#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 1 Αυγούστου 2015

Aλέξη... στη ζωή δεν σε βοηθάει κανείς, όταν σε έχει πηδήξει!


Αχ αυτός ο Αύγουστος!!!!


Εβδομάδα συναντήσεων , επαφών συναλλαγών πάνω και κάτω από το τραπέζι, προτάσεις, διαταγές επικύψεις και πολλά πηδήματα.

Με τέτοιες προοπτικές , και μετά από το 5μηνο προετοιμασίας, νομίζω πως μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με την αισιοδοξία που μας αρμόζει.

Είμαστε ένας λαός με χιούμορ και μάλλον από μεγάλο προσόν μας έγινε κουσούρι. Υπάρχει το χιούμορ, το μαύρο χιούμορ και το χιούμορ των πολιτικών.

Υπερασπιστές της κατοχικής αξιοπρέπειας

Οι δανειστές απαιτούν κατάλυση Δημοκρατίας και Δικαιοσύνης ανάμεσα στα μέτρα-Οι Έλληνες μόνοι τους απέναντι σε νόμους γκιλοτίνα
 
Σε τραγικές φιγούρες έχουν μετατραπεί τόσο οι κυβερνητικοί πολιτικοί όσο και οι αντιπολιτευόμενοι. Την στιγμή που οι επικεφαλής των Θεσμών ζητούν ακόμα και την κατάργηση των προσφάτων ψηφισμένων νόμων από την Βουλή για να βγούνε τα νούμερα εξόφλησης του χρέους, ο πολιτικός κόσμος έχει αφήσει τα μολύβια και έχει πιάσει το μπεγλέρι μετατρέποντας το Κράτος σε παρακρατικό καφενείο. 
Στα ψιλά περνάνε για άλλη μια φορά οι απαιτήσεις των δανειστών "βάζοντας χέρι" τόσο στο δημοκρατικό πολίτευμα όσο και στην ελληνική δικαιοσύνη με συνεχείς απειλές. Η Τρόικα στην συνάντηση που είχε με τον κ. Τσακαλώτο δεν ήταν ότι ζήτησε απλά επιπλέον μέτρα. Η Τρόικα ζήτησε ούτε λίγο, ούτε πολύ, η νομοθετική και η δικαστική εξουσία να καταλυθεί στην Ελλάδα. 

ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΟΥ


Στις συντρόφισσες και σύντροφους του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλουν να μεταλλαχθούν σε μνημονιακό πασοκ Γιωργάκη


Βγήκαμε πρώτοι....στην ανεργία

Σπάει τα ρεκόρ της ανεργίας η Ελλάδα και με αριστερή κυβέρνηση

Στο 25,6% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον μήνα Απρίλιο, μειωμένη κατά 1,4% από την ίδια περίοδο το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί σήμερα η Eurostat. Η Ελλάδα παραμένει πρωταθλήτρια στην ανεργία τόσο στο συνολικό ποσοστό όσο και στην ανεργία των νέων, η οποία διαμορφώθηκε στο 53,2%.

Αποπροσανατολισμόςτου Γιώργου Χαραλαμπίδη
Ποια δύναμη ομαδοποιεί τους ανθρώπους;
Ίσως ενστικτωδώς αντιλαμβάνονται ότι ατομικά είναι ατελείς.
Ίσως η εμπειρία της πληρότητας μέσα σε μια μικρή ή μεγαλύτερη ομάδα.
Ίσως η διαπίστωση ότι το έργο που παράγει η ομάδα είναι ασύγκριτα ποσοτικά και ποιοτικά ανώτερο απ’ αυτό του ατόμου.

Ίσως όλα μαζί.

Άνθρωπος δεν είναι το άτομο! Είμαστε όλοι εμείς μαζί. Όπως ύλη δεν είναι ένα μοναδικό άτομο. Ούτε ωκεανός μια μοναδική σταγόνα.

Nα υπερασπιστούμε το Όχι του ελληνικού λαού!

Να υπερασπιστούμε την πατρίδα και τη δημοκρατία

Δραματική 'Εκκληση του Μίκη Θεοδωράκη
Στις 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός απέρριψε, με συντριπτική πλειοψηφία, το τελεσίγραφο των Πιστωτών, που ενεργούν ως ανελέητοι αποικιοκράτες και καταστροφείς της χώρας μας. Ζήτησε την διακοπή της μνημονιακής πορείας καταστροφής και λεηλασίας της χώρας, αποικιοποίησης της Ελλάδας, που ξεκίνησε τον Μάιο 2010.
Αυτό το ‘Όχι, που άφησε κατάπληκτη όλη την ανθρωπότητα, δόθηκε στις πιο δύσκολες συνθήκες, συνθήκες τρομοκρατίας από όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, απειλών και εκβιασμών από τις ισχυρότερες διεθνείς δυνάμεις και αρχόμενου οικονομικού πολέμου, που οδήγησε στο κλείσιμο των τραπεζών. Είναι εφάμιλλο των μεγάλων ‘Όχι της ιστορίας μας, όπως τα ‘Οχι του 1821, του 1940, του 1941-44 και πολλών άλλων, με τα οποία ο ελληνικός λαός διατήρησε την αξιοπρέπεια, τον πολιτισμό και τις πιο βασικές ηθικές προϋποθέσεις της ύπαρξής του ως συγκροτημένο έθνος.

ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Oι Πύλες του Πολιτικού Παραδόξου (εξαιρετικό)


Του Δημήτρη Κουφοβασίλη

«δούλος ουκ ωνητός, αλλ' οίκοι τραφείς»
(δούλος όχι αγοραστός, αλλά από σπίτι)

Λίγους μόλις στίχους πριν μάθει ο Οιδίποδας την πραγματική, τραγική του ταυτότητα, έχει πάρει την απόφαση να ανακρίνει έναν δούλο που πρόκειται να αποτελέσει πρόσωπο-κλειδί για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Όταν έρχεται η ώρα των συστάσεων, ο δούλος λίγο-πολύ υπερηφανεύεται ότι δεν είναι κάποιος τυχαίος υπηρέτης, αλλά ότι είναι υπηρέτης μεγαλωμένος σε σπίτι (και, δη, στα ανάκτορα του βασιλιά): «δούλος όχι αγοραστός, αλλά από σπίτι».

Τα χέρια ψηλά... η νεοφιλελεύθερη "αριστερά"!


Καταστροφή η κατά Σόιμπλε έξοδος από το ευρώ

Νέες λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας στις 20 Ιουλίου από τις ιστοσελίδες Euractiv και Heard in Europe σχετικά με την περίφημη πρόταση του γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως γραπτά είχε διατυπωθεί στις 10 Ιουλίου. (Εδώ το πλήρες κείμενο) Η πρόταση του Σόιμπλε, που σε όλη την Ευρώπη πρέπει να είναι ο πλέον …δημοφιλής και …αξιαγάπητος γερμανός μετά τον Αδόλφο Χίτλερ, προέβλεπε πως αν η Ελλάδα δεν αποδεχθεί ένα βαρύ πακέτο αντιλαϊκών μέτρων, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν κι η μεταβίβαση δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δισ. ευρώ σε ένα ίδρυμα με έδρα το Λουξεμβούργο, τότε θα πρέπει να μας προσφερθεί μια προσωρινή έξοδο από την ευρωζώνη (τον όρο τάιμ άουτ χρησιμοποιεί το επίσημο έγγραφο), «με πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους αν είναι αναγκαίο στο πλαίσιο της Λέσχης του Παρισιού… Η λύση της προσωρινής διακοπής θα πρέπει να συνοδεύεται από την υποστήριξη της Ελλάδας ως μέλους της ΕΕ και του ελληνικού λαού», συνέχιζε η πρόταση.
Οι νεώτερες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν θέλουν τον Σόιμπλε να πρότεινε στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη κι ένα πακέτο, εν είδει μπόνους, ύψους 50 δισ. ευρώ με το οποίο να ξαναστηθεί στα πόδια του το τραπεζικό σύστημα. Τα χρήματα αυτά θα προέρχονταν από δύο πηγές: Τα 35 δις. ευρώ θα ήταν κοινοτικές επιδοτήσεις που έχει να λαβαίνει η Ελλάδα μέχρι το 2020 και τα υπόλοιπα 15 δις. ευρώ κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα.