#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Είμαι μειονότητα


του Simple Man 
Μπορεί να έχω ταυτότητα, ΑΦΜ, εθνικότητα καταγεγραμμένη (δεν ξέρω από ποιον), αλλά νιώθω μειονότητα μέσα στα γεωγραφικά αλλά και στα κοινωνικά όρια της χώρας. Δεν είμαι σε ομάδα, αλλά ούτε ανήκω σε πολιτικό χώρο. Δεν έχω κοινά ενδιαφέρονται με κανέναν και το μόνο που με δένει με τους υπόλοιπους είναι η γλώσσα. Θρησκεία δεν έχω επιλέξει αλλά τις σέβομαι όλες. Ο τόπος που θεωρώ πατρίδα απαρτίζεται από τις μνήμες μου και από πλάσματα (ζωντανά και νεκρά) που θα τα υπερασπιστώ με απόλυτο πάθος μέχρι το τέλος.

Στις 20 Σεπτέμβρη ΔΕΝ ψηφίζουμε για πρωθυπουργό


ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ

ΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ / ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

‘Ένα μόνο δεν πολυκαταλαβαίνω. Πως τα καταφέρνει ο Τσίπρας και κοιμάται τα βράδυα, όταν όλοι σχεδόν οι νοήμονες ‘Ελληνες έχουν κάποιας μορφής ψυχοσωματικά συμπτώματα.
Ο Θάνατος φτερουγίζει πάνω από την Ελλάδα. Ο θάνατος της ελπίδας. Η συνείδηση ότι σε κοροϊδεύουν και σε βιάζουν ασύστολα και μετά σου ζητάνε, χωρίς να τρέχει τίποτα, να επιβραβεύσεις και να συμμετάσχεις στον βιασμό. Ο ευνουχισμός, η αδυναμία των ανθρώπων να αντιδράσουν, να κάνουν κάτι, μετά την απότομη συνθηκολόγηση και καταστροφή των δύο πολιτικών υποκειμένων που βάσισε το έθνος τις ελπίδες του. Δεν σκότωσαν τους ‘Ελληνες, σκότωσαν όμως την ελπίδα τους. Τουλάχιστο προς το παρόν.

Ο Κώστας Λαπαβίτσας απάντησε σε νεολαίους της Πάτρας (Video)


Η νεολαία της Λαϊκής Ενότητας της Πάτρας διοργάνωσε εκδήλωση με ερωτήσεις πολιτών στον υποψήφιο βουλευτή, με την Λαϊκή Ενότητα Αχαΐας, Κώστα. Λαπαβίτσα.

ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ


Αποχή;

Αν η αποχή έλυνε προβλήματα, τότε στην Αμερική, όπου οι Πρόεδροι εκλέγονται με τις μισές ψήφους του μισού εκλογικού σώματος, ο λαός θα ζούσε εδώ και δεκαετίες σε παράδεισο.
    Αν η αποχή εμπόδιζε τη λήψη αντιλαϊκών μέτρων, τότε το 50% της αποχής στις ευρωεκλογές του 2014 θα είχε εμποδίσει την ΕΕ να κινείται στην κατεύθυνση των ομολογημένων ή ανομολόγητων Μνημονίων.
    Όσοι την Κυριακή λογαριάζουν να μην πάνε να ψηφίσουν, ας το σκεφτούν:
Η αποχή τους θα ενοχλήσει μια στάλα τον τραπεζίτη που πήρε το κομματάκι που του αναλογούσε από τα 250 δισεκατομμύρια των πενταετών «ανακεφαλαιοποιήσεων»; Με την αποχή του θα προβληματιστούν τάχα οι βιομήχανοι που αναμένουν μετεκλογικά την πλήρη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων;

Τα δύσκολα ακόμα δεν ήρθαν

Ετοιμάζουν σκληρό μέλλον για την Ελλάδα
Φόρος Συντάξεων και ιδιωτική ασφάλιση στο βάθος 
 
Η "επιτροπή των Σοφών" που ασχολείται αποκλειστικά με το ασφαλιστικό ρίχνει ακόμη ένα χαρτί για να μπερδέψει τον λαό όσον αφορά το συνταξιοδοτικό υποστηρίζοντας ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις. Μετά τα τρία πρώτα σχέδια μπαίνει προς συζήτηση από την Τρίτη μετά τις εκλογές ακόμη ένα. Η χορήγηση στους μελλοντικούς συνταξιούχους μιας εθνικής σύνταξης σε όλους, που θα χρηματοδοτείται από τη γενική φορολογία, χωρίς δηλαδή «κρατήσεις» ασφαλιστικών εισφορών. 

Οι αφανείς επιτυχίες των μνημονίων...

του Δημήτρη Καζάκη
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ληξιαρχείων στην Ελλάδα η σιωπηρή γενοκτονία που συντελείται εναντίον των Ελλήνων συνιστά ένα ακόμη success story των μνημονίων. Για το πρώτο 8μηνο του 2015, οι θανάτοι ανήλθαν σε 87.270 και οι γεννήσεις σε 63.750. Με άλλα λόγια το δημογραφικό έλλειμμα για τον πληθυσμό της Ελλάδας έφτασε αισίως τους 23.520.

Πρόκειται για ιστορικό ρεκόρ ελλείμματος ανάμεσα σε θανάτους και γεννήσεις για ολόκληρη την περίοδο μετά το τέλος του πολέμου. Μήπως είναι κάτι συγκυριακό; Όχι. Πρόκειται για ένα μόνιμο χαρακτηριστικό, που παρατηρείται συστηματικά από το 2011 και μετά. Δηλαδή στα χρόνια επιβολής των μνημονίων. Τυχαίο; Κάθε άλλο.

Ρε απατεώνες Έλληνες, γιατί κλαίγεστε;

Δραματική μείωση 27,5% στα εισοδήματα των Ελλήνων
Γιάννης Λαζάρου
Μπορεί ο τόνος που δίνει ο λατρεμένος του Σύριζα, Γκουρία και ο οργανισμός του να είναι δραματικός, αλλά πως κάνετε έτσι για ένα 27,5%, ούτε καν 28% δεν είναι. Δηλαδή εδώ που τα λέμε δεν είναι και τίποτε το νούμερο που ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ, διότι ζούσες με 100, θα την βγάλεις και 72,5, μικρό το κακό.
Οι υπολογισμοί του Γκουρία (ΟΟΣΑ), μάλλον έγιναν στο λίπος των λαμογιών της Ελλάδας. Ότι και να πολλαπλασιάσεις, όπως και να τα διαιρέσεις, ακόμη και την μέθοδο των τριών να χρησιμοποιήσεις (μικρομακροοικονομικά), τα νούμερα της πραγματικής ζωής είναι άλλα.