#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου 2015

Σύνορα η ξεφτίλα δεν γνωρίζει


του Γιάννη Λαζάρου
"Να σκύβεις το κεφάλι" αυτή είναι η πολιτική, κοινωνική και διεθνής στάση της Ελλάδας σε ό,τι γίνεται εντός, εκτός και παραδίπλα. Μάς τύλιξαν σε μια μνημονιακή λαδόκολλα και πρέπει να δεχτούμε ότι θα ζυγιστούμε σαν κοψίδι και θα καταναλωθούμε μέχρι το τελευταίο κοκαλάκι μας από ρουφιάνους του συστήματος που στηρίζουν τους εθνοπροδότες υποτακτικούς της πολιτικής, οι οποίοι γίνονται τα σκαλοπάτια για τους ναζίστες της Ε.Ε. Είναι αλυσίδα το πράγμα. Ξεκινάει από τον γλύφτη διπλανό και φτάνει μέχρι το Βερολίνο ενώ εμείς εκεί μέσα στην λαδόκολλα να ακούμε την διαπραγμάτευση πωλητή-αγοραστή "είναι τόσο, να το αφήσω;"

Το νέο σώου Ζουράρι (ή ένας άλλος χαμαιλέοντας)…


«Κατιναριό» και «βλάκες» ήταν οι χαρακτηρισμοί του Ζουράρι για την «καμαρίλα» του «Παιδαγωγικού Ινστιτούτου».
Δεν διαφωνούμε με τους χαρακτηρισμούς, εύστοχοι είναι, αν και πολύ ετεροχρονισμένοι…
Αυτό που μας προκαλεί ναυτία είναι το κακόγουστο σώου του Ζουράρι: Το σώου ενός πολιτικού χαμαιλέοντα!!!

Ο Ζουράρις είναι και αυτός ένας θορυβώδης χαμαιλέοντας που κατά περίσταση και …μελετημένα το παίζει λέοντας…

Πονάνε τα παλικάρια ρε ψοφίμι Ερντογάν;


Με τις σημαίες της Ελλάδας και των Κούρδων της Συρίας... Καλό Παράδεισο!
ΑΓΡΟΤΕΣ- ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΜΠΟΥΡΗ*
Σε αναβρασμό βρίσκονται και πάλι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Μετά τις περιστασιακές προεκλογικές κινητοποιήσεις οργανώνονται και ετοιμάζονται για νέεςπιο δυναμικές και μαζικές. Τη Δευτέρα συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΠΕΚ (Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων)στην Πρέβεζα, μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάζουν οι σύλλογοι των αγροτών και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι οργανωμένες αντιδράσεις.
Περιφερειακές, ανά νομό, κινητοποιήσεις αποφάσισε το Δ.Σ. της ΠΕΚ καταρχάς και στη συνέχεια δυναμικά περιφερειακά συλλαλητήρια από κοινού με τους αγρότες.

ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΟΥ ISIS;

Ήταν αυτοκινητοπομπή του ISIS με κλεμμένο πετρέλαιο από την Συρία, με κατεύθυνση την Τουρκία… στην οποία επιτέθηκε η ρωσική αεροπορία

20 οργανώσεις από 14 χώρες.ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ στην Αθήνα

Ομιλία αντιπροσωπείας από ΛΔ Ντονέτσκ
και επιζώντων της σφαγής στην Οδησσό


Μεγάλη Διεθνής αντιφασιστική συνάντηση για το Ντονμπάς διοργανώνουν το Δίκτυο Aletrnativa,το δίκτυο αλληλεγγύης save Donbass και η Κόκκινη Γραμμή.
Στη συνάντηση συμμετέχουν πάνω από 20 οργανώσεις από 14 χώρες, ενώ αναμένεται να χαιρετίσουν πολλές ακόμη που δε μπόρεσαν να παρευρεθούν γα αντικειμενικούς λόγους.

Οι βάρβαροι

του Απόστολου Αποστολόπουλου
Μια ισχυρή χώρα είναι Παγκόσμια Δύναμη όταν μπορεί να ορίσει αυθαίρετα κάθε περιοχή του Κόσμου ως σημείο ζωτικού της συμφέροντος και εξ' ίσου αυθαίρετα μπορεί να επέμβει για να υπερασπίσει αυτό το συμφέρον. Έως προχθές αυτό μπορούσαν να το κάνουν μόνο οι ΗΠΑ, ήταν η μοναδική Παγκόσμια Δύναμη. Μετά την ένοπλη επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, το μονοπώλιο των ΗΠΑ, ως μοναδικής Παγκόσμιας Δύναμης, ράγισε. Είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία, υπό τον Πούτιν, «τολμά» να επέμβει ανοιχτά εκτός των συνόρων της και της περιοχής που έχει ορίσει ως άμεσου ζωτικού εθνικού συμφέροντος. Η Ρωσία δεν είναι ισοδύναμη των ΗΠΑ.

«Στην Αθήνα με τα τρακτέρ»

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι
 μπροστά στη λαίλαπα του 3ου Μνημονίου
 
Tου Μάριου Διονέλλη
Τις μηχανές των τρακτέρ ζεσταίνουν οι αγρότες σε όλη τη χώρα, προετοιμάζοντας σύγκρουση με την κυβέρνηση αν αυτή προχωρήσει στην εφαρμογή των μέτρων του τρίτου μνημονίου για τον κλάδο τους. Ήδη σε όλη την Ελλάδα συνεδριάζουν οι αγροτικοί σύλλογοι προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους, ενώ οι εκπρόσωποι των… θεσμών εμφανίζονται ήδη αρνητικοί στη φιλοσοφία των ισοδύναμων την οποία έκανε προεκλογική του σημαία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με λένε εξέγερση …


Με λένε εξέγερση. Η ηλικία μου απροσδιόριστη...

Πρέπει να γεννήθηκα τότε που φύτρωσε το παράπονο στο στήθος του σκλάβου και η αδικία έγινε το καθημερινό ψωμί στα τραπέζια του κόσμου. Το σώμα μου τράφηκε με ποτάμια αίματος, με αλυσίδες, με θυσίες, με ανισότητες.

Με λένε εξέγερση

Απόκτησα χίλια πρόσωπα, πότε γροθιά, πότε κραυγή, πότε παράπονο, πότε οδόφραγμα, πότε ντουφέκι, πότε πλακάτ και πύρινος λόγος, μα πάντα παρούσα και καλπάζουσα στα σταυροδρόμια της ιστορίας.

Επανακρατικοποιήσεις στην Ε.Ε.; Ω, ναι!

Kompania Weglowa – Οι εγκαταστάσεις στο Λουμπέλσκι, ένα από τα ορυχεία που προορίζονται για κλείσιμο

Κάνοντας μια βόλτα στο διαδίκτυο, έπεσε το μάτι μου σε ένα αρθράκι που μου φάνηκε ενδιαφέρον. Τίτλος του «Η Πολωνία βάζει στο αρχείο το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας εξόρυξης άνθρακα Kompania Weglowa» και οι δυο υπότιτλοί του εξηγούν ότι «το σχέδιο θα εθεωρείτο παράνομο από την Ε.Ε.» και ότι «δεν εμπλέκει ιδιώτες επενδυτές». Διαβάζοντας και ψάχνοντάς το λίγο παραπάνω, ανακάλυψα μερικά ωραία πραγματάκια.

ΠΡΟΩΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΕΡΑΣΜΕΝΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε 
ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΕΡΤ3
Ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης μίλησε την Τετάρτη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3 και στους δημοσιογράφους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή οΠαναγ. Λαφαζάνης τόνισε ότι “το θέαμα της κυβέρνησης στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων είναι θλιβερό. Αγνώριστο σε σχέση με τις ενθουσιώδεις και ελπιδοφόρες προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μόλις προ οκταμήνου. Βλέπουμε στη Βουλή μια μνημονιακήκυβερνητική πασαρέλα που ξεκίνησε με τον πρωθυπουργό και συνεχίστηκε με τους πολυάριθμους υπουργούς. Μόνιμο στοιχείο όλων των ομιλιών είναι οι διαβεβαιώσεις πιστής εφαρμογής τουμνημονίου, δηλαδή της άγριας, ακραίας και εξουθενωτικής λιτότητας.

Μια παλιά ιστορία

Του Γιώργου Αλεξάτου
Πριν γίνει κυβέρνηση, κι ακόμη περισσότερο μετά το 1981, ασκούσαμε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για την οποία ουδέποτε χαρακτηριστήκαμε "δεξιοί", πόσο μάλλον "φασίστες". Οι πασόκοι, τότε, είχαν επίγνωση πως η κριτική γίνεται από τ' αριστερά και στη μεγάλη πλειονότητά τους έδειχναν να τη σέβονται. Η πιο συνηθισμένη αντίκρουση της κριτικής μας ήταν η αναφορά στη "βιασύνη" μας: