#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΓΛΕΖΟΥ

«Η κυβέρνηση Μαξίμου αποφάσισε να οδηγήσει σε εσπευσμένες εκλογές; στις 20/9 αγνοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και δεν συγκάλεσε πλατιά σύσκεψη. Ο στόχος είναι φανερός: Η υποταγή στους δανειστές και την ολιγαρχία.

Ύστερα από αυτό καλούνται όλοι οι ιδρυτές ταυ ΣΥΡΙΖΑ και όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν την επανάληψη ενός νέου Λιβάνου σε ένα μέτωπο Αντίστασης, σε μια ενιαία λαϊκή αντιστασιακή συνεργασία για να αποτραπεί η αφαίμαξη του λαού μας και η καταστροφή της χώρας, για να κρίνει ο ΛΑΟΣ ο μόνος αρμόδιος, το μέλλον του».

Οι κυβερνήσεις πέφτουνε …

Του Γιώργου Αλεξάτου
Κι άλλη μια μνημονιακή κυβέρνηση πέφτει. Όπως η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, όπως η κυβέρνηση Παπαδήμου, όπως αυτή του Σαμαρά, έτσι και η κυβέρνηση Τσίπρα καταρρέει κάτω από την αδυναμία διαχείρισης μιας πολιτικής που βρίσκει αντίθετη τη μεγάλη πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Στην προκειμένη περίπτωση, η κυβέρνηση Τσίπρα βρέθηκε αντιμέτωπη με την εκφρασμένη με το περήφανο «ΟΧΙ» του 61,3% του λαού μας και με την αντίσταση στο εσωτερικό του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της μνημονιακής του μετάλλαξης.

Εκλογές παρωδία …Όπως ήταν αναμενόμενο, όπως το είχαμε γράψει ένα μήνα πριν, η κ. Μέρκελ είχε ανάψει το πράσινο φως για εκλογές στην Ελλάδα.

Η συμφωνία που είχε επιτευχθεί πριν τις προηγούμενες εκλογές με τα ηγετικά στελέχη της σημερινής κυβέρνησης θα οδηγούσε στο «μνημόνιο 3» που ψηφίστηκε τελικά μέσα στο 15αύγουστο.

Η επικοινωνιακή διαχείριση του τελευταίου εξάμηνου είχε ημερομηνία λήξης μέχρι το Σεπτέμβριο. Το φθινόπωρο θα άρχιζαν τα όργανα.

Το «αριστερό» μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ

 Ο θρίαμβος των δανειστών και του Σόιμπλε

Το νέο μνημόνιο είναι ένα κείμενο 56 σελίδων που θέτει το πλαίσιο της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια. Αντιπροσωπεύει το θρίαμβο των δανειστών και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο κ. Σόιμπλε αναδείχθηκε σε σθεναρό υποστηρικτή του στη Γερμανική Βουλή. Το πρόγραμμα του Σόιμπλε εφαρμόζει πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την αμέριστη συμπαράσταση της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

Για την πολιτική συμμαχία που χρειαζόμαστε

Μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου από την κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αριστερά και το κίνημα που αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια απέναντι στα Μνημόνια, πιστεύουμε ότι επείγει η συγκρότηση ενός νέου μετώπου δυνάμεων της αριστεράς, που θα μπορέσει να οργανώσει την πάλη του λαού για να καταργηθούν τα Μνημόνια και να φτάσει το «ΟΧΙ» μέχρι το τέλος. Στη βάση αυτής της ανάγκης, και της συζήτησης που έχει ήδη ανοίξει, θα θέλαμε να καταθέσουμε τις παρακάτω σκέψεις.

ΒΑΛΤΕ ΤΗ ΛΕΖΑΝΤΑ


Μία νέα προδοσία πριν τις εκλογές

Ο Τσίπρας επικαλούμενος την δημοκρατία βάζει την Γερμανία
 στην πολιτική διακυβέρνηση της Ελλάδας
 
Η κυβέρνηση αφού ολοκλήρωσε το έργο της, που δεν ήταν άλλο από το να υπογράψει και η Αριστερά ένα μνημόνιο έτσι ώστε να μην υπάρχει πολιτικός χώρος αντιμνημονιακός, βάζει την Ελλάδα στο νέο σύστημα διακυβέρνησης ως αποικία με νέες εκλογές. Αυτό που θα έχουν να επιλέξουν στις επόμενες εκλογές οι ψηφοφόροι δεν είναι πολιτική διακυβέρνηση της χώρας, αλλά τον έπαρχο που θα παίρνει εντολές από τους δανειστές. Θα επιλεγεί ο καλύτερος προδότης.

Πορεία στον Κάκαβο, 23 Αυγούστου: «Από τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια»

Προσυγκεντρώσεις:
11:00 π.μ. Ιερισσός, 12:00 Κόμβος Μ. Παναγίας

Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής & Θεσσαλονίκης
ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Το κάλεσμα που ακολουθεί είναι από την Επιτροπή Νεολαίας Ιερισσού – Νέων Ρόδων – Ουρανούπολης κατά της Εξόρυξης Χρυσού:

«Από τα τσακάλια δεν γλιτώνεις με ευχές και παρακάλια»

Στις 29/7 ο Α. Τσίπρας έδωσε καινούριο περιεχόμενο στην έννοια της «κοινωνικής δικαιοσύνης», λέγοντας ότι κοινωνική δικαιοσύνη είναι να μην πεταχθούν 5000 εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός στο δρόμο. Την επόμενη μέρα, ο αριθμός κατέβηκε στους 2000, η ουσία όμως έμεινε η ίδια, αφού μία κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να είναι εκδικητική με τους εργαζόμενους, είπε.
Μία κυβέρνηση της αριστεράς, μπορεί όμως να στηρίζει εργαζόμενους σε μία παράνομη εταιρεία; Μπορεί να ολιγωρεί απέναντι σε αυτές τις παρανομίες και να μην προχωράει σε όσα οφείλει; Μπορεί να αδιαφορεί ουσιαστικά για τις εκατοντάδες θέσεις εργασίας, που θα θιγούν, αν προχωρήσει η επένδυση;

(Εξαιρετικό)! Σύντροφοι, η επανάσταση έγινε. Απολαύστε την...

 Αλέξη, είσαι το ίνδαλμα μου...

Φοβερά τα κείμενα συμπαράστασης στον Αλέξη.
Ζήλεψα.
Και για να μην νομίζετε ότι έπαθα παράκρουση, εννοείται πως είναι τίγκα στον σαρκασμό.
Σφίγγω λοιπόν το στομάχι, γράφω με το αριστερό και προσπαθώ να μην μεθύσω πριν τελειώσω το κείμενο. Δεν είναι καλό, αλλά δεν το γράφω για να σας αρέσει.
Μια λέξη: ψυχοθεραπεία.
Παίρνω πίσω, λοιπόν, όσα είπα για τον Αλέξη για χάρη της προτροπής σου, κομπανιέρο.
Ο σύντροφος Αλέξης έκανε ότι περνούσε από το χέρι του μετά το πρόγραμμα γέφυρα.
Πρέπει να του αναγνωρίσουμε ότι προσπάθησε πάρα πολύ να μην είναι σαν τους προηγούμενους.
Τόσο πολύ που... τους ξεπέρασε σε όλα (εδώ χτυπάω το χέρι μου γιατί γράφει μαλακίες, είπαμε συμπαράσταση στον Αλέξη αναθεματισμένο).
Ξανά από την αρχή.

Η λαϊκή εντολή, κύριε Τσίπρα, δεν εξαντλήθηκε σήμερα, αλλά την ώρα που αποφάσισες να υπογράψεις το Μνημόνιο

Ο πρωθυπουργός Αλέξης, Τσίπρας στο διάγγελμα του, είπε ότι σήμερα εξαντλήθηκε η λαϊκή εντολή που είχε πάρει, και πάει σε εκλογές...
Αλήθεια;;;
Η λαϊκή εντολή, θυμίζουμε, ήταν να καταργήσεις τα μνημονία, όχι να φέρεις τρίτο...Και αυτή η εντολή, εξαντλήθηκε όταν υπόγραψες την Συμφωνία στις 13 Ιουλίου...

Το "σχέδιο Σόιμπλε"

 Πέτρος Αργυρίου
Όταν κάποιος αρέσκεται να εκφέρει άποψη για το σχέδιο της Γερμανίας, θα πρέπει να έχει κατά νου το γερμανικό μοντέλο οικονομίας.
Προφανώς και η γερμανική οικονομία είναι βαρύτατα εξαγωγική οπότε και επιδιώκει να διαμορφώνει συνθήκες που ευνοούν αυτό ακριβώς: Τις εξαγωγές της.
Ας παραμετροποιήσουμε τις συνθήκες εκείνες που επηρεάζουν τις γερμανικές εξαγωγές:

Δέκα λόγοι για να του κάνουμε πλάκα

(Γεια σου πιτσιρίκο)
Μιας και το σύστημα μπούκωσε και κάθε φορά που μπουκώνει στρέφεται στο σοφό Λαό και στην γιορτή της δημοκρατίας, όπως λένε, αποφάσισα να πάρω μέρος και να στηρίξω τον πρώτο αριστερό πρωθυπουργό στην γωνιά αυτή του πλανήτη. Kαι αν τώρα τρίζουν τα κόκαλα αυτών που έπεσαν για το όνειρο της αριστερής διακυβέρνησης, ας είναι.
Θα το κάνω για να αποτίσω φόρο τιμής σε όλους τους μεγάλους μας κωμικούς (Βέγγο, Γκιωνάκη, Χατζηχρήστο, Αυλωνίτη, Κωνσταντάρα κλπ) που θα βλέπουν από εκεί πάνω και θα ζηλεύουν την εφευρετικότητα και τα σλόγκαν αυτής της κυβέρνησης!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το Πρόγραμμα Ιδιωτικοποιήσεων στο οποίο δεσμεύτηκε η Ελλάδα

Μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να μην έδωσε στη δημοσιότητα καμία σχετική λίστα αλλά κατά την διαδικασία της έγκρισης του Μνημονίου από την Ολλανδική Βουλή ο Γερούν Ντάισεμπλουμ κατέθεσε έγγραφο με 55 δράσεις ιδιωτικοποιήσεων που πρέπει να εκτελέσει η ελληνική κυβέρνηση μέσα στους επόμενους δύο μήνες. Αστέρας, Ελληνικό, Κασσιώπη, ΟΛΠ, ΟΛΘ, Αεροδρόμια, μαρίνες, αλλά και άλλες περίεργες διατάξεις βρίσκονται στα μικρά γράμματα της Συμφωνίας. Το TPP μετέφρασε όλες τις δράσεις και σας τις παρουσιάζει.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ : ΤΟ ΚΑΤΑ....ΓΕΛΑΣΤΟ ΠΑΙΔΙ !!!

Η είδηση......
Αναφορά στο τραγούδι «Το Γελαστό Παιδί», το οποίο έχει γραφτεί για τον Μάικλ Κόλινς, ένας από τους σημαντικότερους ηγέτες του Ιρλανδικού αελευθερωτικού κινήματος, και έχει μελοποιηθεί από τον Μίκη Θεοδωράκη, έκανε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Παππάς, λέγοντας για τον κ. Τσίπρα «Το γελαστό παιδί δεν θα επιτρέψω να το σκοτώσουν οι δικοί μας».

Ο σχολιασμός ...
κ. Παππά οφείλω να ομολογήσω ότι για μένα είναι επιτυχημένη η αναφορά σας ως προς την ομοιότητα (πέρα από το χαμόγελο) του κ. Τσίπρα με το Γελαστό παιδί.

Τι μου δίνει ζωή τελικά;Ξυπνάω το πρωί γεμάτος ενέργεια, διάθεση, ελπίδα, θάρρος.
Κάθε μέρα γνωστοί και συγγενείς μου τηλεφωνούν. Ανησυχούν για το πώς τα πάω. Έξι μήνες άνεργος, ένα χρόνο απλήρωτος. Ρωτούν πως την βγάζω, αν βρήκα δουλειά, αν είχα κάτι νεότερο από την παλιά μου δουλειά στο Metropolis. Λένε ότι κινδυνεύω και από κατάθλιψη.
Μα εγώ ξυπνάω νωρίς κάθε πρωί, με πάθος να ζήσω την μέρα, με πράγματα να κάνω, με στόχο. Έχω γεμίσει συναισθήματα. Χαρά, ενθουσιασμός, πάθος, οργή, μίσος, αγάπη. Και αργά το βράδυ κοιμάμαι κατάκοπος, μα περήφανος και αξιοπρεπής. Έχω πάθει κάτι; Άλλα έπρεπε να μου συμβαίνουν.

Πάμε για κυβέρνηση ενότητας δωσιλόγων;

«Mνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή»

 
ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Κατά την διάρκεια της συζήτησης (ο Θεός να την κάνει συζήτηση, αφού αφαιρέθηκε από τους βουλευτές το δικαίωμα της ομιλίας) για την έγκριση της «συμφωνίας», ο πρωθυπουργός μας ενημέρωσε με δραματικό τόνο, πως το πραγματικό δίλημμα με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη η κυβέρνηση ήταν «μνημόνιο με ευρώ ή μνημόνιο με δραχμή». Συμπεραίνουμε εύκολα, πως το μνημόνιο είναι απαραίτητο για τον πρωθυπουργό, δεν υπάρχει ζωή χωρίς αυτό. Χωρίς μνημόνιο βραχυκυκλώνει η σκέψη του, σταματάει να κινείται το σύμπαν.

ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Η ΕΡΤ...