#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Η πρώτη Αριστερή κατοχική κυβέρνηση

"Χρηματισμός" αντί 3 δις για να ψηφίσουν τον προϋπολογισμό 
 
Απειλές Τσίπρα σε υπουργούς για να υλοποιούν τα μνημόνια

Μαρία Τσολακίδη
Για το ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο θα ψάχνονται σε λίγο καιρό οι πολίτες μετά τα επικοινωνιακά σλάλομ για συζητήσεις και σχέδια που γίνονται αυτό το διάστημα περί των μνημονιακών μέτρων, όταν τα νέα από το Euro Working Group έφτασαν γρηγορότερα από τα όσα είπε ο κ.Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Βουλευτές μαριονέτες 
Η νέα κυβέρνηση αποδεικνύεται ότι έχει μεταβάλλει το κοινοβούλιο σε υπηρεσία υπαλλήλων που ψηφίζουν ΝΑΙ από το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός που έχει συντάξει η υπηρεσιακή (με τον κυβερνήτη  Verwey) και όχι η εκλεγμένη από τον λαό,  θα έρθει προς ψήφιση στην Βουλή ακριβώς την ίδια ημέρα που το Γιουρογκρούπ θα συνεδριάσει για να κλειδώσει όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα του Μνημονίου.

Μάχες στην Παλμύρα

Γράφει ο mitsos175
Ο στρατός της φίλης Συρίας, πιστός στον Πρόεδρο Άσαντ και το συριακό λαό, συνεχίζει τις επιχειρήσεις για την πλήρη απελευθέρωση της περιοχής της Παλμύρας. Συνεχείς βομβαρδισμοί τσακίζουν τους μισθοφόρους δολοφόνους, τσιράκια του ΝΑΤΟ και των Σεΐχηδων, που μάχονται λυσσαλέα με αντεπιθέσεις κι αντιπερισπασμούς, ώστε να κρατήσουν θέσεις στην Αρχαία Πόλη της Παλμύρας.

Οι φανατικοί πλιατσικολόγοι προσπαθούν μάταια να γαντζωθούν στην περιοχή για δυο βασικούς λόγους: Ο πρώτος είναι πως η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας.

Αθλιότητες της Ρένας Δούρου

Του Γ. Γ.
Η αθλιότητα κάποιων στελεχών του Σύριζα δεν γνωρίζει όρια, ενώ η προκλητικότητά τους σε εξοργίζει. Αυτή την φορά ο λόγος για την Ρένα Δούρου. Αφού αυτή η «κυρία» σαν υπεύθυνη εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τότε που το κόμμα της ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση, εκθείαζε και έκανε την αγιογραφία σφαγέα του παλαιστινιακού λαού Σιμόν Πέρες, αφού αργότερα σαν υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής,  επικεφαλής του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ «Δύναμη Ζωής», ψαρεύοντας ψήφους απ’ το θρησκόληπτο «ποίμνιο» έκανε επίσκεψη στο «άγιο» όρος ψάλλοντας τροπάρια στην «αναντικατάστατη προσφορά του Αγίου Ορους ανά τους αιώνες», παραχαράζοντας την ιστορία μας, σήμερα φτάνει στο σημείο να επιχειρεί να συσκοτίσει εντελώς ακόμα και τα πρόσφατα ιστορικά γεγονότα.

Υπόθεση ΑΤΕ: Το «balloon payment» και τα πέντε σημεία «κλειδιά» ενός διαχρονικού σκανδάλου

Θέλετε να πάρετε δάνειο εκατομ μυρίων και να το αποπληρώσετε με τη μέθοδο του «balloon payment»; Τότε είστε άτυχοι διότι η Αγροτική Τράπεζα δυστυχώς έκλεισε και μάλλον θα πρέπει να το αποπληρώσετε κανονικά. Δεν πρόκειται για αστείο αλλά για μία από τις ευφάνταστες μεθόδους που σκαρφίστηκαν στην Αγροτική Τράπεζα προκειμένου να δώσουν την δυνατότητα σε «κακούς» αποπληρωτές να αποπληρώσουν τα δάνειά τους. Με τη μόνη διαφορά ότι η μέθοδος αποπληρωμής ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή για τον οφειλέτη αλλά όχι για την Τράπεζα.

Το ζήτημα των αυτοκτονιών στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους

Στο ζήτημα των αυτοκτονιών και την ανάγκη ενημέρωσης όσων χρειάζονται στήριξη εστίασαν τα μέλη του «Άτυπου Δικτύου Ζωής κατά της Αυτοχειρίας» κατά την ακρόασή τους από την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Ο Φώτης Σαγόνας εκ μέρους του άτυπου δικτύου επισήμανε ότι «επιδιώκουμε τον προβληματισμό και την κινητοποίηση των συμπολιτών μας για το μεγάλο ζήτημα των αυτοκτονιών». Αναφέρθηκε, δε, στην αποσπασματική ενημέρωση σχετικά με το ζήτημα, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν φαντάσματα πληροφοριών που δεν μένουν αν και αφορούν ανθρώπους που βάλαν βίαιο τέλος στη ζωή τους».

Διεθνές κάλεσμα Δράσης ενάντια στις ληστρικές διατλαντικές εμπορικές συμφωνίες: 10-17 Οκτωβρίου 2015

Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP-CETA-TiSA
Διεθνές κάλεσμα Δράσης ενάντια στις ληστρικές συμφωνίες: 10-17 Οκτωβρίου 2015

  • Εμπόριο υπέρ των ανθρώπων όχι των εταιρειών!
  • Σταματήστε τις TTIP, CETA, TiSA και TPP!
  • Όχι στην υφαρπαγή επιχειρήσεων ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και  στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, της παιδείας και των κοινών αγαθών.
  • Ναι στην προστασία των εργαζομένων και των καταναλωτών.
  • Ναι στην ελευθερία των σπόρων – ΟΧΙ στους Γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (μεταλλαγμένα).
  • Για μια νέα Ευρώπη της αλληλεγγύης.

Μπορεί να υπάρξει Σχέδιο Β για την Ευρωπαϊκή Ένωση;


Toυ Δημήτρη Καζάκη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση μετεξελίσσεται ανοιχτά σε νέο Ράιχ. Ενώ η ευρωζώνη ακολουθεί με μαθηματική ακρίβεια την πορεία κατάρρευσης όλων νομισματικών ενώσεων στην ιστορία της Ευρώπης και παγκόσμια. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν πάντα μαθητευόμενοι μάγοι που νομίζουν ότι μπορούν να αποφύγουν την αναπόφευκτη κατάρρευση με κάποιο Σχέδιο Β. Όπλο τους η διακονία της άγνοιας, της ανοησίας και της διατεταγμένης σκοπιμότητας που διακρίνει σήμερα την Ευρωπαϊκή Αριστερά.


Ένας απ' αυτούς τους μαθητευόμενους μάγους είναι ο Όσκαρ Λαφοντέν, ο οποίος γράφοντας στο Socialist Project (22/9/2015) ανακάλυψε το ματζούνι δια πάσα νόσο της ΕΕ. Ω, ναι! Υπάρχει Σχέδιο Β για την ΕΕ. Είναι αλήθεια! Το ανακάλυψε ο κ. Λαφοντέν. Επομένως προς τι ο οδυρμός; Προς τι οι αγώνες ενάντια στην ΕΕ και τη νομισματική ένωση; Τα κεφάλια μέσα. Υπάρχει Σχέδιο Β!


Ο φασισμός σταμάτησε να μπαίνει από το παράθυρο – Έχει το κλειδί της πόρτας

Του Ορέστη Βέλμαχου
Ο Μιχαλολιάκος ανέλαβε την «πολιτική ευθύνη» για τον χαμό του Παύλου Φύσσα. «Εμείς είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικιστές, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες», δήλωσε χωρίς φιοριτούρες και περιτύλιγμα τον Μάρτιο του 2012. Οι 379.581 που τους ψήφισαν την Κυριακή, δεν είναι παραπλανημένοι. Είναι συνένοχοι και υμνητές του ναζισμού

Όταν οι χρυσαυγίτες μπήκαν το 2012 στη Βουλή, πολλοί έσπευσαν να κάνουν λόγο για ψήφο διαμαρτυρίας και αγανάκτησης. «Μπήκαν από το παράθυρο, λόγω αγανάκτησης του κόσμου», έλεγαν πολλοί.

Ο λαός ψήφισε

του Απόστολου Αποστολόπουλου
Οι Ευρωπαίοι πρέπει να είναι χαρούμενοι μετά τις εκλογές. Ελπίζουν βάσιμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα θα εφαρμόσουν πιστά το Μνημόνιο που έχουν υπογράψει, είναι η άμεση προτεραιότητα. Αλλά ελπίζουν κυρίως ότι η ηγεσία θα εκπληρώσει και τις βαθύτερες επιθυμίες του ευρωιερατείου, να βάλει, δηλαδή, τις βάσεις για μια κεντροαριστερά, απομίμηση του Μπλερ και του Ρέντσι. Το λάθος είναι ότι πολιτισμένη, ευπρεπής κεντροαριστερά με πεινασμένους δεν γίνεται. Βρυξέλλες και Βερολίνο εμφανίζονται μάλλον αδιάφοροι για την τύχη των κοινωνικών στρωμάτων που θα μπορούσαν να συγκροτήσουν τη λαϊκή βάση της «κεντροαριστεράς των μικρομεσαίων». Τα λόγια, όσο ωραία και αν τα λέει ο Τσίπρας, δεν φτάνουν. Χωρίς άρτο, το θέαμα συναρπάζει όσο κρατάει η παράσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ταλαντούχο Τσίπρα νίκησε αλλά όταν η κοινωνία βράζει οι θρόνοι τρίζουν.

ΣΑΡΑ ΒΑΓΚΕΝΚΝΕΧΤ (ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ DIE LINKE): «ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΣΥΓΧΑΡΩ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ»

ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΒΕΛΑΚΗΣ
Μπορεί ο Γκρέγκορ Γκύζι, ο απερχόμενος πρόεδρος της Κ. Ο. του Die Linke, να ήρθε στην Αθήνα για να προσφέρει αμέριστη τον Αλέξη Τσίπρα και να κάνει επιθετικές δηλώσεις εναντίον της Λαϊκής Ενότητας. Στην πραγματικότητα όμως, η γερμανική Αριστερά είναι πολύ πιο διχασμένη απ’ότι φαίνεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την ελληνική κατάσταση. Στις αρχές Σεπτεμβρίου, το Die Linke της Ρηνανίας-Βεστφαλίας, του πολυπληθέστερου κρατίδιου της Γερμανίας, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκούσε οξύτατη κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα να υπογράψει τρίτο Μνημόνιο και αποτιμούσε θετικά την ίδρυση της Λαϊκής Ενότητας την οποία χαρακτήριζε ως την «καλύτερη έκφραση του ΟΧΙ» του ελληνικού λαού (κλικ εδώ )