#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Αυτό είναι το «Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής» και επιστροφής στη Δραχμή του Κώστα Λαπαβίτσα

Το ThepressProject παρουσιάζει σήμερα ολόκληρο το «Σχέδιο Κοινωνικής Αλλαγής και Εθνικής Ανασυγκρότησης για την Ελλάδα» που εκπόνησε ο Κώστας Λαπαβίτσας και ο Χάινερ Φλάσμπεκ (με νομικό παράρτημα του Πέτρου Μηλιαράκη). Το σχέδιο αυτό που δημοσιεύουμε είναι αυτό που είχε προετοιμαστεί τον Μάιο του 2015 και δεν περιλαμβάνει τις πιθανές επεξεργασίες που πιθανών να έγιναν εξαιτίας των εξελίξεων.

Κοινός εργασιακός μεσαίωνας

Η κυβέρνηση Τσίπρα αγγελιοφόρος του Γιούνκερ - Άνεργοι και πρόσφυγες σε ένα κοινό ευρωπαϊκό τσουβάλι- Η Γερμανία "κλείνει" για τους οικονομικούς μετανάστες.

Ο υπουργός Εργασίας, κ. Κατρούγκαλος, μάλλον έχει τον ρόλο του διαβιβαστή των Βρυξελλών και όχι του εκπροσώπου της κυβέρνησής του. Στην συνάντηση που είχε με την ΓΣΕΕ ο υπουργός ούτε λίγο, ούτε πολύ, ξεκαθάρισε ότι τα εργασιακά θα αλλάξουν σύμφωνα με το υπογεγραμμένο Μνημόνιο και τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αναγάγει το εθνικό εργασιακό σε ευρωπαϊκό. "Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το εργασιακό να μην αποτελέσει απλώς διμερές θέμα μεταξύ της χώρας μας και των δανειστών, αλλά ευρωπαϊκό", τόνισε ο υπουργός.

Η ψηλή και ο ψιλός...


ΣΤΑΘΗΣ
Αλήθεια, τι αξία έχει η προσπάθεια της κυβερνητικής προπαγάνδας (διά των ΜΜΕ που ελέγχει και την ελέγχουν) να εμφανίσει τη μονόλεπτη συνάντηση Ομπάμα - Τσίπρα ως τρίλεπτη; Πόσο μεγαλύτερη
αξία έχουν τα τρία λεπτά απ’ το ένα;
Τρία ολόκληρα λεπτά που συγκλόνισαν τι;

ΟΥΤΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΚΙ ΕΣΕΝΑ ΑΛΕΞΗ ΜΟΥ

Ούτε ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν σας έκανε πλούσιους τόσο γρήγορα... Τυχερούλιδες ...

Η κρεατομηχανή σε καλεί και πάλι

Δεν ξέρω, βρε πιτσιρίκο, αν και ποτέ δεν ήμουν χαιρέκακος, σήμερα νιώθω ικανοποίηση μιας και βλέπω να περνάνε ένας ένας ξανά, από την κρεατομηχανή του τρίτου μνημονίου, όλοι οι στυλοβάτες του συστήματος.

Τα γνωστά-άγνωστα φοβισμένα κουφάρια των Ελλήνων πολιτών, που στις 20 του Σεπτέμβρη έδωσαν ένα ακόμη φιλί της ζωής στον Τσίπρα και στο κατεστημένο που άμεσα ή έμμεσα τον στήριξε, τώρα έρχονται με την σειρά τους ο καθένας, στον πάγκο του λογαριασμού.

Ανιστόρητοι ημιμαθείς...

Γράφει ο mitsos175
Με σάρισες; Αλήθεια Πάνο; Οι Σάρισες ήταν επινόηση του Φίλιππου πατέρα του Μ. Αλεξάνδρου. "Σάρισες ονομάζονταν τα μακεδονικά δόρατα και προ του Φιλίππου, αυτός όμως είναι που επινόησε την αύξηση του μήκους τους (5,5μ) και ως εκ τούτου δημιούργησε τη μακεδονική φάλαγγα".

Κλοπή πατέντας

Του Γιώργου Αλεξάτου
Ο ένας, πάνω σε παλέτες, παριστάνει τον Θεμιστοκλή. Οι άλλοι με μακεδονικές σάρισες -οι Μακεδόνες, παρεμπιπτόντως, είχαν συμμαχήσει με τους Πέρσες- κάνουν τους Σαλαμινομάχους.

Στην Τεχεράνη έχουν λυθεί στα γέλια, ενώ ο υπερεκατοντούτης Παττακός θα υποβάλλει μήνυση για κλοπή πατέντας.

Η μεγάλη απάτη

Η απάτη της παρουσίασης της κρίσης των ιδιωτικών τραπεζών σαν κρίσης δημόσιου χρέους της Ελλάδας και το φόρτωμα των χρεών τους στις πλάτες των πολιτών.
 
του Γιώργου Παπανικολάου
Πολίτη! (Εσύ συγκεκριμένα): ΓΙΑ ΣΕΝΑ μιλάει ο μύθος.
Εδώ δεν μπορείς να κρυφτείς πίσω απ’ το πλήθος. Το χρέος σε βαραίνει. Κι εσένα και τα παιδιά σου και τα παιδιά των παιδιών σου. Με 40.000 ευρώ τον καθένα. Τι θα κάνεις; Κάτι δεν πρέπει να κάνεις;…

Το 2009 η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου διογκώνοντας παράνομα το δημόσιο έλλειμμα και το δημόσιο χρέος και υπερτονίζοντας τη σημασία τους, σε συνεργασία με τα ιδιωτικά ΜΜΕ, παρουσίασαν την τότε εξελισσόμενη τραπεζική κρίση, σαν κρίση δημόσιου χρέους. Είχε προηγηθεί η χορήγηση απ’ την κυβέρνηση Καραμανλή ενός «πακέτου διάσωσης» των τραπεζών ύψους 25 δις.

Νομίζει ότι θα ΄ναι εύκολη υπόθεση... για να δούμε


Ο ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Του ΣΤΑΘΗ*
Το πρόβλημα δεν είναι τα αγγλικά του κ. Τσίπρα, αντιθέτως η πρόοδός του στην εκμάθηση αυτής της γλώσσας τα τελευταία χρόνια είναι αξιοθαύμαστη εν σχέσει με το εγγύς παρελθόν, όταν την κατείχε πολύ λιγότερο.
Ούτε είναι μεγάλο πρόβλημα τα όσα είπε ο Ελληνας Πρωθυπουργός - τι άλλα και πόσο διαφορετικά θα μπορούσε να έχει πει σε έναν χώρο που πρυτανεύουν ή οι κοινοτοπίες ή, αντιθέτως, η ευρηματικότητα και το χιούμορ (διότι οι κρίσιμες αποφάσεις αλλού προετοιμάζονται, αλλού και λαμβάνονται). Τα σκηνικά αυτά είναι απλώς ένα σόου για επικοινωνιακή κατανάλωση απ’ τις μάζες, παραστάσεις άλλοτε με σοβαρά, άλλοτε με ευτράπελα και πάντα με συμβολισμούς, για να έχει και η προπαγάνδα (απ’ το βάθος) να λέει. Και να διαμορφώνει την κοινή γνώμη.

Η εκπομπή για την Χαλκιδική που προκάλεσε την οργή,El Dorado και Μπόμπολα Part 2