#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Ποιος συντηρεί τη «συμμορία» του ευρώ;


Η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους έφερε πριν από εβδομάδες στο φως τα «σεμινάρια δημοσιογράφων» του ΔΝΤ. Μήπως όμως διαθέτει και η Ε.Ε. τα δικά της «σχολεία» για να προωθεί το ενιαίο νόμισμα, να δικαιολογεί τις πραξικοπηματικές παρεμβάσεις της ΕΚΤ και τη διαρκή διάσωση των τραπεζών σε βάρος των πολιτών; Η απάντηση είναι ότι όχι μόνο τα διαθέτει, αλλά τα μαθήματα ξεκινούν από την… Δ' Δημοτικού.
Με ετήσιο προϋπολογισμό 3.3 δισ. ευρώ για διαφημίσεις, η Ε.Ε ξοδεύει περισσότερα για την προβολή της και από την Coca- Cola
(Eκθεση της βρετανικής οργάνωσης TPA)

Ο δε Πόλεμος... Βίαιος Διδάσκαλος


Alexandros Raskolnick
Ετούτο το τρίτο και μακρύτερο πρόγραμμα "διάσωσης" ούτε μπαίνει εκεί που πάνε να μας το φορέσουν με το ζόρι αλλά ούτε και "βγαίνει", ως πρόγραμμα, επειδή είναι "παραληρηματικό" και "μη ρεαλιστικό".
Αυτό είναι γεγονός αναμφισβήτητο και το ξέρουν ακόμα και οι πέτρες που, κατά το κοινώς λεγόμενο, γελάνε ακόμα κι αυτές με την μικρόνοια του σύγχρονου δόκτορος Μένγκελε -αν υποθέταμε ότι η κατάσταση είναι για γέλια, που δεν είναι. 

Άρνηση μεταβατικού προγράμματος ρήξης

του Νίκου Στραβελάκη*
Σε άρθρο που δημοσιεύτηκε στον κυριακάτικο Ριζοσπάστη το μέλος της οικονομικής επιτροπής του ΚΚΕ Η. Τσιμπουκάκης επιχειρεί να απαντήσει στο περίγραμμα ενός μεταβατικού προγράμματος ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ, που δημοσιεύσαμε στο Πριν, μαζί με τον Γιώργο Βασσάλο και τον Παναγιώτη Μαυροειδή. Μάλιστα ο συγγραφέας του εν λόγω πονήματος βιάζεται να χαρακτηρίσει το μεταβατικό πρόγραμμα «ανέκδοτο».

Δια χειρός ......


Ακούστε με προσοχή


Δημοκρατία xxx large

Της Κατερίνας Γκαράνη
Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι μια μεσόκοπη, κυτταριτιδοφορτωμένη  που φορά σέξι μπικίνι πλατσουρίζοντας ως κορασίδα στα κύματα, αρνούμενη να αποδεχθεί ότι από τα 40 και πάνω η ξεφτίλα της εικόνας έχει ρίζες στην ρηχότητα του μυαλού και της ψυχής. Η δημοκρατία στην Ελλάδα έχει πάρει το μονοπάτι το κακό και έχει σπάσει με το εκτόπισμα της πατσοκοιλιάς της το όριο της κατάντιας. 

 Εθνική Ενότητα και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή

Μπάμπης Συριόπουλος
«Το «έθνος» περιλαμβάνει την εθνική ενότητα όπως η χελώνα κουβαλάει το καβούκι της. Το εθνικό είναι πάντα σε ένταση με το ταξικό. Αυτό δεν είναι καθόλου θεωρητικό συμπέρασμα, αρκεί να δει κανείς πώς χρησιμοποιείται στον δημόσιο λόγο αλλά και από τους απλούς ανθρώπους.»
Πάλη κατά της ΕΕ
ΔΥΟ ΕΘΝΗ
ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ
Το κεφάλαιο χρειάζεται τα κράτη