#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Τζον Πίλτζερ: «Iστορική προδοσία» η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι απλώς μια τραγωδία. Είναι ένα ψέμα». 
  Έτσι τιτλοφορείται το άρθρο που ανέβασε τη Δευτέρα 13/7 στο site του ο κορυφαίος και πολυβραβευμένος δημοσιογράφος και ντοκιμενταρίστας Τζον Πίλτζερ. Ο Πίλτζερ είναι Αυστραλός αλλά εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στο Λονδίνο, είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού «Νew Statesman», της εφημερίδας «Guardian» και άλλων εντύπων. «Ατρόμητο» τον έχει χαρακτηρίσει ο Χάρολντ Πίντερ ενώ, σύμφωνα με τον Νόαμ Τσόμσκι, «το έργο του Πίλτζερ έχει λειτουργήσει σαν φάρος σε συχνά σκοτεινούς καιρούς». Aκολουθούν αποσπάσματα από το εν λόγω άρθρο (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

Video: Το μεγάλο ξεπούλημα, ή πως να ιδιωτικοποιείς για να κρατικοποιούν οι ΓερμανοίΕκπομπή στην Γερμανική Τηλεόραση, ασχολείται με την ιδιωτικοποίηση των 14 ελληνικών αεροδρομίων, που πάνε σε μία εταιρία, Γερμανική, ή οποία τυγχάνει να είναι λιγουλάκι κρατική...

Στην Γερμανική εκπομπή, ξεκινάει με το κερδοφόρο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, που σώνει και ντε, πρέπει να ιδιωτικοποιήσουμε, και μιλάει για τα 14 αεροδρόμια σε τουριστικές μας περιοχές, που είναι ή μπορούν να γίνουν άμεσα κερδοφόρα, λόγω του τουρισμού.

Ο μικρός ήρωας Αλέξης και άλλα παραμύθια

  Αριάδνη Αλαβάνου
Η χώρα βαδίζει προς την ολοκλήρωση μιας τρίτης δανειακής σύμβασης και των συνοδευτικών της όρων (μνημονίου), με την τέταρτη κατά σειρά μνημονιακή κυβέρνηση από το 2010. Η ιδιομορφία είναι ότι αυτή η τέταρτη κυβέρνηση ανέλαβε την κυβερνητική εξουσία ως “αντιμνημονιακή”, μόλις πριν από 6 μήνες, πράγμα που δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει γίνει πράγματι η χώρα των θαυμάτων.
Λόγω του καταστροφικού οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα της, όπως είναι πανθομολογούμενο, αυτή η νέα συμφωνία δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα μπορέσει να εφαρμοστεί και ότι δεν θα την περιμένει εν τέλει ένα Grexitμε τους όρους των δανειστών.

Η εξαπάτηση του λαού

 Του Θεόδωρου Σταυρόπουλου*
Είναι δύσκολο ν’ αντιτάσσεται κανείς στις επιθυμίες του. Γιατί ό,τι θέλει, το αγοράζει με τίμημα την ψυχή του» [θυμώι μάχεσθαι χαλεπόν, ό γάρ αν θέληι, ψυχής ωνείται / αποσπάσματα, 85] έλεγε ο Ηράκλειτος και ίσως ο προκαθήμενος της συγκυβέρνησης, Αλέξης Τσίπρας, να είχε ωφεληθεί αν είχε κάνει τον κόπο να μελετήσει τον Εφέσιο φιλόσοφο προτού προτρέξει να καλέσει τον λαό, με περισσή κομπορρημοσύνη, σε δημοψήφισμα.

Συστηματική μαστογραφία ή συστηματική ερευνητική πλαστογραφία;


Πέτρος Αργυρίου

Είναι στη φύση της επιστήμης μια εργασία και συχνότερα μια θεωρία να ανατρέπει αρκετά από όσα θεωρούσαμε δεδομένα μέχρι τώρα.
Και είναι αρκετά διαδεδομένο όταν κάτι τέτοιο εμφανίζεται ειδικότερα στην ιατρική να αντιμετωπίζεται με δυσπιστία και πολύ συχνότερα με εχθρικότητα που επιδιώκει όχι μόνο να ακυρώσει την αξιοπιστία της έρευνας αλλά και των ίδιων των επιστημόνων που τολμήσαν να αμφισβητήσουν το κατεστημένο.
Και τις δύο αυτές τις τάσεις μπορούμε να τις βρούμε σε σχετικά πρόσφατο πόρισμα της Ελβετικής Ιατρικής Επιτροπής που πρότεινε την κατάργηση προγραμμάτων μαστογραφίας για το μέλλον και τη σταδιακή διακοπή των υπαρχόντων προγραμμάτων για την Ελβετία.

Δείτε πώς στήνεται η τερατολογία εναντίον της νέας δραχμής

του Δημήτρη Καζάκη
Γέμισαν με ζοφερές προβλέψεις τα μέσα μαζικής εξαπάτησης. Όχι για το θανατικό που θα φέρει η νέα συμφωνία και η υπαγωγή της Ελλάδας στη μηχανή του κιμά, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης. Όχι βέβαια. Το πρόβλημα δεν είναι η απόλυτη καταστροφή και το αδιέξοδο που βιώνει η χώρα υπό καθεστώς ευρώ, αλλά η υποτιθέμενη καταστροφή που θα συμβεί αν τυχόν και η Ελλάδα φύγει από το ευρώ και την ΕΕ.

Κι επειδή η τερατολογία των ηλιθίων επί χρήμασι στα ΜΜΕ, πιάνει πια μόνο σε αντίστοιχου διανοητικού επιπέδου ιθαγενείς, χρειάζονται επειγόντως ενισχύσεις. Κι έτσι εμφάνισαν μια υποτιθέμενη μελέτη της Ernst & Young. Πού είναι αυτή η μελέτη; Πουθενά. Δεν υφίσταται καμιά τέτοια μελέτη. Δεν δημοσιεύτηκε πουθενά για να αξιολογηθεί. Και δεν απασχόλησε κανέναν στη διεθνή κοινότητα οικονομικής ανάλυσης.

Η νίκη της μεταφυσικής στην πολιτική γραμμή του ΚΚΕ

Παναγιώτης Μαυροειδής
Έχουν καταντήσει πλέον κλισέ φράσεις από μεριάς ΚΚΕ, όπως οι παρακάτω:
«Με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο οι πολυεθνικοί όμιλοι είναι ακλόνητοι» (εκδοχή 2010-2012).
«Είτε με ΝΑΙ είτε με ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, το τρίτο μνημόνιο θα έρθει» (εκδοχή 2015)

«Είτε με τρίτο μνημόνιο, είτε με έξοδο από την ευρωζώνη, την κρίση θα την πληρώσει ο λαός»

«Είτε με διαγραφή του χρέους, είτε όχι, χωρίς λαϊκή εξουσία, η κατάσταση δε θα αλλάξει»

Συνεπώς,
«ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης».

Συναινετικό γεύμα της ΚΑΤΟΧΗΣ μας


Πράγματι οι συμβολισμοί αποτυπώνουν μεγάλες αλήθειες…
Το προεδρικό αυτό γεύμα σηματοδοτεί τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ της νέας ΚΑΤΟΧΗΣ, την έναρξή της!!!
Το γεύμα συμπίπτει με την ΕΙΣΒΟΛΗ των παρασίτων της χρηματιστηριακής μαφίας και την ΑΝΑΛΗΨΗ της ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ, δηλαδή την ουσιαστική διακυβέρνηση και τον πλήρη ΕΛΕΓΧΟ της αποικίας-ΕΛΛΑΣ…

Τα εγχώρια ανδρείκελά τους …συναινετικά γευματίζουν για την παράδοση της χώρας στους νέους αποικιοκράτες…

Ενας συμβιβασμός σαράντα ενός ετών…

Του Δάνη Παπαβασιλείου
Το τι έγινε στις 24 Ιουλίου του 1974, πιθανόν δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ποιοι συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις και πως κατέληξαν στο σχήμα της λεγόμενης «μεταπολίτευσης»; Με ποιους όρους και υπό ποιες προϋποθέσεις ελήφθησαν οι αποφάσεις; Τι αποφεύχθηκε, τι επιδιώχθηκε και τι κερδήθηκε εκείνη τη μέρα, που σήμερα γιορτάζεται σαν «Ημέρα της Δημοκρατίας»;
Παρά το γεγονός ότι έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά, παρά το ότι έχουν μιλήσει και έχουν γράψει πολλοί εκ των πρωταγωνιστών εκείνων των ημερών και παρά τον όγκο των επισήμων εγγράφων που είδαν το φως, υπάρχουν ακόμα αρκετές σκοτεινές πτυχές, στις οποίες ελπίζουμε να ρίξουν φως οι ιστορικοί του μέλλοντος.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Σεσημασμένοι Πόθοι

Alexandros Raskolnick
"Όλα μια χαρά. Ο Συ.Ριζ,Α. είναι ενωμένος με τις διαφορετικότητές του", δήλωσε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρώτος μεταξύ των ίσων "αναμάρτητων" για να συμπληρώσει ότι "οι διαφορές είναι δύναμη, δεν είναι η αχίλλειος πτέρνα μας", την ίδια ώρα που η νεόκοπη κυβερνητική εκπρόσωπος, αποφαινόταν -ή τουλάχιστον έτσι νόμιζε- ότι το ρήγμα στην κοινοβουλευτική ομάδα του Συ.Ριζ.Α. είναι σαφές.