#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

ας ειναι καλα ο ΔΟΛ...

Όταν έχεις την αναγνώριση και τη στήριξη του ΔΟΛ μη φοβάσαι τίποτα,
Μεγάλε Εθνικέ Ηγέτη! 
Κάνε την καθαρά προσωπική σου κίνηση, όπως σου λένε!
Κατάντια...


 Γιώργος Αλεξάτος

η παράσταση αρχίδει! γιατί γίνονται εκλογές: για μια ισχυρή κυβέρνηση μεγάλης διάρκειας ( Ν.Δ., ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ποτάμι) που θα γαμάει και θα δέρνει

φωτ. Οδόφρ.
φίλες και φίλοι, καλή σας μέρα
ΈΡΧΕΤΑΙ ο Παύλος (13) και μου λέει: Μπαμπά, ήταν ένας που δεν μπορούσε να πει το ζ και έλεγε, η παράσταση αρχίδει! Κι όλα μαζί ξεσπάνε σε γέλια – η Αποστολία (11), ο Φίλιππος (12) από Σαλονίκη και η Ελευθερία (12) από Άλεξπολ.

ΝΑΙ, φίλες και φίλοι, η παράσταση αρχίδει! Θα δούμε πολλά και ενδιαφέροντα τα επόμενα χρόνια, μόνο που πολύ φοβάμαι ότι η πενταετία 2020-2025 θα μας βρει εντελώς απροετοίμαστους.

Δειλοί, μοιραίοι και προσκυνημένοι


ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Του Δημήτρη Καλτσώνη
Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ
Η οικονομική κρίση επιβεβαιώνει, κατά τη γνώμη μου, με τον πιο πανηγυρικό τρόπο τη λενινιστική ανάλυση για την ουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το παρόν άρθρο θα ασχοληθεί μόνο με την πλευρά της εθνικής – πολιτικής κυριαρχίας [1].
Όπως σημείωνε ο Λένιν, “οι Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης μέσα σε καπιταλιστικό καθεστώς είτε είναι απραγματοποίητες είτε είναι αντιδραστικές”[2]. Δυο βασικούς σκοπούς διέκρινε ότι θα μπορούσε να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα: ο ένας είναι η αντιμετώπιση από κοινού του επαναστατικού κινήματος και ο άλλος η από κοινού αναζήτηση μεγαλύτερου μεριδίου στην κατανομή των ζωνών επιρροής.  

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΛΑΟΣ

Μα τι λέει τούτος εδώ; Πότε πήρε εντολή για μνημόνιο και πότε για να πουλήσει ότι απέμεινε στη χώρα;

Μα τι λέει τούτος εδώ; Πότε πήρε εντολή για μνημόνιο και πότε για να πουλήσει ότι απέμεινε στη χώρα;
Δεν εξάντλησε η εντολή τα όριά της όπως διατείνεται, αλλά αυτός τα υπερέβη και μάλιστα εντελώς αυθαίρετα περιφρονώντας την.
 

Κώστας Λαπαβίτσας: Σε καταστροφή οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας ο άνθρωπος που φέρεται ότι έχει αναλάβει να συντάξει το οικονομικό πρόγραμμα του νέου κόμματος, της «Λαϊκής Ενότητας» μίλησε στην τηλεόραση του Σκάι για τις πολιτικές θέσεις και τις επιδιώξεις του νέου πολιτικού φορέα.
Η σημερινή κυβέρνηση, μας είπε, παραβιάζοντας την λαϊκή εντολή που είχε λάβει υπέγραψε νέο Μνημόνιο, πράγμα που μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και να φτιάξουμε ένα καινούργιο πολιτικό σχηματισμό για να εκφράσουμε τον κόσμο που διαφωνεί με την εφαρμοζόμενη μνημονική πολιτική.

Το 4%,το 27%, το 36% και το 61% είναι της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όχι του Τσίπρα

Tου Αλέξη Λιοσάτου
Ενότητα της Αριστεράς πάση θυσία κάτω από την ομπρέλα του αρχηγού, κι ας είναι και μνημονιακή, λένε οι μεν. Ενότητα μόνο εφόσον ακυρωθεί το μνημόνιο, γιατί Ενότητα στο Μνημόνιο μας καθιστά Μη-Αριστερά, λένε οι δε, και συμφωνώ μαζί τους. Όταν όμως δε συμφωνούμε στο ερώτημα «ενότητα σε ποια βάση», πώς μπορεί να διατηρηθεί η πολυπόθητη ενότητα;
Η αφήγηση που καλλιεργείται εδώ και δυο χρόνια περίπου στο κόμμα μας («ο ρεαλιστής ΣΥΡΙΖΑ του 27% ενάντια στον αριστερίστικο/ακτιβίστικο ΣΥΡΙΖΑ του 4%») έχει επικαιροποιηθεί ως εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% δεν είναι ρεαλιστής», αλλά ρεαλιστής είναι ο «ΣΥΡΙΖΑ του 36%» που ψηφίζει κι εφαρμόζει μνημόνια γιατί «δεν υπάρχει εναλλακτική». Αυτή την αφήγηση υιοθετούν κομματικά τμήματα πέριξ του Προέδρου και πρωθυπουργού αλλά και ‘νεοφώτιστα’ τμήματα που συμμαχούν με τα πρώτα επιτιθέμενοι σε δυνάμεις όπως η Αριστερή Πλατφόρμα.

«ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕ ΔΡΑΧΜΗ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ

Του ΝΙΚΟΥ ΠΕΡΠΕΡΑ
Θα προτιμούσαμε να ανεχθούμε, να μην ασχοληθούμε ή ακόμη και να ακούσουμε με κάποια συμπάθεια τα «επιχειρήματα» του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στο απεγνωσμένο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό αν τα περισσότερα από αυτά δεν είχαν πρόθεση να αποπροσανατολίσουν, να εξωραΐσουν τη μνημονιακή του «κωλοτούμπα» με έναν ακόμη εμπαιγμό, να «ψαρέψουν στα θολά νερά» και να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Και, προ πάντων, αν δεν περιείχαν μια σειρά από ψευδολογίες επενδυμένες με αφοριστικές σοφιστείες και αν δεν δομούσαν την πλήρη διαστροφή της πραγματικότητας.
Δυστυχώς για τον ίδιο, η στροφή της «κυβερνώσας αριστεράς» της οποίας προΐσταται προς τη μνημονιακή κατηφόρα της υποταγής, παρά και ενάντια τις προεκλογικές και μετεκλογικές του εξαγγελίες και παρά την αμέριστη και επανειλημμένη στήριξη που είχε από τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, όσα «σημεία και τέρατα» επικαλεστεί.

Η ελληνική αλληλεγγύη... μετανάστευσε

 Οι πρόσφυγες δεν εξαφανίζονται αλλά "τρώνε" σφαίρες καουτσούκ
Οι Σκοπιανοί χτυπάνε τους πρόσφυγες που σπρώχτηκαν από την ελληνική κυβέρνηση στα σύνορά τους.

Ξενοφώντας Ερμείδης
  Η αριστερή αλληλεγγύη στο αποκορύφωμά της. Η ελληνική κυβέρνηση έσπρωξε χιλιάδες πρόσφυγες πολέμου προς τα βόρεια για να τους ξεφορτωθεί ρίχνοντάς τους στο στόμα του λύκου. Η σκοπιανή κυβέρνηση αύξησε τις δυνάμεις της αστυνομίας με δυνάμεις του στρατού επιτελώντας "ανθρωπιστικό έργο". 
Γονείς με παιδιά στα χέρια να ποδοπατιούνται από τον όχλο που ήθελε να περάσει τα σύνορα παγιδευμένοι σε μια αλληλέγγυα ευρωπαϊκή στρατιωτική επιχείρηση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, δακρυγόνα και σφαίρες καουτσούκ από τα φιλόξενα εξευρωπαϊσμένα Σκόπια.

Ψηφίστε ΠΑΡΤΟΥΖΑ

Ούτε μια φωνή δυστυχίας δεν ακούστηκε από πουθενά για την εντολή που πήρε ο Τσίπρας από την Γερμανία να παραιτηθεί. Ούτε ένας οδυρμός που "σκότωσαν οι δικοί του το γελαστό παιδί". Μα ούτε μία ιαχή ανακούφισης από τους εχθρούς του. Λες κι αυτό το παιδί πέρασε σαν μπεκάτσα στο πλάνο του έργου "Δημοκρατήσου" και όχι σαν πρωθυπουργός.
Φωφώ, Σταύρος και Βαγγέλας κάνουν κάτι ανακοινώσεις για το "γελαστό παιδί" λες και ήταν παίκτης του Α.Ο Άνω Αγουλινίτσας που τον πήρε μεταγραφή η Πέρα Αναγουλίτσα.
Ο Λαφαζάνης δε, όλα τα λεφτά. Λες και πήρε το πτυχίο από την Μαθηματική Σχολή στα 64 του χρόνια μετά από 46 έτη σπουδών και περιμένει πότε θα του έρθει έτοιμος ο διορισμός για κανένα χωριό με πολλά καφενεία.