#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΝΕΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Του ΤΖΑΚ ΡΑΣΜΟΥΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ
Παραθέτουμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον και επίκαιρο άρθρο του Αμερικανού οικονομολόγου και Καθηγητή στο St. Mary’s College της Καλλιφόρνια των ΗΠΑ, Jack Rasmus, ο οποίος συνδέει δύο περιπτώσεις χωρών-«αποικιών χρέους» στην Ευρώπη, της Ελλάδας και της Ουκρανίας, καταδεικνύει τις σημαντικές ομοιότητές τους και επισημαίνει τον κίνδυνο η νέα αυτή μορφή αποικιοκρατίας (μέσω της απευθείας άσκησης διοίκησης και εποπτείας προς τις αποικίες από τις χώρες-αποικιοκράτες) να εξαπλωθεί και στον υπόλοιπο κόσμο.
Ο υποφαινόμενος ευχαριστεί τον καλό φίλο και σύντροφο (εν τη ευρεία εννοία) Δημήτρη Πατέλη, επίκουρο καθηγητή Φιλοσοφίας στο ΤΕΙ Χανίων, που «αλίευσε» το άρθρο από τη ρωσική αριστερή-μαρξιστική ιστοσελίδα Rabkor.ru και μου έδωσε τη δυνατότητα να το διαβάσω, να το μεταφράσω και να το παρουσιάσω στο κοινό.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ
Ακολουθεί ολόκληρο το αρθρο του Τζακ Ράσμους, το οποίο εχει ως εξής:

Δυο απάτες για μία κάλπη

Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου
Το ανύπαρκτο «σχέδιο Σόιμπλε», η διαπραγμάτευση για το ελληνικό χρέος χωρίς την Ελλάδα και η χειραγώγηση των πολιτών
Απάτη πρώτη: Οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και όλου του μνημονιακού τόξου, υποβοηθούμενες παραδόξως από το ΚΚΕ, που θεωρεί ένα και το αυτό την Eυρωζώνη και την εναλλακτική του εθνικού νομίσματος, αλλά και από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή, που έχει προσχωρήσει εδώ και μήνες στη ρητορική του «καταστροφικού Grexit», επιχείρησαν να κλείσουν σ’ αυτή την εκλογική καμπάνια την «απαγορευμένη συζήτηση», βασισμένες σε έναν ισχυρισμό που τον περιέβαλαν με το κύρος αδιαμφισβήτητου γεγονότος: το περίφημο «σχέδιο Σόιμπλε». Την ίδια χρήση είχαν και οι δηλώσεις Γιούνκερ και Τουσκ στις 8 Ιουλίου, 3 μέρες μετά το δημοψήφισμα, ότι «έχουμε προετοιμάσει λεπτομερώς το σενάριο Grexit».

Ετοιμάζουν κοινοβουλευτική δικτατορία

 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Μέσα στο καλοκαίρι και υπό το "σιδηρούν παραπέτασμα" των ΜΜΕ ψηφίστηκε το χειρότερο μνημόνιο των τελευταίων χρόνων. Ο λόγος δεν είναι μόνο το γεγονός ότι θα υπάρξουν νέα κουρέματα συντάξεων, μισθών, κοινωνικών δαπανών, κοκ. Ποιός στ' αλήθεια μπορεί να πιστεψει σήμερα ότι μπορεί να περισώσει τη δουλειά του, ή τη σύνταξή του υπό καθεστώς μνημονίων;

Τι νέο έφερε το καινούργιο μνημόνιο; Για πρώτη φορά από το 2010 κανείς δεν τολμά να υποσχεθεί ούτε καν τα παραμύθια που υποσχόταν στα προηγούμενα μνημόνια. Τα προηγούμενα μνημόνια συνοδεύονταν από υποτίθεται "αναλογιστικές μελέτες" ή έστω εκτιμήσεις για τα οφέλη στο χρέος και στην οικονομία που δήθεν θα έφερνε η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

EINAI KATI ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΜΠΙΝ...

Του ΑΡΗ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ*
''Ο σοσιαλισμός είναι και πάλι στη ''μόδα'' έγραφε με εμφανή σημάδια αηδίας ο επικεφαλής οικονομικού ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Σιντόιτσε Τσάιτουνγκ, όταν πληροφορήθηκε την απρόσμενη νίκη του Τζέρεμι Κόρμπιν στη μάχη για την ηγεσία των Βρετανών Εργατικών. Οι γερμανικές και ευρωπαϊκές οικονομικές ελίτ δυσκολέυονταν να κρύψουν την απέχθεια τους για έναν άνθρωπο που αμφισβητεί ευθέως την πολιτική του ΝΑΤΟ, ζητά επανεθνικοποίηση των σιδηροδρόμων και στρατηγικών υποδομών της Βρετανίας και – άκουσον άκουσον- μιλά για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και την τόνωση της αγοράς μέσω των κρατικών επενδύσεων. Αυτό που πραγματικά εξόργιζε τους Γερμανούς, όμως, ήταν η πρόταση του Κόρμπιν να τερματίσει στην πράξη τη ''λεγόμενη ανεξαρτησία'' της κεντρικής τράπεζας και να την χρησιμοποιήσει σαν μηχανισμό αναδιανομής εισοδήματος μέσω της ενίσχυσης προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων. Ένας από τους βασικούς πυλώνες της ευρωπαϊκής πολιτικής, που θέλει τις κεντρικές τράπεζες να λειτουργούν είτε σαν πέμπτη φάλαγγα της ΕΚΤ( στο εσωτερικό της ευρωζώνης), είτε σαν εντολοδόχους του τοπικού κεφαλαίου (σε χώρες όπως η Βρετανία), αμφισβητούνταν ανοιχτά, όχι στην περιφέρεια της Ευρώπης, αλλά σε μια από τις καπιταλιστικές της μητροπόλεις.

Ε.ΠΑ.Μ. - Ο Δ.Καζάκης με Παυλόπουλο-Λοβέρδο-Χουδαλάκη


Τα 223 προαπαιτούμενα για τη χορήγηση του καινούριου δανείου (86 δις ευρώ)

Το τρίτο Μνημόνιο περιλαμβάνει 223 προαπαιτούμενα, δηλαδή νομοθετικές δράσεις από τις οποίες εξαρτώνται οι περιοδικές αξιολογήσεις της «τερατόικας» και η εκταμίευση των δόσεων του νέου δανείου, σύμφωνα με τα μνημονιακά «έθιμα» που έχουν καθιερωθεί από τον Μάιο του 2010.
Αριθμητικά τα προαπαιτούμενα κατανέμονται ως εξής στην τετραετία:
127 το 2015
81 το 2016
12 το 2017
3 το 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΚΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ 

Οι εκλογές την Κυριακή είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμες ως προς το αποτέλεσμά τους και το ποσοστό της αποχής ή του άκυρου. Σε αντίθεση με κάποιες – αφελείς στη καλύτερη περίπτωση – θέσεις κάποιων ότι και αυτή η εκλογική διαδικασία δεν έχει να προσφέρει τίποτα στα λαϊκά στρώματα, το αποτέλεσμα των εκλογών στις 20 του Σεπτέμβρη θα σηματοδοτήσει την έναρξη ή όχι της διαδικασίας ξεπουλήματος ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας και την εφαρμογή ή όχι ρυθμιστικών νόμων που επί της ουσίας θα απαγορεύουν την χρηματοδότηση των ταμείων που έχουν να κάνουν με την επιβίωση των κοινωνικών παροχών στο ασφαλιστικό , συνταξιοδοτικό, στην υγεία και την παιδεία.

Ο φράχτης της Ελευθερίας

Την επόμενη ημέρα θα σε δω σκυφτό στην πόρτα με το χαρτί της κατάσχεσης στο χέρι. Θα σε δω στα εξωτερικά ιατρεία των δημοσίων νοσοκομείων να παρακαλάς να εισαχθείς και θα παίρνεις ως απάντηση “δεν έχεις ασφαλιστική κάλυψη”. Θα σε δω στα σκαλιά της εφορίας να κρατάς τους φακέλους που δικαιολογούν το “δεν έχω” αλλά δεν θα δικαιολογούν πώς έχεις το δικαίωμα να αναπνέεις αφορολόγητα.
Θα σε δω στην αναμονή της εισόδου των δικαστικών αιθουσών να περιμένεις να απολογηθείς με δικηγόρους τραπεζών απέναντί σου γιατί είχες το όνειρο κάποτε να στεγάσεις την ζωή σου είτε σε σπίτι, είτε σε μια δουλειά κάνοντας τα χέρια σου χρήσιμα. Θα  δω να σου κόβουν τα χέρια και την γλώσσα στο εδώλιο του δικαστηρίου καταντώντας σε άχρηστο και ακίνδυνο.

Η Ιστορία θαμμένη, "για πολιτικούς λόγους"- Η χαμένη κατάθεση Γερμανού αξιωματικού για τον «επώνυμο καταδότη» των 62 Μαρτύρων, θείο του Β. Μεϊμαράκη (ντοκουμέντο)


Ο οραματιστής δήμαρχος Ηρακλείου, Μηνάς Γεωργιάδης, αριστερά,και ο αδελφός του Τίτος, πολιτικός και δικηγόρος, ήταν ανάμεσα στους εκτελεσμένους. Δεξιά το ντοκουμέντο της κατάθεσης του Γερμανού αξιωματικού 
Τεράστιο θέμα ηθικής για τον ίδιο τον Β. Μεϊμαράκη, υποψήφιο στο Ηράκλειο, καθώς και στη φοβερή αυτή υπόθεση καταγγέλλεται η εμπλοκή της προγονικής του οικογένειας...
Αυτό το σύστημα ελέγχει την Ελλάδα, την κρατά όμηρο, για δεκαετίες. Αυτό το σύστημα βόλεψε την "αλήθεια" και την "ιστορία" στα δικά του μέτρα. Έκρυψε την αληθινή ιστορία, έκρυψε τα ντοκουμέντα. Για να συνεχίσει, αλώβητο, να κάνει την ίδια δουλειά...

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε! Είσαι ηλίθιος; Απόδειξέ το. 46ώρες-45-44.............

της Ειρήνης Μαρούπα
Σου λένε ότι η κάλπη θα ανοίξει στις 20 Σεπτέμβρη για να ψηφίσεις ΕΣΥ. Σου λένε πως ψηφίζεις για το ΠΟΙΟΣ θα σε κυβερνήσει. Σου λένε ποιός είναι πιο ψηλός, πιο όμορφος, πιο, γλυκός, πιο αριστερός, πιο πατριώτης, πιο ΚΑΛΟΣ, θα λεγα πιο καλύτερος αν δεν κινδύνευα να χαρακτηριστώ αγράμματη, ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!! ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ.

Δεν αποφασίζεις για την ζωή σου, για τα παιδιά σου, για την πατρίδα σου, αν θέλεις να αναπνεύσεις δηλαδή, γιατί η Ευρώπη το απαγορεύει, αν θέλεις την αθρόα έλευση προσφύγων γιατί η χώρα σου δεν έχει σύνορα, αφού η θάλασσα δεν έχει σύνορα, αν θέλεις τα παιδιά σου μετανάστες, αγράμματα, αν θέλεις δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, δεν αποφασίζεις ΕΣΥ,

ΟΧΙ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΑΥΤΑ.

Η διαδικτυακή συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η Λαϊκή Ενότητα διοργάνωσε ζωντανά διαδικτυακή συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου στο twitter την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.30 με 22:00, με το ThePressProject να την αναμεταδίδει

Όταν οι αριστεροί δεν ήταν πουλημένα τομάρια!


Διακαναλική Συνέντευξη Τύπου της Λαϊκής Ενότητας


ΑΡΧΙΔΙΑ.....ΚΙΡΓΙΖΙΩΤΙΚΑ !!!

Καρτεσιος  μεσω patrinaki
Αγόρασα φασόλια. Ψάχνω να βρω από πού είναι και διαβάζω «Κιργιζίας». Που σκατά είναι η Κιργιζία; Την ψάχνω, τη βρίσκω. H Δημοκρατία της Κιργιζίας (ή Κιργιστάν) είναι κράτος της κεντρικής Ασίας με έκταση 198.500 τ. χλμ. και πληθυσμό 5.895.100 κατοίκους.
Ε μα πες το βρε άνθρωπε ότι πρόκειται για το Κιργιστάν να τα φάω ήσυχος! Φασόλια Κιργιζίας ρε μάγκα ψηφοφόρε. Προφανώς δεν αρκούσαν τα φασόλια Κίνας, Αιθιοπίας, Πολωνίας, Καναδά, Αργεντινής και Μαδαγασκάρης, οπότε αρχίσαμε να σώζουμε και την οικονομία της Κιργιζίας. Ρεβίθια εισάγουμε από Τουρκία, Καναδά, Αυστραλία και Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα.