#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

ΤΑ....ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ Νο 3 !!!Όπως εξηγούν με non paper από το Μαξίμου, τα πιο κραυγαλέα πλεονεκτήματα του Μνημονίου είναι τα εξής:

εμείς και για εσάς παλεύουμε, εμείς για την ειρήνη παλεύουμε!


(Ελεύθερη μετάφραση) γιε μου που είσαι με την ασπίδα, εμείς και για εσάς παλεύουμε, εμείς για την ειρήνη παλεύουμε!
Κουρδισσσα μάνα (αγνοούμενου/ων)/Ντιγιαρμπακίρ σήμερα.
 

«Επιτυχίες» που έχει η «πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση»!

Του Γ. Γ.
«Φαίνεται ότι τώρα πραγματικά στην Ελλάδα γίνεται σοβαρή προσπάθεια να μπει η χώρα σε ένα νέο δρόμο και να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της, γι’ αυτό συμφωνήσαμε να δώσουμε αυτή την ευκαιρία στην Ελλάδα, αν και το ποσό είναι πολύ μεγάλο».
Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,
υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Τελείωσε. Αφού είδα τον Χαϊκάλη υπουργό, τον Ρουβά να «εκτελεί» Θεοδωράκη, τον δεσπότη Πειραιά να κάνει την «αγιογραφία» του πρωθυπουργού και τώρα τον Σόιμπλε να δίνει εύσημα στο Τσίπρα, τα έχω δει όλα.

Για τον κύριο Τσίπρα και τους Τσιριμώκους

 Νίκος Μπογιόπουλος
Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τη συνεδρίαση της Βουλής στις 5 Ιούνη. Φέτος.

Οι Γερμανοί αγάπησαν τον Τσίπρα!

 Το Βερολίνο με δυσκολία κρατιέται για να μην πανηγυρίσει δημοσίως τον θρίαμβό του... 
Στα 392,7 ευρώ καθορίζεται για φέτος, αντί των 486 ευρώ,  το ύψος της κατώτατης σύνταξης που θα χορηγούν τα Ταμεία και το Δημόσιο στους συνταξιοδοτούμενους από 1/1/2015, ενώ οι Ασφαλισμένοι θα «φορτωθούν» έως και 10 χρόνια επιπλέον εργασίαςμας γράφει η εφημερίδα «Ημερησία» που εκφράζει τις απόψεις της ντόπιας οικονομικής ελίτ, ενώ το Βερολίνο σε σχέση με το νέο Μνημόνιο … με δυσκολία κρατιέται για να μην πανηγυρίσει δημοσίως τον θρίαμβό του, εκτιμάει το ίδιο έντυπο.
Εχει την σημασία του να παραθέσουμε ολόκληρο το σχετικό άρθρο που υπογράφει ο Γιώργος Παυλόπουλος

Το ευρώ η «Χρυσή Αυγή», η αριστερά και το ΚΚΕ


Στο Ριζοσπάστη της περασμένης Κυριακής δημοσιεύτηκε ένα άρθρο γραμμής το οποίο υπογράφει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο άρθρο αυτό, ανάμεσα σε άλλα γράφεται ότι υπάρχουν δυνάμεις «που συστηματικά καλλιεργούν την προσδοκία ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή λύση, με την έξοδο απ' την Ευρωζώνη και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Σε αυτή την επιδίωξη πρωτοστατούν η ''Αριστερή Πλατφόρμα'' του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Αλαβάνος, διάφορες εθνικιστικές ομάδες, όπως το ΕΠΑΜ κ.ά., που συμπίπτουν στο συγκεκριμένο θέμα με τη ΧΑ».

Αντιλαϊκός Αρμαγεδδώνας σε μια Ελλάδα-προτεκτοράτο

«Για την επιτυχία θα απαιτηθεί η συνεχής εφαρμογή των συμφωνημένων πολιτικών επί πολλά έτη». Από το προοίμιό του κιόλας, με έντονα γράμματα, για να δοθεί η αναγκαία έμφαση, το Μνημόνιο-3 ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για ένα έκτακτο πρόγραμμα μιας τριετίας, μετά την οποία θ’ αρχίσουν ν’ αποκαθίστανται οι κοινωνικές αδικίες, αλλά για ένα μακράς πνοής πρόγραμμα που έχει ως στόχο, από τη μια να κατοχυρώσει τη μετατροπή της Ελλάδας σε προτεκτοράτο των ιμπεριαλιστών δανειστών, με κυβερνήσεις-Κουΐσλινγκ που απλώς θα εκτελούν εντολές και θα διαχειρίζονται το λαό, και από την άλλη να βαθύνει την κινεζοποίηση του ελληνικού λαού, ώστε να δημιουργηθεί στην καρδιά της Ευρώπης ένα πρότυπο Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης, όπως ανοιχτά λένε πια οικονομολόγοι των ιμπεριαλιστικών κρατών.

Το Μνημόσυνο 1 είναι γεγονός

Κατάλυση δημοκρατίας και παράδοση εθνικής κυριαρχίας ήταν η πολιτική λύση που ζητούσε οκτώ μήνες η κυβέρνηση της αριστεράς

Μπορεί να κράτησαν οι θεατρινισμοί της κυβέρνησης για ανατροπή και αμφισβήτηση του χρέους οκτώ μήνες αλλά κατάφερε να δώσει τα πάντα στους δανειστές. Το χειρότερο όλων είναι ότι η αριστερή κυβέρνηση κατάφερε να ισχυροποιήσει τις τράπεζες όσο καμία προηγούμενη κυβέρνηση βάζοντας την "σωτηρία" τους πάνω από τους Έλληνες και βέβαια πάνω από την εθνική κυριαρχία της χώρας.