#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ, ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΠΡΟΜΗΝΥΜΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

"Το ΟΧΙ θα νικήσει". Αυτό βροντοφώναξαν οι συγκεντρωμένοι στη μεγάλη κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λαϊκής Ενότητας στην Αθήνα, το βράδυ της Τρίτης (15/9), με την ατμόσφαιρα να πάλλεται από το αγωνιστικό φρόνημα ιδιαίτερα της νεολαίας, η οποία έδωσε τον τόνο και τον παλμό στην συγκέντρωση με τα πανώ και τα συνθήματά τους.

Οι χαιρετισμοί από τους Π. Λαφαζάνη και Μ. Γλέζο και η ομίλια της Ζ. Κωνσταντοπούλου δίνουν ισχυρή ώθηση στη μεγάλη προσπάθεια της Λαϊκής Ενότητας, μέχρι τις κρίσιμες εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, οι οποίες διεξάγονται σε ένα κλίμα έντονης τεχνητής πόλωσης ανάμεσα στους δύο συνεταίρους στην ψήφιση των μνημονίων και αυτοανακηρυγμένους μονομάχους Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

ΝτιΜπεεεέεεεεϊτ

του Γιάννη Λαζάρου
Μερικά από τα  τετριμμένα που δεν βλέπει κανένας στην Ελλάδα είναι τα εκατομμύρια άνεργοι, οι νέες καραβιές ανέργων που προστίθενται καθημερινά, η δυστυχία των ασθενών που ψάχνουν για φάρμακο να ανακουφίσουν τον πόνο τους, τα εκατοντάδες σχολεία που δεν άνοιξαν, οι αυριανές λιποθυμιές και το τουρτούρισμα των παιδιών στις παγωμένες σχολικές αίθουσες, οι βίαιες εξώσεις που έρχονται με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, η εθνική αναξιοπρέπεια και γενικά ένα κλίμα που κάνει την καθημερινότητα βάσανο για χιλιάδες ανθρώπους. Έγιναν όλα συνήθεια, έγιναν όλα τρόπος ζωής. Μάθαμε πιο γρήγορα και από τα βασανισμένα ζώα στα κλουβιά.

Εμείς οι αριστεροί θα διστάσουμε;

 Του Γιώργου Αλεξάτου

Θα ήταν ανόητος ή και κακεντρεχής ζηλωτής, όποιος ισχυριζόταν ότι όλος ο κόσμος που έμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη μνημονιακή του στροφή την έχει αποδεχτεί κιόλας και θέλει να τη στηρίξει. Είναι τόσο πολλοί αυτοί/ές που θεωρούν πως θα ακύρωναν μια προσωπική αγωνιστική διαδρομή χρόνων μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν παραδέχονταν πως δεν είναι πια αυτό το κόμμα στο οποίο εντάχθηκαν κάποτε. Μουδιασμένοι/ες, πικραμένοι/ες, ακόμη και με μια βαθιά αίσθηση απογοήτευσης και ήττας, θέλουν να δώσουν μια ακόμη ευκαιρία, μπας και διαψευστεί αυτή τους η αίσθηση.

Το τέλος που αξίζει σε όλους τους δοσίλογους

Του Γ. Γ.
Καθώς συμπληρώνονται αυτές τις μέρες 71 χρόνια από τη Μάχη του Μελιγαλά και τις εκτελέσεις των ταγματασφαλιτών υπερασπιστών του από τον ΕΛΑΣ ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Νίκου Καρκαγιάνη «Οι δοσίλογοι της κατοχής»:

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1944 στην κατεχόμενη από τους Γερμανούς Αθήνα "σκάει" μια είδηση σαν "βόμβα" ...

Για τα παιδιά που έσπασαν το ΤΑΙΠΕΔ…


Άρης Χατζηστεφάνου 
 Τέσσερις συλλήψεις μελών της ομάδας Ρουβίκωνας που εισέβαλαν στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε η αστυνομία η οποία αναζητά, όπως λέει, και τα υπόλοιπα μέλη.

Έχουμε εκφράσει πάμπολλες φορές τις ενστάσεις μας για πράξεις επαναστατικής βίας, οι οποίες δεν έχουν από πίσω τους ένα μαζικό κίνημα να τις νομιμοποιεί. Έχουμε εκφράσει επίσης πολλές φορές τις διαφωνίες μας με τον αναρχικό χώρο, και σε επίπεδο ιδεολογίας αλλά και καθημερινής πρακτικής.