#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Deutsche Bank: Οι πρόσφυγες θα κάνουν καλό στη γερμανική οικονομία


Το γερμανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,9% φέτος, από 1,7% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι της
Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για την αύξηση του γερμανικού ΑΕΠ προχώρησε σήμερα Παρασκευή η Deutsche Bank. Βασικός λόγος γι’ αυτό, όπως αναφέρει, η δραματική αύξηση των προσφύγων στη χώρα.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το γερμανικό ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 1,9% φέτος, από 1,7% που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι της προηγουμένως.

Παραιτήθηκε ξαφνικά η πρόεδρος που θα δίκαζε την υπόθεση των 2 τόνων ηρωίνης... Kανένα πρόβλημα... μπορεί να επιληφθεί ο ριζοσπάστης αριστερός υπουργός Παπαγγελόπουλος, που έχει μεγάλη πείρα!

Από το "PRESS-GR"
Έκπληξη προκαλεί σε δικαστικούς και νομικούς κύκλους η αιφνιδιαστική απόφαση της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την περιβόητη υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» να δηλώσει «κώλυμα» και να... αποσυρθεί λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου.

ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ;

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Πάμε να δούμε τα γεγονότα:
Στις 11 Σεπτέμβρη η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη αποφάσισε την έπαρση της σημαίας της Παλαιστινιακής Αρχής στην έδρα του οργανισμού.
Ανεξαρτήτως του χαρακτήρα που έχει προσλάβει το λεγόμενο «Διεθνές Δίκαιο» και ο ρόλος του ΟΗΕ μέσα σε αυτό, επρόκειτο για μια ιστορική απόφαση, καθόλου μικρής σημασίας για τον πολύπαθο παλαιστινιακό λαό και τους αγώνες του για ζωή και ελευθερία.
Υπέρ της συγκεκριμένης απόφασης ψήφισαν 119 χώρες ενώ 8 χώρες ψήφισαν κατά (ανάμεσά τους, φυσικά, οι ΗΠΑ και το Ισραήλ).
Όμως κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας υπήρξαν και 45 χώρες που αποφάσισαν να απέχουν από την διαδικασία. Σε εκείνες τις χώρες που απείχαν από την ψηφοφορία, που δεν έδωσαν θετική ψήφο για την ανάρτηση της σημαίας της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ – η οποία πραγματοποιήθηκε προχτές - ήταν και η Ελλάδα!
Ερώτηση:

O Latuff τα είπε όλα με την πένα του για τη Συρία!


ΜΟΣΧΑ : ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟ....ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ !!!


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε ως «αβάσιμες» τις αμφιβολίες χωρών της Δύσης, σύμφωνα με τις οποίες οι ρωσικές επιδρομές στη Συρία δεν στόχευαν την ISIS, αλλά θέσεις αντιπάλων του Άσαντ. «Μην ακούτε το Πεντάγωνο για τις ρωσικές επιδρομές, τα έχει πει όλα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Λαβρόφ.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «δεν έχει καμία πληροφορία» για θύματα μεταξύ των αμάχων από τις επιδρομές αυτές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Μόσχα.

1η Οκτώβρη 1867 εκδίδεται το «Κεφάλαιο» - Ο Μαρξ για το δημόσιο χρέος

Σαν σήμερα, την 1η Οκτώβρη 1867  ο Καρλ Μαρξ εκδίδει το «Κεφάλαιο», που αποτελεί την κορωνίδα του έργου του. Σε μορφή pdf μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Και με την ευκαιρία ας δούμε τι έγραφε ο  Μαρξ για το δημόσιο χρέος

"Το δημόσιο χρέος, δηλαδή το ξεπούλημα του κράτους - αδιάφορο αν είναι απολυταρχικό, συνταγματικό ή δημοκρατικό κράτος - βάζει τη σφραγίδα του στην κεφαλαιοκρατική εποχή. Το μοναδικό κομμάτι του λεγόμενου εθνικού πλούτου, που στους σύγχρονους λαούς ανήκει πραγματικά στο σύνολο του λαού είναι το δημόσιο χρέος τους (...).
Το δημόσιο χρέος γίνεται το credo (πιστεύω) του κεφαλαίου. Και από τη στιγμή που εμφανίζεται η χρέωση του δημοσίου, τη θέση του αμαρτήματος ενάντια στο άγιο πνεύμα, για το οποίο δεν υπάρχει άφεση, την παίρνει η καταπάτηση της πίστης απέναντι στο δημόσιο χρέος.

Την 1η Οκτώβρη 1949 ο Μάο Τσε Τουνγκ ανακοινώνει την ίδρυση της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας

του Δημήτρη Καλτσώνη – Σύλλογος Γ. Κορδάτος
Την 1η Οκτωβρίου 1949 ανακηρύχθηκε η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας. Η επανάσταση είχε επικρατήσει. Λίγο αργότερα, το 1953, διεξήχθησαν εκλογές σε όλη την επικράτεια για την ανάδειξη της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης, των άλλων αντιπροσωπευτικών οργάνων και την υιοθέτηση Συντάγματος. Έτσι, το 1954 ολοκληρώθηκε η συγκρότηση των οργάνων εξουσίας στη μετεπαναστατική Κίνα. Βασίστηκε στην εμπειρία των οργάνων εξουσίας που είχαν διαμορφωθεί στις απελευθερωμένες περιοχές ήδη κατά τη διάρκεια του μακρόχρονου αγώνα ενάντια στην ιαπωνική κατοχή[1].

Η Κεντροαριστερά και το διαρκές πραξικόπημα του Α. Τσίπρα

Του Ρούντι Ρινάλντι
Το σχέδιο προσωρινά υλοποιήθηκε αλλά η πραγματικότητα άλλα προοιωνίζεται

Υπάρχει διάχυτη η εντύπωση ότι το βράδυ της 12ης προς 13ης Ιουλίου στις Βρυξέλλες έγινε πραξικόπημα σε βάρος της Ελλάδας και του Έλληνα πρωθυπουργού, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε μια ταπεινωτική συμφωνία.

Επίσης, υπάρχει μια κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάχθηκε από αριστερό, ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό κόμμα σε μνημονιακό, το βράδυ της 13ης Αυγούστου, όταν η πλειοψηφία των βουλευτών του -πλην 40- ψήφισε το 3ο Μνημόνιο.

Αφιλόξενος πλανήτης

 
 του Τρύφωνα Λιώτα 
Είναι η είδηση της εβδομάδας. Όπου σταθείς και όπου βρεθείς με μια παρέα κάποιος θα ανασύρει το θέμα: «Βρέθηκε νερό στον Άρη!». Και θα ακολουθήσει μια συζήτηση που ακολουθεί τη γραμμή που δίνεται από τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης: Είναι σημαντικό το ότι βρέθηκε τρεχούμενο νερό, υποδηλώνει την ύπαρξη ζωής, ίσως ο πλανήτης να είναι λιγότερο αφιλόξενος απ’ όσο φαίνονταν, έχει τις δυνατότητες να αποικηθεί κ.ο.κ.
Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι πριν επτά χρόνια περίπου υπήρξε άλλη μια μαζική παράκρουση με το ίδιο θέμα με τη διαφορά ότι τότε το νερό ήταν σε μορφή πάγου.

Απλά Τσιπραστείος (συνέντευξη Τσίπρα στον Κλίντον)Πέτρος Αργυρίου
Δεν ήταν και κάποιο μυστικό ότι ο Τσίπρας και η ομάδα του προσέγγιζαν προεκλογικά την αμερικανική πλευρά για να τη χρησιμοποιήσουν ως αντίβαρο στις γερμανικές πιέσεις.
Η προσέγγιση όμως επί του αμοραλιστικού εδάφους της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κατάντησε πλήρη εξάρτηση.

Όπως αποδεικνύει απόρρητο έγγραφο του Έλληνα πρέσβη στην Ουάσινγκτον Χρήστου Παναγόπουλου τον Ιουλίου του 2015 που διέρρευσε η Καθημερινή λίγες μέρες μόλις πριν, η ελληνική πλευρά λειτούργησε ως κράχτης των αμερικανικών θέσεων.