#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Οι εκλογές- Παράρτημα του Μνημονίου!


 ΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Η απόφαση της κυβέρνησης για επίσπευση των εκλογών κρίνεται από άλλους ως ιδιοφυής και από άλλους ως τυχοδιωκτική. Κατά τη γνώμη μας είναι μια εκδήλωση ενός τακτικισμού με διπλή στόχευση: Τη δημιουργία των βέλτιστων συνθηκών για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νέου μνημονίου και την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε εγγυητή της «ομαλότητας» και της «σταθερότητας» του συστήματος.

ως σημείο αναφοράς τις απαιτήσεις που εγείρουν τόσο οι κύκλοι της ντόπιας ολιγαρχίας, όσο και οι δανειστές.

ΕΠΑΜ: Αδήριτη η ανάγκη διαμόρφωσης αντιμνημονιακής κυβερνητικής πλειοψηφίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η παραίτηση της κυβέρνησης Τσίπρα και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στο Σεπτέμβρη αποτελεί αναπόδραστο αποτέλεσμα της μεγάλης αναντιστοιχίας μεταξύ της λαϊκής βούλησης όπως αυτή εκφράστηκε με το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και της πολιτικής που ακολουθήθηκε έκτοτε και που οδήγησε στη ταπεινωτική συμφωνία με τους δανειστές και τελικά στην υπογραφή του 3ου μνημονίου.

Από νωρίς έγινε φανερό, ότι η νεομνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν θα μπορούσε να πάει πολύ μακριά, ούτε θα της ήταν δυνατό να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τις συμφωνίες που υπέγραψε.

Συμφωνία συνεργασίας του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο με τη Λαϊκή Ενότητα

 Την Παρασκευή 21-8-15, αντιπροσωπεία της Διοικούσας Επιτροπής του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο, αποτελούμενη από τους Λεωνίδα Παπαδόπουλο, Ηλία Παπαδόπουλο, Μαρία Λεκάκου και Γιάννη Δαμουλή, πραγματοποίησε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Λαϊκής Ενότητας, Στάθη Λεουτσάκο και Βασίλη Πριμηκύρη. Η συνάντηση έγινε σε απόλυτα συντροφικό κλίμα και ως αντικείμενο είχε την προοπτική άμεσης συγκρότησης ενός μεγάλου αντιμνημονιακού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου.

Καταρρέω...


ΕΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΙΧΑΝ ΦΩΤΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΕ ΘΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ...

ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...
ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟ 62% ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ...
ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΣΥ.ΡΙΖ.Α...
ΚΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ...


Αναγνώστης
 

Έχει θράσος ο Μνημονιακός Μερκελιστής Πάκης!

 Επιτίθεται στη Ζωή επειδή θέλει σεβασμό και τήρηση του Συντάγματος... 
Να σκεφτούμε ότι αυτοί οι ΤΙΠΟΤΑ... διδάσκουν Ελληνόπουλα στα Πανεπιστήμια... τι κατάντια!

Από το "PRESS-GR"
Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφερόμενοι στα όσα ακούγονται σχετικά με την τήρηση του Συντάγματος στη διαδικασία διερευνητικών εντολών, σημείωναν ότι “ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες”.

ΕΛΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ


Ελλάδα και ιδιωτικοποιήσεις. Μελετώντας το Παράλογο

Του Χρήστου Αβραμίδη
Δεκατέσσερα αεροδρόμια σε ολόκληρη την Ελλάδα φεύγουν από τον έλεγχο του “βρώμικου” Ελληνικού Δημοσίου στον έλεγχο του “πεντακάθαρου” Γερμανικού Δημοσίου. Φυσικά στην κοινοπραξία εμπλέκονται και ιδιωτικά κεφάλαια που δεν χάνουν την ευκαιρία να “αξιοποιήσουν” ευκαιρίες για γρήγορο και εύκολο πλουτισμό. Ας κάνουμε όμως μια αναδρομή στο τι προηγήθηκε,σε μία μελέτη που συμπεριλαμβάνει μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές ξεπουλήματος στην Ελλάδα.

“Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι χρήσιμες όταν πουλάς σε καλή τιμή, όχι όταν οι τιμές έχουν πέσει τόσο χαμηλά. ‘Εχουν μια χρησιμότητα όταν επενδύονται στην πραγματική οικονομία και δημιουργούν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, αποδίδουν.”

Διευρύνθηκε η Λαϊκή Ενότητα

Τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, βουλευτές και υπογράφοντες την παρούσα δήλωση είναι οι εν συνεχεία αναφερόμενοι:

1. Λαφαζάνης Παναγιώτης του Γεωργίου, βουλευτής Β’ Περιφέρειας Πειραιώς

2. Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία(Λίτσα) του Γεωργίου, βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

3. Γαϊτάνη Ιωάννα του Γεωργίου, βουλευτής Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

4. Δελημήτρος Κωνσταντίνος του Ευαγγέλου, βουλευτής Νομού Μαγνησίας

5. Διαμαντόπουλος Ευάγγελος του Περικλή, βουλευτής Νομού Καστοριάς

6. Ζάννας Ζήσης του Γρηγορίου, βουλευτής Νομού Πιερίας

7. Ζερδελής Ιωάννης του Χριστοφόρου, βουλευτής Νομού Λέσβου

8. Ήσυχος Κωνσταντίνος-Ηρακλής του Νικολάου, βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών

9. Ιωαννίδης Ηλίας του Λαζάρου, βουλευτής Νομού Καβάλας

10. Κριτσωτάκης Μιχαήλ του Γεωργίου, βουλευτής Νομού Ηρακλείου

11. Κυρίτση Αγλαΐα του Λαζάρου, βουλευτής Επικρατείας

12. Κώτσιας Θωμάς του Μάρκου, βουλευτής Νομού Ευρυτανίας

13. Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος του Αντωνίου, βουλευτής Νομού Ημαθίας

14. Λεουτσάκος Ευστάθιος (Στάθης) του Πιέρρου, βουλευτής Α’ Περιφέρειας Πειραιώς

15. Μακρή Ραχήλ του Κωνσταντίνου ,βουλευτής Κοζάνης

16. Ουζουνίδου Ευγενία του Χρήστου, βουλευτής Νομού Κοζάνης

17. Πετράκος Αθανάσιος του Κωνσταντίνου, βουλευτής Νομού Μεσσηνίας

18. Σαμοΐλης Στέφανος του Κωνσταντίνου-Νικολάου, βουλευτής Νομού Κέρκυρας

19. Σκούμας Αθανάσιος του Δημητρίου, βουλευτής Νομού Βοιωτίας

20. Σταθάς Ιωάννης του Παναγιώτη, βουλευτής Νομού Βοιωτίας

21. Στρατούλης Δημήτρης του Ιωάννη, βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών

22. Τσανάκα Αλεξάνδρα του Δημητρίου, βουλευτής Νομού Καβάλας

23. Χαραλαμπίδου Δέσποινα του Δημητρίου, βουλευτής Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

24. Ψαρρέα Ελένη του Παναγιώτη, βουλευτής Νομού Μεσσηνίας.

25. Βαλαβάνη Όλγα-Νάντια του Γεωργίου, βουλευτής Β’ Περιφέρειας Αθηνών

26. Κοδέλας Δημήτριος του Παναγιώτη,βουλευτής Νομού Αργολίδος.

27. Κυριακάκης Βασίλειος του Κωνσταντίνου,βουλευτής Νομού Φθιώτιδος.

28. Σωτηρίου Ελένη του Δημητρίου,βουλευτής Νομού Αττικής.

29. Χατζηλάμπρου Βασίλης του Σάββα,βουλευτής Νομού Αχαΐας.

http://www.alfavita.gr/

Κωνσταντινούπολη: Κατεχόμενη Πόλη!

 Γιγαντιαία επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας

Η τρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης διεξήγαγε μεγάλη επιχείρηση σε συνοικίες της τουρκικής πόλης εναντίον των αγωνιστών της Αριστεράς με αφορμή τους πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του πρωθυπουργού, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ακολούθησαν πολλές συλλήψεις κατά τις εφόδους της αστυνομίας στις συνοικίες Σαριγιέρ και Μπαλταλιμανί, στην ευρωπαϊκή πλευρά της πόλης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan. Η επιχείρηση είχε στόχο το DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), την ριζοσπαστική οργάνωση που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτή εναντίον αστυνομικών έξω από το οθωμανικό ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί στεγάζονται τα γραφεία του ισλαμο-συντηρητικού πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου.

ΝΑΡ: Σχετικά με τις εκλογές – εξπρές των μνημονιακών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
 
Ο πρωθυπουργός του 3ου μνημονίου Αλ. Τσίπρας με την προκήρυξη εκλογών – εξπρές (πρόταση για τις 20 Σεπτέμβρη) επιδιώκει να «πιάσει στον ύπνο» τον λαό και να δημιουργήσει όρους για τη συγκρότηση συμπαγούς κυβέρνησης, που θα εφαρμόσει αδίστακτα το 3ο μνημόνιο και θα υλοποιήσει συνολικά την επίθεση κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ για την αντιδραστική αναδιάρθρωση του συστήματος, σε «εθνική συνεννόηση» με τους ΝΔ – Ποτάμι – ΠΑΣΟΚ, στηριγμένος στο ακραία αντιδημοκρατικό εκλογικό σύστημα (που ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε αλώβητο). Επείγεται ταυτόχρονα να κάνει τις εκλογές πριν τα νέα αντεργατικά εφαρμοστικά μέτρα του μνημονίου (π.χ. ομαδικές απολύσεις, ΕΝΦΙΑ) και πριν οι εργαζόμενοι και ο λαός συνειδητοποιήσουν πλήρως και αρχίσουν να αντιπαλεύουν την αντιλαϊκή πολιτική των οριστικά και μνημονιακά μεταλλαγμένων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η Ραχήλ Μακρή τους ενόχλησε!

Γιώργος Αλεξάτος
Ενοχλούνται από τη συμμετοχή της Ραχήλ Μακρή στη Λαϊκή Ενότητα και κάνουν πλακίτσα.

Ποιοι;
Μα οι ίδιοι που δεν αντέδρασαν όταν στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ο αλητάμπουρας Τατσόπουλος και μας έβριζαν γιατί θίγαμε τον αγωνιστή!

Κύπρος: Βασανισμός κρατουμένου on camera

 Τα γουρούνια του αστικού κράτους εν δράση

(Τσίπρας)))))


Ο «αριστερός» κ.Τσίπρας

 ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Τρεις μέρες αφότου ο κ.Τσίπρας ξεπούλησε τα αεροδρόμια της χώρας (στους Γερμανούς), εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος… «αρχές»!
    Δυο μέρες αφότου ο κ.Τσίπρας εφάρμοσε τους μνημονιακούς νόμους του Παπανδρέου και μείωσε (εκείνος που θα επέστρεφε την 13η σύνταξη στους συνταξιούχους) την κατώτατη σύνταξη από τα 500 στα 396 ευρώ, εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος… «αξίες»!
    Πέντε μέρες αφότου ο κ.Τσίπρας επέβαλε (με τις ψήφους του Σαμαρά, του Βορίδη, του Βενιζέλου, του Λοβέρδου, του  Θεοδωράκη και της Λυμπεράκη) το δικό του, το τρισχειρότερο «Μνημόνιο Τσίπρα», εμφανίστηκε στο προεκλογικό του διάγγελμα επικαλούμενος την «ασπίδα των …(αριστερών) ιδεών» του!

Η γενιά που βρίσκει διέξοδο

Του Γιάννη Μακριδάκη
Είναι η πρώτη γενιά καταναλωτών ουσιαστικά αυτή. Άνθρωποι που οι περισσότεροι μεγάλωσαν σε φυσικά περιβάλλοντα και τράφηκαν με καθαρές τροφές, μεταλλάχθηκαν κατά τη διάρκεια του βίου τους σε καταναλωτές, έγιναν επιτυχημένοι, βολεύτηκαν, προόδευσαν, αναπτύχθηκαν, πλούτισαν και έτσι άρχισαν να ζουν σε περιβάλλοντα όξινα, έναν ανθυγιεινό τρόπο καθιστικής ζωής, σταμάτησαν να τρέφονται και άρχισαν να εκτρέφονται με τρόφιμα επεξεργασμένα και νεκρά, σταμάτησαν να νιώθουν και να διαισθάνονται και άρχισαν να σκέφτονται και να υπολογίζουν, σταμάτησαν να ζουν και άρχισαν να μετράνε σε πόσα χρόνια θα γεράσουν για να πάρουν σύνταξη να ζήσουν, φτάσανε λοιπόν 60 και πέφτουν τώρα κάτω ένας ένας, θύματα του "πολιτισμού" της γενιάς τους.

Ανακοινώθηκε η Λαϊκή Ενότητα

Στη δημιουργία πολιτικού σχηματισμού, αλλά και Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να λάβουν την τρίτη διερευνητική εντολή, προχώρησαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επιστολή που υπογράφουν και οι 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κατέθεσαν στη Βουλή γνωστοποιούν την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ και ανακοινώνουν τη δημιουργία ενιαίας ανεξάρτητης Κοινοβουλευτικής Ομάδα.

Το νέο κόμμα ονομάζει Λαϊκή Ενότητα με πρόεδρο τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Την επιστολή υπογράφουν οι

Το πολιτικό εξώγαμο του Ντ’ Αλέμα σε πλήρη αφασία.

«Η Ελληνική κυβέρνηση φαίνεται να κερδίζει την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών, χάνει όμως των Ελλήνων και σε λίγο θα τα χάσει όλα.».
Μαρία Δεναξά, δημοσιογράφος.
-------------------------
 askordoulakos
Ως γνωστόν, ο Μάσιμο Ντ’ Αλέμα ήταν μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας τη δεκαετία του ’70, κατόπιν έγινε υπουργός εξωτερικών και τελικά ο πρωθυπουργός, που (ουσιαστικά) βομβάρδισε τη Σερβία, μέσω των ΝΑΤΟϊκών βάσεων της Ιταλίας.
Παραμονές των εκλογών του περσινού Γενάρη, το εν λόγω κάθαρμα θέλησε να συνδράμει το έτερο κάθαρμα και πολιτικό του εξώγαμο, δηλώνοντας: «Ο Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει – κάτι το οποίο προσωπικά εύχομαι, διότι ένα κόμμα με τη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να θέσει ως στόχο τη διακυβέρνηση – πρέπει να κινηθεί ρεαλιστικά και πρέπει να γνωρίζει ότι υπάρχουν θέσεις που μπορεί να αποδειχθούν μη επιζήμιες.

Ας τους τρίψουμε στη μούρη

Γιώργος Αλεξάτος
"Δεν προτείνουν εναλλακτική λύση", "δεν έχουν προτάσεις", "είναι υπέρ της άτακτης επιστροφής στη δραχμή", "θέλουν μνημόνιο με δραχμή".
Είναι κάποιες από τις στερεότυπες φράσεις που εκπορεύονται από το επιτελείο Τσίπρα και από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, προκειμένου να συκοφαντηθούν οι αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Πολιτικό κεφάλαιο είσαι και φαίνεσαι

 Του Χριστόφορου Ζαραλίκου
Αυτή την περίοδο, μετά το δημοψήφισμα για την ακρίβεια, πολιτικό κεφάλαιο της χώρας για τα μέσα θεωρείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Τα τελευταία 15 χρόνια πολιτικά κεφάλαια ήταν ο Σημίτης, ο Καραμανλής κι ο ΓΑΠ. Αν δεν θυμάται κάποιος τι πήδημα έχει φάει ο λαός απ’ αυτά τα πολιτικά κεφάλαια, θα του το θυμίσει το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο το πολιτικό κεφάλαιο Τσίπρας, που είναι σε συσκευασία 3 σε 1. Αυτά όμως τα αφήνω στους πολιτικούς αναλυτές και στον λαό, που πάντα ελπίζουν, μετά απογοητεύονται και ποτέ δεν μαθαίνουν (συγγνώμη για τη γενίκευση, αλλά δεν θα αφήσω να μου χαλάσουν την εικόνα μερικοί που δεν είναι λαμόγια και μερικοί που τα παίρνουν τα γράμματα).

Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν προεκλογική εκστρατεία;

Του Γιώργου Αλεξάτου
Δηλαδή, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνουν και προεκλογική εκστρατεία με συγκεντρώσεις και τέτοια;

Θα πηγαίνουν να εξηγήσουν στον κόσμο την αναγκαιότητα των μνημονίων, το γιατί τα ΜΑΤ πρέπει να λιανίζουν κόσμο, γιατί τα αεροδρόμια πρέπει να είναι γερμανικά, γιατί η σύνταξη πρέπει να είναι κάτω από 400 ευρώ, γιατί πρέπει να πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι δεξιός, γιατί οι εφοπλιστές δεν πρέπει να φορολογούνται...

Ο κύβος ερρίφθη, ήλθε η ώρα

του Όθωνα Κουμαρέλλα
Ο Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύοντας πόσο… αριστερός είναι, παραιτού-μενος έριξε τη χειρότερη μνημονιακή κυβέρνηση που υπήρξε μέχρι τώρα. Τη δική του κυβέρνηση.

Στην πραγματικότητα αυτή η κυβέρνηση είχε την τύχη όλων των προηγουμένων. Δεν ήταν δυνατό να σταθεί για πολύ. Όπως ορθά είχαμε εκτιμήσει τότε, ότι το δημοψήφισμα δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα άλμα στο κενό του Τσίπρα για να αποφύγει τις ευθύνες της υπογραφής του τρίτου μνημονίου και ο λαός δεν του έκανε το χατήρι να ψηφίσει ναι παρά την τρομοκρατία, έτσι και τώρα. Ο Τσίπρας βλέποντας ότι το μόνο που θα μπορούσε να προσδοκά ήταν να σαπίζει σταδιακά και να βρεθεί πολύ γρήγορα στο σκουπιδότοπο της ιστορίας, αποτολμά καινούργιο άλμα στο κενό, ελπίζοντας ότι αυτή τη φορά θα του βγεί.