#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015

Προχωράμε με όρους Παλλαϊκού κινήματος αντίστασης

Του Γιώργου Αλεξάτου
Δεν είναι απαραίτητο -ούτε και δυνατόν- να συμφωνούμε όλοι/ες στην εκτίμηση ότι από το 2010 η κύρια αντίθεση στην πολιτική ζωή του τόπου είναι αυτή μεταξύ μνημονιακών και αντιμνημονιακών δυνάμεων. Υποστηρίζω από τότε αυτή την άποψη, θεωρώντας πως η αντίθεση αυτή εκδηλώνεται και σε κοινωνικό επίπεδο ως αντίθεση της μεγάλης πλειονότητας του ελληνικού λαού (εργατικής τάξης, εργαζόμενων μισθωτών ή αυτοαπασχολούμενων, ακόμη και του χαμηλότερου στρώματος της μεσαίας αστικής τάξης) με το μεγάλο κεφάλαιο, το οποίο, μέσω της μνημονιακής πολιτικής, επιδιώκει την ολοκλήρωση των νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρωτικών ρυθμίσεων σε βάρος του κόσμου της εργασίας.

ΑΛΗΘΙΝΟΣ Ή «ΠΛΑΣΤΟΣ» ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ;

του Νίκου Καραβέλου*
Ο πρώην πρωθυπουργός της Β΄ μνημονιακής περιόδου κ. Αντώνιος Σαμαράς συνήθιζε να υποστηρίζει ότι ευρισκόμενος σε κατάσταση σύγκρουσης καθηκόντων, ήτοι από τη μία να βυθίσει με την υπογραφή του την Ελλάδα στην ύφεση και τη φτώχια και από την άλλη να μας βγάλουν από το ευρώ, προτιμούσε το πρώτο. Έλεγε δε ότι σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, θα υποστεί η χώρα μας τις πληγές του Φαραώ, λεηλασίες από τον Ταμερλάνο (Τιμούρ Λενκ), τον Τζεγκις Χαν (Τεμουτζίν) και τον Βαγιαζίτ (Γιλντιρίμ). Τα ίδια υποστήριζε και ο Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός της Α΄ μνημονιακής περιόδου.

Ο σκληρός Ιούλης του 2015

Της Κατερίνας Γκαράνη
Τι θα γίνει με το 30% του ελληνικού λαού που δεν συμμετέχει στις δράσεις και την υποστήριξη της κατοχικής κυβέρνησης; Τι θα γίνει με το υπόλοιπο των Ελλήνων που είναι στην γωνία και δεν "τσιμπάει" σε κυβερνήσεις εθνικής ενότητας και κατοχικών εκλογών που θα γίνουν μόνο και μόνο για να μην αλλάξει όνομα η "Προεδρευόμενη Δημοκρατία" της αποικίας Ελλάδας; 
Πόσοι πάλι θα τσιμπήσουν το δόλωμα της ανένταχτης "αριστεράς" των Λαφαζαναίων και του ΚΚΕ των Παφίληδων; Άντε να τους βάλουμε πάλι στην Βουλή να ανεβαίνουν στο βήμα για να νιώθουμε ότι υπάρχει κάποιος που μάς υπερασπίζεται; 

Τι είναι αριστερά;

του Δημ. Καζάκη
Η αριστερά είναι μια μεταπολεμική επινόηση του αστικού κοινοβουλευτισμού προκειμένου να ενσωματώσει στην λογική του και να ευνουχίσει τις έως τότε επαναστατικές, λαϊκές και κοινωνικές δυνάμεις που εξέφραζαν στην πράξη και όχι στα λόγια τους καταπιεσμένους λαούς, τους πόθους και τα συμφέροντα των εκμεταλλευομένων στρωμάτων και τάξεων της κοινωνίας. Είναι τυχαίο ότι από την εποχή της Πρώτης Διεθνούς έως και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ποτέ οι επαναστατικές δυνάμεις που εξέφρασαν στην πράξη το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν αναφέρθηκαν στον εαυτό τους, ως η αριστερά;

Η Αριστερά δεν αντέχει μια νέα Βάρκιζα

Χαρά Νίκα*
Από χτες διαρρέεται έντονα στον Tύπο, αλλά είναι κάτι που υπαγορεύεται και από την κοινή λογική, ότι ο πρωθυπουργός θα πάει για εκλογές μόλις ολοκληρώσει τη συμφωνία με τους «εταίρους». Το δήλωσε εξάλλου μετ’ επιτάσεως, ότι λιποτάκτης αυτός δε θα γίνει!

Θα εφαρμόσει το σκληρότερο, ως τα τώρα, μνημόνιο και μετά θα κλαψουρίζει ότι θέλει ξανά τη λαϊκή εντολή, για να το «διορθώσει», όπως αφελώς και αναιδώς ψελλίζουν από το πρωί στα κανάλια τα πρωτοκλασάτα στελέχη του.

Ελλάδα χωρίς 'Ελληνες! Οι ξενότροποι φιλελέδες Συριζαίοι μας κόβουν και το τσίπουρo!

 Ο ΟΟΣΑ μπλοκάρει το χύμα τσίπουρο 
 
Συστάσεις για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και την ενίσχυση του ανταγωνισμού στους κλάδους των ποτών και των πετρελαιοειδών περιλαμβάνει η δεύτερη «εργαλειοθήκη» (toolkit) του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό που έχει ολοκληρωθεί και παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας.