#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Ποιον εξασφαλίζετε με τη συμφωνία για τις τράπεζες κ. Τσίπρα;

Του Αλέξανδρου Καπακτσή
 Ένα σημαντικό ζήτημα που αναφέρεται σε αρκετές διαφορετικές περιπτώσεις-εδάφια στη συμφωνία Τσίπρα και δανειστών είναι οι σχετικές αναφορές για τις τράπεζες. Είναι σημαντικό ζήτημα και εξαιτίας του ρόλου που παίζουν στη λειτουργία του καπιταλιστικού συστήματος και επειδή αποτελούν την ισχυρότερη μερίδα των ελλήνων κεφαλαιοκρατών και για το γεγονός ότι η χρηματοδότηση τους μέχρι τώρα με εγγυήσεις και ρευστό ύψους  211,5 δις  δεν έφθασε και απαιτούνται άλλα 10-25 δις.

Οι υπεύθυνοι της αριστερής κατάντιας

Τις μεγαλύτερες ευθύνες για τη χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ φέρουν τα κάθε κομματικής βαθμίδας στελέχη του, που αυτή την ώρα τον βρίΖουν και διαφοροποιούνται.
Από τα κορυφαία Κωνσταντοπούλου, ΛαφαΖάνη κ.α. μέχρι την κάθε τελευταία επικεφαλής δημοτικής παράταξης και κυνηγό κρατικής θεσούλας με μηναίο μισθό αλλά και το κάθε τελευταίο μέλος τοπικής-νομαρχιακής οργάνωσης που είχε ονειρώξεις εξουσίας και παραγοντισμού.

ΩΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ


Η Ποντικοπαγίδα


του Θωμά Μαυροφίδη*
Στην Ελλάδα, έχουμε πολλά ελλείμματα: πολιτικής, εμπορικά, προϋπολογισμού, αξιοπι-στίας. Όπως όμως εύκολα διαπιστώνει κανείς, δεν έχουμε έλλειμμα φαντασίας. Αρκεί μια ματιά στα ΜΜΕ ή και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να βεβαιωθεί κάποιος ότι είμαστε ικανότατοι στη δημιουργία σεναρίων, την ώρα που ο κόσμος μας γκρεμίζεται. Νομίζω λοιπόν, ότι χρειαζόμαστε ένα φίλτρο, ένα δίκτυ ασφαλείας, που θα μπορούσε ίσως να βοηθήσει να αποφύγουμε την ενασχόληση με όσα σενάρια βρίσκονται πιο μακριά από την πραγματικότητα. Πάμε λοιπόν…

Ένα σχόλιο για σκεπτόμενους αριστερούς και όχι μόνο

Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ έχουν δημιουργήσει μία ευφορία σε πλατειά λαϊκά στρώματα γιατί δεν υπέκυψαν στις ασφυκτικές πιέσεις του ιερατείου της ΕΕ για άνευ όρων αποδοχή της συνέχειας του Μνημονίου και της τρόικας. Όμως οι αριστεροί αλλά και οι εργαζόμενοι που θέλουν να κοιτάζουν πιο μακριά – γιατί οι σημερινοί καιροί τιμωρούν σκληρά την μυωπία – θα πρέπει να σκεφθούν σοβαρά ορισμένα πράγματα. 

Αυτή είναι στην πράξη το όραμα της διεθνιστικής αλληλεγγύης του Τσίπρα, προς τους εργαζόμενους στην Ευρώπη!


ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ


Για κάθε πυροσβέστη που το κράτος δεν έχει λεφτά να πληρώσει, πληρώνεται ένας παπάς να προσεύχεται να μην καεί η χώρα… 

 για κάθε πρόβλημα υπάρχουν αντισταθμιστικές λύσεις.

Τους σιχαίνομαι


Δημήτρης Τζανακάκης
Ποιός το περίμενε αυτό: Ελληνική Κυβέρνηση να δίνει τη δυνατότητα στον Ι σ ρ α η λ ι νό Στρατό να σταθμεύει στην Ελλάδα!... Γη και ύδωρ στους φονιάδες από την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου. Γη και ύδωρ χωρίς την παραμικρή ντροπή! (Το 'χουμε ήδη γράψει, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση του θα εξελιχθούν στο διεθνές όνειδος και τη μέγιστη ντροπή για την Αριστερά παγκοσμίως)!...

10ήμερο αντίστασης στις Σκουριές


Νέο χρέος, νέα αντιλαϊκά μέτρα


του Λεωνίδα Βατικιώτη
Σε νέα επίπεδα θα εκτιναχθεί το ελληνικό δημόσιο χρέος ύψους 324 δισ. ευρώ, το οποίο κρίνεται ήδη μη βιώσιμο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όταν θα πάρει η Ελλάδα το νέο δάνειο ύψους 82-86 δισ. ευρώ. Ο τρόπος μάλιστα που θα δαπανηθούν αυτά τα χρήματα επιβεβαιώνει ότι για ακόμη μια φορά ο ελληνικός λαός θα αναλάβει χρέη για λογαριασμό άλλων. Θα κληθεί δηλαδή να αποπληρώνει στο μέλλον δάνεια που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τους πιστωτές.

Ιούλιος 2015: Χαμογέλα πανάθεμά σε

 Άρης Χατζηστεφάνου
Βλέπω μια κατήφεια γύρω μου και δεν καταλαβαίνω γιατί. Ωραία, η κυβέρνηση Τσίπρα προωθεί ένα τρίτο μνημόνιο, η σκληρότητα του οποίου έχει δοκιμαστεί μόνο σε χώρες υπό στρατιωτική κατοχή. Και αυτό ενώ η ίδια κυβέρνηση έχει μόλις προδώσει τη δημοκρατική βούληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Γιατί, τι ακριβώς περιμένατε; Ότι ένας πρωθυπουργός που συγχέει στο μυαλό του το διεθνισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζών θα μπορούσε να διαπραγματευτεί κάτι καλύτερο – εάν δηλαδή το Βερολίνο δεν ήθελε να του πετάξει ένα ξεροκόμματο;
Γιατι να τα καταφέρει; Επειδή στα νεανικά του χρόνια φορούσε μπλούζες με τον Τσε Γκεβάρα και έβγαλε το γιο του Ερνέστο; Ας σοβαρευτούμε.