#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πάμε Άρη;


Δεύτερη ημέρα που σύσσωμα τα ΜΜΕ ..πάνε Άρη, όχι της Θεσσαλονίκης, τον άλλον του διαστήματος. Και να οι ειδικοί, να οι ερωτήσεις, να οι απορίες!!Νά'χαμε να λέγαμε... υπάρχει ζωή στον Άρη; να ζει κανείς ή να μη ζει.... στο διάστημα;

Την ίδια στιγμή στον πλανήτη γη, σε μια μικρή γωνιά του, άνθρωποι πνίγονται, συνάνθρωποι μας κοιμούνται στη βροχή, μικρά παιδιά σκοτώνονται σε έναν βρώμικο κερδοφόρο πόλεμο και κάποια άλλα καταδικάζονται σε θάνατο από πείνα.

καλοοο !


Η ταμπέλα στην ΔΕΗ, η διοίκηση στους ιδιώτες

Δεν πουλάνε τη μικρή ΔΕΗ αλλά όλη την ΔΕΗ - Η Ελλάδα χάνει ενέργεια, γη, νερό και τα πάγια μένουν στο δημόσιο
 
Φτάνει η ώρα που η κυβέρνηση, η οποία είχε ως παντιέρα την μη πώληση της "μικρής ΔΕΗ" να κάνει την μεγάλη υποχώρηση παραδίνοντας την μεγαλύτερη και σημαντικότερη περιουσία των Ελλήνων σε ιδιώτες. Ο υπουργός Ενέργειας, κ. Σκουρλέτης, προσπάθησε να χρυσώσει το χάπι λέγοντας ότι τα δίκτυα μεταφοράς η κυβέρνηση παλεύει να μείνουν στο δημόσιο, αλλά το μέλλον της "μικρής ΔΕΗ" και εξ ολοκλήρου πλέον της ΔΕΗ δεν είναι καθόλου ευοίωνο.

Δραχμιστές !!!


του Αντώνη Αναστασάκη
Δραχμιστές λοιπόν λεγόμαστε όλοι εμείς και τυγχάνουμε το χλευασμό των ελιτήριων.

Δραχμιστές!!! Μας ειρωνεύεται ακόμη και ο λεβέντης. Και η κοινωνία χειροκροτεί, επικροτεί και αποθεώνει τέτοιου είδους προσωπικότητες ...

- Δραχμιστές εντωμεταξύ είναι εκείνοι που παλεύουν για ισότητα, ισονομία, ανακλητότητα, λογοδοσία, δικαιοσύνη, πατρίδα, δημοκρατία, παιδεία, συμμετοχή στις αποφάσεις, σεβασμό στον πολίτη στον άνθρωπο. ...


Ο Δ.Καζάκης στο Kontra Channel - 28.09.2015


Έρχεται μνημονιακός χειμώνας

του Κώστα Μάρκου
Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη αποτύπωσαν μια ορισμένη αναστροφή του βέλους της λαϊκής συνείδησης, που από τις περιφερειακές εκλογές του 2010 κινούνταν σε αριστερή αντιμνημονιακή κατεύθυνση. Εμφανίζεται ο κίνδυνος μαζικής πολιτικής και αξιακής μετάλλαξης αγωνιστών, δημιουργίας ενός νέου είδους μετα-πασοκικού υποταγμένου ανθρώπου. Ωστόσο, η υποχώρηση και ήττα είναι πολιτική – τακτική, όχι κοινωνική – στρατηγική.

Τα «βαφτίσια»

του Νίκου Καραβέλου*
Μήπως αδικούμε την αριστερή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό κ. Αλέξιο Τσίπρα;
Κι ακόμα: Μπορεί μια αριστερή κυβέρνηση να υπογράφει το τρίτο μνημόνιο σε βάρος της χώρας, νομιμοποιώντας τα δύο προηγούμενα;
Και, τέλος :
Μια «αριστερή» κυβέρνηση μπορεί να είναι χρησιμότερη από μια δεξιά κυβέρνηση;

Στα δύο πρώτα ερωτήματα έχουν μέχρι στιγμής «απαντήσει» ο πρωθυπουργός του προτεκτοράτου και οι συνεργάτες του, με τα λόγια και με τα «έργα» τους.

Στο τρίτο, όμως, ερώτημα έχει προ πολλού απαντήσει εύστοχα ο Ιταλός μεγιστάνας Τζιοβάνι Ανιέλι ως εξής: «το προσόν της Αριστεράς είναι ότι πολύ συχνά κάνει αυτό που, πριν από αυτήν, δεν είχε πετύχει η Δεξιά» (1).

Γι’ αυτούς που επέστρεψαν στη φρονιμότητα …


Ο λόγος για πολλούς συντρόφους παλιούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια βαδίσαμε μαζί και μοιραστήκαμε όνειρα και ανησυχίες. Και μοιραστήκαμε μικρές χαρές και ώρες και αγρύπνιες κι ήπιαμε και μαζί. Μπορεί να είχαμε τις διαφωνίες μας, μπορεί αρκετά να βλέπαμε ότι μας χώριζαν, αλλά εμείς πιστεύαμε στη δύναμη του δρόμου όταν πηγαίναμε μαζί και πλάι πλάι. Και λέγαμε πως δεν μπορεί, δεν θα περάσουν απέναντι. Τουλάχιστον. Κι αυτό είναι κάτι.

Μαζί ενάντια στην εμπορευματοποίηση της ζωής, μαζί να σταματήσουμε τους κατατρεγμούς των πλειστηριασμών, μαζί για να οικοδομήσουμε μια αλληλεγγύη μέσα στο κίνημα, μαζί για τα κοινωνικά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«…Και μας δείχνουν, φωτεινό το δρόμο…»!

74 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ 

ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Πρίν 74  χρόνια, σαν σήμερα, στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941, αποφασίστηκε, στην κατεχόμενη από τα ναζιστικά στρατεύματα Αθήνα, η ίδρυση του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ).
Η ίδρυση και η δράση του ΕΑΜ στάθηκε από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα στην ιστορία της νεότερης Ελλάδας.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ενώθηκαν και πάλεψαν πλάι – πλάι, κάτω από τις δοξασμένες σημαίες μιας ενιαίας πατριωτικής απελευθερωτικής οργάνωσης, τόσο τεράστια πλήθη, που μετριούνταν σε εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια αγωνιστές και αγωνίστριες.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΙ ΚΑΤΑΛΑΝΟΙ ΑΨΗΦΙΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ 

Συνέντευξη παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (28/9) ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης στο ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά FM” και το δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.
Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:
Ν. Ευαγγελάτος: Το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια μεγάλη νίκη για τον Αλέξη Τσίπρα, όχι για τον ΣΥΡΙΖΑ. Που την αποδίδετε, παρά την κριτική που ασκήθηκε, όπως της ΝΔ που έλεγε για τις κλειστές τράπεζες μέχρι τη δική σας κριτική για το μνημόνιο και τη θυσία που θα καταβάλλουν οι πολίτες;
Π. Λαφαζάνης: Κατ' αρχάς θα έλεγα ότι η νίκη του Τσίπρα είναι πύρρειος νίκη και αυτό θα αποδειχθεί πάρα πολύ γρήγορα, διότι ο λαός ψήφισε αλλά δεν γνώριζε τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου, το οποίο ήταν το βασικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και το οποίο θα εφαρμόσει από εδώ και μπρος. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα κρίθηκε από το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός δεν πείστηκε ότι υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στα μνημόνια και ότι η εναλλακτική λύση συνδέεται με την έξοδο από την ευρωζώνη και τη διαμόρφωση εθνικού νομίσματος.

«ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΩ ΓΙΑ ΜΕΤΑ…»

Του ΣΤΑΘΗ* 
Η επόμενη μέρα είναι εδώ, σιδηρόφρακτη όπως το μνημόνιο – όμως με μια παράδοξη σχέση με το μέλλον, καθ’ ότι, παρ’ ότι επόμενη διαβαίνει τον χρόνο ανάποδα και οδηγεί τη χώρα πίσω σε καθεστώς παλαιοαποικιοκρατίας, «κανονιοφόρων» και «αντιβασιλείας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαχειριστής του νέου Καθεστώτος Εντολής προσαρμόζεται. Στρίβει προς τα δεξιά. Και πολιτικώς και ιδεολογικώς. Όσον θα περνά ο καιρός η Αριστερά (που γονάτισε) θα γίνεται ένα διαρκές ντεζαβού της Δεξιάς (που επέρχεται). Και ώσπου να παλινορθωθεί πλήρως η Δεξιά, θα μεταλλάσσεται σε Δεξιά το κομμάτι εκείνο της Αριστεράς
που ως τώρα νομιμοποίησε την εν γένει πολιτική της δεξιάς στη χώρα, δηλαδή του μονοκομματικού δικομματισμού, με τα ιδιαίτερα μάλιστα χαρακτηριστικά που αυτός έλαβε την τελευταία 20ετία, όταν η ώσμωση της σοσιαλδημοκρατίας με τον νεοφιλελευθερισμό οδηγούσαν στην πιο ακροδεξιά πολιτικήπου εφαρμόσθηκε στην Ελλάδα και την Ευρώπη από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου κι ύστερα.

Τι θα γίνει επιτέλους με τις τράπεζες;

Του Δημήτρη Καζάκη
Ο Τσακαλώτος αναμένει, όπως δήλωσε στην Financial Times χθες, η αξιολόγηση των πιστωτών να γίνει προς τα τέλη Νοεμβρίου. Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να ανοίξει τη διαπραγμάτευση για την ελάφρυνση του χρέους πριν από τα Χριστούγεννα. “Είναι απόλυτα σημαντικό να πάρουμε κάτι όσον αφορά την ελάφρυνση του χρέους”, είπε, προσθέτοντας: “Εάν έχουμε θετική αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ελάφρυνση του χρέους, δεν βλέπω τον λόγο να μην επιστρέψει (η ελληνική οικονομία) στην ανάπτυξη έως το δεύτερο τρίμηνο του 2016”.

Βάλε την λεζάντα.