#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

ESM: Το φονικότερο "όπλο" που επινόησαν οι δανειστές

Του Ηλία Αλεξανδρή 
Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ! Τελικά δεν θα μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές! Απλά η «πρώτη φορά αριστερά» κάνει τον μεσάζοντα για να μπορέσει να κάνει ανεμπόδιστα το έγκλημα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας.
Σταθερότητα! Μια λέξη που χρησιμοποιεί η προπαγάνδα του Ευρωμονόδρομου όλα αυτά τα χρόνια της καταστροφής, για να περιγράψει ότι πιο βάρβαρο έχουν σκεφτεί οι νοσηροί θιασώτες του χρηματοπιστωτικού καζινοκαπιταλισμού.
Σε ποια σταθερότητα αναφέρονται; Το σημείο 6 της Συνθήκης Ίδρυσης μιλά ξεκάθαρα «για τη διαφύλαξη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της και των κρατών μελών της»

O πρώην Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παναγιώτης Γεννηματάς στηρίζει το ΕΠΑΜ


ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ


Στο χέρι σου είναι να τους σταματήσεις!


Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ


Προτεκτοράτο της Ε.Ε. η Ελλάδα κι επίσημα

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις στον Ελληνικό Τύπο στις 5 Σεπτεμβρίου 2015, σχετικά με τη μυστική συμφωνία που υπεγράφη από την κυβέρνηση Τσίπρα, «η νέα κυβέρνηση της Ελλάδα θα είναι υπό την αυστηρή επίβλεψη των Βρυξελλών».
Ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων της Ολλανδίας, Maarten Verwey (φωτογραφία), θα προεδρεύσει της νέας ομάδας εργασίας.

Ο Δ. Καζάκης στην ΕΡΤ2 στις 16 Σεπ 2015


Οι εκλογές αυτές είναι κυριολεκτικά μια «τεράστια φάκα για ηλίθιους»

Τώρα έκαμες και πάλιν εκλογάς.
Με κυβέρνησες όπως τις προτιμάς.
Και τον ιδρώτα μας πάντοτε μασάς.
Και μας έκλεξες δικούς σου γάιδαρους εμάς!


Το παραπάνω δίστιχο του Νικόλα του Άσιμου, αποδίδει παραστατικά τη σημερινή εκλογική φάρσα που έστησε το σύστημα μέσα και έξω από τη χώρα.

Ποτέ από την ίδρυση αυτού του κράτους δεν ήταν πιο ξεκάθαρο το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί και η πορεία που έχουν αποφασίσει πριν από μας για μας. 

222 βουλευτές ψήφισαν το περιβόητο 3ο αριστερό μνημόνιο.

Με τον Μανώλη Γλέζο το νέο σποτ της ΛΑΕ


Η απάτη της εφαρμογής του Μνημονίου «με κοινωνική ευαισθησία»


Το θεώρημα που προσπαθεί να αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας για να μπορέσει να συνεχίσει το μόνο πράγμα που μέχρι σήμερα έχει αποδείξει πως ξέρει να κάνει, δηλαδή την εξαπάτηση του λαού, έχει ως κεντρικό άξονα την υπόσχεση πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ναι μεν θα εφαρμόσει το Μνημόνιο-3, αλλά, θα… βρει κάποιες παράλληλες πολιτικές που θα απαλύνουν τις επιπτώσεις του στους πολίτες και την οικονομία…
Αν και αρχικά κάτι τέτοιο μπορεί να ακούγεται από αρκετούς σαν μια «καλή ιδέα», όταν όμως η πρόταση μπει στο μικροσκόπιο της πολιτικής ανάλυσης, χάνει κάθε ίχνος λογικής βάσης. Γίνεται προφανές πως πρόκειται για άλλο ένα ταχυδακτυλουργικό τρικ, που σκοπό δεν έχει άλλον από την εξαπάτηση του λαού για άλλη μια φορά.

Οι πρόσφυγες, η βιομηχανία των φιλανθρώπων και εμείς

  Το είπαμε και άλλη φορά. Η καλύτερη βοήθεια προς τους πρόσφυγες είναι να κάνει ο καθένας/καθεμία  στη χώρα του τη δική του Homework. Με αυτή την έννοια το «κρίμα» για τα πνιγμένα παιδιά και τους πνιγμένους πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι, στη Λέσβο, στη Λαμπεντούζα κ.α. βαραίνει και εμάς που ανεχόμαστε τις πολιτικές του ιμπεριαλιστικού πολέμου. Πως όμως θα κρατήσεις στη ζωή αυτά τα παιδιά που γλιστρούν μέσα από τα χέρια των γονιών τους και πνίγονται, όπως και τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που χάνονται ....στα «αφιλόξενα», (πολύ φιλόξενα όμως για τους βόρειους τουρίστες),  νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου;

Ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και τον Τσίπρα να τελειώνουμε

 Πέτρος Αργυρίου
Δεν περίμενε τη συμβουλή μου το σύστημα εξουσίας εντός και εκτός των συνόρων.
Το χει ήδη πράξει.
Ο δικός μας Αλέξης, είναι ο δικός τους Αλέξης.
Έχει πάρει και συστημικό ISO.
Πολλοί πολιτικοί φροντίζουν να δημιουργούν ένα αίσθημα οικειότητας, να μπορεί ο κάθε ανερμάτιστος άνθρωπος με κενό προσωπικότητας και πλεόνασμα εγώ να ταυτίζεται μαζί τους.
Έτσι ο Καραμανλής έγινε Κωστάκης, ο ΓΑΠ Γιωργάκης και ούτω καθεξής.
Ο Αλέξης δε χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ.
Το χε.