#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Ένας Σαμαράς ντυμένος Τσίπρας

Γράφει ο Καρτέσιος
Τα ίδια. Εντελώς. Ευχές, γενικόλογες υποσχέσεις, ψέματα, επώδυνα μέτρα που πρέπει να αντέξουμε, κάβοι, παπαγαλισμοί περί «αποκατάστασης της οικονομικής σταθερότητας, ανάκαμψης της οικονομίας και επιστροφής στην ανάπτυξη και ριζικής μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης με ταυτόχρονη πάταξη της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας». Τα ίδια. Εντελώς.
Ένας Σαμαράς με την εμφάνιση του Τσίπρα μίλησε για: «προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, εκπόνηση και ανάπτυξη επενδυτικών σχεδίων, προγράμματα απασχόλησης για περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, εξονυχιστικό έλεγχο όλων των λιστών των φοροφυγάδων, κυρίως της λίστας Λαγκάρντ, ένα νέο χάρτη ανώτατης εκπαίδευσης, σχολικά γεύματα για τους μαθητές δημοτικών σχολείων, απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των νέων επιχειρήσεων» και φυσικά για «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για την Ψηφιακή Ανάπτυξη, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Εθνικό Σχέδιο Ευρυζωνικότητας» ώστε κάποτε να ξαναφτάσουμε στο δωρεάν wi-fi.

ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΑΙ ΛΗΣΤΡΙΚΗ Η ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ “ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ” ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ! 100-200 ΔΙΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Iskra: ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΡΗ ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ
Η υπόθεση της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών εξελίσσεται σε μια νέα τραγωδία για το ίδιο το τραπεζικό σύστημα, την ελληνική οικονομία και πρώτα απ' όλα τους πολίτες αυτής της χώρας.
Το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, το οποίο οι εμπλεκόμενοι φορείς, υπολογίζουν από 8 δις έως 17-25 δις, έχει καταστεί πεδίο σφοδρών αντιθέσεων ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς και το ΔΝΤ, που αναμιγνύονται σε αυτήν την βρώμικη υπόθεση.

Απλά, αρνούμαι

του Simple Man 
Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιονδήποτε νόμο έχει μπει σε ισχύ από την ώρα που προδότες μετατρέψανε την χώρα μου σε χρεοκοπημένο υποκατάστημα παγκόσμιας τράπεζας. Υπάρχει μια αόρατη γραμμή μεταξύ εκείνης της ημέρας και της προηγούμενης . Στέκομαι πάνω της κοντά τρία χρόνια σαν να βρίσκομαι στην ζώνη πολέμου μεταξύ της χώρας μου και του κράτους τους. 
Αρνούμαι να αποδεχθώ οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου που θα στηρίζεται σε αυτούς τους κατοχικούς νόμους και βεβαίως δεν πρόκειται να δείξω κανέναν σεβασμό στους δικαστές που θα κληθούν να με κρίνουν. Τους έχω ήδη καταδικάσει από την ώρα που περίμενα σε εκείνη την γραμμή με τα δυο μου πόδια μες στο κρύο να έρθουν να αποδώσουν την δικαιοσύνη στην οποία ορκίστηκαν να υπηρετούν μέχρι θανάτου. 

Ώστε η Εκκλησία αγκαλιάζει τους πάντες; Κι ο βόας στις αγκαλίτσες το ρίχνει

Γράφει ο  mitsos175
Το Ιερόν emo της δεν κάνει προπαγάνδα, ούτε ψηφοθηρία κατά δήλωση του ιδίου. Απλά του εμπιστεύτηκε κάτι προσωπικό ο Μανώλης ο Γλέζος, αν πράγματι το είπε, κι αυτός το έκανε βούκινο. Επειδή έκρινε, ότι τον συνέφερε. Αν δεν το συνέφερε, θα το σφράγιζε το στόμα του.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος, ο κ. Γλέζος του ζήτησε, όταν πεθάνει, να ταφεί με εκκλησιαστική κηδεία. Απευθυνόμενους στους παρευρισκόμενους, τη Ναύπακτο, όπου βρέθηκε την Κυριακή, είπε. "Θα σας πω κάτι... δεν το ξέρουμε όλοι μας αυτό... εζήτησε να με δει ο κ. Γλέζος. Ε, είπα 'γιατί όχι;', η Εκκλησία αγκαλιάζει τους πάντες. Ήρθε και του αφιέρωσα ένα βιβλίο και του γράφω 'Σήμερα είσαστε η Αποκάλυψις'"

Η "διάγνωση" της κυβέρνησης σε 2 λεπτά (Ηχητικό)

 Ψάχνοντας το αρχείο μας συναντήσαμε ένα ηχητικό από την ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας».

Τότε ο Θύμιος μέσα σε δυο λεπτά, έκανε την «διάγνωση» της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου. Τα «κοσμητικά επίθετα που της αποδίδει είναι καίρια, ανταποκρινόμενα πλήρως στην ταξική μνημονιακή πολιτική που είχε ακολουθήσει.

Ξανακούγοντας το, λοιπόν, προσπαθήσαμε να εντοπίσουμε τι απ’ αυτά που απέδιδε στην τότε κυβέρνηση η σατιρική εκπομπή δεν ισχύουν για την σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ.. Χαμένος χρόνος. «Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν», που λέει και το άσμα.

Air France: Oι εργαζόμενοι πήραν στο κυνήγι τα αφεντικά (video)

H διοίκηση της Air France αποφάσισε περικοπές 3000 περίπου θέσεων εργασίας για την επόμενη διετία, με στόχο την εξοικονόμηση 170 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, στα ζημιογόνα τμήματά της. Τέσσερα συνδικάτα των εργαζομένων είχαν εξαγγείλει για σήμερα απεργιακή κινητοποίηση. Εκατοντάδες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν διαδήλωση κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις απολύσεις. Οι εργαζόμενοι αρνούμενοι να διαπραγματευτούν την χειροτέρευση της θέσης τους, διέκοψαν τη συνεδρίαση κατά την οποία η διοίκηση ανακοίνωνε το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας στους κοινωνικούς εταίρους. Οι διαδηλωτές απαίτησαν την παραίτηση του επικεφαλής του ομίλου Air France/KLM.

Δεν υπάρχουν προδότες, αλλά δωσιλογικά ενεργοί..

Παραφράζοντας την μεγαλειώδη δήλωση ενός τιτανοτεράστιου βαρεμένου (όνομα και πράμα): »Δεν υπάρχουν άνεργοι αλλά μη οικονομικά ενεργοί!»,
..δήλωση που έρχεται να συμπληρώσει τα γεμιστά της θειάς Θεανούς,
..μπορούμε κι εμείς να δηλώσουμε με βεβαιότητα πως όχι, δεν υπάρχουν προδότες, παρά μόνο δωσίλογοι που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των κατακτητών.
Σ’ αυτά τα πλαίσια της εισπρακτικής υστερίας των κυβερνώντων εις βάρος του λαού, προκειμένου να δώσουν όσο πιό πολλά λεφτά γίνεται στους τοκογλύφους,

..η χθεσινή και πρώτη εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό,

Ολοκληρώνουν τη σφαγή του Διστόμου!! Αναδρομικά και με τόκους!!

του Κώστα Γιαννιώτη
Μιλώντας για το 3ο μνημόνιο ο Σόιμπλε….. ‘’εξομολογήθηκε’’ τις μύχιες σκέψεις του στο Βαρουφάκη, λέγοντας…. «Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα πρόγραμμα που θα αποτύχει. Είναι σχεδιασμένο να αποτύχει»(!!)

Το γεγονός ότι η κυνική ομολογία, του εκπροσώπου του Δ΄ Ράιχ, προκάλεσε εντύπωση και έγινε θέμα έκτακτης ειδησεογραφίας, είναι απόδειξη ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει με τι έχει να κάνει και τι του μέλλει να υποστεί. Δεν έχει αντιληφθεί τις πραγματικές απώτερες επιδιώξεις και τους εγκληματικούς στόχους της ‘’ακρίδας’’ που έπεσε στον τόπο μας!!