#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2015

Μονόδρομος είναι μόνο η κατάργηση των Μνημονίων

του Δημήτρη Βουζουναρά
Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την οβιδιακή του μεταμόρφωση στις 13 Ιούλη, δηλώνει πως «Απ’ όλες τις λύσεις που του προτάθηκαν επέλεξε την καλύτερη, δηλαδή την αποδοχή του νέου Μνημονίου».

Αυτό που πρέπει να γίνει σαφές σε όλους τους πολίτες που θα κληθούν να κάνουν την κρίσιμη επιλογή για το ποιόν δρόμο θα ακολουθήσει η χώρα, είναι ότι η επιλογή της υποταγής στα Μνημόνια ΔΕΝ αποτελεί βιώσιμο δρόμο για τη χώρα, καθότι:

Μεταθανάτιο

Τώρα είναι λιγότερο σκληρή η ξενιτιά. Καταραμένοι γονείς, δέντρα, θάνατος. Αντίσκηνα. Γη της επαγγελίας. Ήλιος θάλασσα βυζιά. Βρέφη μελανιασμένα. Εμπνεύσεις για τον οίστρο λογοτεχνών που τους κούρασαν τα κοινά και μαγειρεύουν τώρα ποιητικό λαπά και αραβικά παϊδάκια για να ταΐσουν στην πανσέληνο λύκους νοικοκυραίους.

Τζον Όλιβερ: Ψηφίστε Τσίπρα πριν καταλάβετε τι έκανε

9
Απολαυστικός και πάλι ο Τζον Όλιβερ αποφάσισε να ασχοληθεί με την Ελλάδα και τον Αλέξη Τσίπρα.

Άλλος θα πληρώσει τόκους άλλος τρώει τα δάνεια

Η πρώτη δόση των 23 δις πήρε τον δρόμο της
 
Γιάννης Λαζάρου 
Είναι γνωστή η διαδρομή των δανείων στην Ελλάδα εδώ και διακόσια χρόνια περίπου.
Τον καιρό των μνημονίων όπου απροκάλυπτα πράττουν οι ψηφισμένοι "δημοκρατικά" στην Ελλάδα δεν υφίσταται ανάγκη να αποκρύψουν την διαδρομή των δανεικών μιας και όλα αυτά τα κάνουν για να "σώσουν την χώρα".
Τους τόκους φυσικά θα τους πληρώσουν οι φορολογούμενοι διότι θα τους καλέσουν για μια ακόμη φορά οι κυβερνώντες να κάνουν το "πατριωτικό" τους καθήκον.
Κατατέθηκε σήμερα η πρώτη δόση των 23 δισ. ευρώ που προβλέπει η νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας με τους εταίρους.
Το ποσό αυτό αποτελείται από:

Τσίπρας: Ένας Παπανδρέου, Σαμαράς και Παπαδήμος, μαζί!


Γράφει: Νίκος Μπογιόπουλος
  Ο κ.Τσίπρας στην προεκλογική του συγκέντρωση στις 23 Γενάρη 2015 είχε απευθυνθεί στο ακροατήριό του βροντοφωνάζοντας:
«Δεν ήμασταν ποτέ σαν τους άλλους και δεν θα γίνουμε ποτέ σαν και αυτούς»…
    Μάλιστα. Πάμε τώρα λίγο πιο πίσω.
Πάμε στη συνεδρίαση της Βουλής στις 12 Φεβρουαρίου 2012. Ηταν τότε που ψηφίστηκε το δεύτερο Μνημόνιο.
    Σε εκείνη τη συνεδρίαση και για να δικαιολογήσει την επιβολή του δεύτερου Μνημονίου, ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την διάρκεια της ομιλίας του είχε μεταξύ άλλων αναφέρει:

Μην πιστεύετε τις δημοσκοπίσεις!


Μια κυβέρνηση που εφαρμόζει μνημόνιο δεν θα χτυπήσει ποτέ την διαπλοκή

Μια κυβέρνηση χαρακτηρίζεται από το περιεχόμενο της πολιτικής που εφαρμόζει, όχι από τα στελέχη της ή το όνομα του κόμματος που τη σχηματίζει.
 
Του Αντώνη Μπρούμα*
Η ιστορία έχει πολλές στροφές και όλα είναι πιθανά. Αν όμως πάρουμε την εκδοχή ότι η κυβέρνηση αυτή συνεχίζει να πορεύεται -με ή χωρίς την εσωκομματική της αντιπολίτευση- εφαρμόζοντας το τρίτο μνημόνιο, τότε δεν θα είναι της Αριστερός αλλά βαθιά νεοφιλελεύθερη. Δεν υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη μέσα στα μνημόνια. Υπάρχουν ιδιωτικοποιήσεις και κοινωνική διάλυση. Οτιδήποτε άλλο υποτιμά τη νοημοσύνη μας.
Εμφανίστηκε, ωστόσο, ένα επιχείρημα περί παραμονής μιας τέτοιας κυβέρνησης στην εξουσία που δεν είναι αριστερή και δεν ξεπερνά έναν στενό ορίζοντα διαχείρισης, ούτε απευθύνεται σε αριστερούς ή στο λυσσώδες 62% του ΟΧΙ και τις κοινωνικές εκρήξεις που αυτό εγκυμονεί, αλλά απευθύνεται σε κοινωνικά στρώματα, τα οποία η κυβέρνηση θέλει να προσελκύσει ως ψηφοφόρους με όρους διαλεκτικής σχέσης, στρώματα που θα διατηρούν ή θα ενισχύουν τις συντηρητικές τους αντιλήψεις.

ΠΑΛΜΥΡΑ Διεθνείς Οργανισμοί σαν ξιπασμένες κοκότες

 ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ
Το σχέδιο είναι άριστα οργανωμένο, εξυφασμένο σε επιτελεία που γνωρίζουν τι κάνουν, πώς θα το κάνουν και μέχρι πού θα φτάσουν. Και αυτά τα επιτελεία, οπωσδήποτε δεν είναι μόνο τα αντίσκηνα μερικών αποκτηνωμένων, βρώμικων, αμόρφωτων, φανατισμένων ισλαμιστών. Όλα εκτυλίσσονται σε δύο επίπεδα. Στο ένα βλέπουμε χιλιάδες Σύριους με μωρά στα χέρια και ανήμπορους ηλικιωμένους να εγκαταλείπουν τις εστίες τους στοιβαγμένοι σε δουλεμπορικά και να «ξεβράζονται» στα ελληνικά λιμάνια με το απεγνωσμένο βλέμμα της αναζήτησης μιας κάποιας μικρής ελπίδας ζωής.

ΒΙΟ.ΜΕ: Έκτακτη ανακοίνωση!

Τις τελευταίες ώρες έχουμε δει κινήσεις και έχουμε πληροφορίες που μας κάνουν να ανησυχούμε για την ασφάλεια των αγωνιζόμενων εργαζομένων μέσα στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

Προειδοποιούμε κάθε εμπλεκόμενο να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια που σκοπό θα έχει να βλάψει τον αγώνα.

Η "ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ"

Ο όρος "αποστασία" χρησιμοποιήθηκε και έμεινε στην Ιστορία με την κρίση του Ιουλίου 1965, όταν βουλευτές της Ένωσης Κέντρου παραβίασαν τη λαϊκή εντολή των εκλογών του 1964 και σχημάτισαν κυβερνήσεις με τη στήριξη της δεξιάς αντιπολίτευσης για την υλοποίηση μιας πολιτικής που ερχόταν σε αντίθεση με το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκαν έναντι του λαού.

ΟΛΑ ΤΥΧΑΙΑ Ή ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ ? Διαβάστε σύντροφοι... (Εξαιρετικό)!

Του Σπύρου Μαγκουφάκη
Θέμα της ημέρας και σήμερα, η μη παρουσία Γιάννη Στουρνάρα να καταθέσει στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το σκάνδαλο της SIEMENS.
Να θυμίσω ότι, ως υπουργός Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας το καλοκαίρι 2012, υπέγραψε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό Ελληνικού Δημοσίου και Εταιρείας, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο ...2 δις ευρώ.
Να δούμε τώρα μερικές λεπτομέρειες για το θέμα αυτό και γεγονότα που έχουν προκύψει τους τελευταίους μήνες:

Καλύτερα ένα άθλιο τέλος παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος...


"Αλέξη μην πουλάς την Ελλάδα"! Τούρκος αρθρογράφος καλεί τον Τσίπρα να μην "ξεπουλήσει"!

Tους πολύ γνωστούς στίχους ''Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα/Κι αχ ό,τι πιο όμορφο θα ‘θελα να σου πω/Δε στο ‘πα ακόμα'' από το ποίημα του Ναζίμ Χικμέτ ''Μονάκριβή μου'' , χρησιμοποιεί ...ποιητική αδεία ο αρθρογράφος κ. Samim Akgonul στην αγγλόγλωσση τουρκική εφημερίδα Today’s Zaman για να περιγράψει τους κινδύνους, όπως τους βλέπει αυτός, από το ‘ξεπούλημα’ ελληνικών δημοσίων επιχειρήσεων.

Για την Περίπτωση της «Μεγάλης Στροφής»: Γράμματα από Μακριά

Tων Θεόδωρου Μαριόλη
Καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο, και προέδρου του Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης
& Γιώργου Σώκλη
Μεταδιδακτορικού Ερευνητή, ΣΕΜΦΕ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και Οικονομικό Τμήμα Ινστιτούτου Κοινωνικών Ερευνών Δημήτρης Μπάτσης
  1. I. Στροφή
Η μετά την κρίση της περιόδου 1999-2002 αντιστροφή της κατάστασης στην Αργεντινή σηματοδοτήθηκε από:
(i). Την απαγκίστρωση από τη λογική των αξιωμάτων της «δεύτερης παγκοσμιοποίησης», γενικά, και των προγραμμάτων του ΔΝΤ, ειδικότερα.
(ii). Την έξοδο από το καθεστώς της σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας (ως προς το δολάριο των ΗΠΑ).

"Εργαζόμενοι σε κίνδυνο"

Γράφει ο mitsos175.
Οι πλύσεις στα πλυντήρια των ΜΜΕ θα έχουν μπόλικα προγράμματα. Πρώτα απ όλα θα μιλάνε πάλι για δήθεν "ντέρμπυ", (δεν κουράζονται να γελοιοποιούνται;) παραγνωρίζοντας την αποσυσπείρωση και τη φθορά και του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.
Στόχος το μάζεμα των ψηφοφόρων στα μαντριά του μνημονίου. Εναλλακτικά θα μας διαφημίσουν κάτι λέρες παλιές ή νέες, τις οποίες θα έχουν "πλύνει βιολογικά". Ο ρατσισμός θα έχει την τιμητική του, αφού αν είναι ο κόσμος να ψηφίσει πχ ΚΚΕ, ας το ρίξει στους ναζί, για να αισθάνονται οι μεγαλοαστοί ασφαλείς. Βρήκαν ότι κινδυνεύουν οι εργαζόμενοι. Επιτέλους! έστω και προεκλογικά.

Όταν πρόκειται για μπίζνες, για να γδάρουν δηλαδή εμάς, εκεί είναι όλοι μαζί, συνέταιροι

Γράφει ο mitsos175.
"Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι εντολοδόχος του Μαξίμου": Παναγιώτης Λαφαζάνης, με την ευγενική συνεισφορά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
"Μεγαλοφυές!" πως το σκεφτήκατε αυτό φωστήρες μου εσείς; Δεν είναι; Αλήθεια; Είστε σίγουροι; Παίρνετε όρκο; Του Μαξίμου, όχι, δεν είναι, ότι πείτε. Των δανειστών όμως;

Όχι αγάπες μου, δε θα με εκνευρίσετε εσείς εμένα. Δε θα σας πω καν με ποιές ψήφους βγήκε ο Παυλόπουλος. Τα ξέρετε, μαζί τον ψηφίσατε, φάτε τον τώρα.
Θα βάλω τα πράγματα στη σωστή τους θέση: Τη γελοία.