#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

Τι ν' απαντήσεις στον μαλάκα;


Σφίγγει τη θηλιά του ευρώ η έκθεση των 5 προέδρων


Θερμή υποδοχή βρήκαν από την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, οι δηλώσεις του ευρωπαίου επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου με τις οποίες επανέφερε το θέμα της οικονομικής διακυβέρνησης της ευρωζώνης. Με βάση τα όσα είπε, η ευρωζώνη των 19 κρατών χρειάζεται να αποκτήσει δική της κυβέρνηση, δικό της κοινοβούλιο, δικό της υπουργό Οικονομικών, ακόμη και ξεχωριστό προϋπολογισμό.

Η υλοποίηση αυτών των προτάσεων θα διασπάσει την ΕΕ, μεταφέροντας το κέντρο βάρους της ολοκλήρωσης στην ευρωζώνη, με αποτέλεσμα όσα κράτη μέλη δεν χρησιμοποιούν το κοινό νόμισμα να υποβαθμιστούν.

Εκλογές Μέρκελ


Όταν ο κ. Τσίπρας πήρε την απόφαση να πάει σε εκλογές, ο κ. Παπαδημούλης  δεν το ήξερε, ο κ. Λαφαζάνης δεν το ήξερε, η κυρία Μέρκελ το ήξερε.

  Ήταν 12 Ιουλίου,
όπως λέει ο ίδιος ο επικεφαλής του μεταλλαγμένου πλέον ΣΥΡΙΖΑ, όταν πήρε αυτήν την απόφαση! Πριν δηλαδή να υπερψηφισθούν τα προαπαιτούμενα, πριν να υπερψηφισθεί το μνημόνιο, πριν να διαφοροποιηθούν οι βουλευτές που έμειναν πιστοί στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να «ρίξουν» (!!!) έτσι την κυβέρνηση.

Tο ΟΧΙ που ηρωικά είπαμε, τελικά δεν το στηρίζουμε ως οφείλουμε


 Δημήτρης Μανωλάς
A. Όταν θα πάτε να ψηφίσετε στις εκλογές να θυμάστε τι έχουμε και τι δεν μας λένε ότι θα γίνει.1.Είμαστε στο ευρώ σαν νόμισμα (άλλο που δεν μας το δίνουν)
2.Έχετε capital controls αλλά είστε μέσα στις τράπεζες που είναι ανοικτές
3.Μπορεί να σας κουρέψουν τις καταθέσεις σας
4.Έχουν ψηφιστεί προαπαιτούμενα αλλά όχι συμφωνία ακόμα
5.Είχατε ψηφίσει 61,3% ΟΧΙ σε νέα μέτρα αλλά 251 βουλευτές είπαν ναι στα μέτρα
6.Πήραμε δάνειο "γέφυρα" για να πληρώσουμε μόνο τους δανειστές
7.Θα έχουμε τρίτο μνημόνιο και νέα δανειακή σύμβαση μόνο και μόνο για να "εξυπηρετήσουμε" το χρέος
8.Θα έχουμε ESM (όλα δικά τους)
9.Η οικονομία της χώρας είναι χειρότερα από πριν
10.Είσαστε χαλαροί

Το ΚΚΕ λέει: «όχι λουκέτο στις Σκουριές»!


Ηλέκτρα Κλείτσα
 «Οι εργαζόμενοι παλεύουν για τη δουλειά τους, για να μη χάσουν τη δουλειά τους. Αυτό είναι όχι φυσιολογικό, είναι και απαραίτητο και πρέπει να διεξάγουν τέτοια πάλη … δεν μπορείς να καταδικάζεις εργαζόμενους στην ανεργία … πρέπει να παίρνονται όλα τα απαραίτητα περιβαλλοντικά μέτρα έτσι ώστε να προστατεύεται και η περιοχή … λουκέτο δεν πρέπει να υπάρξει σε βιομηχανία … αλλοίμονο! … το εργοστάσιο πρέπει να ανοίξει, να δουλεύει. Άλλο ζήτημα ότι εμείς θεωρούμε ότι στα πλαίσια μιας άλλης οικονομίας, αυτό θα έπρεπε να είναι κοινωνικοποιημένο …  Η κοινωνική ιδιοκτησία … μπορεί να προστατέψει και το περιβάλλον».  

Αυτά ακούσαμε από το Γ. Γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM»!

Από πού να ξεκινήσει κανείς να σχολιάζει αυτή την ανάλυση του «σύντροφου» Κουτσούμα; Ας προσπαθήσουμε να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Ο Γιώργος, ο Πέντζα και ο Αϊλάν

Η σοβαρότερη πρόταση, που ακούστηκε από άνθρωπο που ασχολείται με τα κοινά για το προσφυγικό και μεταναστευτικό, είναι αυτή της δημάρχου Βαρκελώνης, Άντα Καλάου. Μόνο ένα δίκτυο ευρωπαϊκών πόλεων-καταφυγίων σε όλη την Ευρώπη θα μπορέσει να λύσει το πρόβλημα και όχι συρματοπλέγματα και στρατόπεδα κράτησης. 
Αντί, λοιπόν, να κλαίμε και να αναρτούμε στο διαδίκτυο φωτογραφίες πνιγμένων παιδιών οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν την δικαίωση των δολοφονημένων και όχι να ωραιοποιούν την πραγματικότητα με σκίτσα που φέρνουν δάκρυα στα μάτια, αλλά δεν αποτρέπουν την επανάληψη της ίδιας πραγματικότητας. 

Ευρώ σημαίνει μνημόνιο: Το παράδειγμα της Ιρλανδίας και τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ


ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΑΚΟΣΑΣ
Από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, αυτό που ακούμε μονότονα τον Αλέξη Τσίπρα να επαναλαμβάνει είναι πως θα επαναδιαπραγματευτεί το 3ο μνημόνιο και ταυτόχρονα θα οδηγήσει τη χώρα έξω από αυτό.
Το ίδιο μονότονη είναι και η ρητορική της ΝΔ, η οποία αφού κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ανέκοψε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια «προκαλώντας» τις εκλογές του Ιανουαρίου, τώρα είναι αυτή η εγγυήτρια δύναμη η οποία μέσα από έναν μεγάλο κυβερνητικό συνασπισμό θα οδηγήσει τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή.
Αυτό είναι ένα επιχείρημα το οποίο αξίζει να δει κανείς, καθώς και οι δύο «πρωταγωνιστές» της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης ζητούν την ψήφο για τον ίδιο λόγο: για να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια.
Αυτό όμως είναι ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο ψέμα της προεκλογικής περιόδου.

Ήταν μόνο δύο μήνες πριν!

Δύο μήνες συμπληρώνονται, σήμερα, από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Η ελληνική κοινωνία έζησε έναν πραγματικό πυρετό που κράτησε μια βδομάδα. Τα κανάλια εξόργισαν την κοινωνία, προσπαθώντας να την τρομοκρατήσουν. Οι τράπεζες έκλεισαν και ο πανικός αποπειράθηκε να εγκατασταθεί στα μυαλά των ανθρώπων.

Δεν μπόρεσαν όμως.