#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του συλλόγου “Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ” για τις εκλογές

Α. Στις επερχόμενες εκλογές ο ελληνικός λαός καλείται να καταδικάσει με την ψήφο του τη μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία, δέσμια της λογικής του ευρωμονόδρομου, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, πέταξε στα σκουπίδια τη βούληση του λαού όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα.Ο λαός καλείται να καταδικάσει και όλες τις άλλες μνημονιακές δυνάμεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΑΝΕΛΛ οι οποίες σπεύδουν πάντοτε, με τον πιο χυδαίο και αντιδημοκρατικό τρόπο να ευθυγραμμιστούν με τα κελεύσματα και τις υποδείξεις του ξένου και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου.

Καλείται επίσης να καταδικάσει τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χ.Α. η οποία όλο το προηγούμενο διάστημα πίεζε να υπογραφεί η συμφωνία με τους δανειστές και στη συνέχεια, εντελώς υποκριτικά, θυμήθηκε μια ψεύτικη αντιμνημονιακή ρητορεία. Καμιά αυταπάτη: η Χ.Α. είναι οι μπράβοι των εφοπλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου. Βρίσκεται σε υπόγεια γραμμή επικοινωνίας με τη ΝΔ, το παρακράτος και τις διάφορες υπηρεσίες.  

Παρουσιάστηκε σήμερα (2/9) στην ΕΣΗΕΑ η Προγραμματική Διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας-Ολόκληρο το κείμενο.


Αντι­προ­σω­πεία της ΛΑΪ­ΚΗΣ ΕΝΟ­ΤΗ­ΤΑΣ με επι­κε­φα­λής τον Πα­να­γιώ­τη Λα­φα­ζά­νη πα­ρου­σί­α­σε σή­με­ρα σε συ­νέ­ντευ­ξη Τύπου στην Αθήνα την Προ­γραμ­μα­τι­κή της Δια­κή­ρυ­ξη.
Στην αντι­προ­σω­πεία με­τεί­χαν ακόμη ο εκ­πρό­σω­πος Τύπου της ΛΑΪ­ΚΗΣ ΕΝΟ­ΤΗ­ΤΑΣ Κώ­στας Ήσυ­χος, ο δη­μο­σιο­γρά­φος – συγ­γρα­φέ­ας Πέ­τρος Πα­πα­κων­στα­ντί­νου και η νο­μι­κός Μα­ριάν­να Τσί­χλη.
Στην κα­τά­με­στη από κόσμο αί­θου­σα της ΕΣΗΕΑ, κυ­ρί­ως νε­ο­λαί­ους, πα­ρα­βρέ­θη­καν οι βου­λευ­τές της Λαϊ­κής Ενό­τη­τας Δη­μή­τρης Στρα­τού­λης, Θα­νά­σης Πε­τρά­κος, Στά­θης Λε­ου­τσά­κος, Νά­ντια Βα­λα­βά­νη, Θα­νά­σης Σκού­μας και Ραχήλ Μακρή και πολλά στε­λέ­χη από όλες τις συλ­λο­γι­κό­τη­τες του με­τώ­που.

Θα μπορούσαν να λένε...

- Χαίρομαι Αλέξη, τα πούλησες σε καλή τιμή τα αεροδρόμια... όπως είχαμε εμείς κανονίσει
- Χαίρομαι Βαγγέλη, κατάλαβες ότι δεν θα μιλήσω ποτέ για ειδικά δικαστήρια κ.λπ... Η επόμενη μέρα είναι δική μας!

Σβόλοι αντί ψήφων

Γιάννης Μακριδάκης | Φυσικός καλλιεργητής – συγγραφέας 
   Σήμερα φτιάξαμε στη μπετονιέρα σβόλους σποράς και χθες κάναμε χειροποίητους. Δεν πιστεύω σε τίποτα πια παρά μόνο στο Χάος του Οικοσυστήματος. Δεν πιστεύω σε καμία άλλη αντίσταση και σε καμία άλλη πολιτική πράξη παρά μόνο στην προσωπική του καθενός πορεία προς την συνειδητότητα της φυσικής και της πολιτικής του υπόστασης.
Κανένα σύστημα δεν αλλάζει από μέσα του, μόνον από μέσα μας αλλάζουν τα πάντα....

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Λαμίας ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος

Στο Κέντρο Υγείας Δομοκού μεταφέρθηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος κρατείται στο σωφρονιστικό κατάστημα της περιοχής για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη».

Εν συνεχεία, ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης, που πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 15 Αυγούστου, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Μαυρίστε τους!

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει προεκλογική περιοδεία στα Ανώγεια της Κρήτης και δηλώνει περήφανος για το Μνημόνιο και που διέλυσε το κόμμα του, ενώ η Νέα Δημοκρατία ξετσουτσούνιασε πάλι και ονειρεύεται να γίνει κυβέρνηση στο προτεκτοράτο, για να εκτελεί αυτή τις εντολές των Βρυξελλών.
Οι εκλογές είναι η γιορτή της δημοκρατίας αλλά τα προτεκτοράτα δεν έχουν δημοκρατία.
Αυτές οι εκλογές είναι μια απάτη. Αυτό θα γίνει αντιληπτό από όλους, μετά τις εκλογές.

2 Σεπτεμβρίου 1945: Το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

 ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στις 2 Σεπτέμβρη 1945 υπογράφεται πάνω στο αμερικάνικο θωρηκτό «Μισούρι» που ναυλοχούσε στον κόλπο του Τόκιο η πράξη για την άνευ όρων συνθηκολόγηση της Ιαπωνίας. Πρώτοι υπέγραψαν το έγγραφο οι εκπρόσωποι της Ιαπωνίας, κατόπιν εκ μέρους των Συμμάχων ο αρχιστράτηγος Μακ Αρθουρ. Στη συνέχεια υπέγραψαν οι εκπρόσωποι των ΗΠΑ, της Κίνας, της Βρετανίας και της Σοβιετικής Ενωσης. Τέλος, το έγγραφο υπέγραψαν οι εκπρόσωποι της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Νέας Ζηλανδίας.

ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ… 250 ΕΥΡΩ!
ΣΤΑ 600 ΕΥΡΩ Η ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ


Σοκ και Δέος φέρνει στην ελληνική κοινωνία το σχέδιο που επεξεργάστηκε με κάθε μυστικότητα η παραιτηθείσα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για δραματικό ακρωτηριασμό όλων των συντάξεων, στο πλαίσιο των μνημονιακών της δεσμεύσεων έναντι των δανειστών.

Όπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα (βλέπε παρακάτω) το σχέδιο προτάθηκε από τον πρώην υπουργό Γ. Κατρούγκαλο, ο οποίος συνέστησε «επιτροπή σοφών» για να προσδώσει «επιστημονικό» κύρος στα εξοργιστικά μέτρα που προβλέπουν:

Αυτές είναι οι 9 χώρες στον κόσμου, που τις τράπεζές τους δεν ελέγχει ο Rothscild!

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ....ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ !!!

Σε περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, τα ΜΜΕ και οι… «ευρωπαϊστές» πολιτικοί μας είπαν πως :
€ Θα είχαμε μακροχρόνια ύφεση.
– Επί 6 συναπτά έτη, το ΑΕΠ της χώρας υποχωρεί. Έχει μειωθεί συνολικά κατά 25%, που όπως έχω χιλιοπεί είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας. Μέσα στο ευρώ.

€ Το χρέος θα εκτοξευόταν.

«ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ;»

Για αυτό!
Η πόλη Χoμς στη Συρία!

no comment

Τι θα πει ραγιάς;


Θ. Πάγκαλος: "Είμαι φτωχός, νεόπτωχος συνταξιούχος με 1.800€ τον μήνα"

Να θυμώσεις, να γελάσεις, να εξοργιστείς ή να του αποδώσεις το …ακαταλόγιστο; Η ερώτηση έχει να κάνει με την αντίδραση που σου έρχεται αυθόρμητα, διαβάζοντας αυτά που είπε σήμερα ο Θ. Πάγκαλος στον ρ/σ «Βήμα fm». Είναι λέει νεόπτωχος συνταξιούχος με την σύνταξη των 1.800 ευρώ τον μήνα.

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΘΑΤΣΕΡ (ΤΣΙΠΡΑΣ) ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΑ «ΜΑΞΙΛΑΡΑΚΙΑ» ΤΗΣ …ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ…

«Η Ζωή και ο Παναγιώτης μου το τρώγαν το συκώτι. Αισθανόμουν σαν τον Προμηθέα Δεσμώτη», εκμυστηρεύτηκε ο καταλληλότερος και από τον Σημίτη πλέον πρωθυπουργός του καταλληλότερου Μνημονίου στους συνεργάτες του», όπως μας πληροφόρησε με αγωνία δημοσιογράφος του Βήματος.
Οι καημένοι οι δίχως όνομα συνεργάτες της αριστερής Θάτσερ κατά Αλέξη Μητρόπουλο δεν άντεξαν και το είπαν σε όλους. Η ομοιοκαταληξία εντελώς τυχαία, απλά είχαν ποιητική έμπνευση εκείνη την ημέρα των εκμυστηρεύσεων. Αλλά και η δημοσιογράφος της ναυαρχίδας της διαπλοκής ταλαντούχα. Με αυθόρμητο τρόπο δεν δίστασε να σχολιάσει, αλλά και να συνδέσει με τα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού:

σ’ ένα χαρτόκουτο στην Πατησίων…

Είναι εδώ και κάμποσο καιρό  που δεν αισθάνομαι τίποτα,
το σώμα μου είναι προέκταση χαρτόκουτου
κι αυτή η φυλλάδα
κρατάει το κρύο μακριά απ’ τα εντόσθιά μου.
Τα βράδια για να κοιμηθώ
χρειάζομαι το μπουκάλι με το ούζο
που όταν είμαι τυχερός έχει ρακί
κονιάκ κηδείας
και στις καλύτερες τσίπουρο
χαρισμένο από καφενείο.

Με το ευρώ καλύτερα…(not)


 Με το #euro καλύτερα…(not) από 45% έως 450% ακριβότερα σε σχέση με το 1999 ενώ ο μισθός είναι το μόνο που μειώνεται

παντιερα

ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ


Γιατί διασπάται μονίμως η Αριστερά;

Κάποιοι πιστεύουν πως η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά την άποψη που θέλει το αριστερό κίνημα πολυδιασπασμένο και, άρα, ακίνδυνο.
Γιατί διασπάται μονίμως η Αριστερά;
Οι λόγοι είναι πολλοί: Διαφορετικές απόψεις, διαφορετικές στρατηγικές, προσωπικές φιλοδοξίες και, βέβαια, η ηλιθιότητα, από την οποία δεν εξαιρούνται οι αριστεροί.
Όσο η Αριστερά είναι στην παρανομία ή στην αντιπολίτευση, όλα αυτά δεν μοιάζουν ιδιαίτερα προβληματικά αλλά, όταν καλείται να κυβερνήσει, γιγαντώνονται και χτυπάνε την Αριστερά στα μούτρα.

ΤΑ ΛΕΡΩΜΕΝΑ Τ’ ΑΠΛΥΤΑ!


Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Ο κ. Τσίπρας έχει διαβεί πολλαπλώς τον Ρουβίκωνα. Το έκανε ψηφίζοντας το Μνημόνιο. Το έκανε με την «επιχειρηματολογία» που ανέπτυξε στο διάγγελμα προκήρυξης των εκλογών. Και αφού πέρασε τον Ρουβίκωνα - που στην πολιτική ορίζεται πάντα ως το σημείο πέρα από το οποίο βασιλεύει η πολιτική απάτη και το πολιτικό ψεύδος - τώρα κάνει μακροβούτια στο πέλαγος του εξοργιστικού φαρισαϊσμού.
Ο φαρισαϊσμός του κ. Τσίπρα ξεχείλισε δυο φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο. Τη μία φορά στη συνδιάσκεψη του κόμματός του. Εκεί που ισχυρίστηκε ότι «λέρωσε τα χέρια του» για να… «ξελασπώσει το μέλλον»!

Οι σκοτεινές πλευρές της ιρλανδικής ανάκαμψης

Η Ιρλανδία θεωρείται πρότυπο μεταξύ των κρατών που υπήχθησαν σε προγράμματα στήριξης.

Ωστόσο, πολλοί είναι οι Ιρλανδοί που δεν έχουν αισθανθεί τη «διαφημιζόμενη» ανάκαμψη και χάνουν στα σπίτια τους.

Παρά την οικονομική ανάκαμψη που σημειώθηκε και απέφερε στην Ιρλανδία προσωνύμια όπως «Κελτικός Τίγρης» και «Κελτικός Φοίνικας» που αναγεννήθηκε από τις στάχτες του, η χρηματοοικονομική κρίση εξακολουθεί να μετενεργεί.

Καλέ! Βγήκαμε από το ευρώ και δεν λέτε τίποτα

 Άρης Χατζηστεφάνου
Πριν από μερικές εβδομάδες, κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου Democracy Rising που πραγματοποιήθηκε στην Νομική Σχολή Αθηνών, ο τότε υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς υποστήριξε ότι σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη δεν θα υπάρχει νερό στα νησιά σε διάστημα 48 ωρών.
Το επιχείρημα επανέλαβε λίγο αργότερα και ο καθηγητής Κώστας Δουζίνας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση αρκετών παρευρισκομένων που υποστήριζαν ότι «αυτά είναι επιχειρήματα τύπου Mega».
Και ύστερα ήρθε αυτή η είδηση για το νερό στα νησιά: Η Ζάκυνθος, διαβάσαμε στα Νέα, κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό.

Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών αλά ουκρανικά

Χθες, στις 31 Αυγούστου, ψηφιζόταν στο ουκρανικό κοινοβούλιο ένα νομοσχέδιο «αποκέντρωσης» που περιελάμβανε ένα πολύ περιορισμένο καθεστώς αυτονομίας για το Ντονμπάς. Η υπερψήφισή του από 265 βουλευτές (σε σύνολο 400) αποτέλεσε κόκκινο πανί για τη γνήσια φασιστική πτέρυγα του καθεστώτος που θέλει την απρόσκοπτη συνέχιση του πολέμου χωρίς την παραμικρή παραχώρηση στο λαό του Ντονμπάς. Μερικές χιλιάδες ακροδεξιοί του Σβομπόντα, του Δεξιού Τομέα και του Ριζοσπαστικού Κόμματος συγκρούστηκαν με την αστυνομία έξω από το κοινοβούλιο ζητώντας την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το Τσιπρόνιο

του Γιάννη Λαζάρου
Δεν είναι μνημόνιο, δεν είναι οικονομοπολιτική θεωρία, δεν είναι απαιτήσεις συναλλαγής με δανειστές, δεν είναι βόας δεν είναι κροταλίας, είναι απλά κατάσταση.
Το Τσιπρόνιο είναι κατάσταση ζωής όχι στάση ζωής. Είναι κατάσταση, το τονίζουμε. Είναι μια κατάσταση, που ενώ δεν είσαι τίποτε, πιστεύεις πως είσαι τα πάντα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να περιέλθεις σε κατάσταση Τσιπρονίου είναι να έχεις διατελέσει κομματόσκυλο.... Να πιστεύεις πως οι οικονομίες του πλανήτη εργάζονται για να κονομάς εσύ το παντεσπάνι σου αναλύοντας θεωρίες και κατορθώματα άλλων εποχών.