#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2015

Όχι άλλους νταλάρες


Έχει συνηθίσει αυτό το blog να σχολιάζει «εντεχνιάρηδες», όταν ξεστομίζουν τα καλούδια τους. Νταλαροειδή ανθρωπάκια, που γραμμώνονται από το Σταύρο Θεοδωράκη ή άντε από κάνα Άδωνι. Αυτή τη φορά, την εισήγηση στην εκδήλωση του Ποταμιού, έκανε ο γαμπρός του Θάνου Μικρούτσικου, Χρήστος Θηβαίος, ο οποίος μας είπε, ότι η άνεργη νεολαία τεμπελιάζει και βαριέται να δουλέψει.

Οι Έλληνες επέλεξαν το δικό τους νόμισμα κι όποιον πάρει ο Χάρος!

via  Kiriakos Karypidis 

Πόσο πολύ την ψώνισα, ποτέ δεν θα το μάθεις…

Καλύτερα να τραγουδάνε κάποιοι καλλιτέχνες παρά να μιλάνε. Από την άλλη, ίσως και να είναι καλύτερα έτσι για να απογυμνώνονται οι «μύθοι» που κατασκευάζουν όσοι αναζητούν είδωλα και πρότυπα στον χώρο της ―και «έντεχνης»― σόου μπιζ…

Όποιος θέλει να δουλέψει βρίσκει δουλειά, είναι τεμπέληδες του φραπέ οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπορώ να ζήσω την πενταμελή οικογένειά μου με 15 ευρώ τη μέρα, ωραίος ο Τσίπρας και αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις αφού σ’ αυτή τη χώρα μάθαμε να μη δουλεύουμε και άλλα ακόμα από έναν αγενή και προσβλητικό (το λιγότερο), απέναντι στη δημοσιογράφο, τραγουδιστή. Λόγος παραληρηματικός και ασύνδετος από τον και… καθηγητή πανεπιστημίου (έτσι δηλώνει) Χρήστο Θηβαίο, που προφανώς κατοικεί σε μια άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα.

«Η υποταγή στον εκβιασμό δεν είναι λύση»

Του Κώστα Λαπαβίτσα
O Σύριζα κέρδισε τις εκλογές έχοντας ως στρατηγική του να πετύχει ριζοσπαστική αλλαγή στην Ελλάδα και την Ευρώπη μέσα στα πλαίσια του ευρώ. Στη λογική αυτή, η κυβέρνηση έκανε πεντάμηνες διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» με στόχο έναν «έντιμο συμβιβασμό».

Η στρατηγική αυτή δυστυχώς αποδείχθηκε τελείως αποτυχημένη γιατί ριζοσπαστική αλλαγή εντός του ευρώ είναι αδύνατη. Η ΟΝΕ διέπεται από δομική προσκόλληση στη λιτότητα. Οι διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε ένα εντελώς προβλέψιμο εκβιασμό, ο οποίος οδήγησε σε μία απολύτως ετεροβαρή συμφωνία για την Ελλάδα, βάση για το τρίτο μνημόνιο.


ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ: «ΒΑΣΑΝΙΣΤΕ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ»


Ο Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος είναι εν ενεργεία αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και υπηρετεί στη πόλη της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προτρέπει σε βιασμό και βασανισμό αναρχικών που έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων. Ακόμη εκφράζει και τις ελληναράδικες απόψεις του περί πολιτικών ζητημάτων και ονειρεύεται ΕΑΤ-ΕΣΑ και χούντες.

Δίκη συλληφθέντων Τετάρτης 15 Ιουλίου

 "Αριστερό" μάθημα δικαιοσύνης
ή "αριστερή" αποτροπή του κόσμου από τη σημερινή συγκέντρωση;
Μια δίκη παρωδία εξελίσσεται αυτή τη στιγμή στην Ευελπίδων. Εφτά συλληφθέντες της Τετάρτης 15 Ιουλίου, από τη συγκέντρωση ενάντια στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου, δικάζονται αυτή τη στιγμή, παρόλο που η υπεράσπιση αιτήθηκε αναβολή. Η αίτηση αναβολής -εκτός από την περίπτωση ενός κατηγορουμένου- δεν έγινε αποδεκτή από την έδρα. Η δίκη ξεκίνησε με μάρτυρες κατηγορίας τους αστυνομικούς που επιτέθηκαν και χτύπησαν την πορεία. Οι κατηγορούμενοι δικάζονται αυτή τη στιγμή για πλημμελήματα, ενώ οι υπόλοιποι παραπέμπονται σε ξεχωριστή δίκη με κατηγορίες κακουργημάτων.

Γιατί ο Λαφαζάνης καταψηφίζει τη συμφωνία αλλά στηρίζει την κυβέρνηση;

Του Πάσχου Λαζαρίδη
Στη ζωή υπάρχουν στιγμές που το αδιέξοδο του ενός προκαλεί και ταυτόχρονα γεννιέται από το αδιέξοδο του άλλου. Αυτό είναι το πλήρες αδιέξοδο. Πιο συγκεκριμένα δύο ανταγωνιστικές δράσεις περιμένουν, προσδοκώντας η μία από την άλλη να τελειώσει ώστε να δοθεί συνέχεια. Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Λαφαζάνη.
Το μνημόνιο που έφερε ο Τσίπρας από τις Βρυξέλλες είναι η κορυφαία κυβερνητική πράξη. Πολύ ανώτερη από προϋπολογισμούς ή άλλα νομοσχέδια. Είναι ίσως η κορυφαία κοινοβουλευτική απόφαση εδώ και χρόνια. Κι όμως ο Τσίπρας δεν θέτει ζήτημα ψήφου εμπιστοσύνης. Γιατί αν θέσει, θα τη χάσει.

ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ


Το χρονικό της μετάλλαξης


Πέτρος Αργυρίου
Δεν είναι και λίγο να βγάζεις κοτζάμ Κρούγκμαν μαλάκα.

Γιατί αυτό ακριβώς κατόρθωσε ανάμεσα σε τόσους άλλους αντίστροφους άθλους η συγκυβέρνηση: Να κάνει τον σύμμαχο της νομπελίστα οικονομολόγο να αναφωνεί έκπληκτος δημοσίως προ ημερών: «Δεν μπορούσε καν να μου περάσει από το μυαλό ότι ετοιμάζονταν να προβάλουν αντίσταση χωρίς να έχουν ετοιμάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο. Απίστευτο. Πίστευαν απλώς ότι μπορούσαν να διεκδικήσουν ευνοϊκότερους όρους. Οπότε σίγουρα αυτό είναι ένα σοκ… Μπορεί οι όροι οι οποίοι είχαν τεθεί αρχικά στην Αθήνα να μην ήταν εφικτοί, σίγουρα όμως ούτε οι νέοι μπορούν να λειτουργήσουν. Οπότε ίσως υπερεκτίμησα την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης»

Η Ιστορία, Γράφει


 
Alexandros Raskolnick
Από ώρα σε ώρα, θα αρχίσουν να ξεδιπλώνονται και να εξειδικεύονται σε όλο το φριχτό τους μεγαλείο, οι προβλέψεις του τρίτου και μακρύτερου μνημονίου. Το τελώνιο της αναλγησίας θα αρχίσει να υψώνεται πελώριο και τερατώδες πάνω από τα κεφάλια μας και θ' αρχίσει οσονούπω να μας μαστιγώνει αλύπητα όλους: από τα άτομα με ειδικές ανάγκες που από χθες πληρώνουν τα αναπηρικά τους αμαξίδια με τον ανώτατο συντελεστή φόρου προστιθέμενης αξίας, μέχρι τους αγρότες που μεθαύριο θα βγουν να δουλέψουν σκυμμένοι στα χωράφια τους, για να ταΐσουν, όχι τις οικογένειες τους, αλλά την συνομολογημένη από ελληνικής πλευράς μικρόνοια των θεσμών και την πολιτική κακοήθεια της Φράου Καγκελαρίου.

Αθήνα 22 Ιούλη 1943 - Παλλαϊκό αιματοβαμμένο συλλαλητήριο

Σαν σήμερα στις 22 Ιούνη του 1943 είχαμε ένα τεράστιο συλλαλητήριο στην Αθήνα οργανωμένο απ’ το ΕΑΜ. Αιτία ήταν οι απόφαση των Γερμανών κατακτητών να αντικαταστήσουν με βουλγαρικά φασιστικά στρατεύματα τις δικές τους μονάδες κατοχής σε όλη την Μακεδονία,

Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση των χιτλερικών η Κεντρική Επιτροπή του ΕΑΜ και η Κ.Ε του ΕΛΑΣ οργανώνουν μια τεράστια κινητοποίηση ματαιώνοντας την παράδοση της Μακεδονίας στους Βουλγάρους κατακτητές.

Το γουρουνί μελάνι

Του Γιάννη Λαζάρου
Πήραν φωτιά οι Συριζαίικες δημοσιοκαφρικές πένες και γλώσσες. Ξέρατε εσείς ότι οι ευρωπαϊκοί λαοί θεωρούν ότι υπάρχει κίνδυνος 4ου Ράιχ της Γερμανίας μετά από αυτό που κατάφερε ο Τσίπρας να κάνει στην Ελλάδα; Ξέρατε εσείς ότι ο Τσίπρας την "έφερε" στους Γερμανούς υπογράφοντας υποτέλεια μόνο και μόνο για να δουν οι υπόλοιποι λαοί τι στήνει η κακιά Γερμανία; 
Ξέρατε εσείς ότι πραξικόπημα δεν διέπραξε ο Τσίπρας μεταλλάσσοντας το 61% του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ για 3ο Μνημόνιο, αλλά το έπραξαν οι Θεσμοί στραγγαλίζοντας την ελληνική δημοκρατία με απειλή Grexit; 

Μας εμπαίζει ο Τσίπρας (και τα πολιτικά πτώματα)

Πάει πολύ ένας αξιοθρήνητος Πρωθυπουργός ο οποίος ομολογεί ο ίδιος ότι «διαπραγματευόταν» ξυπόλητος στα αγκάθια, δίχως στρατηγική και κανένα εναλλακτικό σχέδιο, να μας εμπαίζει ασύστολα: Η αυθάδεια των απατεώνων και των συνειδητών …εκτελεστών!!!
Μας εμπαίζει ο Τσίπρας και είναι θρασύτατη κουτοπονηριά υπεκφυγής από το ΑΙΣΧΟΣ που ο ίδιος υπέγραψε, όταν κατηγορεί τους άλλους, ΨΕΥΔΩΣ, ότι δεν διέθεταν εναλλακτικό σχέδιο…

… ένα “ατυχές θύμα” του τέως υπουργού

Σαν σήμερα, 87 χρόνια πριν στις 21 Ιουλίου 1928 σε ηλικία μόλις 31 ετών αυτοκτονεί στη Πρέβεζα ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης….
Στην τσέπη του κουστουμιού του πτώματος του Κώστα Καρυωτάκη βρέθηκε επιστολή που γράφει τα εξής:

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ


Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Ρούντι Ρινάλντι... Moνόδρομος για τον Τσίπρα και την παρέα του ένα νέο σχήμα με Θεοδωράκη, Γεννηματά, ΓΑΠ...

"PRESS-GR"

Την παραίτησή του από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε με επιστολή ο Ρούντι Ρινάλντι, επικεφαλής της Κομμουνιστικής Οργάνωσης Ελλάδας.
Στην επιστολή που κοινοποίησε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο κ. Ρινάλντι αναφέρει:
"Δεν είναι ώρα για πολλά λόγια. Η χώρα μπήκε στην τροχιά της χρεοκοπίας και η κοινωνία θα ζήσει αβάστακτες καταστάσεις με το 3ο Μνημόνιο που πιθανά δεν θα αποτρέψει το Grexit.

Επικίνδυνοι ακροβατισμοί στην Εξωτερική μας πολιτική


του Δημήτρη Κυπριώτη
Φαίνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών και ειδικότερα ο ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς, έχουν αυτονομηθεί πλήρως από την κυβερνητική πολιτική, στην τακτική που ακολουθούν σε σχέση με τις εθνικές μας θέσεις, αφού δεν εξηγούνται διαφορετικά οι  επικίνδυνοι αυτοσχεδιασμοί που πραγματοποιούνται στα Βαλκάνια το τελευταίο διάστημα.

Και άλλες φορές είχε επισημανθεί, ότι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο κάθε νέος υπουργός των Εξωτερικών δεν βοηθούν σε τίποτα τις εθνικές μας επιδιώξεις, αν δεν εντάσσονται αυτές, σε ένα επεξεργασμένο και καθορισμένο εκ των προτέρων εθνικό πλαίσιο.

Ο κ. Κοτζιάς, από την ημέρα που του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του ΥΠΕΞ, έχει ξεκινήσει «φουριόζος» το έργο του, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του τίποτα από τα παραπάνω.

Προς συριζέους όλων των συνιστωσών

Του Ε. Μαλιγούρα
Ζούμε στο 2015 και ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν ήξερε, δεν έμαθε, δεν κατάλαβε, είχε καλές προθέσεις  κλπ φαιδρά.

Η πλειοψηφία της Κ.Ο. ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους «μερκελιστές» της Ν.Δ., του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, και του ΠΑΣΟΚ, ολοκληρώνει σήμερα την ψήφιση των προαπαιτούμενων και προχωρεί ολοταχώς για την συμφωνία και την επιβολή τρίτου μνημόνιου, χειρότερου από τα δυο πρώτα.
Ο παντός καιρού πρωθυπουργός και τα κολλητάρια του έχουν αποφασίσει να διαλύσουν ότι δεν μπόρεσαν οι δεξιοπασόκοι τα 5 τελευταία χρόνια. Στο όνομα της πατρίδας γδέρνουν το λαό της. Στο όνομα της αριστεράς σου ζητούν να συμπράξεις.

Εμπρός, σύντροφοι! Πίσω, προδότες!

Του Γιώργου Αλεξάτου
Κι αν λες πως τώρα δεν μπορείς πια να συνεχίσεις, για σκέψου τον Μπελογιάννη και τον Πλουμπίδη και την Έλλη Παππά και τόσους και τόσες εκείνων των χρόνων...

Δεν ήταν τότε η εξαπάτηση από ένα ασήμαντο ανθρωπάκι, όπως ο Τσίπρας. Μια πολιτικοστρατιωτική συντριβή ήταν, ενός γιγάντιου λαϊκού κινήματος, που είχε διεκδικήσει, επί μια δεκαετία, με το όπλο στο χέρι μια νέα ζωή.

ΟΣΟ ΜΑΘΑΙΝΕΙ, ΤΟΣΟ ΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ


Το χρέος, το ευρώ η αριστερά και τα ΜΜΕ

Τα σημαντικότερα στοιχεία του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Democracy Rising που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Ακολουθούν τα video των ομιλιών με τη σειρά που παρουσιάστηκαν (κάθε βίντεο ξεκινά με την πρώτη τοποθέτηση κάθε ομιλητή)