#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Κεντρικό σύνθημα "Ο Έλληνας θέλει τον Γερμανό του!"

Του Γιώργου Αλεξάτου
Θα πήγαιναν για εκλογές, αλλά είπαν να μην πάνε και να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά μετανιώσανε μετά και είπαν να κλείσουν τη Βουλή και να λειτουργούν διορισμένα θερινά τμήματα, αλλά τώρα ξανασκέφτονται να πάνε για εκλογές. Πρόκειται για κολοσσούς πολιτικής ικανότητας και κυρίως αποφασιστικότητας.

Ένωση 133 χωρών εναντίον της ΝΤΠ

Τα αμερικάνικα κι ευρωπαϊκά ΜΜΕ έκαναν τα πάντα 
ώστε να εξαφανιστεί αυτή η είδηση.
Γράφει ο Νίκος Κλειτσίκας
Κι εκείνο που είναι πλέον φανερό, είναι πως στο «παιχνίδι» της απόκρυψης ειδήσεων έχουν μπει πολιτικά κόμματα και κινήματα που δήθεν εκφράζουν την ρεαλιστική «αριστερά». Αφού έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος της «σοσιαλιστικής» διεθνούς στην υπηρεσία των τραπεζιτών, έχουν μπει μπροστά εξαγορασμένα κόμματα, δήθεν ανανεωτικής, ή ρεαλιστικής αριστεράς.
.

Αλέξης Τσίπρας: «Επιστρέφουμε στη φεουδαρχία»

"Αρκετά λοιπόν με αυτό το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων"

«Θα υπερασπισθούμε το δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων, γιατι το ξεπούλημα κάθε υποδομής, δεν είναι ούτε πρόοδος ούτε ανάπτυξη,το ξεπούλημα κάθε υποδομής είναι επιστροφή στη φεουδαρχία, τότε που η ανώτατη αρχή εκχωρούσε τα περάσματα σε φίλους της για να τους δώσει τη δυνατότητα να πλουτίσουν από τη φορολογία και τα χαράτσια.

Αρκετά λοιπόν με αυτό το παραμύθι των ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι επενδύσεις, αλλά αλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας έναντι ευτελούς τιμήματος , από το δημόσιο προς ιδιώτες.
Υπάρχει σήμερα κάποιος που να πιστεύει, ότι αυτή η λεηλασία θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο; Και γιατί λοιπόν δεν έφερε 4 χρόνια τώρα, παρα μονάχα έφερε μια πρωτοφανή αποεπένδυση, μόνο κέρδη για τους λίγους από την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών;»
ΤΣΙΠΡΑΣ 15/1/2015

Το αδιέξοδο της αριστεράς, η άνοδος της ακροδεξιάς και πως θα αποφευχθεί

των: Michèle Dessène, εκλεγμένη εκ-πρόσωπο του Κόμματος Λαϊκής Χειραφέτησης (PEP, πρώην M’PEP) Γαλλίας και
Joël Périchaud, γραμματέα αρμόδιο Διεθνών Σχέσεων του Κόμματος Λαϊκής Χειραφέτησης (PEP, πρώην M’PEP) Γαλλίας


[Το άρθρο (*) αναφέρεται στην κατάσταση στην Γαλλία, αλλά οι ομοιότητες με την Ελλάδα -εκτός από την ένταση των φαινομένων- είναι προφανέστατες.]

Oι πολυεθνικές και οι χρηματαγορές, μαζί με τους υπερεθνικούς θεσμούς–σύμβολα του καπιταλισμού, επιβάλλουν τις ανοιχτές αγορές, τον ανταγωνισμό μεταξύ των λαών και μεταξύ των πολιτών, την ανεργία, την επίταση των ανισοτήτων, την καταστροφή του πλανήτη και την κατάλυση όλων των δημοκρατικών διαδικασιών.

Εκ των πραγμάτων οδηγούμαστε στη διαπίστωση πως η αριστερά δεν αντιστέκεται, αλλά οδηγεί σε αδιέξοδο το λαό και ιδίως αυτό που εμείς ονομάζουμε εξουσιαζόμενες τάξεις –λαϊκά και μεσαία στρώματα.

Η στρατιώτης Ekin Wan

Θέλησαν να την εξευτελίσουν άοπλη για να χορτάσουν τα μάτια των Δυτικών αναγνωστών
Οι γυναίκες της Ανατολής δεν φορούν μόνο μαντήλα
 
Η ντροπιαστική φωτογραφία του κορμιού της πολεμίστριας Ekin Wan, δυστυχώς αναπαράχθηκε προς τέρψιν των δυτικών πολιτισμένων αναγνωστών του διαδικτύου,  βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την προσωπικότητα αυτής της μεγάλης μαχήτριας, αλλά και των γυναικών του YJA STAR που δίνουν μάχη εναντίον δύο στρατών: Του τουρκικού και του ΙSIS.

O εξευτελισμός του "Θηλυκού"
H Kevser Eltürk (το πραγματικό όνομα της Ekin Wan) μέχρι να πέσει με τις συντρόφους της στα χέρια του τουρκικού στρατού πολέμησε υπερασπιζόμενη το χωριό Varto της επαρχίας Μους. Δυστυχώς, ο τουρκικός μισογυνισμός και ο ανύπαρκτος ανδρισμός των Τούρκων στρατιωτών που εισέβαλλαν στα κουρδικά εδάφη (Βόρειο Κουρδιστάν), τα οποία υπερασπιζόταν η Ekin με την ομάδα της, απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ο Ερντογάν συνεχίζει την αιμοσταγή πολιτική των προκατόχων του απέναντι σε λαούς, κάνοντας τα ίδια με τους εθνοκτόνους του ISIS.
 

«Ψηφίζεις κυβερνήτες σου βγαίνουν .. μεσίτες»

Ψηφίζεις κυβερνήτες σου βγαίνουν .. μεσίτες», λέει ένα διαχρονικό σύνθημα. Κι αυτή η τακτική ξεπουλήματος και εκποίησης εθνικού πλούτου έχει ξεκινήσει απ’ τις αρχές της δεκαετίας του 90, επί υπουργίας Στέφανου Μάνου και συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας, από την «πρώτη αριστερή κυβέρνηση» με τον υπουργό της  Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστο Σπίρτζη να λέει το εξής αμίμητο: «Δεν είναι ιδιωτικοποίηση όταν πουλιέται ελληνικός δημόσιος πλούτος και δεν το αγοράζει ένας ιδιώτης αλλά το γερμανικό δημόσιο».

ΠΩΛΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΑΣ: ΣΑΡΩΤΙΚΟ ΚΥΜΑ ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΔΕΣΦΑ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ROSCO, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΕΛΠΕ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ 


ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Μπαράζ, εκατοντάδων κυριολεκτικά, ενεργειών της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για την άμεση προώθηση της αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που έχει στο χαρτοφυλάκιό του το υπάρχον Ταμείο, προβλέπει το σχέδιο αξιοποίησης ή Asset Development Plan που ψηφίστηκε μαζί με το νέο μνημόνιο από την Βουλή.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έχει ήδη εγκρίνει από τις 30 Ιουλίου το εν λόγω σχέδιο ενώ σύμφωνα με το νέο μνημόνιο η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει όλο το σχέδιο αξιοποίησης των περιουσιακών στοιχείων που είχε στην κατοχή του το ΤΑΙΠΕΔ στα τέλη του 2014 και να προβεί σε όλες τις ενέργειες για να προχωρήσουν οι τρέχοντες και οι νέοι διαγωνισμοί και να ολοκληρωθούν οι συναλλαγές σε όσους έχουν κατοχυρωθεί προτιμητέοι επενδυτές.

Με νέο λογότυπο θα κατέβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές


Τι άλλο περιμένεις…ωρέ ;;;

Του Αντώνη Παπαντωνίου
Πάνω από πέντε χρόνια τώρα είσαι στο κρεβάτι του Προκρούστη αλλά εσύ ελπίζεις-περιμένεις…..
Σου κόψανε τη Σύνταξη, αλλά εσύ περιμένεις….
Σου κόψανε το Επικουρικό, αλλά εσύ περιμένεις….
Σε βγάλανε στην Ανεργία, αλλά εσύ περιμένεις…..
Διώξανε το παιδί σου απ τον τόπο του, αλλά εσύ περιμένεις….
Σου κλείσανε το Μαγαζί, αλλά εσύ περιμένεις…..
Σε φορτώσανε με παράνομα και Αντισυνταγματικά χρέη, αλλά εσύ περιμένεις…..
Σε απολύσανε απ τη δουλειά σου, αλλά εσύ περιμένεις….
Σου είπανε όλοι ψέματα για να τούς ψηφίσεις, αλλά εσύ τούς ψηφίζεις και μετά τούς βρίζεις……

ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ


Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Άνοιξε μια νέα σελίδα, άγραφη ακόμα. Η τελική έκβαση εξαρτάται κυρίως από τέσσερεις παράγοντες:
  1. Αν θα υπάρξει διάδοχη κατάσταση ικανή να πείσει με την πρότασή της ότι πράγματι μπορεί να τα καταφέρει εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ απότυχε. Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζω, ήταν σταδιακή και ήταν το αντίστροφο της βαθμιαίας κατάρρευσης των δυο κατεστημένων πόλων εξουσίας, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αν από τη σημερινή περισυλλογή περάσουμε στην έκρηξη ή πως αλλιώς, είναι άγνωστο.
  2. Αν ο άλλος πόλος, του παλιού κατεστημένου, θα μπορέσει να ανακαινιστεί σε πρόσωπα και προτάσεις ώστε να προσελκύσει και πάλι οπαδούς.
  3. Αν το διεθνές περιβάλλον, στην ΕΕ και ευρύτερα, μετατραπεί από απολύτως δυσμενές, όπως είναι σήμερα, σε ευνοϊκότερο.
  4. Αν στην Ελλάδα αλλά και στην ΕΕ ο κόσμος θα αφυπνιστεί τόσο ώστε να αποτελέσει παράγοντα εξελίξεων, κάτι που τώρα δεν συμβαίνει.

 Σκουριές: Καταστολή-Καταστροφή-Μνημόνια

Του Φραγκίσκου Ρηγόπουλου*
Η πλήρης μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, από κόμμα της Αριστεράς, και η ενσωμάτωση του στο μνημονιακό τόξο μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, επισφραγίστηκε με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου. Δυστυχώς, δεν ήταν ξαφνική και αναπάντεχη αυτή η εξέλιξη. Μέσα σε λιγότερο από 7 μήνες η νέα κυβέρνηση κατάφερε να διαψεύσει κάθε ελπίδα που είχε γεννηθεί στην κοινωνία. Πουλήθηκαν τα αεροδρόμια, ιδιωτικοποιούνται τα λιμάνια, ξεπουλάει την ενέργεια (ΔΕΗ-Αέριο-Πετρέλαια) και κάθε κοινωνικό αγαθό για να πειθαρχήσει στις εντολές της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ. Ταυτόχρονα, με τα νέα μέτρα, προαπαιτούμενα και μνημονιακά, ακυρώνει τα δικαιώματα και τους αγώνες των εργαζομένων, κατακρεουργεί μισθούς και συντάξεις και σκοτώνει το μέλλον της νεολαίας.

ΕΠΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ!

PKK: "ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΑΝ ΤΟΛΜΟΥΝ"
Σοκ επικρατεί στην Τουρκία αφού παίρνουν σάρκα και οστά οι χειρότεροι εφιάλτες τους με την ανακήρυξη αυτονομίας σε επτά επαρχίες της χώρας που κατοικούν Κούρδοι γεγονός που σημαίνει πως γίνοται σταθερά και αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας Κουρδικού κράτους ή έστω να λάβουν οι Κούρδοι μια ευρείας μορφής αυτονομίας σε πρώτη φάση!

ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ, ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ!

 Η νέα κυβέρνηση έχει κάνει δύο σημαντικές ομολογίες: ότι μας πάει κατά διαόλου, και ότι το κάνει κατά… λάθος…!


οταν η αδικια γινεται νομος τοτε η αντισταση ειναι καθηκον


Τότε που ο κ. Τσίπρας αγόρευε περί της "αυτογελοιοποίησης"

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

Ο Τσίπρας …πέρασε με
άριστα από τον Σόϊμπλε


Το βίντεο που ακολουθεί δεν είναι από συνομιλία του κ.Τσίπρα με το είδωλο μπροστά στον καθρέφτη του. Είναι απόσπασμα από ομιλία του στη Λαμία.
Ήταν 29 Νοεμβρίου 2014. Μόλις δυο μήνες, δηλαδή, πριν από τις εκλογές του Γενάρη. Μόλις δέκα μήνες πριν από την επιβολή και υπερψήφιση του «Μνημονίου Τσίπρα».

14. Δις για να σωθεί η Γιούρομπανκ και να μπορεί να βγάζει τα σπίτια μας στον πλειστηριασμό!!

Giorgos Agapitos

14. Δις για να σωθεί η Γιουρομπανκ και να μπορεί να βγάζει τα σπίτια μας στον πλειστηριασμο!!

Σχέδιο Β για το 3ο Μνημόνιο : «Δεν είναι αριστερή παρένθεση για την Ελλάδα, είναι παρένθεση αίσχους για την αριστερά»

Η σημερινή, μέσα στα άγρια χαράματα, ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο είναι η τρίτη πράξη μιας παράστασης καταστροφής για την πατρίδα, την οικονομία, την κοινωνία και την αριστερά που σκηνοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα σε λίγες βδομάδες κατάφερε να εντάξει τη χώρα σε ένα τρίτο, χειρότερο από του Παπανδρέου και Σαμαρά, μνημόνιο. Αύξησε το διεθνές χρέος κατά 85 δις ευρώ. Επανέφερε στην κυβερνώσα πλειοψηφία τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Οδήγησε το Κοινοβούλιο στον μεγαλύτερο εξευτελισμό από την μεταπολίτευση του 1974. Εξελίχθηκε σε εκπρόσωπο των συμφερόντων του ευρωπαϊκού καπιταλισμού και εχθρό κάθε ριζοσπαστικής εναλλακτικής λύσης. Κατεξευτέλισε τα ιερά και τα όσια της αριστεράς.

Συνειδητή προδοσία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Παραδίδονται στους Γερμανούς, 14 κερδοφόρα για το Ελληνικό δημόσιο περιφερειακά αεροδρόμια. Με απόφαση (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 98, 17 Αυγούστου 2015 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 240 Β) η ελληνική κυβέρνηση παραχώρησε τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια στην γερμανική FRAPORT AG − SLENTEL Ltd, για 40 + 10 χρόνια, μετά την εισήγηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ στις 3 Ιουλίου.

Πρόκειται για συνειδητή πράξη εθνικής μειοδοσίας, αν λάβουμε υπ’ όψη μας τα ιδία τα λόγια του ΣΥΡΙΖΑ τον Δεκέμβρη του 2014. Συγκεκριμένα τότε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κ. Σταθάκη έλεγε ότι, «…τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά… Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή»!

Τι άλλαξε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ; Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με τα αεροδρόμια και αυτό σας επιβαρύνει με την αποδεδειγμένα και εν γνώση σας πράξη εθνικής μειοδοσίας.
Παραδίδετε τα αεροδρόμιά μας σε μια Γερμανική κρατική εταιρία (την Fraport).
Τολμάτε αυτό που δεν διανοήθηκε να κάνει ούτε καν ο φασίστας Μεταξάς αναλογιζόμενος το μέγεθος της προδοσίας για δυο αεροδρόμια και δυο λιμάνια πριν από 75 χρόνια.
Αδιαφορείτε για την οργή και το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων.
Αδιαφορείτε για τον κίνδυνο ασφάλειας του εθνικού εναέριου χώρου.
Είστε απάτριδες, υπάλληλοι στην υπηρεσία του υπερεθνικού καπιταλισμού.

Το ΕΠαΜ προειδοποιεί κάθε βουλευτή που συναινεί στην παράδοση του εθνικού πλούτου της χώρας σε ξένο κράτος, ότι θα βρεθεί υπόλογος απέναντι στην δικαιοσύνη επί εσχάτη προδοσία.

Προειδοποιεί επίσης, εγκαίρως ώστε να μην υπάρξει δικαιολογία ότι δεν ήξεραν, κάθε «επενδυτή» που οικειοποιείται εθνική περιουσία ότι μετά την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας δεν θα αναγνωρίσουμε καμία ανάλογη σύμβαση και συνεπώς δεν θα υπάρξει κανενός είδους αποζημίωση κατά την επανεθνικοποίηση των «επενδύσεων τους». Ούτε μια σπιθαμή επιχειρήσεων και οργανισμών δημοσίου συμφέροντος δεν πρόκειται να μείνει στα χέρια των κορακιών.

Ο λαός σας έχει πάρει χαμπάρι! Δεν θα τον ξανακοροϊδέψετε.

Αντισταθείτε! Οργανωθείτε στο Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο.

18/08/2015 Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Go back κύριε Τσίπρα!

Κι εσύ, ιερουργέ της παπαρδέλας,
πες μας σαν τι ζητάς;
Εμείς κανέναν άλλο δεν ακούμε αερολόγο,
τρόμπα του φρέσκου αέρα, κανέναν άλλο
αερογάμη μ΄ανεμογκάστρι, εξόν από …

Αριστοφάνης:
Νεφέλαι
απόσπασμα από τον "χορό",
μτφ. Κ.Χ. Μοίρης


του Μανώλη Παπαδάκη

Η εξαέρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε ένα βάρβαρο πρόγραμμα λιτότητας με φόντο: μισθούς, συντάξεις, φορολογία, κοινωνικό ντάμπινγκ, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι στο προεκλογικό του πρόγραμμα δεν δεσμεύτηκε για ρήξη με την ΕΕ. Αλήθεια, πότε ακριβώς δεσμεύτηκε για μετατροπή της Ελλάδας σε γερμανικό προτεκτοράτο, και εν τέλει υπό ποια νομιμοποίηση ανάμεσα σ΄ αυτά που δεν δεσμεύτηκε, αποφάσισε το δεύτερο;