#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Οι φύλακες του 4ου Ράιχ

της Θεοδοσίας Μπατάλα  
Η ανεκτικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τους πρόσφυγες αποδείχτηκε ότι ήταν άλλη μια μάσκα, πολλαπλών χρήσεων, αφού όχι μόνο «Χρησιμοποίησαν τους πρόσφυγες για να βομβαρδίσουν την Συρία» (ρεπορτάζ εδώ), αλλά ήταν και η καλύτερη «ευκαιρία» την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες και όχι σε προσομοίωση και σε ασκήσεις με υποθετικό σενάριο. 
Ένα σενάριο για να δοκιμαστούν η ετοιμότητα της αστυνομίας, του στρατού, του κρατικού μηχανισμού, να αναμετρηθούν τα στρατόπεδα των κατοίκων ανά την Ευρώπη, ποιοι και πόσοι άμεσα θα εγγράφονταν εθελοντικά στα νέα ευρωπαϊκά τάγματα εφόδου και ξεκοιλιάσματος προσφύγων και μεταναστών και με πόσους, ποιας ποιότητας και οργάνωσης, θα βρίσκονταν αντιμέτωποι και να βγουν στο προσκήνιο οι λαμπρές προσωπικότητες, τα γεννήματα των μελών του Ευρωπαϊκού Κινήματος Εθελοντών που το 1943 συγχωνεύτηκαν στις τάξεις των Waffen-SS και οι απόγονοι των Εθελοντών του Κινήματος των Λεγεωνάριων,

Οι αντιλαϊκές μνημονιακές ρυθμίσεις δεν θα κάνουν διακρίσεις

Του Γιώργου Αλεξάτου
Όπως και να 'ναι, η εφαρμογή του 3ου Μνημονίου θα μας κατεβάσει και πάλι στους δρόμους. Απέναντί μας θα έχουμε τους απολογητές της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής, τα κανάλια της διαπλοκής, τα ένστολα δολοφονικά σώματα των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ κ.λπ.

Ιδού ο Συριζαίος

Οι ανθρωπολόγοι και κοινωνιολόγοι του μέλλοντος ίσως να κάνουν μια ερευνητική εργασία με αυτό το θέμα, αλλά γιατί να μην κάνουμε εμείς μία τώρα, αφού έχουμε αρκετά στοιχεία για αυτό. Πρόκειται για έναν χαμαιλεοντισμό του Homo Pasokus ή για μια εξέλιξή του αν στηριχθούμε στη θεωρία του Δαρβίνου. Είναι εξάλλου μια λογική υπόθεση από τη στιγμή που μια μεγάλη μάζα ψηφοφόρων σταμάτησε να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα μια “άλλη” μεγάλη μάζα άρχισε να ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ. Και όλα αυτά σταδιακά μέσα σε 6 χρόνια. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά και να δούμε τι πρεσβεύει και πως σκέφτεται ένας μέσος συριζαίος.

(Αυτό λέει ο ποιητής); NEW YORK TIMES: ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ !

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ 
ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ: Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 
 
Η New York Times (NYT) απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων που προκύπτουν μετά τις ελληνικές εκλογές είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Ιδού ένα από τα καίρια ερωτήματα που θέτει η εφημερίδα του σκληρού αμερικάνικου κατεστημένου και η "ενδιαφέρουσα" για τον ελληνικό λαό απάντησή της.

Ερώτηση: Τι το διαφορετικό θα έχουν φέρει οι εκλογές, αφού θα επιστρέψει ο ίδιος κυβερνητικός συνασπισμός;
Απάντηση: Το καθοριστικό στοιχείο είναι πως η Λαϊκή Ενότητα έμεινε εκτός Βουλής, επομένως η κυβέρνηση θα έλθει αντιμέτωπη με λιγότερες δυνάμεις κατά της λιτότητας στο Κοινοβούλιο.

Αναζητείται όραμα. Όβερ!

Οι εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη του 2015 ολοκληρώθηκαν με το 45% του ελληνικού λαού να τους γυρνάει την πλάτη.
Θα προχωρήσω αμέσως σε κάποια ερωτήματα που ούτως ή άλλως αιωρούνται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και επιβάλλεται να απαντηθούν με ειλικρίνεια τόσο σε ατομικό όσο και σε μαζικό επίπεδο.

 Μα καλά, πως και δεν έπεσε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Παναγιώτης Μαυροειδής
Το εκλογικό αποτέλεσμα πράγματι εντυπωσιάζει. Μετά από την προσυπογραφή του Τρίτου Πεντακομματικού Μνημονίου, την εν μια νυκτί μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ, τις εκατοντάδες αποχωρήσεις μελών και επιφανέστατων στελεχών, ο ΣΥΡΙΖΑ έμεινε εκλογικά αλώβητος.
Ποιοι θα ήταν όμως οι δρόμοι της εκλογικής πτώσης του  ΣΥΡΙΖΑ;
Συνοπτικά θα λέγαμε ότι ο κόσμος πίσω δε θέλει με τίποτα να γυρίσει, αλλά  και μπροστά δε βλέπει δρόμο.

Αριστερά: Θρήνοι και ηττοπάθεια…

Όταν ένας αριστερός είναι κοινοβουλευτικά αλλοτριωμένος τότε βλέπει τις κοινοβουλευτικές σκιές των πραγμάτων και ΟΧΙ τη δυναμική της κοινωνικής πραγματικότητας: Χάνει το αριστερό κριτήριο…
Τα εκλογικά αποτελέσματα αντιμετωπίζονται, από πολλούς αριστερούς, με θρηνώδη ηττοπάθεια, σαν να ήρθε η μνημονιακή συντέλεια του κόσμου…
Και εμμέσως πλην σαφώς μέμφονται το λαό…
Χαρακτηριστικά είναι τα σημερινά κείμενα του Στάθη και του Μπογιόπουλου.

Πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου 3 ζητούν οι Βρυξέλλες

Ως «εντολή υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων» ερμηνεύουν το εκλογικό αποτέλεσμα οι Βρυξέλλες, καθιστώντας σαφές στη νέα κυβέρνηση ότι απαιτείται η ταχεία και πλήρης εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Στο σημείο αυτό έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην επιστολή που έστειλε χθες στον κ. Τσίπρα, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα σχηματιστεί «γρήγορα κυβέρνηση» και ότι θα προχωρήσει η εφαρμογή του προγράμματος στήριξης και σταθερότητας.

Η τέχνη της εθελόδουλης υποταγής

Του Δημήτρη Καζάκη   [Μάϊος 2013]
Ήταν προειλημμένη η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σε συνέντευξη στην εκπομπή NETWEEK της Νέας Ελληνικής Τηλεόρασης στις 30/4. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως η Κύπρος ήταν το πειραματόζωο για τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίζονται οι προβληματικές τράπεζες στην ευρωζώνη. Προσθέτει παράλληλα ότι σημασία έχει η πειθαρχημένη διαχείρισης της κρίσης. «Ήταν μια καλοστημένη απόφαση, η οποία είχε προηληφθεί και η οποία θα έπρεπε να επιβληθεί και ήταν ένα μοντέλο διαχείρισης των κινδύνων που διατρέχουν κάποιες τράπεζες γιατί ο Σόιμπλε το είχε επαναλάβει...Το πειραματόζωο θα έπρεπε να είναι μία μικρή χώρα για να μην επηρεάζει συστημικά το υπόλοιπο της ευρωζώνης», δήλωσε ο Πρόεδρος.

Η χώρα του τίποτα

του Νίκου Καραβέλου
 Όταν αυτές οι αράδες θα βλέπουν το φως, στη Χώρα του Τίποτα θα έχουν τελειώσει πλέον οι εκλογές και η νίκη θα έχει πια στεφανώσει έναν από τους δύο μονομάχους. Το νέο θα έχει μάλλον νικήσει το παλιό και το κοντό θα έχει μάλλον κατισχύσει του ψηλότερου. Ίσως, όμως, να συμβεί και το αντίθετο. Όπως και να’ χει, για μια ακόμα φορά, θα έχει νικήσει το «δίπολο». Σήμερα το «δίπολο» είναι ανάμεσα στο νέο και το παλιό μνημονιακό. Αύριο μπορεί να κονταροχτυπηθούν το χοντρό με το αδύνατο και το φαλακρό με το μαλλιαρό.

Δ. Καζάκης : «Στη χώρα θα συμβούν ΣΗΜΕΙΑ και ΤΕΡΑΤΑ» (Ηχητικό).


Εκλογές 05-07-2015 & 20-09-2015


σωστός...


Ο ΣΕΒ πανηγυρίζει: «Το μνημόνιο – αντιμνημόνιο τελείωσε»

«Το μνημόνιο – αντιμνημόνιο τελείωσε», διακηρύσσει με πρόδηλη χαρά ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Όντες στην ουσία οι μεγάλοι νικητές της εκλογικής αναμέτρησης, οι βιομήχανοι αναφέρουν ότι κλείνει ένας κύκλος πολιτικής αστάθειας που άνοιξε με τις ευρωεκλογές του 2014, αφού οι ψηφοφόροι αποφάσισαν οριστικά ότι τάσσονται υπέρ της παραμονής στην ευρωζώνη και τις προώθησης των «μεταρρυθμίσεων».
Για τους βιομήχανους το εκλογικό αποτέλεσμα «εκφράζει, επίσης, μια ευρύτερη κοινωνική και πολιτική συναίνεση να εργαστούμε όλοι μας, ώστε να έλθουν επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, χωρίς άλλες ψευδαισθήσεις και χρονοτριβές»
«Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε πόρους, ιδέες και δυνάμεις στη νέα κυβέρνηση με τρεις στόχους:

Η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε το μνημόνιο

Του Γιώργου Αλεξάτου

"Παρά τη βουβαμάρα των εκλογών, ο κόσμος που μας ψήφισε δεν αισθάνεται ηττημένος. Αλλιώς δεν θα μας ψήφιζε. Και έτσι τρόπον τινά νομιμοποιεί το μνημόνιο πολιτικά, το καθαίρει από το στοιχείο της ήττας, της ανακολουθίας".

Έτσι ερμηνεύει την ψήφο προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδελφος του Αλέξη και στέλεχος του κόμματος. Και το μήνυμα είναι σαφές: