#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η επιστροφή του «Κανένα». Η αποξένωση κοινωνίας και πολιτικού συστήματος

Του Ρούντι Ρινάλντι
 Σε μια πυκνή περίοδο γεγονότων ήρθε να προστεθεί η προσφυγή στην κάλπη και μάλιστα με διαδικασίες εξπρές. Η ιδέα του Αλέξη Τσίπρα ήταν απλή: οι αριθμοί δεν βγαίνουν για μια ομαλή διακυβέρνηση, έχει χαθεί η δεδηλωμένη, τα μέτρα που θα εφαρμοστούν από Σεπτέμβρη θα φέρουν τεράστια φθορά, άρα πάμε γρήγορα σε εκλογές και παίρνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε: πρωτιά, μπόνους 50 εδρών καθώς αξιοποιούμε τη συμπάθεια που ακόμα απολαμβάνουμε μέσα στο λαό. Έτσι συνεχίζουμε να πρωταγωνιστούμε.

(Ψήφισε μνημονιακά κόμματα! Βάψε το χέρι σου με αίμα)! Πρώτη αιτία για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, η ανεργία

Η ανεργία είναι ο πρώτος παράγοντας που ευθύνεται για την αύξηση των αυτοκτονιών στην Ελλάδα και ακολουθεί η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των δόσεων των δανείων, σύμφωνα στοιχεία του Κέντρου Πρόληψης της Αυτοκτονίας «Κλίμακα» για την περίοδο 2013-14.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα πρόληψης της Αυτοκτονίας, στις 10 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει ότι από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώθηκε πως για το 2014 αποτράπηκαν 261 περιπτώσεις πρόθεσης αυτοκτονίας.

Άνθρωπος «αδούλευτος» ξύλο απελέκητο

Ζητήσαμε παντού δάνειο αλλά δεν μας έδωσαν...
 
Γιάννης Λαζάρου
Στην συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιογράφο, Πέννυ Κούτρα, για το Euro2day ο κ. Δραγασάκης ήταν χείμαρρος πιστεύοντας πως προεκλογικά πρέπει να προβάλλει τις προσπάθειες που έκαναν κατά την διακυβέρνηση της χώρας. Μίλησε για όλα που συνοψίζονται στα εξής; "Προσπάθεια «νεκρανάστασης» της αριστερής παρένθεσης, η ιδέα του μεγάλου συνασπισμού. Μέρος ευρύτερου κυβερνητικού προγράμματος θα είναι το μνημόνιο. Εθνική συνεννόηση για το χρέος. Επιτροπή με συνεργασία ΟΟΣΑ για τα κατώτατα τιμήματα ιδιωτικοποιήσεων."

Ο Τσίπρας ζήτησε σήμερα να "¨βάλουμε πλάτη", για να πετύχει το Μνημόνιο και να βγούμε από την κρίση! Ρε δεν γαμιέσαι, ανεπάγγελτο γερμανοτσογλάνι του κερατά!


΄Εστειλε και ποιαν εντολή η Υπηρεσιακή για την αυριανή ψήφο στον ΟΗΕ για το Χρέος;

Επισημάνσεις κ.  Ζ. Κωνσταντοπούλου και καταγγελία Π. Λαφαζάνη σε Πρες Κόνφερανς
 
 Του Μ. Στυλιανού
  Η ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ δεν είχε, μέχρι προχθές, λάβει οδηγίες για το πώς θα πρέπει να ψηφίσει αύριο Πέμπτη σχέδιο απόφασης για την διαγραφή του ελληνικού χρέους.
Το γεγονός αποκάλυψε  η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, τ. Πρόεδρος της Βουλής στην χθεσινή πρες-κόνφερενς του κ. Λαφαζάνη, προέδρου της «Λαϊκής ΄Ενωσης» στη Θεσσαλονίκη.

Η συζήτηση έχει κινηθεί από την έκθεση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ από επιτόπια έρευνά του στην Ελλάδα και το προκαταρκτικό πόρισμα της διεθνούς Επιτροπής  Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που είχε ιδρυθεί με απόφαση της Προέδρου της Βουλής. Στο πόρισμα της η Επιτροπή  ( από συνταγματολόγους, οικονομολόγους και ειδικούς επί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αποφάνθηκε ότι το χρέος είναι αθέμιτο, παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο.

“Πολιτική ισχύς είναι αυτό που φυτρώνει από την κάννη ενός όπλου.”

"Πολιτική ισχύς είναι αυτό που φυτρώνει από την κάννη ενός όπλου".
Μάο Τσε Τουνγκ, 26/12/1893 – 9/9/1976

Πέρα από συμφωνίες, διαφωνίες, ενστάσεις, κριτικές, πολεμικές, λατρείες..

ΤΟ ΝΤΟΪΤΣΛΑΝΤ


Πεθάναμε ως χώρα;

του Άρη Σκιαδόπουλου
Ένα κλίμα συνενοχής, συνδιαχείρισης και αποϊδεολογικοποίησης, επιχειρείται με ένταση στις μέρες μας.

Μια αντίληψη, που στο όνομα του Μνημονίου μας θέλει όλους ίδιους, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται μια αποσυλλογικότητα, που οδηγεί στον εξατομικισμό.

Ένα αξίωμα πλανάται μέσα από την κοινωνικοπολιτική απομόνωση του κάθε πολίτη: Καθένας να κοιτάξει πλέον τη πάρτη του και τα του οίκου του.

Ο ηττημένος άντρας

Η εκ γενετής χρέωση του άνδρα, από τις πρωτόγονες ομάδες έως τις σύγχρονες κοινωνίες, παραμένει σταθερά η ίδια: Η εξασφάλιση της επιβίωσης του θηλυκού και των παιδιών που θα αποκτήσουν. Κάθε πούρος Μαρξιστής θα ερμήνευε το ζήτημα αποκλειστικά με κοινωνιολογικούς όρους, φαίνεται όμως πως δεν είναι μόνο έτσι. Τα άλματα της βιολογίας δείχνουν ότι αυτή η ανδρική δέσμευση είναι προγεννητική. Η κατανομή των υποχρεώσεων που προκύπτουν από την συνεύρεση αρσενικού και θηλυκού είναι εγγεγραμμένη στα εγκεφαλικά κύτταρα ολόκληρου σχεδόν του ζωικού βασιλείου....

Ενίσχυση των δυνάμεων της ρήξης σε βάρος των δυνάμεων του μεταρρυθμισμού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

1. Οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου ήταν μια αναγκαστική επιλογή για την αστική τάξη, το πολιτικό της σύστημα και τους δανειστές. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος διατράνωσε τη λαϊκή απαίτηση για απεγκλωβισμό από τα μνημόνια και τη συντριπτικά αντιλαϊκή πολιτική που συνεπάγονται. Ακολούθησε η συμφωνία της 13ης Ιουλίου και η ψήφιση του τρίτου μνημονίου, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου. Στο πλαίσιο των δύο αυτών γεγονότων δοκιμάστηκε και ανατράπηκε η μέχρι τότε ισορροπία του αστικού πολιτικού συστήματος στο κύριο κόμμα που την συντηρούσε, τον ΣΥΡΙΖΑ. Η βίαιη προσαρμογή των λεγόμενων -έως τα τότε- αντιμνημονιακών δυνάμεων στο πλέγμα της εξάρτησης που είχε δημιουργηθεί με την χρεοκοπία της χώρας, τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια αποδείχτηκε επώδυνη στο επίπεδο των πολιτικών κορυφών.

Προεκλογικό σποτάκι ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ΕΕΚ


Ενας αιώνας συμμετοχής της Αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές (1915 – 2015)

Του Γιώργου Αλεξάτου
1. Από τις πρώτες καθόδους μέχρι το 1936
Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στη συμμετοχή της ελληνικής Αριστεράς στις βουλευτικές εκλογικές αναμετρήσεις, είναι αναγκαίο να θυμίσουμε ότι ήδη από το τελευταίο τέταρτο του 19ου αιώνα υπήρξαν περιπτώσεις εκλογικής καθόδου προσωπικοτήτων που εντάσσονταν είτε στον χώρο του αριστερού ριζοσπαστισμού της εποχής τους, όπως ο Ρόκκος Χοϊδάς, που εκλέχτηκε βουλευτής στην Κεφαλονιά το 1875 και στην Αττική το 1883, ο Ιθακήσιος Πλάτων Δρακούλης, που απέτυχε να εκλεγεί στην Αχαΐα το 1885, και ο επίσης Κεφαλονίτης Μαρίνος Αντύπας, που έχασε, το 1906, την εκλογή του στην επαρχία Κραναίας, αν και πήρε το εκπληκτικό 40% των ψήφων. Στην Αναθεωρητική Βουλή του 1910 οι σοσιαλιστές της εποχής εκπροσωπήθηκαν από τρεις βουλευτές (τον Δρακούλη, τον Κωνσταντίνο Δεστούνη και τον Νικόλαο Μαζαράκη) που εκλέχτηκαν και αυτοί στην Κεφαλονιά.