#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Tα σκατά και τα... λεφτα!


Γκάλμπρεϊθ: Η Ελλάδα δεν έχει αριστερή κυβέρνηση αλλά αποικιακή διοίκηση…

Επίθεση κατά των θεσμών για τη στάση που κράτησαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων εξαπολύει ο καθηγητής και πρώην σύμβουλος του Γιάνη Βαρουφάκη Τζέιμς Γκάλμπρεϊθ, ο οποίος επίσης αφήνει σαφείς αιχμές κατά της νέας κυβέρνησης.
Σε συνέντευξή του στο αυστριακό περιοδικό Profil, τονίζει πως κατά τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς η κυβέρνησης «έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει αλλά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ήταν εξ αρχής απρόθυμοι να εξετάσουν τις ελληνικές προτάσεις ή έστω να τις συζητήσουν». Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε πως οι θεσμοί «δεν μετακινούνταν, περίμεναν μέχρι να εξαντληθούν τελείως τα ελληνικά αποθέματα, αύξαναν ολοένα και περισσότερο το επίπεδο των απειλών, μέχρις ότου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνθηκολόγησε στις 12 Ιουλίου και αποδέχθηκε τους όρους για το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης».

Αχ Λαέ, δούλεψε σαν κορόιδο...

Το «σούργελο» τους πείραξε, το «μιζαδόροι» το έκαναν γαργάρα με ταβανόπροκες

Του Γ.Γ.
Κοιτάξτε κάποια Συριζέικα μυστήρια. Μια βδομάδα έχει που κυκλοφορεί το περιοδικό Unfollow το οποίο περιέχει ενυπόγραφο άρθρο, με βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του Τσίπρα και κυβερνητικών στελεχών και μέχρι τώρα δεν υπήρξε η παραμικρή κυβερνητική αντίδραση

 Ούτε λίγο ούτε πολύ το συγκεκριμένο κείμενο μας λέει ότι έχουμε μια κυβέρνηση «συμμοριτών» η οποία με «συνειδητή επιλογή του πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών αποφάσισαν να συμπορευτούν με το ευρωπαϊκό και εγχώριο κατεστημένο». Μια επιλογή που δεν την κάνουν με το … αζημίωτο. 

Για τις συμφωνίες "ελευθέρων συναλλαγών" ΤΤΙΡ, TΡP, CETA, TISA

του Γιάννη Τόλιου

Εισαγωγή
Στο διάστημα 10-17 Οκτώβρη '15, πραγματοποιείται μια μεγάλη παγκόσμια κινηματική διαμαρτυρία κατά της «Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών» μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ, της λεγόμενης Τ.Τ.Ι.Ρ. (Transatlantic Trade and Investment Partnership) ή της «Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου & Επενδύσεων». Δεκάδες κοινωνικές οργανώσεις στην Ελλάδα προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της ΤΡΡΙ στο Σύνταγμα, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 11.30 το μεσημέρι. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι πριν λίγες μέρες υπογράφηκε μια ανάλογη συμφωνία, η ΤΡΡ μεταξύ 12 χωρών του Ειρηνικού (Trans-Pacific Partnership), με επικεφαλής τις ΗΠΑ-Καναδά-Ιαπωνία. Επίσης πριν ένα χρόνο υπογράφηκε η συμφωνία CETA (Comprehensive Economic and Trade Agreement) μεταξύ ΕΕ-Καναδά, ενώ το 2012 υπογράφηκε μια άλλη συμφωνία, η TiSA (Trade in Services Agreement), μεταξύ 24 χωρών με επικεφαλής τις ΗΠΑ και ΕΕ.

Βουλή: Το «δημοκρατικό» τσόφλι του 4ου Ράιχ…


Επί της ουσίας το αστικό κοινοβούλιο έχει καταργηθεί. Έχει μετατραπεί σε «δημοκρατικό» τσόφλι της νέο-αποικίας ΕΛΛΑΣ: «δημοκρατικό» ντεκόρ του 4ου Ράιχ…
Ο ρόλος πλέον της Βουλής είναι η ψήφιση από τα δωσίλογα ανδρείκελα, δηλαδή η «δημοκρατική» κάλυψη (ΑΠΑΤΗ), αυτών που έχουν αποφασίσει τα διεθνή κέντρα της ιμπεριαλιστικής εξουσίας, ιδιαίτερα τα κέντρα εξουσίας της ΕΕ και των μαφιόζων του χρήματος.
Με λίγα και απλά λόγια:
Ο ρόλος αυτής της κοινοβουλευτικής ΑΠΑΤΗΣ (Βουλή) είναι να παρέχει τη «δημοκρατική νομιμότητα» στα Μνημόνια (κυβερνητικά προγράμματα) των νέων αποικιοκρατών…

Προετοιμάζουν και τέταρτο μνημόνιο

 Του Μισέλ Βαντερόπουλου - Βρυξέλλες
Συνέχιση της επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας και μετά το 2018 με ένα νέο μνημόνιο και χωρίς ουσιαστική μείωση του χρέους προβλέπουν ανώτατοι αξιωματούχοι και αναλυτές στις Βρυξέλλες. Αξιωματούχοι της ΕΕ δηλώνουν έκπληκτοι για την τόσο γρήγορη αναδίπλωση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας τον Αύγουστο – καθώς περίμεναν πολύ πιο χρονοβόρες και σκληρές διαπραγματεύσεις – ενώ καθησυχάζουν τους ξένους «επενδυτές» για την εφαρμογή των μέτρων λέγοντας ότι τουλάχιστον 30 τοποτηρητές της ΕΕ έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις κλειδιά των υπουργείων και του κρατικού μηχανισμού.

Ή θα τα κάψουμε όλα ή θα καούμε …

Η κρίση καλά κρατεί. Οι ανταγωνισμοί στο απόγειό τους. Τα μαύρα σύννεφα πυκνώνουν πάνω από τους λαούς. Μνημόνια λέγονται, λιτότητες λέγονται, μέτρα με όποιο επιθετικό προσδιορισμό εφευρίσκουν λέγονται, πόλεμοι και προσφυγιά, ανεργία, ανέχεια, δυστυχία.
Γιατί όλα αυτά; Για την «ανάπτυξη». Τουτέστιν για την κερδοφορία. Για τις αγορές που «ασφυκτιούν» μέσα στα απίστευτα συσσωρευμένα κέρδη που απόκτησαν μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Για την παγκοσμιοποίηση που τους άνοιξε παραπάνω την όρεξη.
Οι λαοί τι απόκτησαν όλα αυτά τα χρόνια; Με σκληρούς αγώνες ορισμένα κοινωνικά δικαιώματα και παροχές, ελάχιστη ανταμοιβή για τη κλεμμένη υπεραξία μισού αιώνα ιδρώτα και αίματος.....

9 Οκτώβρη 1967: έφυγε ο Τσε


ΟΛΟΙ / ΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (11 Π.Μ.) ΣΤΗ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ
 

ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΟΛΠ ΚΑΙ ΟΛΘ
Μεγάλη συγκέντρωση διοργανώνει το Σάββατο στις 11 π.μ. ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώναςστο παλαιό Δημαρχείο της Δραπετσώνας μετά από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά και διεκδικεί την ανάπλαση στο χώρο των Λιπασμάτων με τη συμπερίληψη του παραλιακού μετώπου.

Πολιτικό Λεξικό της Κρίσης

του Σταύρου Κατσούλη
"Θα" ----> Έκφραση αρεστή στους πολιτικούς που χρησιμοποιείται στην αρχή της πρότασης ενός ανέκδοτου.  
Θα πάρουμε την δόση ----> Οι τράπεζες θα πάρουν απίστευτα πολλά λεφτά δωρεάν, που θα τα χρωστάς εσύ.  
Θα έρθει η ανάπτυξη ----> Δεν θα έρθει η ανάπτυξη. 
Η ανάπτυξη έρχεται το β' εξάμηνο του 2016 ----> Η ανάπτυξη ίσως έρθει κάποια στιγμή μετά τα μέσα του 3576 μ.Χ.

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016 είναι ίδιο με αυτό του προϋπολογισμού του 2015, ίδιο με του 2014

του Σπύρου Στάλια
Θα προσπαθήσω με δυο λόγια να εξηγήσω το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016, που είναι ίδιο με τον προϋπολογισμό του 2015, που ήταν ίδιος με αυτόν του 2014, που ήταν πανομοιότυπος με αυτόν....

Τα κόμματα του ευρώ, έχουν συμφωνήσει και έχουν αποτυπώσει στο σχέδιο του προϋπολογισμού του 2016, την αντίληψη ότι η μείωση του εθνικού εισοδήματος και η ανεργία έχουν ως αιτία τους υψηλούς μισθούς, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, και τις συντάξεις.

TTIP: Το «οικονομικό NATO» προ των πυλών!

 Οι ζωές μας υπό τον πλήρη έλεγχο των πολυεθνικών

 Τον Ιούλιο του 2013 στην Ουάσινγκτον, ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσαν την αρχή των διαπραγματεύσεων για μια συμφωνία που θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο ροής του κεφαλαίου διεθνώς, τον ρόλο των κρατών, των υπερεθνικών ολοκληρώσεων και των μεταξύ τους σχέσεων. Πρόκειται για τη διαβόητη πλέον, Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή με τα αρχικά TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), μια συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ το περιεχόμενο της οποίας είναι ακόμα υπό διαπραγμάτευση και για το οποίο δεν θα είχαμε μάθει ακόμα τίποτα, εάν δεν είχε διαρρεύσει στο WikiLeaks τον Μάρτιο του 2014 ένα απόσπασμα προτεινόμενου προσχεδίου της συμφωνίας. Αυτό ήταν που ανάγκασε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δημοσιεύσει τον Ιανουάριο του 2015 μια σύντομη περίληψη για το περιεχόμενο των έως τότε συνομιλιών και να τοποθετηθεί σε μια σειρά από καυτά ερωτήματα που κατέκλυσαν τη δημόσια συζήτηση.