#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Σαν σήμερα το 1905 γεννιέται ο θρυλικός πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ Αρης Βελουχιώτης. (Βίντεο)

"Κι όταν χτυπήσαμε τα εγκλήματα αυτά και πατάξαμε την προδοσία, αυτοί σαν δεσποινίδες της αριστοκρατίας, που δε βλέπουν γύρω τους τη δυστυχία και την κακομοιριά πού βασιλεύει, αλλά συγκινούνται από ένα άρρωστο γατάκι, έμπηξαν τις φωνές και μας κατηγόρησαν ότι σκοτώνουμε. Επί Μεταξά βιάστηκαν γυναίκες, υπέστησαν μαρτύρια χιλιάδες άνθρωποι, σκοτώθηκαν και γκρεμίστηκαν από τα μπαλκόνια της Ασφάλειας γέροι, έγιναν τόσα εγκλήματα, μα κανείς απ' αυτούς δεν είπε τίποτα. Μα τώρα φωνάζουνε ότι ο Άρης σφάζει.

Ναι, σφάξαμε κι είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε, αν χρειαστεί. Ποιους όμως σφάξαμε; Εμείς είμαστε πιο πονόψυχοι απ' αυτούς. Απόδειξη είναι ότι εμείς είμαστε κείνοι που τρώγαμε χρόνια τώρα τις καρπαζιές και καταδιωκόμασταν. Σφάξαμε κείνους που πρόδιδαν στους καταχτητές τους Έλληνες, κείνους που κλέβανε το λαό και διαπράττανε εγκλήματα".

Εκλο-yes man

 Πέτρος Αργυρίου
Προειδοποιούσα από τις αρχές του Φλεβάρη, μέρες μόλις μετά τον αρχικό ενθουσιασμό της έλευσης του «καινούριου» πως αν η συγκυβέρνηση δεν επέλεγε να συγκρουστεί στο εξωτερικό μέτωπο με την ΕΕ και στο εσωτερικό με τους ολιγάρχες, αναπόφευκτα θα οδηγούνταν σε ρήξη στο εσωτερικό πρώτα με το κόμμα και μετά με το λαό.
Η ρήξη στο κόμμα είναι ήδη πραγματικότητα. Προσωπικοί φίλοι και επιλογές του νεαρότερου πρωθυπουργού αλλά και ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τον εγκαταλείπουν με ένα αίσθημα απέχθειας. Μένει να τον χωρίσει κι η γυναίκα του όπως ο ίδιος καλαμπουρίζοντας προειδοποίησε πως θα συνέβαινε αν αυτός δεν έφερνε μια καλή συμφωνία,

Είμαστε ηλίθιοι; Ώρα να το αποδείξουμε

της Ειρήνης Μαρούπα
Άρχισα να ψηφίζω όταν στον Βασίλη Λεβέντη, που έκανε μεταμεσονύκτιες εκπομπές στο ιδιόκτητο κανάλι του, στέλνανε πίτσες. Τότε που κάθιδρος, λόγω έλλειψης κλιματισμού προφανώς, και με έναν φραπέ με το καλαμάκι να εξέχει, μιλούσε για πολιτικούς απατεώνες, για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, για κλέφτες υπουργούς, για έκπτωση αρχών και αξιών, σε μία κοινωνία που παρακμάζει, σε μια κοινωνία που παραπαίει, σε μια κοινωνία που οι πολίτες της ασχολούνται με τον τζόγο, το σεξ, και το αραλίκι. Αναφερόταν θυμάμαι ονομαστικά σε πολιτικούς, κατακεραύνωνε σειρά προσώπων που ενέχονταν στο ξεκοκκάλισμα της περιουσίας του ελληνικού λαού, στη διασπάθιση και την κλεψιά των χρημάτων των επιδοτήσεων!

Προϊδεάζοντας για συγκυβέρνηση με ΝΔ, Ποτάμια

 Video-Παπαδημούλης: Δεν θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές...
«Δεν θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές ακόμα κι αν δεν πετύχουμε την αυτοδυναμία», είπε μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.
«Θα υπάρξει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και εντολοδόχο πρωθυπουργό τον Τσίπρα», είπε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΜΕGA.

Η τριμηνιαία …πολιτική ανάλυση του Γραφείο Προϋπολογισμού

Μόνο με την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κράτους δεν ασχολείται η τριμηνιαία έκθεση που εξέδωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων, για την περίοδο Απριλίου – Ιουνίου 2015. (Εδώ το πλήρες κείμενο). Για πολλοστή φορά και κατά παράβαση των όσων προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι, το Γραφείο Προϋπολογισμού εξέδωσε ένα πολιτικό ντοκουμέντο, που από την αρχή μέχρι το τέλος υμνεί την πολιτική των πιστωτών και καταφέρεται ενάντια σε οποιαδήποτε εναλλακτική διατυπώθηκε ή ακολουθήθηκε ενάντια στην πλήρη παράδοση στους πιστωτές.

Απίστευτο!- Η ΕΕ… κατοχύρωσε την… τομάτα σε ιδιωτική εταιρεία! Της έδωσε… δίπλωμα ευρεσιτεχνίας

Σε… ιδιωτική εταιρεία κατοχύρωσε την τομάτα η ΕΕ! Το περιστατικό αυτό μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό! Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Πατεντών χορήγησε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην πολυεθνική Sygenta για την ανακάλυψη της… παραδοσιακής τομάτας, όπως γράφει σε ανάρτησή του στο facebook ο Κρίτων Αρσένης.
Μάλιστα παραπέμπει σε σχετικό αναλυτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας biotechwatch, η οποία αναφέρει αναλυτικά την απόφαση.

Καυγάς πλιατσικολόγων !!

Του Κώστα Γιαννιώτη
Η μάσκα ξεφλούδισε και πίσω της αποκαλύφτηκε το απαίσιο πρόσωπο του πολιτικού απατεώνα και του ελεεινού δωσιλογισμού, που κρυβόταν πίσω από το προσωπείο του …. ‘’χαμογελαστού επαναστάτη’’. Το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Παππάς θέλησε να παρομοιάσει τον Τσίπρα με τον Μάικλ Κόλλινς του IRA, αποκαλώντας τον …… ‘’το γελαστό παιδί’’, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι από το δικό του ‘’γελαστό παιδί’’ δεν έμεινε τίποτε περισσότερο από το ……‘’παιδί’’ για όλες τις δουλειές – και μάλιστα τις πιο βρώμικες της σύγχρονης ιστορίας του τόπου μας.

Γλέζος: Ο λαός να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του

Ο λαός να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του, προτρέπει το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα «Κίνηση Ενεργοί Πολίτες».

Είναι απόλυτα αναγκαίο να πάρει, επιτέλους, ο λαός στα χέρια του, ως η μοναδική πηγή εξουσίας, την κατάσταση, το παρόν και το μέλλον του αναφέρει ο Μανώλης Γλέζος.

οχι

Η έξοδος ως σημείο συνάντησης

Του Βασίλη Κακαρούμπα
Απέχουμε λίγες μέρες από το άνοιγμα της κάλπης, που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπει σε κολυμβήθρα αποκάθαρσης από το αριστερό παρελθόν, έτσι ώστε χωρίς αγκυλώσεις και βαρίδια να προχωρήσει απρόσκοπτα στην υλοποίηση της διπλής συμφωνίας της με το κεφάλαιο. Στο εσωτερικό με την ένταξή του στο αστικό μπλοκ εξουσίας και διαχείρισης και στο εξωτερικό με τον ««έντιμο» συμβιβασμό» με την καπιταλιστική ολοκλήρωση.
Η επιβολή της νέας συμφωνίας–μνημόνιου, η «σκληρή διαπραγμάτευση» στο όνομα των συμφερόντων και των επιλογών του ελληνικού κεφαλαίου, ο συμβιβασμός του ελληνικού κράτους, έγιναν στα πλάισια των στρατηγικών επιλογών της αστικής τάξης και στα πλαίσια «αντιμετώπισης της κρίσης χρέους» της Ευρωζώνης.