#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΜΑΝΑΔΕΣ... ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΤΟ, ΟΧΙ ΑΥΤΕΣ!!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ: 6932 955437  
 http://diktiospartakos.blogspot.com

«Μαύρος Οκτώβρης»: Τι έρχεται σε εργασιακά και ασφαλιστικό μετά τις εκλογές

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΚΟΣΑΣ
Μπορεί η προεκλογική περίοδος να κινείται στον αστερισμό του γνωστού δικομματικού δίπολου. Μπορεί να τσακώνονται για το παλιό και το νέο, για το «Τσίπρας ή Μεϊμαράκης», για το «μπροστά ή πίσω». Αλλά η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για την πλέον κάλπικη προεκλογική αντιπαράθεση, καθώς όλα έχουν προαποφασιστεί, έχουν υπογραφεί, έχουν συμφωνηθεί και έχουν ψηφιστεί. Τρανή απόδειξη είναι πως ήδη από τον Αύγουστο ξέρουμε πως ο φετινός Οκτώβριος, θα είναι ο μήνας εφαρμογής μιας ακόμη αντιλαϊκής λαίλαπας, με κύρια «θύματα» τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα.

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΕΥΡ. ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

To Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού αρνήθηκε να παραλάβει βραβείο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού στο οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο έχει ως εξής:
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να μας απονείμει το βραβείο Ευρωπαίου πολίτη για το 2015, ως αναγνώριση του αγώνα που κάνουμε 4 σχεδόν χρόνια για τον εγκαταλειμμένο από την επίσημη Πολιτεία άνεργο – ανασφάλιστο ασθενή και για μια καλύτερη κοινωνία. Αυτός ο αγώνας όμως δίνεται από εμάς επειδή οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν, και συνεχίζουν να εφαρμόζονται, στην χώρα μας είναι απόρροια των πιέσεων και εκβιασμών που ασκούν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), έχει οδηγήσει εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης πάνω από 3 εκατομμύρια άπορων και εξαθλιωμένων άνεργων πολιτών.

Ζωή Κωνσταντοπούλου


Ο αγράμματος πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας

Πάκης: Ο θεσμός του πρόσφυγα προέρχεται από τον ικέτη της αρχαίας ελληνικής Δημοκρατίας
Γιάννης Λαζάρου
  Το ότι ο κάθε Πάκης διαθέτει ένα πτυχίο κάποιας σχολής δεν τον καθιστά αυτομάτως και εγγράμματο. Πολλά τα παραδείγματα της καθημερινότητας αλλά πάνω απ' όλα τα παραδείγματα των εγγράμματων αγράμματων της πολιτικής, που θέλοντας να κάνουν εντύπωση πάντα θα σου πετάξουν και έναν Σικελιανό, έναν Ελύτη, έναν Καβάφη κ.ο.κ. 
Όταν θέλουν να κάνουν μεγαλύτερη εντύπωση θα σου πετάξουν και κάτι από αρχαία Ελλάδα για να σου δείξουν εκτός των άλλων πως είναι και απ' ευθείας απόγονοι του Περικλέους.

Ακραία φυσικά φαινόμενα

Του Γιάννη Μακριδάκη
Έχει γίνει πλέον νομίζω σαφές όλα αυτά τα χρόνια ότι οι ανόητες και κυνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές του καταναλωτισμού, που γέννησαν την οικονομική κρίση και που δήθεν προσπαθούν να την εξουδετερώσουν, παρουσιάζονται στις κοινωνίες και ενίοτε εκλαμβάνονται από αυτές, περίπου ως ακραία φυσικά φαινόμενα, τα οποία ενσκήπτουν ξαφνικά απειλώντας τη ζωή των πολιτών.

Πλάκα μας κάνουν!

του Γιάννη Λαζάρου
Το ότι η Ελλάδα διαθέτει επικοινωνιολόγους αλλά και διαφημιστές από τους καλύτερους στον κόσμο είναι γνωστό από τις δεκαετίες του '80 και του '90, από τον προηγούμενο αιώνα δηλαδή. Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση καλούνται να πουλήσουν το προϊόν πολιτική και πραγματικά, όπως πάντα, έδιναν τον καλύτερο εαυτό τους με την ευρηματικότητα και την δύναμη της εικόνας, που όπως είναι φυσικό λίγους επηρέαζε, διότι ο Έλληνας δύσκολα απαρνιέται το μαντρί του.
Σε τούτες τις εκλογές διαπιστώνοντας και οι ίδιοι πως όλα είναι της πλάκας, πούλησαν το προϊόν τζερτζελές, μπαλαφάρα, πλάκα κατά κόρον. Πολιτικοί για πλάκα, πολιτική για πλάκα, υποτακτικοί της πλάκας, ανύπαρκτη ντροπή σε έργα και πράξεις, έτσι μετά βαΐων και κλάδων εγκρίθηκαν οι προτάσεις τους από τα κόμματα της πλάκας και άρχισε το πανηγύρι.

Άκρως ενδιαφέρουσες ομιλίες ΛΑΠΑΒΙΤΣΑ - ΛΟΡΝΤΟΝ - ΦΛΑΣΜΠΕΚ στο ακαδημαϊκό συνέδριο (4 Βίντεο)

Γράφει ο Βασίλης Νούσης
Όλες οι ομιλίες-τοποθετήσεις που έγιναν στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού συνεδρίου με τίτλο «Η Κρίση της Ευρωζώνης και η Αριστερά», που διοργάνωσε το δίκτυο ακαδημαϊκών οικονομολόγων, Research on Money and Finance (RMF), με την υποστήριξη της Λαϊκής Ενότητας για την ενημέρωση του κοινού για τα αδιέξοδα της Ευρωζώνης και την ύπαρξη εναλλακτικών δρόμων ανάπτυξης για τις ευρωπαϊκές οικονομίες (ΑΣΟΕΕ, 9.9.2015).

11 Σεπτέμβρη 1973, ο Salvador Allende, σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής πέφτει δολοφονημένος από την αμερικανοκίνητη χούντα!

 Ο δολοφονημένος από τη Cia Salvador Allende, ZEI στη μνήμη όλων των Ελεύθερων Ανθρώπων!


Η νεοφασιστική σαπίλα και η ανοχή της

  Του  Γιώργου Αλεξάτου
Πάντως, αν ήμουν μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, θα απαιτούσα να αποδοκιμαστεί δημοσίως, με επίσημη κομματική ανακοίνωση, αλλά και με δήλωση του ίδιου του Τσίπρα, ο αυριανισμός και η νεοφασιστική χυδαιότητα τόσο του Κουρή, της "Κόντρα", όσο και του Μπεκιάρη, του "Periodista". Με πλήρη σαφήνεια και απερίφραστα.

Κι αν κάτι τέτοιο δεν γινόταν την επόμενη κιόλας μέρα, θα αποχωρούσα με δημόσια ανακοίνωση:

Δεν ψάχνουν για ψηφοφόρους, αλλά για συνενόχους!

  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ
Η χθεσινή αμερικανιά (ελληνιστί debate) έδειξε το ποιόν του πιο εκφυλισμένου κομματικού συστήματος στην Ευρώπη. Και μόνο η σκέψη για ένα δημόσιο debate με απλούς πολίτες - χωρίς προεπιλογή - να ρωτούν, όπως γίνεται στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, αντί για τους γνωστούς στημένους δήθεν δημοσιογράφους, οδήγησε σε πανικό τα επιτελεία όλων των κομμάτων. Τους πιάνει σύγκρυο μπροστά σε κάθε σκέψη που τους θέλει αντιμέτωπους με απλούς πολίτες.

Κι έτσι το όλο σκηνικό παρέπεμπε σε αναμέτρηση βλαχοδήμαρχων του αμερικανικού νότου. Απέκλεισαν μάλιστα την ΧΑ, προφανώς γιατί ο κ. Μιχαλολιάκος είναι πιο φασίστας από τον κ. Μεϊμαράκη, που η μεγάλη του συνεισφορά στον πολιτικό διάλογο είναι η ίδρυση των Ρέιντζερς και των Κενταύρων της ΝΔ, δηλαδή της οργάνωσης που δολοφόνησε εν ψυχρώ τον καθηγητή Τεμπονέρα. Λες και υπήρξε ποτέ του ο κ. Μειμαράκης κάτι περισσότερο από κοινός τραμπούκος.

Ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ: Πλυντήριο της Δεξιάς…

Όταν η Αριστερά είναι αριστερά με εισαγωγικά, δηλαδή παύει να είναι Αριστερά, τότε η ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια με τους σφετεριστές της Αριστεράς.
Τότε, για να είμαστε πιο ακριβείς στις διατυπώσεις μας, η Ιστορία ΤΙΜΩΡΕΙ την «αριστερά» που χλευάζει την Ιστορία: Που χλευάζει την ιστορία της Αριστεράς και τις επαναστατικές της κατακτήσεις…

Η ιστορική τιμωρία με το ΣΥΡΙΖΑ συνίσταται στην ακόλουθη φάρσα-τραγωδία: Ο «αντιμνημονιακός» ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το πλυντήριο της δωσίλογης κακουργίας των μνημονιακών…

Ο «αντιμνημονιακός» και «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλύνει τις μνημονιακές δυνάμεις του 4ου Ράιχ (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και δορυφόρους) και να νεκραναστήσει τη Δεξιά!!!

Το χειρότερο: Να καθιερώσει και να εδραιώσει μια στρεβλή εικόνα (μαγική εικόνα) της κοινοβουλευτικής πραγματικότητας: Ένα κοινοβούλιο συντριπτικά ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ, σε ποσοστά ασύλληπτα…

Και μίζες SIEMENS, αλλά δεν λέμε όχι και στις αρπαχτές για τα παιδιά μας!

Γιωργος Τζαβαρας
 

ΤΟ ΝΕΟ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ»

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τις προάλλες δεν πίστευα στα μάτια μου, διαβάζοντας το άρθρο της μεγάλης γερμανικής εφημερίδας FAZ. ‘Ηταν μια συγκαλυμμένη, πλην σαφής απειλή εναντίον του Καγκελλάριου της Αυστρίας! Περίπου του έλεγε να προσέχει μην γίνει Ελλάδα η χώρα του και του συνιστούσε, τι άλλο, να κόψει τις κοινωνικές δαπάνες. Το έγκλημά του ήταν ότι έδειξε λίγη συμπάθεια σε μια Ελλάδα που υπέστη, κατά τη διάρκεια και εξαιτίας της «διάσωσής» της, μια πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και εθνική ακόμα καταστροφή, χάνοντας το 27% του ΑΕΠ της, περισσότερο από τις υλικές απώλειες της Γαλλίας ή της Γερμανίας στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αναπόφευκτα, το μυαλό μου έκανε τον συνειρμό με το ‘Ανσλους, την προσάρτηση της Αυστρίας στο γερμανικό Ράιχ πριν τον πόλεμο.