#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Μάθημα Ελληνικής Ελευθερίας

του «Simple Man»
Ξέρεις πότε τελείωσε αυτός ο λαός; Την ημέρα που του έδωσαν το χαρτί της ελευθερίας και δεν είδε στο τέλος της σελίδας τα ψιλά γράμματα του συμβολαίου που υπέγραφε. Ήταν η τελευταία του ευκαιρία πριν εφτά δεκαετίες να σπάσει όλες τις συμφωνίες με τους μέχρι τότε εξουσιαστές Ευρωπαίους και να φτιάξει κράτος.

Δεν άντεχε όμως άλλο πόλεμο, άλλη στέρηση, άλλη μάχη και είπε να ελευθερωθώ τώρα και βλέπουμε για αύριο. Από πότε το μάθημα της ελευθερίας διακόπτεται για κομματικές διαφημίσεις με σπόνσορες πακέτα Μάρσαλ;

η νέα μνημονιακή βουλή


Το χαρέμι του Ζαππείου

Συντάκτης: Δημήτρης Νανούρης
Βαθιά μελαγχολία προξενεί η επίσκεψη στο 44ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, που εγκαινιάστηκε επισήμως προχθές και θα διαρκέσει έως τις 11 Οκτωβρίου. Μπροστά στα, εμφανώς λιγότερα από άλλες χρονιές, περίπτερα στέκονται διστακτικά ελάχιστοι βιβλιόφιλοι, μ' άδεια χέρια οι περισσότεροι. Οι σακούλες που κρατούν μερικοί δεν περιέχουν πάνω από δυο τρεις τίτλους. Πού οι, όχι και τόσο μακρινές, εποχές που χρειαζόσουν τουλάχιστον δυο ώρες να γυρίσεις όλους τους πάγκους. Θυμάμαι λιποθυμίες εκδοτών εξαιτίας της πολυκοσμίας. Τώρα παθαίνουν αποπληξία απ' την απραξία.

Κοσκινάς: «Παραιτούμαι από τον μνημονιακό και υποταγμένο ΣΥΡΙΖΑ!

Δήλωση προσχώρησης στη ‘’Λαϊκή Ενότητα’’ του νέου δημοτικού συμβούλου δήμου Βύρωνα Θανάση Κοσκινά «Παραιτούμαι από τον μνημονιακό και υποταγμένο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τους συντρόφους μου που ΔΕΝ υποτάχτηκαν και ΔΕΝ λύγισαν…» «Μπαμπά γιατί κλαίς;»! Ήταν τα λόγια της μικρής μου κόρης όταν άκουγα στο ραδιόφωνο το πρωινό εκείνο τη νέα σκλαβιά και σαν έρχονταν ανάμικτες εικόνες από το παρελθόν.
Τα ΜΑΤ… τα δακρυγόνα, η πλατεία, ο αγώνας, το ΟΧΙ… να πάρουμε το δήμο, να πάρουμε τη περιφέρεια, να πάρουμε την κυβέρνηση, να κάνουμε το καλό, να πράξουμε το καθήκον μας, να πράξουμε όλα όσα δημοκρατικά είχαμε συμφωνήσει στο συνέδριο…. – «Βλέπω καρδιά μου τι έρχεται, που θα πάμε, και πόσο άδικα είναι όλα αυτά για το λαό, για σένα, για το μέλλον των παιδιών σου, για το μέλλον όλων μας», της απάντησα και εκείνη μου χάιδεψε το χέρι .

Θύματα Ειρήνης


Του Simple Man
Ευτυχώς που δεν έχουμε πόλεμο, έτσι μας έμαθαν να λέμε. Αυτό που δε μας λένε όμως είναι ότι στις συνθήκες ειρήνης ο κατάλογος των θυμάτων και των καταστροφών ενός λαού είναι ανάλογες προς τις απώλειες με αυτές ενός πολέμου, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει καμία Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που να τα υπερασπιστεί.

Τα θύματα της ειρήνης δεν έχουν δικαιώματα μόνο υποχρεώσεις. Τα θύματα της ειρήνης δεν μπορούν να απειλήσουν κανέναν με Δικαστήριο διότι τους δόθηκε το δικαίωμα να επιλέξουν Δημοκρατικά την Ειρήνη που τους σκοτώνει.

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ-ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ


Μιλούν οι εγκληματίες που δολοφονούν εκ του ασφαλούς για "τραγικό λάθος".
Οι Αμερικανοί πιλότοι που βομβαρδίζουν θέσεις τον Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ έπληξαν νοσοκομείο της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα σκοτώνοντας τουλάχιστο τρία άτομα, ενώ αγνοούνται άλλα 30.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Τάκη Φωτόπουλου

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Τάκη Φωτόπουλου "Το Χρονικό της Καταστροφής 2010-2015: Από τα Μνημόνια των συστημικών ΠΑΣΟΚ / ΝΔ στο 'αριστερό' Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ".
Ο βασικός στόχος του βιβλίου αυτού είναι να δείξει, σε ένα είδος χρονικού της καταστροφής που ακολουθεί το γεγονότα της εποχής, τις απατηλές μεθόδους που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν οι ξένες και ντόπιες ελίτ, με τα απόλυτα ελεγχόμενα από αυτές κανάλια, εφημερίδες (ακόμη και πολλά από τα δήθεν «εναλλακτικά» κοινωνικά μίντια), για να εξαπατήσουν κατ' επανάληψη τα λαϊκά στρώματα που είναι τα κυρίως θύματα της παγκοσμιοποίησης. Ο προφανής στόχος ήταν βέβαια είτε να τα σπρώξουν στην απάθεια, είτε σε αποπροσανατολιστικά «κινήματα» διαφόρων ειδών, ώστε να περάσει πιο άνετα η πλήρης ενσωμάτωση της χώρας στη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ...ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΕ
 

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΛΙΟΥΝΑΚΗ*
Μετά την πλημμυρίδα ακολουθεί η άμπωτις. Το πέρασμα από τη μια στην άλλη ήταν πάντα μια πικρή και επικίνδυνη "στιγμή". Μια τέτοια κατάσταση ζούμε σήμερα, σε κλίμακα και διάσταση ιστορική ίσως, και πάντως πρωτόγνωρη για τους περισσότερους από μας. Αν κάτι δε χρειάζεται τούτη την ώρα είναι η τακτική της στρουθοκαμήλου και λόγια παρηγοριάς. Ναι, η υπόθεση με την οποία συνδεθήκαμε δέχθηκε ένα ισχυρό πλήγμα, ένα πλήγμα που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, μπορεί να είναι θανάσιμο, στην ατομική διαδρομή αρκετών ανθρώπων . Γιατί βέβαια, μαζί με και μέσα στα νέα μνημόνια και τα νέα μέτρα, περνά τώρα η δολοφονία της Ελπίδας, της πολύτιμης αίσθησης του "εμείς μπορούμε".

όταν ο τοίχος μιλάει...


Ο δρόμος θα είναι μακρυς


Του Γιάννη Ανδρουλιδάκη*

Τα αποτελέσματα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου είναι σίγουρο ότι θα μείνουν στην ιστορία για διάφορους λόγους. Πολλοί ήδη τα αναλύουν και οι προσεγγίσεις, όπως είναι φυσικό, είναι πολλές και γίνονται από διαφορετικές σκοπιές.
Οι μνημονιακές δυνάμεις και το σύστημα, εγχώριο και ευρωπαϊκό, που τις στηρίζει πέτυχαν μια μεγάλη νίκη. Αυτό πρέπει με ειλικρίνεια να γίνει παραδεκτό. Η ΛΑΕ και το υπόλοιπο αριστερό αντιμνημονιακό μπλοκ δεν κατάφερε να εκφράσει τη δυναμική του ΟΧΙ και έτσι κατέγραψε ανέλπιστα χαμηλά ποσοστά και έμεινε εκτός Βουλής. Αυτό βέβαια σε καμιά περίπτωση δε σημαίνει ότι ο λαός έγινε ξαφνικά μνημονιακός και το ΟΧΙ ηττήθηκε. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι ψηφοφόροι έκαναν τις συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές.

αποκλειεται


Νόαμ Τσόμσκι: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας

Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από ΔΝΤ και ΕΕ με σκοπό την καταστροφή της Ελλάδας όπως αποκαλύπτει σε μια άκρως φιλελληνική και συγκλονιστική συνέντευξη ο κορυφαίος Αμερικανός διανοητής Νόαμ Τσόμσκι

Μιλά για την Ελλάδα και… υποστηρίζει ότι καταστρέφεται βάσει σχεδίου, με σκοπό την τελική υποδούλωση η οποία θα χρησιμεύσει σαν «μάθημα» σε οποιονδήποτε πιστεύει ότι μπορεί να αντισταθεί.
Με τον Νόαμ Τσόμσκι συμφωνεί και o καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μισούρι, Μάικλ Χάντσον, ο οποίος κρίνει ότι η παραμονή στο ευρώ θα οδηγήσει το Βερολίνο στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το να συντρίψει την Ελλάδα

Επιτέλους, ζούμε την εποχή του κώλου

του Γιάννη Λαζάρου 
Παλαιότερα δεν θα υπήρξε Έλληνας που να μην είχε ακούσει την "φιλοσοφημένη" έκφραση «ο κώλος είναι το αιδοίον του μέλλοντος». Επειδή ο άνθρωπος είναι λάτρης του ανεξήγητου, αλλά και για άλλους λόγους, η επιθυμία να ζήσει αυτή την εποχή τον μελαγχολούσε διότι υπολογίζοντας τα χρόνια παρουσίας στον πλανήτη πίστευε πως δεν θα προλάβαινε αυτή την εποχή της ευτυχίας.
Να όμως που άλλαξαν οι υπολογισμοί των χωροχρόνων και άλλων κόλπων, που θα σας τα εξηγούσε καλύτερα ο Αϊνστάιν, φτάνοντας στην εποχή του κώλου ταχύτερα από όσο πιστεύαμε.
Ζούμε την εποχή του κώλου και μάλλον είναι και αυτό που περίμενε η ανθρωπότητα για να κάνει τον κύκλο της.  Διότι δεν υπάρχει τίποτε μετά την εποχή του κώλου αφού το ανθρώπινο είδος έφτασε στο απόλυτο φως, την γνώση, την δημιουργία. Με απλά λόγια εξισώθηκε με τον κώλο. Τι να υπάρχει παραπέρα!

Πάνω από 40 «προαπαιτούμενα» (έτσι το λέμε τώρα!) και… βλέπουμε

Έκλεισε η μακροσκελής λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ευρωπαίος αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, το EuroWorking Group, που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής μέσω τηλεδιάσκεψης, επικύρωσε τον κατάλογο με περισσότερες από 40 μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες.

Η Δικαιοσύνη πάνω από το δίκαιο

Το ΣτΕ δικαίωσε και πάλι την Eldorado 
 Ιδιωτικό και δημόσιο συμφέρον συμπίπτουν

Ξενοφώντας Ερμείδης
Είθισται να μην κρίνει ουδείς τις αποφάσεις της δικαιοσύνης, όμως από την στιγμή που το άγραφο δίκαιο υπερπηδά το γραπτό δεν γίνεται να μην σχολιαστεί η δεύτερη απόφαση του ΣτΕ που βάση αυτής ανοίγουν ξανά τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.
Το ΣτΕ αποφάσισε να αναστείλει προσωρινά την απόφαση του πρώην υπουργού Ανασυγκρότησης, κ. Σκουρλέτη με την οποία στις 19 Αυγούστου είχαν ανακληθεί οι αποφάσεις έγκρισης των τεχνικών μελετών των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων (Σκουριές, Ολυμπιάδα, κ.λπ.) της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», με το επιχείρημα ότι παραβιάστηκαν οι όροι των τεχνικών μελετών.

δηλαδή τι ευλογεί ο παπάς; πολλούς και μαζικούς θανάτους; θα κάνει και ευχές;

Η διαπλοκη του Ν. Παππα επιτιθεται στο "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ" - Νέες αθλιότητες του αυριανιστή Μπεκιάρη

 Του Γιώργου Αλεξάτου
Με το «Βαθύ Κόκκινο» τα έβαλε ο κατά σύστημα λασπολόγος και χυδαιολόγος Δημήτρης Μπεκιάρης, από το «Periodista», ανακαλύπτοντας πως το μπλογκ είναι «ακροδεξιό» και κάνει σχόλια «χρυσαυγίτικου τύπου».
Αφορμή για τη νέα βρώμικη επιχείρηση-λάσπη είναι δημοσίευμα σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις της κ. Θ. Φωτίου, που καλούσε τους πεινασμένους να τραφούν με γεμιστά και πίτες.
Ο χαρακτηρισμός «ανεκδιήγητο σούργελο» φάνηκε «σεξιστικός» στον πληρωμένο κονδυλοφόρο του κ. Νίκου Παππά, ο οποίος, φυσικά, αγνοεί παντελώς την έννοια του όρου «σεξισμός» ή κάνει πως την αγνοεί, ιδιαίτερα όταν επιδίδεται σε χυδαίες επιθέσεις κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Eλληνικός Χρυσός και μεταλλουργία: Θα δεχθεί (ξανά) το ΣτΕ ότι ο γάιδαρος πετάει;

update : Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΤΕ , αφού πέρασαν οι εκλογές, επιτρέπει την επαναλειτουργία , δέχεται δηλαδή οτί πετά ο γάιδαρος !
Το σωστό να λέγεται. Εμείς που εδώ εδώ και τρία σχεδόν χρόνια κατηγορούμε την Ελληνικός Χρυσός ότι εξαπάτησε το Ελληνικό κράτος με μια μεταλλουργική μέθοδο-φάντασμα, οφείλουμε να υποκλιθούμε μπροστά σε μια παγκόσμια επιτυχία της εταιρείας.
Σιωπηλά και χωρίς να ανακοινωθεί πουθενά, οι Έλληνες μηχανικοί της Ελληνικός Χρυσός έκαναν μια μεγάλη επιστημονική ανακάλυψη για την οποία θα πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι. Μια πραγματική επανάσταση που θα λύσει το μεγαλύτερο πρόβλημα της βιομηχανίας χαλκού σε παγκόσμιο επίπεδο: το αρσενικό. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει βιομηχανική διαδικασία, εφαρμόσιμη σε βιομηχανική κλίμακα, που να είναι ικανή να επεξεργαστεί συμπυκνώματα χαλκού με περιεκτικότητα αρσενικού μεγαλύτερη του 1%. Οι λόγοι είναι τόσο περιβαλλοντικοί, όσο και τεχνικοί-οικονομικοί.

ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Του Νέστορα Νεστορίδη
Είναι πλέον καιρός, με καθαρό μυαλό μετά την σημαντική ήττα των πρόσφατων εκλογών , να γίνει μία αποτίμηση, ώστε να χαράξουμε μία πορεία απέναντι στη νέα μνημονιακή βαρβαρότητα που έρχεται. Είναι προφανές πως σε μερικές εβδομάδες δεν ήταν δυνατόν να πάμε στις εκλογές με το ιδεατό οργανωτικό σχήμα. Ως εκ τούτου ήταν αναγκαία η άμεση συγκρότηση οργάνων, δίχως να έχουν προηγηθεί η επιθυμητές διαδικασίες βάσης. Με αυτόν τον τρόπο η Λαϊκή Ενότητα επεδίωξε να καταγραφεί ως ένα δυναμικό, ισχυρό, αντιμνημονιακό μέτωπο. Δυστυχώς, αυτή η απόπειρα απέτυχε, πιο πολύ λόγω αντικειμενικών παραγόντων, παρά λόγω υποκειμενικών (η ύπαρξη των οποίων, όμως, είναι δεδομένη).

ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΩΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΑΠΑΤΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ

«Κάθε υπέρμετρη χαρά, πάντα βασίζεται στην αυταπάτη ότι ο άνθρωπος έχει βρει στη ζωή κάτι που είναι αδύνατο να βρεθεί εκεί –τη μόνιμη ικανοποίηση των απαιτήσεων και των αναγκών του, οι οποίες συνεχώς γεννούν καινούργιες. Από κάθε συγκεκριμένη αυταπάτη αυτού του τύπου πρέπει κανείς να έρχεται αργότερα στα συγκαλά του, και όταν η αυταπάτη εξαφανιστεί, να πληρώνει γι’ αυτήν με πόνο εξίσου πικρό όσο και η χαρά που προκάλεσε η αρχή της.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΜΕ 12.500 ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΞΥΛΙΝΑ ΣΚΑΦΗ (VIDEO)

ΣΧΟΛΙΟ ΧΑΡΗ ΛΥΚΟΒΙΤΗ: Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε και κορυφώθηκε εδώ και 15 περίπου χρόνια. Επειδή γνώριζα πολλούς μαστόρους καραβιών και ναυπηγοεπισκευαστές, θυμάμαι χαρακτηριστικά εκείνη την εποχή.

Η καταστροφή - απόσυρση αυτών των σκαφών έναντι χρηματικής αποζημίωσης έγινε αιτία να ξεχαστεί η παραδοσιακή ξυλοναυπηγική στούς ταρσανάδες της χώρας. Να σημειώσω εδώ πως τα σκαριά στην Ελλάδα είναι δύο: του Αιγαίου και του Ιονίου με το δεύτερο να έχει πιο κοίλη και φαρδιά κατασκευή στην καρένα του "υπακούοντας" έτσι στον διαφορετικό κυματισμό του πελάγους.

ΚΕΡΑΥΝΟΙ Β. ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑ ΗΠΑ. ΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ISSIS ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΟΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ???

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !!! 
 
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη του προς τους δημοσιογράφους εξηγεί πως οι ΗΠΑ και σύμμαχοι τους δημιούργησαν την ISIS και τους αφήνει άφωνους . Άλλη μια απειλή που ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα είναι η ISIS...Ποιος λοιπόν τους έδωσε τα όπλα; Ποιος έδωσε τα όπλα στους Σύρους που πολεμούσαν κατά του Άσαντ; Ποιος δημιούργησε το απαραίτητο πολιτικό-πληροφοριακό κλίμα που εξυπηρέτησε αυτή την κατάσταση; Ποιος πίεσε για παράδοση όπλων στην περιοχή;Στα αλήθεια δεν καταλαβαίνετε ποιος πολεμάει στη Συρία;

Ο Αλέξης θα φέρει επενδύσεις


  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Τώρα που ο Αλέξης εξασφάλισε τη στήριξη των Αμερικανών, βροχή θα πέσουν οι επενδύσεις. Μας το διαβεβαιώνουν όλοι οι περισσότερο ή λιγότερο γνωστοί ευφάνταστοι θεράποντες του συνειδητού ψέματος στην ενημέρωση. Και μείνε εσύ Έλληνα με το στόμα ανοιχτό να χαζεύεις τον υποτιθέμενο Έλληνα πρωθυπουργό σε ρόλο βλαχοδήμαρχου με άρωμα από Χάζαρντ και Ντιουκ Μπρόδερς να παραδίδει μαθήματα αγγλικής στους Αμερικανούς και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Εμ,τι νομίζατε; Ο Αλέξης προτιμά να απευθύνεται στη διεθνή κοινότητα σαν αγράμματο βλαχαδερό του Αμερικανικού νότου, παρά να ακολουθεί την πρακτική αξιοπρέπειας όσων ηγετών σέβονται τον εαυτό τους και μιλάνε πάντα στη γλώσσα τους. Θα μου πείτε πότε σεβάστηκε... ο Αλέξης τη χώρα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί, για να σεβαστεί τη γλώσσα της και τον πολιτισμό της. Σάμπως τα ξέρει;