#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Για τον «Αριστερό» Νεοφιλελευθερισμό

Η επίκληση του ευρωπαϊσμού και της «Ευρώπης», από τα κόμματα της ελληνικής ευρωπαϊκής αριστεράς, υπήρξε ο δούρειος ίππος ώστε να αλωθούν από το νεοφιλελευθερισμό, ακυρώνοντας στην πράξη το σοσιαλδημοκρατικό τους πρόγραμμα.

Αυτή η ιστορική προδοσία δικαιολογείται με βάση ένα κατεξοχήν νεοφιλελεύθερο επιχείρημα: τα πολιτικά κόμματα- ισχυρίζονται- δεν είναι αυτοσκοπός· όταν διακυβεύονται εθνικά ζητήματα, το κόμμα πρέπει να θυσιάζεται για το έθνος!

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ


Οι αποχωρήσεις στελεχών και μάλιστα ατόμων που υπήρξαν ιδρυτικά μέλη του τότε Συνασπισμού συνεχίζονται καθημερινά. Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα cyclades24 σαν βόμβα έσκασε μια ακόμα παραίτηση πρωτοκλασάτου στελέχους του Σύριζα στην Σύρο.

Μετά την παραίτηση του Παύλου Χρυσαφίδη, έρχεται στη επικαιρότητα και νέα παραίτηση ,αυτή του κ. Μιχάλη Γαβριήλ και προκαλεί νέο «Πατατράκ» στην τοπική του Σύριζα, καθώς όπως σας είχαμε αναφέρει θα ακολουθήσουν και νέες παραιτήσεις, με αυτές να είναι μόνο η αρχή.

Αυτός ειναι ο Καπιταλισμός


ΤΣΙΠΡΑΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ: "ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ!"

Νίκος Μέντζας
Την Πέμπτη 6 Αυγούστου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα μεταβεί στην Αίγυπτο, προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της νέας διώρυγας του Σουέζ. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έχουν βρει νέους “συντρόφους” στην Μέση Ανατολή. Εκείνους με τους οποίους συνδιαλλάσσονταν και οι προκάτοχοί τους.
Στις 28 Ιουλίου η Τουρκία κάλεσε έκτακτη συνεδρίαση των 28 κρατών μελών του ΝΑΤΟ, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Άρθρο 4 περί συμβουλευτικής συνδρομής και παροχής πληροφοριών. Η Ελλάδα κλήθηκε να εγκρίνει την τουρκική εισβολή στην Συρία με πρόσχημα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), και στην ουσία να προσφέρει βοήθεια στην Τουρκία και τις ΗΠΑ για την εξόντωση των Κούρδων σε Ιράκ και Συρία.

Ο Αγών του...δικαιώθηκε

Σαράντα χρόνια πασοκοτσογλάνια και δεξιοπαρακρατικοί έκλωθαν το αυγό του φιδιού. Όταν έσπασε είδαμε την σβάστικα του Σύριζα. Όσο περνάει ο καιρός βγάζουν τα καταπιεσμένα ναζιστικά απωθημένα τους κάτι τυπάκια τύπου Σπρίντζη, τύπου Κουρουμπλή και από πίσω τα υπόλοιπα κρίμα που προσπαθούν με το ευρωπαϊκό τους άρωμα, που ως βάση έχει εσάνς ναζιστικού γουρουνιού, να διώξουν την βρώμα από τον άκρατο επαρχιωτοπαρακρατισμό τους και τη ναζιστολαγνεία τους....

Γιατί χαμογελάνε και χαίρονται οι απέναντι Πατέρα;

Αφιερωμένο σε αυτούς που επιμένουν να «αγνοούν» την πραγματικότητα ακριβώς για να μην την αντιμετωπίσουν 

Του Χρήστου Κάτσικα

Η διαφορά της σημερινής κυβέρνησης από τις προηγούμενες είναι ότι, παρ' όλο που συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, έχει δυνατότητες περισσότερο από τις άλλες να εγκλωβίσει, να ακινητοποιήσει, να αφοπλίσει, να ξεγελάσει το λαό ότι παλεύει για το καλό του, ότι βρίσκεται με το μέρος του.

Σε απλά Ελληνικά, εμμέσως πλην σαφώς, τόσο η εγχώρια κυρίαρχη τάξη όσο και η ΕΕ και το ΔΝΤ που δεν ενδιαφέρονται για το πώς θα πουλήσει το παραμύθι η κυβέρνηση, έχουν καταλάβει ότι οι πολιτικές τους, τα μέτρα που χτυπούν το λαό, μπορούν να περάσουν και περνάνε μια χαρά και μάλλον με καλύτερους όρους απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια, γιατί προφανώς η συγκεκριμένη κυβέρνηση προσφέρεται γι' αυτό.

Λόγω ζέστης τα πολιτικά πτώματα βρωμάνε νωρίτερα

Γράφει ο mitsos175
"Μαθαίνω ότι συλλέγονται υπογραφές κατά της συμμετοχής του κ. Πανούση στην κυβέρνηση. Καθώς όμως ο κ. Παρούσης δεν αυτοδιορίστηκε, η παρουσία του στην κυβέρνηση αποτελεί απλό σύμπτωμα μιας βαθύτερης αιτίας. Θα ασχοληθούμε ποτέ με τις βαθύτερες αιτίες της σημερινής κατάστασης; Δεν μπορώ να δώσω άλλοθι για ό,τι συμβαίνει στοχοποιώντας ένα μόνο πρόσωπο, ενώ είναι ξεκάθαρη η διαφωνία μου μαζί του"
Γιάννης Μηλιός- πρώην υπεύθυνος του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ,

Ωραία που τα λέτε στη θεωρία εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ! Καλέ, τι να κάνετε τις υπογραφές; Να τις γράψετε στα παλιά σας τα παπούτσια όπως και το ΟΧΙ του 62%;

Η παρακολούθηση γίνεται καθημερινότητα: Τα Windows 10 παρακολουθούν (και καταγράφουν τα πάντα)


Σύμφωνα με άρθρο του Newsweek, περισσότεροι από 14 εκατομμύρια χρήστες τρέχουν ήδη Windows 10, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν έχει διαβάσειτην Άδεια χρήσης υπηρεσιών και απορρήτου (Οι 45 σελίδες αδειών και απορρήτου που χωρίζονται σε 13 διαφορετικές οθόνες ρυθμίσεων και μια εξωτερική ιστοσελίδα είναι και αυτός ένας λόγος)

Είναι η μεγαλύτερη αιχμαλωσία ανθρώπων στην Ιστορία και όχι μεταναστευτική πολιτική

Του Θεοδωση Εκιζογλου
Πολύς λόγος τελευταία μεταξύ μας για το αν ως έλληνες είμαστε ρατσιστές ή αντιφασίστες, ανθρωπιστές ή σκληροί και άκαρδοι, για το αν αγαπάμε ή όχι τους μετανάστες που εισρέουν στη χώρα, για το αν τελικά λέγονται πρόσφυγες, μετανάστες ή λαθρομετανάστες και η αντιπαράθεση τελειωμό δεν έχει.
Καλό θα είναι να γνωρίζουμε πρώτα την αλληλουχία των καταστάσεων που οδηγούν τελικά σε μαζικά κύματα ανθρώπων που εγκαταλείπουν τη χώρα τους.

ΒΗΜΑ 1) Οι αναπτυγμένες χώρες της «πολιτισμένης δύσης» αποφασίζουν κάποια στιγμή ότι θα ήταν προς το συμφέρον τους αν έριχναν κάποιο καθεστώς και εγκαθίδρυαν στη θέση του ένα νέο καθεστώς επί του οποίου θα είχαν τον πλήρη έλεγχο.

Λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο

του Μιχάλη Κεραμιώτη
Μόνο θλίψη, οργή, αγανάκτηση και ντροπή μπορεί κανείς να νοιώσει βλέποντας σε όλα τα Μ.Μ.Ε. τις εικόνες των «κλιμακίων» του κατοχικού καθεστώτος, να «αλωνίζουν» και πάλι τις δημόσιες υπηρεσίες της χώρας μας...

Μετά από μια ολιγόμηνη διακοπή η Τρόικα (που εσχάτως έγινε «κουαρτέτο») , με το γνωστό της θράσος, μαζί με τους παρατρεχάμενους της άρχισε να μπαινοβγαίνει στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους υπενθυμίζοντας σε όλους ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό κατοχή και είναι ξεκάθαρα μια αποικία χρέους στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων...

Η εξαπάτηση του λαού

του Θεόδωρου Σταυρόπουλου
Είναι δύσκολο ν' αντιτάσσεται κανείς στις επιθυμίες του. Γιατί ό,τι θέλει, το αγοράζει με τίμημα την ψυχή του» [θυμώι μάχεσθαι χαλεπόν, ό γάρ αν θέληι, ψυχής ωνείται / αποσπάσματα, 85] έλεγε ο Ηράκλειτος και ίσως ο προκαθήμενος της συγκυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας, να είχε ωφεληθεί αν είχε κάνει τον κόπο να μελετήσει τον Εφέσιο φιλόσοφο προτού προτρέξει να καλέσει τον λαό, με περισσή κομπορρημοσύνη, σε δημοψήφισμα.

Οι εκλογές και το… φλυτζάνι του καφέ

του Όθωνα Κουμαρέλλα
Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και τη στροφή 180ο στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ισοδυναμεί με πραξικόπημα αλλοί-ωσης της εκφρασμένης βούλησης της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και που προκάλεσε τις γνωστές αναταράξεις στο κυβερνών κόμμα, έγινε αγαπημένο θέμα, των απανταχού δημοσιολο-γούντων, οι εκλογές και το πότε αυτές θα διεξαχθούν, το Σεπτέμβριο, ή το Νοέμβριο φέτος;

Αντέχετε στη φυλακή της ΕE;

 ΗΛΙΑΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ
Υπόθεση φανταστική Νο1: Αν σας έπιαναν κάποιοι περίεργοι τύποι και σας έριχναν μέσα σε μια αρένα με… λιοντάρια έτοιμα να σας κατασπαράξουν, τι θα κάνατε; Προφανώς θα προσπαθούσατε να ξεφύγετε, να δραπετεύσατε.
Αν πάλι μπαίνατε στo ίδιο τρομακτικό μέρος με την θέληση σας, διότι κάποιοι σας υποσχέθηκαν πως δεν κινδυνεύετε αλλά αντικρίζατε μπροστά σας δεκάδες σαρκοφάγα ζώα να τους τρέχουν τα σάλια, τι ακριβώς θα κάνατε; Σίγουρα πάλι θα ψάχνατε τρόπο να φύγετε, να δραπετεύσετε.

Κοινός Αγροτικός Παρασιτισμός

Αυτός θα έπρεπε να είναι ο πραγματικός τίτλος της Κ.Α.Π. (Κοινή Αγροτική Πολιτική) χρόνια τώρα, όσον αφορά το μέλλον και τα συμφέροντα της Ελλάδας και των Ελλήνων αγροτών.
Πάντοτε, στη σύγχρονη ιστορία της μικρής μας χώρας, αδυνατούσαμε να κατανοήσουμε, και να συμπεριφερθούμε αναλόγως, πως η οποιαδήποτε συμμαχία μεταξύ πολλών μερών, μεσομακροπρόθεσμα, αποβαίνει συντριπτικά μειονεκτική για τους αδύναμους κρίκους της κολεγιάς.
Τρεις δεκαετίες μετά τη δημιουργία της ληστοσυμμορίας που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση, αρνούμαστε επιδεικτικά να παραδεχτούμε ότι το γενικότερο συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας μας δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί μέσω αυτής της «συμμαχίας».

Ζωή Κωνσταντοπούλου

Μπορεί τις τελευταίες μέρες να έχει πέσει ολόκληρη η προσοχή στον Γιάνη Βαρουφάκη και τις αποκαλύψεις που κάνει με τις απανωτές συνεντεύξεις του για την διπρόσωπη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως υπάρχει πάντα και η Ζωή Κωνσταντοπούλου να αντιμετωπίζει τις χυδαίες επιθέσεις και τα πισώπλατα μαχαιρώματα φίλων κι εχθρών.
Η πρόεδρος της βουλής έχει δεχτεί επιθέσεις όλα από τα ΜΜΕ και σχεδόν σύσσωμο το πολιτικό σύστημα από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε. Είτε για τα σκηνοθετημένα επεισόδια σε κάποιο βενζινάδικο, τις μακρές της ομιλίες στη βουλή, το άγριο πέσιμο στον αντιπαθέστατο Νίκο Παππά για την υπόθεση του ΔΣ της ΕΡΤ και την «τυπολατρία» της στον εξευτελιστικό τρόπο με τον οποίο περνούν τα μνημονιακά προαπαιτούμενα από τη βουλή, είτε με αβάσιμες κι απαξιωτικές κατηγορίες για τις επιτροπές για το χρέος, τις γερμανικές αποζημιώσεις και τα σκάνδαλα της Siemens αλλά και τις ευθείες βολές για υπεράσπιση βιαστών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να αποτελεί τον απόλυτο στόχο εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ανομολόγητες επιδιώξεις ενός πολιτικού τυχοδιώκτη

Γράφει ο Τάσσος Δορυλαίου
Το παζλ αρχίζει πλέον να διαμορφώνεται.
Οι πληροφορίες από την Μόσχα, θέλουν την ρωσική διπλωματία ενοχλημένη, αν όχι εξοργισμένη για τα όσα διαρρέει η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας, στις επαφές που είχε με τον Πούτιν και τους Ρώσους αξιωματούχους.
«Ποτέ δεν μας ζήτησαν το δάνειο των 15 δις. ευρώ», αναφέρουν ρωσικές πηγές.
Με λίγα λόγια οι Ρώσοι διπλωμάτες θεωρούν, ότι ο Τσίπρας, ενώ διακήρυττε δημόσια την πρόθεση της ελληνικής πλευράς, να προχωρήσει σε σύσφιξη των σχέσεων με τη Ρωσία, σαν αντίβαρο στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και στα πλαίσια της διαμόρφωσης μιας εναλλακτικής πρότασης διεξόδου από την κρίση και τις πολιτικές λιτότητας, στην πραγματικότητα ποτέ δεν είχε τέτοιο σκοπό. Απλώς τους χρησιμοποίησε. Έπαιξε το ρωσικό χαρτί για να το κάψει προσχεδιασμένα. Να δημιουργήσει μια δικαιολογητική βάση, που θα του επέτρεπε να ισχυριστεί ότι «στραφήκαμε και προς τη Ρωσία, χωρίς όμως αποτελέσματα».