#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 2 Αυγούστου 2015

Σεβαστέ μου Μανώλη Γλέζο ...

Γράφει ο mitsos175
«Μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όλοι αυτό περιμένουν και λαχταρούν και όλα τα media τα έχει πιάσει ο "πόνος", τι θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ»
Μανώλης Γλέζος

Σύντροφε Μανώλη, στενοχωριέμαι πραγματικά, που θα σε λυπήσω, γιατί θαυμάζω τους αγώνες σου. Συμφωνώ με πολλά από αυτά που λες, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Τελείωσε, γιατί έχασε το λόγο της ύπαρξης του. Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και οι ΑΝΕΛ έγιναν κυβέρνηση, γιατί παρουσιάστηκαν αντίθετοι στα μνημόνια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ κ. ΜΑΡΔΑKατερίνη: Αγρότες απέκλεισαν τη Εθνική Οδό για τα σκληρά μέτρα

Με δυναμικό τρόπο εξελίχτηκε η σημερινή μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης που οργανώθηκε στο κέντρο της Κατερίνης από το Farmers union (Ένωση Αγροτών και Κτηνοτρόφων) σε συνεργασία με την Ένωση Νέων Αγροτών Πιερίας (Ε.Ν.Α. Πιερίας),

Μετά τη συγκέντρωση στο συνεδριακό κέντρο της πόλης "Εκάβη", όπου έλαβαν μέρος εκπρόσωποι αγροτικών φορέων από διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι αγρότες μετέβησαν στην εθνική οδό στο ύψος του Κορινού και απέκλεισαν το δρόμο με κατεύθυνση προς τη Θεσσαλονίκη.

Λειτουργία «υπέρ των Ρομανώφ των σφαγιασθέντων υπό των μπολσεβίκων» στην Παναγίτσα Κολοκυνθούς!

Στις 25 Ιουλίου βρεθήκαμε στην εκκλησία της Παναγίτσας Κολοκυνθούς (Λένορμαν και Κηφισού) για τα τρία χρόνια από την απώλεια του πατέρα ενός φίλου. Στο τέλος της λειτουργίας, ο ιερέας ανακοίνωσε το πρόγραμμα των λειτουργιών των επόμενων ημερών. Εμβρόντητοι τον ακούσαμε να αναγγέλλει ότι στις 30 Ιουλίου θα γινόταν λειτουργία «υπέρ των Ρομανώφ των σφαγιασθέντων υπό των μπολσεβίκων»!!!
Η έκπληξη είχε και συνέχεια. Στην ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε στο σχετικό πίνακα στην είσοδο της εκκλησίας, διαβάσαμε:

Η Ελλάδα πια δε μας πληγώνει

Της Κατερίνας Γκαράνη
Μία χώρα πέτρα πάνω στην πέτρα, με ελάχιστα καλλιεργήσιμα εδάφη, κλεισμένη από άγριες θάλασσες, με πολύ ανηφόρα και πολύ στροφή. Για να κάνεις χωράφι σε αυτή την γη έπρεπε να πρώτα να την φέρεις κομμάτι-κομμάτι σε ευθεία. Καλλιεργήσιμα σκαλοπάτια όλη η χώρα. 
Αυτή είναι η Ελλάδα. Μια πολύ δύσκολη χώρα για να ζήσεις με αυτάρκεια. Πολύ σκληρή για επιβίωση. Για να σου δώσει ένα πιάτο φαγητό έπρεπε να φτύσεις αίμα. Αυτή η χώρα ανήκε σε κατοίκους που έχυναν πολύ ιδρώτα για να την τιθασεύσουν, να την μπολιάσουν με το αίμα τους για να δώσει καρπούς. 

Η αποπροσανατολιστική αντιπολίτευση της παγκοσμιοποιητικής "Αριστεράς" στην εγκληματική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ*

 Του Τάκη Φωτόπουλου *
Τόσο η εσωκομματική αντιπολίτευση στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (Αριστερή πλατφόρμα κ.ά.) όσο και η εξωκομματική αντιπολίτευση (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ, Κίνηση "ΟΧΙ μέχρι το τέλος" κ.λπ.), στην πραγματικότητα, ανήκουν στην παγκοσμιοποιητική "Αριστερά" εφόσον δεν αμφισβητoύν την ίδια τη Νέα Διεθνή Τάξη (ΝΔΤ) της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, και επομένως η κριτική τους είναι άσφαιρη, εάν όχι εντελώς παραπλανητική.[1]

Δεν ξερουν τι τους γίνεται ή δεν θελουνε να μην ξερουμε εμείς τι μας γίνεται;


Το νέο πολιτικό αφήγημα...

"PRESS-GR"
Αθανάσιος Κοσμόπουλος
Στο μάρμαρο της Καραγεώργη Σερβίας, στον τοίχο της Εθνικής, γλαφυρό το κυρίαρχο πολιτικό αφήγημα της συγκυρίας...

"Φυσικά και δεν θα υπακούσω!"

Του Γιώργου Αλεξάτου
Είναι περίεργος αυτός ο λαός και το ίδιο περίεργη και η Αριστερά του.

Να μην πούμε για την απελευθέρωσή του μέσα από Επανάσταση, γιατί θα μπλέξουμε με τους αμόρφωτους, που νομίζουν πως όλα τα έκαναν ξαφνικά οι τότε Μεγάλες Δυνάμεις. Που είπαν, "βρε, δεν πάμε να φτιάξουμε ένα κράτος κάπου εκεί στο νότο των Βαλκανίων;"

Αυτός ο περίεργος λαός, έκανε κάτι μοναδικό, τα χρόνια που ο οδοστρωτήρας του φασισμού απειλούσε τη ζωή, την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό:
Μόνο αυτός, σε όλες τις κατεχόμενες ευρωπαϊκές χώρες, συνδύασε έναν ένοπλο αγώνα από έναν ισχυρό λαϊκό στρατό, με ένα γιγάντιο μαζικό λαϊκό κίνημα.

Η «αριστερά» του τίποτα και της συνθηκολόγησης και η Αριστερά της Ελπίδας και της Αξιοπρέπειας

Του Γιάννη Περάκη
Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες νέων δεδομένων στην πολιτική ζωή του ρημαγμένου αυτού τόπου. Θα πρέπει να επιστρατεύσουμε κατ΄αρχήν την κοινή λογική για να τα ερμηνεύσουμε.
Οτι συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ τελευταία τον πρώτο και τελευταίο λόγο έχουν τα μέλη και τα στελέχη αυτού του κόμματος. Την στιγμή όμως που ο πρόεδρος και τα στελέχη του διαθέτουν δημόσιες θέσεις , λόγο έχουν και οι πολίτες.
Ο κος Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ , έχουν εκλεγεί απο τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κος Τσίπρας είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταυτόχρονα πρωθυπουργός. Εχει αποδειχθεί εκ των υστέρων βέβαια , ότι λειτουργούσε πολλές φορές ερήμην του κόμματος που τον έχει εκλέξει και με την υπογραφή της «συμφωνίας» με τους «εταί-ρους» , ενάντια του, αρνούμενος να συγκαλέσει την κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι Γερμανοί φοροφυγάδες της Μεσσηνίας

Γράφει ο Πάνος Παπανικολάου
Το κείμενο αυτό καθυστέρησε κάπως, γιατί η αφορμή για να γραφτεί δόθηκε εκείνες τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου, όταν προκηρύχτηκε το δημοψήφισμα και ακολούθησαν πολλά σημαντικά γεγονότα.
Είχε προηγηθεί το πρωτοφανές: να κερδίσουμε κάτι σε κλήρωση με τη σύζυγό μου, κλασικοί γκαντέμηδες και οι δύο σε κάτι τέτοια. Σε εκδήλωση του συλλόγου αποδήμων του χωριού της λοιπόν, μας κληρώθηκαν 5 διανυκτερεύσεις δωρεάν για 2 άτομα στην υπέροχη Φοινικούντα. Φυσικά, σε τέτοιες δύσκολες εποχές που το ταμείο είναι μείον, αποφασίσαμε να κάνουμε χρήση του δώρου και επιλέξαμε τις τελευταίες μέρες του Ιουνίου μιας και το βεβαρυμένο εργασιακό πρόγραμμα και των δύο δεν επέτρεπε άλλη περίοδο.

Συγκέντρωση στο βουνό, στις Σκουριές: Δευτέρα 03/08, ώρα 08:30 π.μ.

Σαν κράτος εν κράτει, η χρυσοθηρική Eldorado Gold συνεχίζει αδιάκοπα το εγκληματικό της έργο και προχωράει στην ολοκλήρωση των υποδομών της, περιφρονώντας τον παράνομο και ανήθικο χαρακτήρα αυτών των ενεργειών. Σύντομα σκοπεύουν να ξεκινήσουν την εξόρυξη, μαζί με τα ολέθρια αποτελέσματα που έχει για το οικοσύστημα.
Στο 10ήμερο στις Σκουριές ήρθαμε σε επαφή αφενός με την ομορφιά της ζωής στη φύση κι αφετέρου με την ανεπανόρθωτη καταστροφή της στο βωμό του κέρδους.
Ελεύθεροι από τις... αυταπάτες της νομικής ή της κυβερνητικής οδού, έχουμε συνείδηση ότι ο δυναμικός, αδιαμεσολάβητος αγώνας αποτελεί τη λύση ενάντια στη δολοφονική εξόρυξη και τον δρόμο προς την αυτοδιαχείριση της ζωής μας.

Ότι και να ψηφίζεις στο τέλος βγαίνει μνημόνιο!

«Αν ένας πολιτικός ανακάλυπτε ότι υπήρχαν κανίβαλοι στην περιφέρειά του, θα τους υποσχόταν ιεραπόστολους για δείπνο».
Χένρι Λούις Μένκεν -  Aμερικανός προπολεμικός δημοσιογράφος.

Εύστοχο το παρακάτω σχόλιο από την ιστοσελίδα iskra η ο οποία εκφράζει τις απόψεις της "Αριστερής Πλατφόρμας". Αξιοσημείωτο το ότι την ιδιότητα "αριστερός" που αποδίδει στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα την βάζει μέσα σε εισαγωγικά:

Αν όχι τώρα, πότε;

Πηγή: Θ. Μεγαλοοικονόμου* - "Εφημερίδα των Συντακτών"
Η μνημονιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα πιθανόν να εξέπληξε, κυρίως λόγω της ταχύτητας με την οποία συνέβη και του ολοκληρωτικού της χαρακτήρα, ακόμα και αυτούς που είχαν προβλέψει ότι αυτή η μετάλλαξη ήταν αναπόφευκτη και μέσα στη φύση της πολιτικής τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι εκπρόσωποι του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου λειτουργούν με το «πιστόλι στον κρόταφο» και ένα κόμμα και η κυβέρνησή του της «Αριστεράς» θα έπρεπε να το ξέρουν πολύ καλά.

ΠΑΠΠΟΥ ΞΥΠΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!


Τσίπρας εναντίον Τσίπρα

Ο Τσίπρας εάν διέθετε και ελάχιστα ψήγματα τσίπας θα έπρεπε να έχει ήδη πάει στο σπίτι του.
Φυσικά οι πολιτικοί απατεώνες δεν διαθέτουν τσίπα…
Και όσοι πολιτικοί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία έχουν την αναισθησία του πωρωμένου εκτελεστή…

Τέτοιες καταστάσεις, φρενοβλαβούς εμπαιγμού του ελληνικού λαού, ψεύδους και παραπλάνησης, μόνο στο «χώρο» των διατεταγμένων και πωρωμένων εκτελεστών μπορεί να τις κατατάξεις…

Ανατριχιάζει η ολιγαρχία με την επιθετική άμυνα Τσίπρα

Από την δαιμονοποίηση της πιθανότητας η ελληνική κυβέρνηση να ετοίμαζε σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης, περάσαμε στη φάση όπου δημοσιοποιούνται όλα. Την ώρα που οι δανειστές έχουν πάρει σβάρνα τα υπουργεία και «διαπραγματεύονται» με την κυβέρνηση, εμείς καίμε τις γέφυρες διαφυγής. Το τρίτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ.
Το γεγονός πως το σχέδιο Βαρουφάκη, αυτό που διέρρευσε από τις συνομιλίες του με κάτι γεράκια της αγοράς, ασχολείται κυρίως με την βελτίωση της ρευστότητας και της γραφειοκρατίας των χρεών, είναι τελικά το λιγότερο σημαντικό.

Η λύση στο πρόβλημα του χρέους! …

Ο Κωνσταντίνος Πουλής κλείνει την πρώτη σεζόν της Ανασκόπησης με μια μοναδική πρόταση που θα συζητηθεί από όλους τους Έλληνες (και θα τη βγάλουμε και με υπότιτλους για διεθνή απήχηση) υπενθυμίζοντας σας ότι υπεύθυνος για τον νόμο δεν είναι ο ίδιος.


 

Χωρίς αιδώ οι παραβιάσεις του Συντάγματος και της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας

του Γιώργου Κασιμάτη
Η ιστορία του Μάη της τετραετίας συνεχίζεται πανομοιότυπα. Η περίφημη (παράνομη και απάνθρωπη) «Συμφωνία» και πάλι δεν επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων -ούτε καν τέθηκε σε ψηφοφορία. Η ανεξάντλητη, όμως, ευρηματικότητα των παρανόμων όλων των εποχών βρήκε ένα νέο και πρωτοφανές εύρημα για τη «δημοκρατική» διακήρυξη της «επιβολής» της: Φορέθηκε η «Συμφωνία» «δια της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως» επίσημο «καπέλο» στο κεφάλι της Λαϊκής Αντιπροσωπείας, που αποτελεί το ύπατο όργανο αντιπροσώπευσης της Λαϊκής Κυριαρχίας -που δεν υπάρχει πια- και του Προέδρου της Δημοκρατίας, που αποτελεί το ύπατο όργανο έκδοσης και δημοσίευσης των νόμων -που δεν αποφασίζει πια η Ελλάδα.

«Σχέδιο Β: αν το εθνικό νόμισμα είναι αντισυνταγματικό, εμείς είμαστε κατά του Συντάγματος»

Με ανακοίνωσή τους, το Σχέδιο Β” σχολιάζει τις πολιτικές εξελίξεις της τελευταίας περιόδου με την «στροφή» του Σύριζα και το νέο μνημόνιο, και καταγγέλουν την προπαγάνδα που εξαπολύεται ενάντια σε όσους προτείνουν την εναλλακτική λύση για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Χαρακτιριστικά αναφέρουν: Την ίδια στιγμή με την παιδική χαρά αυτών των έξι μηνών, τους ερασιτεχνισμούς, τα άλλα αντ” άλλων, τα ψεύδη, τις συνεχείς απάτες ενάντια στο λαό με αποκορύφωμα το δημοψήφισμα, τα επινοήματα τύπου χακάρισμα των ΑΦΜ, τις αποκαλύψεις για δήθεν αντιπερισπασμούς που γίνονταν μόνο σε εκπροσώπους των hedge funds, τα κατά πρωθυπουργικήν φαντασίαν «σχέδια άμυνας» που οδήγησαν σε αφάναστη ταλαιπωρία και την απόγνωση τους πολίτες, την υιοθέτηση της πιο αντιδραστικής θεωρίας ότι είναι εθνικός κίνδυνος το εθνικό νόμισμα, καταφέρνουν να προκαλέσουν κι ένα δεύτερο, ακόμα μεγαλύτερο κακό. Να εμφανίσουν ως γελοίο, αφερέγγυο και ολέθριο ένα εναλλακτικό σχέδιο που περιλαμβάνει την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής: