#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Γλέζος: Αν δεν δημιουργηθεί ένα πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ

«Η υποψηφιότητά μου θα εξαρτηθεί από το εάν θα υπάρξει ένα ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και εφόσον ακουστούν οι απόψεις μου προς την κατεύθυνση της άμεσης δημοκρατίας. Αν δε γίνει κατορθωτό να δημιουργηθεί ένας πόλος με βάση την αρχή ότι ο λαός αποφασίζει για τα πάντα, εγώ θα ψηφίσω ΚΚΕ παρά τις διαφορές μου». Αυτό δήλωσε πριν από λίγο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχωρεί στην ΕΣΗΕΑ, ο Μανώλης Γλέζος.

Θέλει τέχνη να στέκεσαι στα πόδια σου

Ταινία μικρού μήκους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η καλλιτεχνική κάλυψη μέσω εικόνας στο τραγούδι "Να σταθώ στα πόδια μου" των Λεωνίδα Μπαλάφα και Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη. Είναι από τις ελάχιστες στιγμές που οι καλλιτέχνες καταφέρνουν να αποδώσουν τόσο καίρια την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας χωρίς έρωτες και λουλουδάκια.
Σκληρός στίχος, σκληρός ήχος όπως αρμόζει στην άγρια Κρήτη και στην ακατέργαστη Ελλάδα. Ακόμη σκληρότερη η σκηνοθεσία του Θοδωρή Παπαδουλάκη και ένας απίστευτος Στράτος Τσικουδάκης να αποδίδει το πρόσωπο της ήσυχης, αόρατης και οργισμένης Ελλάδας ντυμένη όπως αρμόζει, σε μαύρο ρούχο.

Ο Τσίπρας, πάει απόψε, στο κανάλι του Αυριανιστή Κουρή.....Τον επιβραβεύει για την λάσπη;


Όλα τα ΜΜΕ, μιλώντας για τα μεγάλα, καθαρά δεν τα λες....Και το γεγονός ότι τα κανάλια ακόμα, παρακολουθούνται από μεγάλη μερίδα των Ελλήνων, δικαιολογεί την παρουσία πολιτικών σε αυτά, ακόμα και αν είναι γνωστό ότι το καθένα από αυτά υπηρετεί ολιγαρχικά συμφέροντα, με εξαιρέσεις όπου το πράγμα ξεφεύγει.....

Μειώνεται η ανεργία! Αγγελίες εργασίας με αισιόδοξη προοπτική!


Μια χαρά τ' αναδρομικά για να είναι "συνταγματικά" τα φονικά μνημόνια! ΜΟΥΡΛΙΑ Η HERMES BIRKIN ΤΩΝ 16,000 ΕΥΡΩ ΚΥΡΑ ΘΑΝΟΥ ΜΟΥ!

Τόσοι αγώνες για τους μισθούς των δικαστών ΔΕΝ πήγαν χαμένοι...
ΜΟΥΡΛΙΑ Η HERMES BIRKIN ΤΩΝ 16,000 ΕΥΡΩ ΚΥΡΑ ΘΑΝΟΥ ΜΟΥ...

* Άσχετο;

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Μετά τις καθημερινές αποχωρήσεις μελών, στελεχών, επιτροπών, συνιστωσών, τη διάλυση της Κ.Ε , την αποχώρηση του Γραμματέα της, την πλήρη στην ουσία αποδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού, ήρθε η ώρα της νεολαίας. Η πλειοψηφία της οργάνωσης με ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας – όσο κατέχει ακόμα τα «κλειδιά» – δημοσιοποιεί την αποχώρηση της από το ΣΥΡΙΖΑ και τη στήριξη στα αριστερά κάθε άλλου αντιμνημονιακού πολιτικού σχηματισμού.

Μέχρι την 20η Σεπτέμβρη ενδεχομένως να μην υπάρχει κανείς στη Κουμουνδούρου για να κλείσει τη πόρτα πίσω του …

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ


Κλειδωμένη σε συρτάρι δικογραφία «φωτιά» για το σκάνδαλο των υποβρυχίων – Η απελθούσα κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις

Ευθύνες σε τέσσερις υπουργούς Εθνικής Άμυνας αναζητά δικογραφία, που αφορά στην παραλαβή τριών υποβρυχίων από γερμανική εταιρεία. Η σχετική δικογραφία, 3.249 σελίδων, παρέμεινε αναξιοποίητη.
Σύμφωνα με έγγραφα που διαθέτει το altsantiri.gr, η ογκωδέστατη δικογραφία παρελήφθη από το γραφείο της Προέδρου της Βουλής στις 11 Φεβρουαρίου του 2015 (αριθμ. πρωτοκόλλου 88) και ήταν επίσης σε γνώση και του υπουργού Δικαιοσύνης. Ωστόσο, από τότε μέχρι σήμερα, δεν έγινε γνωστή κάποια ενέργεια προς την κατεύθυνση της διερεύνησης τυχόν ποινικών ή άλλων ευθυνών των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων από τους κατέχοντες τη δικογραφία.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


γιατί διασπάται η αριστερά; …. ερώτημα…

Το ερώτημα μου δημιουργηθηκε πριν 45 χρόνια, γιατί διασπάται η αριστερά.
Η απάντηση είναι σχετικά ορθολογική.
Πρώτα θα πρέπει να δούμε ποιοι διασπώνται, εκεί θα διαπιστώσουμε ότι κάποιοι με ισχυρή προσωπικοτητα και σκέψη είναι οι διασπαστές. Διαφωνούν με τους άλλους και ακολουθούν τον δικό τους δρόμο. Όμως η διαφωνία είναι μέρος της κοινωνίας.
Αν πάρουμε ένα απλό συγκεκριμένο αντικείμενο, το τοποθέτησουμε σε ένα τραπέζι και ρωτήσουμε μια παρέα 10 ατόμων

ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Οι δανειστές τροφοδοτούν τον τρίτο γύρο ρευστοποίησης του πολιτικού σκηνικού, με επιθέσεις αγάπης ή ανοχής στην απελθούσα κυβέρνηση. Αρκεί να γίνει μια απλή σύγκριση. Συγκρίνετε τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις των κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων και ηγετών μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος στα τέλη του Ιουνίου, με τις δηλώσεις των ίδιων ανθρώπων μετά την παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και την προσφυγή στις εκλογές. Η μέρα με τη νύχτα. Λες και πρόκειται για άλλους ανθρώπους, άλλους θεσμούς και άλλα συμφέροντα. Τι άλλαξε ή, για την ακρίβεια, ποιος άλλαξε, και η υστερική εχθροπάθεια προ του δημοψηφίσματος μετατράπηκε σε νηφάλια, χαλαρή και παράδοξα φιλική στάση έναντι της επιλογής Τσίπρα; Ρητορικό το ερώτημα:

ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ....ΣΥΜΦΩΝΟΝΤΑΣ !!!

Η απουσία διαφοράς, ως προς την κυβερνητική πολιτική, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καθορίζει το επίπεδο και το περιεχόμενο της μεταξύ τους προεκλογικής αντιπαράθεσης. Δυστυχώς, όμως, καθορίζει και το επίπεδο της συνολικής προεκλογικής περιόδου.
Λίγες μέρες πριν τις εκλογές ο πολιτικός λόγος των δύο μονομάχων κινείται σε επίπεδα χαμαιτυπείου, ενώ οι πρωταγωνιστές δεν κρύβουν τη διάθεση τους να κατέβουν ακόμη χαμηλότερα.
Όσο πιο βαθιά γίνεται η συμφωνία τους για το τι δέον γενέσθαι στη χώρα, τόσο καταφεύγουν στην, γνωστή από το παρελθόν του δικομματισμού, άγονη και αποπροσανατολιστική σκιαμαχία.

Έστειλαν τον Φλογαΐτη τρεις φορές ως υπουργό στη Βουλή, αντί ως υπόδικο στον εισαγγελέα


Ερωτηματικά και προβληματισμό προκαλεί η επιλογή του Σπύρου Φλογαΐτη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Κατά του κ. Φλωγαΐτη υπάρχουν καταγγελίες που έχουν δημοσιευθεί στο HOT DOC (τεύχη 2 και 47), αναφορικά με τα πεπραγμένα της ΜΚΟ που διατηρεί, η οποία λάμβανε αθρόες κρατικές χρηματοδοτήσεις για προγράμματα που μεταξύ άλλων αφορούσαν τα νησιά Φίτζι, Τρίνινταντ Τομπάκο και Αγίου Μαυρικίου, με τον ίδιο να απολαμβάνει το πλέγμα ασυλίας που φρόντισαν να δημιουργήσουν οι πολιτικές του διασυνδέσεις.

Το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών

Γράφει ο Π. Μωραΐτης
Από τότε που η χώρα μπήκε στην σύντομη προεκλογική περίοδο, ο λαός παρακολουθεί, ακούει, διαβάζει και σκέφτεται, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει βαθύτερα και ουσιαστικότερα τις εξελίξεις. Το ερώτημα «ποιο ακριβώς είναι το διακύβευμα των εκλογών της και 20ης/9;» απασχολεί χιλιάδες πολίτες.
Κάθε κοινωνική τάξη και κοινωνική ομάδα (και μαζί οι πολιτικές δυνάμεις που τις εκπροσωπούν ανάλογα με τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους και με βάση το γενικό ταξικό τους συμφέρον και τις επιδιώξεις τους) δίνουν τις δικές τους απαντήσεις. Η αστική τάξη και οι πολιτικές δυνάμεις που την εκπροσωπούν, σταθερά και χωρίς ταλάντευση, έχουν ως πρώτο στόχο την υπεράσπιση και την υλοποίηση του μνημονίου και τη θέληση των «συμμάχων».

Ομιλία Δ. Καζάκη στο Ηράκλειο Κρήτης 2 Σεπ 2015


Οι πολιτικοί εκτέλεσαν τους συνταξιούχους

  Οι συντάξεις θα κοπούν γιατί δεν θα χρειάζονται οι ψήφοι
Θέμα χρόνου και οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων
 
Προκαλεί έκπληξη η μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα των συντάξεων τα τελευταία 24ωρα. Το ότι οι συντάξεις θα ξεκινούν από τα 250 ευρώ και θα ανέρχονται με ταβάνι τα 600 είναι ένα μέτρο που έχει συμφωνηθεί από την εποχή του Μνημονίου 1. Αυτό όμως που δεν προκαλεί έκπληξη είναι ο λόγος που το έκαναν πρώτο θέμα τώρα και όχι όταν επί 5 χρόνια κλωθογύριζε μέσα στα χαρτιά όλων των βουλευτών και ήταν γνωστό τοις πάσι ότι οι συντάξεις στην Ελλάδα θα είναι ανάλογες του δείκτη φτώχειας της χώρας. 

Ο θάνατος χτυπά την πόρτα της αυταπάτης σου

Φονιάδες των λαών, εσείς που σπέρνετε μίση και πολέμους, δολοφόνοι καπιταλιστές που ο βωμός του κέρδους σας πλέει στο αίμα αθώων, καθάρματα που κρύβεστε πίσω από δανειστές, αγορές, θεσμούς και λυκοσυμμαχίες, ανθρωπόμορφα αιμοσταγή κτήνη που κολυμπάτε σε ματωμένες θάλασσες κερδοφόρων επενδύσεων, ένα τέλος σας αξίζει. ...

'' Να σταθώ στα πόδια μου '' Λεωνίδας Μπαλάφας - Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης