#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΜΝΗΜΟΝΑ...

Του Γιώργου Αλεξάτου
"Ο λαός μάς έχει αποτιμήσει όλους", είπε ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, απευθυνόμενος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου Προφανώς, αναφερόταν στο 35% του ΣΥΡΙΖΑ και το 2,9% της ΛΑΕ.

Κριτήριο ασφαλές για την αξιολόγηση κομμάτων και πολιτικών από έναν αριστερό. Και μάλιστα από κάποιον που βρισκόταν στο ΚΚΕ εσ. του 1,3-1,8%, κατόπιν στο ΚΚΕ Εσ./Α.Α. του 0,1-0,3%, στον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ αργότερα, που χαροπάλευαν κάθε φορά για να μπουν στη Βουλή.

Έχεις δίκιο, Νίκο μου! Ο λαός αποτιμούσε και τότε, επί σειρά δεκαετιών. Και σύμφωνα με τη σημερινή λογική σου, πολύ καλά έκανε που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ.

Εκθεση βόμβα της Επιτροπής Αλήθειας κρίνει παράνομο το τρίτο μνημόνιο

Για παράνομα εξαναγκαστικά μέτρα, ακύρωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος και παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας κάνει λόγο η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους σε νέα έκθεσή της. Στο κείμενο καταγράφονται ενδεικτικά αλλά και λεπτομερώς οι συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για τον ελληνικό πληθυσμό αλλά και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας.

ΕΣΥ !


Απο το facebook

Σκληρή απάντηση του Σεργκέι Λαβρόφ, στον Ερντογάν...

"H Τουρκία πρέπει να μάθει ότι το γαμήλιο ταξίδι της με την Isis (ισλαμικό κράτος) τελείωσε"!

Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργός των Εξωτερικών Ρωσίας

 

«Welcome» στους ιδιώτες της υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης από το ΓΓ Οικονομικής Πολιτικής

Αφού... απελευθερώθηκε μαζί με τον Π. Κουρουπλή από τις «ιδεολογικές αγκυλώσεις» (εδώ), λέει πως είναι θετική η παράμετρος η είσοδος των ιδιωτών στην κοινωνική ασφάλιση και στην υγεία.
«Η συνεργασία του κράτους με τους φορείς της ιδιωτικής ασφάλισης στους τομείς των συντάξεων και της υγείας, δεν κρίνεται ως αρνητική ή απαγορευτική. Απαραίτητη προϋπόθεση, ωστόσο, αποτελεί η διατήρηση του διακριτού ρόλου της κοινωνικής ασφάλισης». ...

Η ψευδαίσθηση της «επιλογής»

10 εταιρείες ελέγχουν σχεδόν ότι καταναλώνουμε
Δέκα μεγάλες εταιρείες ελέγχουν σήμερα το σύνολο της παραγωγής και της κατανάλωσης. Η υπερσυγκέντρωση της παραγωγής στα χέρια μια δεκάδας πολυεθνικών γιγαντώθηκε τις δύο τελευταίες δεκαετίες οδηγώντας στον αποκλεισμό από τη παραγωγική διαδικασία και το δευτερογενή τομέα εκατομμύρια παραγωγούς και μικροβιοτέχνες που υποχρεώθηκαν «να αποσυρθούν» κάτω από τη δαμόκλεια σπάθη κανονισμών και όρων που νομιμοποίησε το πρόθυμο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό τους.

Αχ Συρία…(ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)

Η Συρία έγινε σπίτι για τους πρόσφυγες που διέφυγαν απ τις στρατιές του Ιμπραήμ Πασά το 1839.
Η Συρία έγινε σπίτι για τους Κιρκασιανούς πρόσφυγες το 1860.
Η Συρία έγινε σπίτι για τους Αρμένιους πρόσφυγες το 1914.
Η Συρία έγινε σπίτι για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες το 1948.
Η Συρία έγινε σπίτι ακόμα μια φορά για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες το 1967.
Η Συρία έγινε σπίτι για τους πρόσφυγες απ το Κουβέιτ το 1990.
Η Συρία έγινε σπίτι για τους πρόσφυγες απ τον Λίβανο το 1996.
Η Συρία έγινε σπίτι για τους πρόσφυγες απ το Ιράκ το 2003.
Η Συρία έγινε σπίτι για τους πρόσφυγες απ τον Λίβανο το 2006


Ξημερώνει

του Simple Man 
Σήκω να χορέψεις ένα ζεϊμπέκικο σαν εκείνα τα παλιά που χόρευαν κάποτε πάνω σε μωσαϊκά λεκιασμένα με ρετσίνα. Απέκτησε πάλι αφορμή να υψώσεις τα χέρια ψηλά και να μιλήσεις κρυφά με τους θεούς που κρύφτηκαν σαν τα ξωτικά πίσω από την κορυφή του Ολύμπου μην αντέχοντας πια τα λόγια των θνητών κινούμενων πεθαμένων. Επάνω στην πρώτη στροφή να ανοίξεις πάλι τα χέρια σαν φτερά , έτσι για να θυμηθείς ότι κάποτε μπορούσες να πετάξεις ως Αετός . 

"Ο Ηλίθιος": Δημόσια αυτοκριτική ενός πρώην στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν είναι τόσο ουσιαστικό η καυστική δημόσια αυτοκριτική που μας κάνει το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης, όσο η πληροφόρηση που μας δίνει για την οβιδιακή μετάλλαξη στελεχών του κυβερνητικού κόμματος.

Απολαύστε το κείμενο του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς».

Finito

Θα μάς πάρει ο διάολος όλους και δεν είναι όλοι αυτοί που έφταιξαν. Το να μάς πάρει και να μας σηκώσει είναι το ελάχιστο γιατί από τον όλεθρο τελικά δεν θα βγει τίποτε καλό. Τα τσανάκια που ανεβάζατε διά της ψήφου σας τα τελευταία 5 χρόνια στην εξουσία έκαναν εσάς πλάτη τους και τους υπόλοιπους προσάναμμα για τις πυρκαγιές που άναβαν διάσπαρτα οι εμπρηστές των Βρυξελλών και της Ουάσιγκτον όπου υπήρχε ελληνική γη και ελληνικός σπόρος.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΑΦΗΝΕΙ ΠΑΓΕΡΑ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ

Του ΠΑΣΧΟΥ ΛΑΖΑΡΙΔΗ*
Μπορεί η Αριστερά να υπάρχει, εφαρμόζοντας, έστω και εκβιαζόμενη, τον νεοφιλελευθερισμό; Το ερώτημα αυτό είναι καθοριστικό. Και η απάντηση δε χωρά ναι μεν αλλά. Κατηγορηματικά και απερίφραστα η Αριστερά δεν εφαρμόζει μνημόνια, δεν εφαρμόζει νεοφιλελεύθερες πολιτικές, δεν κάνει ιδιωτικοποιήσεις, δε μειώνει μισθούς και συντάξεις, δεν αφαιρεί την εθνική και λαϊκή κυριαρχία.Παραφράζοντας τη διατύπωση του Άγγελου Ελεφάντη για το ΠΑΣΟΚ και το σοσιαλισμό, είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά την Αριστερά. Πρόκειται για ένα άλλο, ανταγωνιστικό στην Αριστερά πολιτικό σχέδιο.

Μετά το παραμύθι & την προεκλογική κοροϊδία με απόφαση του ΣτΕ ξεκινάνε ξανά οι εργασίες στις Σκουριές.

Παράνομο και το τρίτο δάνειο

 Λεωνίδας Βατικιώτης –«Επίκαιρα»
Νέα δεδομένα δημιουργεί η ανακοίνωση που εξέδωσε η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου για το τρίτο Μνημόνιο και το νέο δάνειο ύψους έως 86 δις ευρώ που υπέγραψε και ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Στο 20σέλιδο ντοκουμέντο, που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από τρεις πολύωρες συνεδριάσεις, γίνεται αποτίμηση του δημοψηφίσματος, του Μνημονίου και του δανείου, ενώ υπάρχει σαφής αναφορά και στις κοινωνικές επιπτώσεις τους.

Προαπαιτούμενο πρώτο: Αντίσταση και αγώνας!

Τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα διαβάσει αύριο στην βουλή ο Αλ. Τσίπρας, αλλά το πραγματικό κυβερνητικό πρόγραμμα είναι οι μνημονιακές δεσμεύσεις, που έχουν ψηφίσει από κοινού ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι.
Την Παρασκευή στην Ομάδα Εργασίας του Γιούρογκρουπ καταλήχθηκαν τα 48 πρώτα προαπαιτούμενα, τα οποία πρέπει να υλοποιήσει η συγκυβέρνηση μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου! Ακολουθεί ένα δεύτερο πακέτο, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, σε ακριβή αντιγραφή όσων έπρατταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ…

Οδησσός: το χαρέμι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Αποστολή στην Ουκρανία Άρης Χατζηστεφάνου
Μερικές φορές το να μείνεις αποκλεισμένος σε ένα ξενοδοχείο για πέντε ώρες, περικυκλωμένος από παραστρατιωτικά τάγματα ναζιστών σε βοηθά να σκεφτείς. Αλλες φορές απλώς βλέπεις τηλεόραση.
Βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση το πρωί της Τετάρτης, καθώς συνόδευα την αποστολή του Κώστα Ησυχου, της Νάντιας Βαλαβάνη και του Βασίλη Χατζηλάμπρου στην Οδησσό.
Πρόθεσή τους ήταν να συναντηθούν με μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Οδησσό.