#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ


ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

Τελικά ο σοφός λαός έχει δίκιο: «Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει, δέκα μέρες κοσκινίζει» - Οι τελευταίες πληροφορίες από το μέτωπο του «αγώνα» που υποτίθεται ότι θα άνοιγε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τους εργολάβους της ενημέρωσης και τουςκαναλάρχες για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερο πέπλο μυστηρίου για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Κατά... διαβολική σύμπτωση, την ημέρα που ο Τσίπρας ανακοίνωνε την παραίτησή του, στις 20/08/2015, ο γενικός γραμματέας ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος ανακοίνωνε την επέκταση κατά 15 ημέρες στη διαβούλευση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες μετά από σχετικό αίτημα του ΕΣΡ.

(Καταρρέει το Τσιπραίικο)! Σπάει ρεκόρ στο διαδίκτυο, από κοψοχέρηδες Συριζαίους...Ανάρτηση από: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr
http://blogvirona.blogspot.gr/2015/08/blog-post_317.html

Η μάχη του Στάλινγκραντ

 ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Στις 23 Αυγούστου 1942 η μάχη του Στάλινγκραντ περνάει στην πιο αποφασιστική της φάση. Στρατηγικά μπορούμε να πούμε ότι η μάχη του Στάλινγκραντ άρχισε στις 17 Ιούλη 1942, όταν εκδηλώθηκε η πρώτη επίθεση των ναζιστικών στρατευμάτων με στόχο την κατάληψη της πόλης. Στο πρώτο στάδιό της (17 Ιούλη έως 18 Νοέμβρη 1942) είχε αμυντικά χαρακτηριστικά, ενώ στο δεύτερο στάδιο (19 Νοέμβρη 1942 – 2 Φλεβάρη 1943) πήρε επιθετικό χαρακτήρα και κατέληξε στη συντριβή των Γερμανών.

Σαν σήμερα δολοφονήθηκαν στις ΗΠΑ οι ιταλοί αναρχικοί Nicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti…

Nicola Sacco (Torremaggiore, 22 Aπρίλη 1891 – Charlestown, 23 Αυγούστου 1927) Bartolomeo Vanzetti (Villafalletto, 11 Ιούνη 1888 – Charlestown, 23 Αυγούστου 1927)
Σαν σήμερα, πλήρωσαν με δικαστική απόφαση την ιδεολογία τους και οδηγήθηκαν στην ηλεκτρική καρέκλα...
Στις 23 Αυγούστου 1977, μετά από 50 χρόνια, ο κυβερνήτης της Μασαχουσέτης Michael Dukakis, αναγνώρισε επισήμως τη δικαστική σκευωρία και αποκατάστησε τη μνήμη τους…

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΡΙΖΩ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Του ΝΙΚΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ*
Η αιτιολόγηση της θέσης μου έχει εκατοντάδες γιατί αλλά απαντώντας πολύ συνοπτικά δεν μπορώ παρά να χρησιμοποιήσω τις τέσσερεις λέξεις της παρακάτω φράσης :
Στηρίζω όλους όσους από το ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού και καταψήφισαν και το τρίτο μνημόνιο για λόγους συνέπειαςιδεολογικούςανθρωπιστικούς αλλά και σεβασμού σε όσους έμειναν πιστοί στις θέσεις με τις οποίες εκλέχθηκαν.

Σπιράλ θανάτου το 3ο μνημόνιο για την εκπαίδευση

Του Γιώργου Κ. Καββαδία*
Μεγάλες ανατροπές φέρνει το 3ο μνημόνιο για τη δημόσια εκπαίδευση. Στις νομοθετικές ρυθμίσεις περιλαμβάνονται οι εξής δεσμεύσεις: «Ευθυγράμμιση αναλογίας μαθητών ανά τάξη και εκπαιδευτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2018. Αυτό σημαίνει περισσότεροι μαθητές ανά τμήμα και, βέβαια, αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Παράλληλα ανοίγει ένας δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων.

Επιτέλους λίγη Τσίπα...

Ανάρτηση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου στο f/b

Παρακαλούνται όσες-όσοι:

-Υποστηρίζουν κυβέρνηση που εφαρμόζει μνημόνια.

-Υποστηρίζουν την νεοφιλελεύθερη T.I.N.A

-Ανέχονται να ψηφίζεται μνημόνιο από ένα κόμμα που έλεγε πως θα το έσκιζε,χωρίς απόφαση συνεδρίου.

-Δεν έχουν πρόβλημα που θα γίνουν πρώτα εκλογές και μετά ένα συνέδριο-καρικατούρα.

-Τους έχει γίνει δεύτερη φύση ο μεσσιανισμός και η λατρεία στον ηγέτη.

«Refugees welcome» – τα γήπεδα που μας αρέσουν


Πανό που σηκώθηκε στη Μυτιλήνη σε απάντηση στα ρατσιστικά σχόλια ελληνικών και ξένων ΜΜΕ για τις επιπτώσεις του προσφυγικού δράματος στον τουρισμό.

 

Να υπερβούμε τα όρια του μικρόκοσμου της αριστεράς

του Ανδρέα Ζαφείρη
Ο Ρουβίκωνας είναι ήδη πίσω μας. Είναι η ώρα των πράξεων. Το στοίχημα, αλλά και η ευκαιρία, ίσως ξεπερνάει τις υποκειμενικές μας δυνατότητες. Όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος δεν είναι μόνο οι προπαγανδιστικές ονειροπαγίδες που θα στηθούν από τα ΜΜΕ και τα φοβικά σύνδρομα που θα αναπαραγάγει το σύνολο του μνημονιακού τόξου.

Εξίσου μεγάλος κίνδυνος είναι να αποτελέσει μέτωπο συλλογικοτήτων και προσωπικοτήτων και όχι Μέτωπο κοινωνικών δυνάμεων, να εγκλωβιστεί αυτοαναφορικά στα όρια του μικρόκοσμου της αριστεράς. Δε χρειαζόμαστε ένα άλλο «συνεπή» ΣΥΡΙΖΑ ή ένα λιγότερο «σεχταριστικό» ΚΚΕ ή μια περισσότερο «ανοιχτή σε συνεργασίες» ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Συνάντηση εκπροσώπων του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο και του ΕΠΑΜ για την ανάγκη οικοδόμησης του μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού αντιμνημονιακού μετώπου

 Το Σάββατο 22-08-15 αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, αποτελούμενη από τους Ηλία Παπαδόπουλο, Λεωνίδα Παπαδόπουλο, Μαρία Λεκάκου και Γιάννη Δαμουλή, συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Πολιτικής Γραμματείας του ΕΠΑΜ, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Κυπριώτη, Γιάννη Αθανασιάδη, Όθωνα Κουμαρέλλα και Γιώργο Ιεροδιάκονο, στα γραφεία του ΕΠΑΜ στην Καλλιθέα.

Η συνάντηση έγινε σε απόλυτα συναγωνιστικό κλίμα, καθώς τους δύο πολιτικούς φορείς συνδέουν ισχυροί πολυετείς δεσμοί που έχουν σφυρηλατηθεί στους δρόμους του αγώνα όλα αυτά τα χρόνια.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη άμεσης συσπείρωσης των δημοκρατικών, πατριωτικών και ριζοσπαστικών αντιμνημονιακών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων σε κοινό πολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο.

Ναι ρε, θέλω μια «Ελλάδα απομονωμένη» (και όσους την κατοικούν ελεύθερους)

Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Το να «απομονωθούμε» από την Ευρωπαϊκή Ένωση των σιδερένιων κανόνων της φτώχειας και να αρχίσουμε να «κάνουμε παρέα» με τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων, που ζουν και δουλεύουν σε αυτή την χώρα, είναι τελικά μια πολύ καλή ιδέα.
Θα τα γράψω με όσο πιο απλά λόγια και όσο πιο συμπυκνωμένα γίνεται. Καθότι εκλογές έρχονται και καλό είναι ορισμένα πράγματα να είναι ξεκάθαρα. Ξέρετε πια τι συμβαίνει όταν «μασάμε τα λόγια μας» …
Ναι μπορεί να συμβεί και όσα έγιναν τελευταία αποδεικνύουν ότι πρέπει να συμβεί: Η Ελλάδα να πάψει να έχει σαν νόμισμά της Ευρώ και ΚΥΡΙΩΣ να βγει εκτός Ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το «ΚΥΡΙΩΣ» κολλάει στο ότι οι βασικές Ευρωπαϊκές Συνθήκες του Μάαστριχτ, της Λισαβόνας, της Νίκαιας και του Άμστερνταμ είναι που αποτελούν το «πακέτο» των κανόνων που μας φτωχοποιούν όλο και πιο πολύ και μας κάνουν να δουλεύουμε «χωρίς αύριο» για το τίποτε.

Ιούλιος 1974 – Ιούλιος 2015: 41 χρόνια βορά των Επικυρίαρχων

Το λαϊκό αίσθημα του «Δεν Ξεχνώ» και του «ΟΧΙ» θα είναι οι μεγάλες παρακαταθήκες μας από ‘δω και πέρα, στον μεγάλο πόλεμο που δίνει η Ελλάδα και οι αξίες της με τις ανθρωποβόρες δυνάμεις της Δύσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλης της υφηλίου.
του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Ενώ συμπληρώνονται αυτές τις ημέρες 41 χρόνια από την Κυπριακή Τραγωδία του 1974, όταν οι κατοχικές σημαίες καρφώθηκαν βίαια πάνω στο βιασμένο κορμί της Κύπρου, ο ελληνισμός αντιμετωπίζει ένα νέο πραξικόπημα και μια νέα κατοχή από τους ίδιους τους Επικυρίαρχους που οπλίζουν τους εισβολείς, τους «τρομοκράτες», είτε τους οικονομικούς δολοφόνους, ανάλογα με τα συμφέροντά τους.