούν οπλικά συστήματα ώστε να μπορέσουν να κινηθούν αυτά που απέμειναν. Επίσης όσο πιο πολύ χακί βλέπουμε στα πολιτικά "κομάντα" του προτεκτοράτου, και όσο μεγαλύτερο ενδοτισμό σε ΗΠΑ και Ισραήλ τόσο περισσότερο ανησυχούμε για την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας. Παραθέτουμε και 2 φωτό μοντάζ για να σπάσει το γκρίζο της κατάστασης.

Ο Τσίπρας ως ψυχολογική επινόηση

 GENERATIONS II, Ακρυλικό σε καμβά, του Ephrem Kouakou, καλλιτέχνη από την Ακτή Ελεφαντοστού
Του Αντώνη Ανδρουλιδάκη
Στο βιβλίο του Το Μέλλον Μιας Αυταπάτης, ο Φρόυντ θεμελίωσε την εξήγησή του για τη θρησκευτική πίστη, στη δίψα του ανθρώπινου όντος για ένα Υπερ-όν. Ο Φρόυντ είχε σχηματίσει την εντύπωση ότι η ακεραιότητα της ομάδας εξαρτιόταν από την ύπαρξη ενός προσώπου που ανήκε σε ανώτερη τάξη, το οποίο προωθεί την αυταπάτη ότι αγαπά εξίσου όλα τα μέλη. «Είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων», αν με εννοείς.
Ή «θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες, αυτή η βουλή θα σφραγίσει την έξοδο από την κρίση, μια Ελλάδα που θα μπορεί να κρατά τους νέους της εδώ, είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και θα συγκρουστούμε για την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια, οι πολλοί μπαίνουν πάνω από το κέρδος των λίγων» κ.λπ. προγραμματικά μπλά μπλά.

Όταν το δάχτυλο έδειχνε το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοίταζε το δάχτυλο!

Από το "PRESS-GR" Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/
Ένα λιτό ανακοινωθέν που τα λέει όλα!
Όλα όσα κρύβει ή προσπαθεί να αποκρύψει η δύση, χρησιμοποιώντας μάλιστα τον Ερντογάν, τον Σαουδάραβα μονάρχη και αποικίες όπως η Ελλάδα, που πρόσφερε άμεσα κι απλόχερα την υποστήριξή της στον κραυγάζοντας από υστερία σουλτάνο Ερντογάν.
Το ανακοινωθέν: "Ο Ρωσικός στόλος στην Κασπία Θάλασσα, αποτελούμενος από τα πλοία "Dagestan", "Grad Sviyazsk" "Uglich" και "Veliky Ustyug", κτύπησε στόχους της ISIS (ισλαμικό κράτος) στη Συρία. Εκτοξεύτηκαν πύραυλοι "Kalibr-NK", οι οποίοι κτύπησαν με ακρίβεια τους επιλεγμένους στόχους".
Τώρα, πλέον, οι Ρώσοι δεν έχουν καμία ανάγκη στρατιωτική, οικονομική, στρατηγική και κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΗ, να ξαναστείλουν τα "δωράκια" τους από την Κασπία, εναντίον των αποκεφαλιστών φονιάδων, των μισθοφόρων της"πολιτισμένης" δύσης για τον "εκδημοκρατισμό" της Συρίας. Αρκούν τα...Sukhi Su 24, Su 25, άντε και των Su 34!

Ντάισελμπλουμ: Σε 15 χρόνια και... βλέπουμε για το χρέος

Το ενδεχόμενο να μην δοθεί λύση στο χρέος σήμερα αλλά σε βάθος 15ετίας αφήνει ανοικτό ο επικεφαλής του Eurogroup. Κριτήριο το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησής του.

Οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης, που είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας, συμφωνούν ότι η ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα θα πρέπει να γίνει μέσω περιορισμού της εξυπηρέτησης του χρέους της χώρας στο 15% του ΑΕΠ ετησίως, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Λεφτά δεν υπάρχουν αλλά η φάμπρικα των εγγυήσεων καλά κρατεί...


Όπως γνωρίζετε (κι αν δεν το γνωρίζετε, είναι ευκαιρία να το μάθετε), το κράτος ξεζούμισε με δυο μνημόνια τους πολίτες του για να πάρει συνολική "βοήθεια" 226,7 δισ. ευρώ. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι αυτοί οι πολίτες φορτώθηκαν στην πλάτη τους μόνο 226,7 δισ. συν τους τόκους. Δυστυχώς, η πραγματικότητα λέει ότι έχουμε φορτωθεί πολύ περισσότερα. Πόσα; Δεν ξέρω ακριβώς. Θα το δείξει ο χρόνος και μακάρι το νουμεράκι να μη φουσκώσει πολύ. Κι επειδή δεν είναι δυνατόν να καταλάβετε τι εννοώ, ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.