#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2015

Το σύστημα του παρασιτισμού, που ονομάζεται στην οικονομία "καπιταλισμός"

 
Γράφει ο mitsos175
Το σύστημα του παρασιτισμού, που ονομάζεται στην οικονομία "καπιταλισμός" παίρνει πολλές μορφές. Φασισμός, φιλελευθερισμός, ρεφορμισμός και άλλες μορφές του ιδίου πράγματος. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πραγματικά ποια μορφή είναι η χειρότερη, αφού όλες είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα: Η κλοπή η λεηλασία των κόπων των πολλών από τους ελάχιστους "δυνατούς". Πολλές φορές μάλιστα χαρακτηριστικά του ναζισμού αναμιγνύονται εύκολα με το ριζοσπαστικό ή άλλο οικονομικό φιλελευθερισμό γεννώντας έτσι αποκρουστικά υβρίδια.

Η απομείωση της Δημοκρατίας για χάρη του Ευρώ

του Θεόδωρου Σταυρόπουλου*
Είναι επιβεβλημένο οι ελεύθεροι πολίτες να έχουν συναίσθηση ευθύνης για τα πολιτικά πράγματα [Τοις ελευθέροις μεγίστη ανάγκη η υπέρ πραγμάτων αισχύνη] έλεγε ο Δημοσθένης και πιθανόν ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας, να είχε περισσότερη “σοφία” αν έκανε τον κόπο να μελετήσει τον Αθηναίο ρήτορα. Διότι θα ήξερε ότι όσο περισσότερο βασίζεσαι σε δυνάμεις έξω από το λαό σου, τόσο περισσότερο εξουσιάζεσαι απ” αυτέςΟ άρχοντας δεν πρέπει να λησμονεί τέσσερα πράγματα. Πρώτον, ότι κυβερνά ανθρώπους, δεύτερον ότι κυβερνά σύμφωνα με τους νόμους, τρίτον δεν θα κυβερνά για πάντα και τέταρτο είναι πιστός υπηρέτης της λαϊκής θέλησης.

Ποιος κερδίζει από το Ευρώ και την Ε.Ε. κ Τσίπρα;

Του Αλέξανδρου Καπακτσή
Μια μικρή ιστορική αναδρομή σαν εισαγωγή είναι και χρήσιμη και αναγκαία για να απαντηθεί το ερώτημα ποιος κέρδισε και κερδίζει από την ένταξη στην ΕΕ και το ευρώ. Όχι γιατί δεν επιχειρήθηκε να απαντηθεί το ερώτημα με επάρκεια στο παρελθόν αλλά γιατί αποκτά μεγάλη πολιτική επικαιρότητα και είναι ένα από τα άμεσα επίδικα της περιόδου.
Η αστική τάξη, λόγο κυριαρχικής θέσης στον κοινωνικό σχηματισμό αλλά και ανάπτυξης ιδιαίτερων δυνατοτήτων εξ ανάγκης αλλά και ικανοτήτων που ανέπτυξε στην ιστορική διαδρομή της, μετατρέπει κάθε φορά τις επιδιώξεις της, τα συμφέροντα της, σε κοινωνική-εθνική ανάγκη ή επιδίωξη.  Αμέσως σχεδόν μετά την ίδρυση της ΕΟΚ τότε τον Ιούνιο του 1959, κατατέθηκε αίτηση που οδήγησε στην υπογραφή της Συμφωνίας Σύνδεσης Ελλάδας – ΕΟΚ, τον Ιούνιο του 1961

Όνειδος παγκοσμίως έγινα ο Τζίφρας! «ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ»

Είχε δίκιο τελικά ο Αλ.Τσίπρας όταν έλεγε ότι κατάφερε να κάνει την Ελλάδα να ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Διεθνείς προσωπικότητες καταγγέλλουν τις φρικαλεότητες των «προγραμμάτων διάσωσης» και τον Αλ. Τσίπρα για προδοσία της λαϊκής βούλησης και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό
Τι κείμενο όπως δημοσιεύτηκε στην ΕΦΣΥΝ:

«Καταγγέλλουμε το νέο βάρβαρο «πρόγραμμα διάσωσης» κοινωνικού κανιβαλισμού που επιβάλλεται στην Ελλάδα από την τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Μετά από πέντε χρόνια δρακόντειας «λιτότητας» για να σωθούν οι τράπεζες με το αίμα και τα δάκρυα του ελληνικού λαού τα...

Υποάρχουν κι αυτές που δεν μπαίνουν στα δουλεμπορικά πλοιάρια και αντί να ζητιανεύουν εδώ ή αλλού ένα πιάτο φαγητό... πολεμούν για την πατρίδα!

 
(Kurdish Syrian fighters) Οι τρεις Κούρδισσες αδελφές έμειναν να υπερασπιστούν τη γη τους...

Καλοκαίρι, ψώνια & ψωνάκια

όταν βλέπεις κορίτσια σ΄αυτό το στυλ στο Ίνσταγκραμ


 θυμήσου ποιός είναι ο ιδιοκτήτης του γιοτ…
…και λυπήσου τες…
 

Η Σουλτάνα Αριστερά

Της Κατερίνας Γκαράνη
Συμμετέχουμε ως θεατές στην νεκρώσιμη ακολουθία μας. Μόνο που εκτός από θεατές είμαστε πρωταγωνιστές τοποθετημένοι σε νεκρική στάση μέσα στο φέρετρο ενώ έχουμε παράλληλα και τον ρόλο του νεκροθάφτη. Κάνουμε όλες τις εργασίες ταφής μας έξυπνα και οικονομικά. Έτσι επιβάλλει το Κράτος επιμένοντας ότι αυτό θα αντέξει και θα γίνει ένα μέλος ισότιμο στην οικογένεια της Ε.Ε.
Μόνο που εμείς θα λείπουμε από αυτό το πανηγύρι έχοντας γίνει το λίπασμα για τη νέα καλλιέργεια του πολιτικο-οικονομικού συστήματος στο οποίο στρέφεται η Ευρώπη. Η μεγάλη ιστορική ειρωνεία είναι ότι αυτό το σχέδιο δεν το εκτελούν ούτε ακραίοι φεντεραλιστές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ούτε φιλοφεντεραλιστές του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά η Ευρωπαϊκή Αριστερά της Ευρώπης των λαών, με πρωτεργάτη την Αριστερά της Ελλάδας.

(Εξαιρετικό)! Γραφείο προϋπολογισμού της βουλής: Μηχανισμός αργυρώνητων μανδαρίνων

Επιεικώς απαράδεκτη η … πολιτική ανάλυση του γραφείου προϋπολογισμού της βουλής 

Του Λεωνίδα Βατικιώτη – «Επίκαιρα»

Μόνο με την παρακολούθηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του κράτους δεν ασχολείται η τριμηνιαία έκθεση που εξέδωσε το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή των Ελλήνων για την περίοδο Απρίλιος - Ιούνιος 2015.

Για πολλοστή φορά, και κατάπαράβαση των όσων προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι, το Γραφείο Προϋπολογισμού εξέδωσε ένα πολιτικό ντοκουμέντο, που από την αρχή μέχρι το τέλος υμνεί την πολιτική των πιστωτών και καταφέρεται εναντίον οποιοσδήποτε εναλλακτικής διατυπώθηκε ή ακολουθήθηκε κόντρα στην πλήρη παράδοση στους δανειστές.

ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΙΔΩ

  του  Γιώργου Κασιμάτη
Η ιστορία του Μάη της τετραετίας συνεχίζεται πανομοιότυπα. Η περίφημη (παράνομη και απάνθρωπη) «Συμφωνία» και πάλι δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων –ούτε καν τέθηκε σε ψηφοφορία. Η ανεξάντλητη, όμως, ευρηματικότητα των παρανόμων όλων των εποχών βρήκε ένα νέο και πρωτοφανές εύρημα για τη «δημοκρατική» διακήρυξη της «επιβολής» της: Φορέθηκε η «Συμφωνία» «δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» επίσημο «καπέλο» στο κεφάλι της Λαϊκής Αντιπροσωπείας, που αποτελεί το ύπατο όργανο αντιπροσώπευσης της Λαϊκής Κυριαρχίας –που δεν υπάρχει πια- και του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αποτελεί το ύπατο όργανο έκδοσης και δημοσίευσης των νόμων –που δεν αποφασίζει πια η Ελλάδα. Ποιο ήταν το εύρημα;

Σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας

 πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία που λύνουν πολλές από τις απορίες μας

Η προδοσία του ΣΥΡΙΖΑ και τα καθήκοντα της Αριστεράς

Σταύρος ΜαυρουδέαςΣαν έτοιμος από καιρό τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ διέβη τον Μνημονιακό Ρουβίκωνα. Εγκατέλειψε τις αντι-μνημονιακές πομφόλυγες για να προχωρήσει στην επιβολή ενός 3ου Μνημονίου πάνω στη δύσμοιρη χώρα μας και το λαό της. Μετά από άπειρους θεατρινισμούς και κουτοπονηριές κατέληξε να προδώσει ανερυθρίαστα το λαϊκό αντι-μνημονιακό αίσθημα με βάση το οποίο κατόρθωσε από κόμμα του 3% να γίνει κυβέρνηση. Μάλιστα το έκανε με τον πιο χυδαίο τρόπο προδίδοντας την αμέσως επόμενη μέρα το περήφανο λαϊκό ΟΧΙ στους ιταμούς εκβιασμούς του ευρωιερατείου.

Ξεπουλούν τα πάντα, μας δουλεύουν κι όλας

Του Γ. Γ.

«Δεν είναι ιδιωτικοποίηση όταν πουλιέται ελληνικός δημόσιος πλούτος και δεν το αγοράζει ένας ιδιώτης αλλά το γερμανικό δημόσιο».
Χρήστος Σπίρτζης - Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών

Η παραπάνω απίστευτη μπαρούφα προέρχεται από ένα απ’ τα ποιο φθαρμένα πρόσωπα του παλιού κοινωνιπολιτικού κατεστημένου, που η Συριζέικη  κολυμβήθρα του Σιλωάμ το ανέσυρε από την αφάνεια, διορίζοντας το σε σημαντικό κυβερνητικό πόστο.

Περιέχεται σε συνέντευξη που έδωσε ο Χ. Σπίρτζης στον Κ. Αρβανίτη στον ρ/σ «105,5 στο κόκκινο», και αναφέρεται στην παραχώρηση  14 περιφερειακών αεροδρομίων (Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Καβάλας, Χανίων, Ρόδου, Κω, Σαντορίνης, Μυκόνου, Μυτιλήνης, Σκιάθου, Σάμου) για περίοδο 40 ετών,  στην Γερμανική εταιρεία  Fraport –πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει σύμπραξη με τον όμιλο Slentel συμφερόντων Κοπελούζου- έναντι πινακίου «φακής».

Ο στρατός Αλεξιάδη εναντίον Ελλήνων

Πώς ένας εφοριακός έλεγχος έβγαλε την κατοχική εισπρακτική πολιτική στην φόρα
 
Παρακολουθώντας την είδηση των "έγκριτων" δημοσιογράφων που αφορούσε στο βρίσιμο κατοίκων και μικροπωλητών εναντίον κλιμακίου του ΣΔΟΕ πριν λίγες ημέρες στο πανηγύρι στα Μαριτσά Ρόδου, ανακαλύπτεις ότι "έγκριτος" δημοσιογράφος στην Ελλάδα είναι αυτός που ακολουθεί την ρήση του πρώην υπουργού Βουλγαράκη: "Ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό".
Όλοι δημοσίως καταδίκασαν τον "προπηλακισμό" των εφοριακών που "απλά έκαναν την δουλειά τους" αλλά από την άλλη δεν έκαναν τον κόπο να πάρουν δηλώσεις από τους "παράνομους μικροπωλητές" και από τους "εξαγριωμένους πολίτες" που τόλμησαν να υπερασπιστούν το μεροκάματο των ημερών της εποχής των Μνημονίων.

Ιδεολογική διαπάλη γύρω από την Ελλάδα

Τέλος δεν έχουν οι παρεμβάσεις σοβαρών διανοουμένων από Αμερική και Ευρώπη, με αφορμή τις πρόσφατες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.

ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
Οικονομολόγοι, φιλόσοφοι, πολιτικοί επιστήμονες και βετεράνοι πολιτικοί έστησαν μια άτυπη ιδεολογική διαμάχη γύρω από την Ελλάδα, με επίκεντρο τις περισσότερες φορές τη λιτότητα, το δημόσιο χρέος, το ευρώ, το ρόλο της Γερμανίας και της ΕΕ.
Κριτική στη Γερμανία
Αυστηρή κριτική στο Βερολίνο για την επίδειξη δύναμης κατά της Ελλάδας άσκησε ο Γιόσκα Φίσερ, υπουργός Εξωτερικών και αντι-καγκελάριος της Γερμανίας από το 1998 ως το 2005 (που έμεινε στην ιστορία ως διαπρύσιος υποστηρικτής της επέμβασης του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο το 1999) με άρθρο του που δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουλίου, υπό τον τίτλο «Η επιστροφή του άσχημου Γερμανού».

Ξεσπιτώνουν τους χρεωμένους μικροϊδιοκτήτες

1933-1935 / 1941-1944 – Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
 
Ανάλογες πρακτικές μ’ αυτές που σχεδιάζει σήμερα η κυβέρνηση μαζί με τους «εταίρους» της κατά των μικροϊδιοκτητών εφάρμοζε και η κυβέρνηση του Λαϊκού κόμματος το 1933. Ήδη από τα τέλη του 1931 η χώρα αντιμετώπιζε οικονομική κρίση με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας και της φτώχειας. Έτσι χιλιάδες βιοπαλαιστές, οι οποίοι είχαν δανειστεί με επαχθείς όρους για να φτιάξουν ένα σπιτάκι να στεγάσουν την οικογένειά τους, αδυνατούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους, με αποτέλεσμα να είναι συνήθη τα φαινόμενα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών ακινήτων. Η κυβέρνηση κώφευε στις εκκλήσεις τους για λήψη μέτρων με σκοπό την προστασία τους από τους τοκογλύφους δανειστές. Ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Σπ. Ταλιαδούρος απάντησε σε διάβημα που του επέδωσε η νεοϊδρυθείσα «Ένωση χρεωμένων μικροϊδιοκτητών» ότι δεν επρόκειτο να τους δοθεί καμιά διευκόλυνση για την πληρωμή των χρεών τους (εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, φύλλο της 6ης Αυγούστου 1933).