#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Σε 5 Τρισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η περιουσία της Εκκλησίας !!!

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!! 
 
Το ξέρετε ότι η εκκλησιαστική περιουσία ξεπερνά τα 5 τρις ευρώ δηλαδή δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος;Το ξέρετε ότι η εκκλησία της Ελλάδος έχει στα χέρια της περίπου το 40% του ελληνικού χρέους;
Πιθανόν κάποιοι να νομίζουν πως δεν είναι και τόσο μεγάλη η εκκλησιαστική περιουσία που να αξίζει να ασχοληθούμε και που θα έδινε λύση στο πρόβλημα της χώρας. Αν όμως μαθαίνατε πως αυτή μπορεί να ανέρχεται ως και δεκαπέντε φορές το ελληνικό χρέος, τι θα λέγατε; Όχι, η εκτίμηση δεν είναι υπερβολική και είναι απορίας άξιο γιατί κανείς, δεν ξεσηκώνει τον κόσμο να απαιτήσει αυτά που η εκκλησία εδώ και αιώνες του έχει κλέψει!!!

Υπάρχουν συναλλαγματικά διαθέσιμα για να πάμε σε εθνικό νόμισμα;

του Δημήτρη Καζάκη
Ανάμεσα στα πιο ειδεχθή ψέματα που χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν ως μονόδρομο τη συμφωνία θανάτου με τους δανειστές, είναι η δήθεν ανυπαρξία συναλλαγματικών διαθεσίμων ώστε να φύγουμε από το ευρώ και να πάμε σε εθνικό νόμισμα. Υπάρχουν λοιπόν, ή δεν υπάρχουν;

Τι τα θέλουμε τα συναλλαγματικά διαθέσιμα για να πάμε σε εθνικό νόμισμα; Μα για να πληρώσουμε μ’ αυτά το εξωτερικό εμπορικό έλλειμμα της χώρας. Πόσο είναι αυτό σήμερα; Το πρώτο τετράμηνο (Ιαν. – Απρ.) του 2015 ανερχόταν σε -3,2 δις ευρώ. Το υψηλότερο εμπορικό έλλειμμα που έχει επιτευχθεί μεταπολιτευτικά στην ελληνική οικονομία ήταν εντός ευρώ και ανερχόταν σε 18,2 δις ευρώ το 2009.

Στις 22 Ιουλίου η βουλή ψηφίζει για την κατάσχεση των σπιτιών μας


Στις 22 Ιουλίου η βουλή επανέρχεται για την τελευταία πράξη του τρίτου Μνημονίου. Είναι η καθοριστική ψηφοφορία για την τροποποίηση του κώδικα πολιτικής δικονομίας που θα πετάξει έξω από τα σπίτια όλους τους οφειλέτες. "Βουβές δίκες" - Δίκες χωρίς μάρτυρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ. Είναι η ελάχιστη αντίδραση.

Επανακαθορίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων, αλλά και της όλης φιλοσοφίας της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης, με δραματική φαλκίδευση των δικαιωμάτων των οφειλετών των Τραπεζών, ιδίως αναφορικά με τα ζητήματα πλειστηριασμών ακινήτων και την ενίσχυση των προνομίων των Τραπεζών και τον περιορισμό των εν γένει δικαιωμάτων εργαζομένων, δημοσίων υπαλλήλων, ασφαλιστικών οργανισμών, εγχειρόγραφων δανειστών, υπέρ των προνομίων των εμπραγμάτων προνομιούχων, ήτοι...
των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Βαριά ήττα της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑΤο νέο 1922: Από τον ιδεαλισμό στη φαιδρότητα.

του Ανδρέα Ζαφείρη
Τι είναι ο Α. Τσίπρας; Προδότης ή ανίκανος; Γιατί, με βάση την υπεραπλουστευμένη λογική που ανθίζει τα τελευταία χρόνια στα social media, εάν ένας πρωθυπουργός, που έχει υποσχεθεί την έξοδο από τα μνημόνια, «καταφέρνει» μετά από 5 μήνες να επιστρέψει με ένα ακόμη χειρότερο μνημόνιο… ένα από τα δύο μπορεί να είναι.

Εκεί οδηγεί και η λογική των υποτιθέμενων υπερασπιστών του, που αναζητούν σε επίπεδο προσώπου-Ηγέτη τη σωτηρία (παραγνωρίζοντας ότι τότε και η καταστροφή θα πρέπει να χρεωθεί αναλόγως-μονοπρόσωπα).

Γιατί, με βάση αυτή τη στρεβλή λογική, ποιος αν όχι ο πρωθυπουργός, έχει την τελική...
ευθύνη; Αυτός δεν επέλεξε τους συνεργάτες του (ο Βαρουφάκης δεν ήταν επιλογή προερχόμενη από το εσωκομματικό τοπίο ισορροπιών) και αυτός δεν ήταν που έχει την πολιτική ευθύνη για όλους τους χειρισμούς που έγιναν (ή δεν έγιναν) όλους αυτούς τους μήνες;

Το 62% του ελληνικού λαού αναζητά πολιτική έκφραση


του Γιώργου Ιεροδιάκονου
Ας τα πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Οι Τσίπρας-Βαρουφάκης υπογράφουν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Μια συμφωνία που ουσιαστικά τροχιοδρομεί επ’ ακριβώς αυτό που τελικά υπογράφουν σήμερα.

Τρεις μέρες μετά (στις 23 Φεβρουαρίου), ο Βαρουφάκης στέλνει το γνωστό email, με το οποίο συγκεκριμενοποιεί την επικείμενη οριστική συμφωνία. Αυτή που υπογράφουν σήμερα! Σημειωτέον ότι εκείνο το email συντάχθηκε όχι από τον Βαρουφάκη, αλλά από τον διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντέκλαν Κοστέλο. Ο Βαρουφάκης απλά την μετέφρασε στα ελληνικά και την έστειλε πίσω, υποτίθεται ως δική του πρόταση.

Η κατάλυση της πολιτικής

του Στάθη Κουβελάκη
Ψηφίζοντας ένα νέο Μνημόνιο, η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σύριζα δεν αποχαιρέτησαν απλά την αριστερή πολιτική αλλά και την ίδια την πολιτική. Με αυτήν τους την επιλογή δεν απεμπολούν μόνο το πρόγραμμα του Σύριζα ή τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση απέναντι στο λαό.

Ποδοπατούν το ΟΧΙ του ελληνικού λαού που πριν από δώδεκα μόλις μέρες απέρριψε κατηγορηματικά, όπως του είχε ζητηθεί από την ίδια την κυβέρνηση, τη λιτότητα και τις μνημονιακές πολιτικές – και μάλιστα σε μια πολύ ηπιότερη μορφή από αυτήν που επιβάλλει η επαίσχυντη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

Ο εμπρηστικός Πόλεμος και το ΚΚΕ

Δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος:
«100% σίγουρος ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια, κι όχι μόνο στον Υμηττό».
Συμπλήρωσε ακόμα ότι όταν βρισκόταν στο μέτωπο προκειμένου να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς, άκουσε «τουλάχιστον 3 εκρήξεις σε σημεία που είχαν αποστάσεις μεταξύ τους πάνω από 300 μέτρα».

Κάθε χρόνο τα αποδεικτικά στοιχεία και οι μαρτυρίες για το διατεταγμένο ΕΓΚΛΗΜΑ του εμπρηστικού ΠΟΛΕΜΟΥ είναι άπειρα…

Και όμως ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος εξακολουθεί να κλείνει πεισματικά τα μάτια του και τα στόματά του: Αποκρύπτει και επικαλύπτει το εμπρηστικό ΕΓΚΛΗΜΑ.

Γιατί η στάση της Αριστεράς Πλατφόρμας την επόμενη βδομάδα είναι καθοριστικής σημασίας;

Ο Τσίπρας έχει πάρει το ΟΚ από τους Γερμανούς να συνεχίσει ως πρωθυπουργός της χώρας, πηγαίνοντας σε εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο υπό τις εξής όμως προϋποθέσεις:
1] Να έχει περάσει τα προαπαιτούμενα. Με αυτά τελειώνει την Τετάρτη.
2] Να «διαπραγματευτεί» και να υπογράψει το νέο μνημόνιο.
3] Να ξεμπερδεύει με το «εξτρεμιστικό» παρελθόν και παρόν του.
Αν η πλατφόρμα συνεχίζει να στηρίζει με ψήφο εμπιστοσύνης την κυβέρνηση αλλά να καταψηφίζει τα μνημονιακά μέτρα, δεν ενοχλείται κανένας.
Ο Τσίπρας με την υποστήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι ολοκληρώνει τους στόχους «1» και «2» και με την βοήθεια των ΜΜΕ και του εκλογικού συστήματος πετυχαίνει και το «3».

Διλήμματα συνείδησης…

«Ορκίζομαι ότι θα εκτελέσω πιστά τα καθήκοντά μου σαν μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης, έχοντας σαν γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας μου και του ελληνικού λαού, ότι θα αγωνιστώ με αυτοθυσία για την απελευθέρωση της χώρας μου από το ζυγό των κατακτητών, ότι θα υπερασπίζω παντού και πάντοτε τις λαϊκές ελευθερίες και θα είμαι παραστάτης και οδηγός του λαού στον αγώνα για τη λευτεριά του και τα κυριαρχικά του δικαιώματα»(όρκος ΠΕΕΑ)

Όταν οι Έλληνες δεν εκβιάζονταν

Του Δημήτρη Καζάκη
Αφιερωμένο εξαιρετικά στους δοσίλογους της αριστεράς και της δεξιάς. Σπυρίδων Καπετανάκης, διοικητής χωροφυλακής του Ηρακλείου Κρήτης. Αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δυνάμεις κατοχής και να καταδώσει πατριώτες. Γι” αυτόν ο πόλεμος συνεχιζόταν και μετά την ατιμωτική συνθηκολόγηση και κατάληψη της Κρήτης.

Όταν έμαθε ότι έρχονται να τον συλλάβουν για εκτέλεση, δεν διέφυγε στο βουνό, όπως του πρότειναν τα αδέρφια του. «Αν φύγω, κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση μου, κι αυτό είναι άδικο», είπε στ” αδέρφια του.

ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Συμφωνία αιώνιας ντροπής για την ελληνική Αριστερά είναι αυτή πουσυνυπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας το πρωί της Δευτέρας στις Βρυξέλλες. Τον ξεφτίλισαν εντελώς οι ηγέτες της Ευρωζώνης, αναγκάζοντας τον να υπογράψει μια κατάπτυστη συμφωνία που διέσυρε και την Αριστερά και την Ελλάδα. Καταλύθηκε ακόμα περισσότερο και πιο επίσημα η υποτιθέμενη εθνική κυριαρχία της χώρας μας, η οποία υπήρχε –υποτυπωδώς μόνο- στο πλαίσιο της ΕΕ. Ειδικά μετά την εισαγωγή του ευρώ και την έναρξη της οικοδόμησης του Τέταρτου Ράιχ της Γερμανίας με όπλο αυτή τη φορά το κοινό νόμισμα, ψήγματα τυπικής κυριαρχίας είχαν απομείνει. Τώρα καταργήθηκαν επισήμως και αυτά, καθώς την Ελλάδα θα διοικεί πλέον η τρόικα, βάσει των οδηγιών που θα έχει από την καγκελαρία του Βερολίνου.

Μελέτη (μη) βιωσιμότητας του χρέους από το ΔΝΤΜηνύματα προς πολλούς αποδέκτες περιελάμβανε η έκθεση βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 2 Ιουλίου, περιγράφοντας τι πρέπει να γίνει για το δημόσιο χρέος. (Εδώ η έκθεση)

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Το πιο ηχηρό μήνυμα στρεφόταν προς τη Γερμανία στην οποία τόνιζε πως το δημόσιο χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να αποπληρωθεί! Είναι μη εξυπηρετήσιμο, μη βιώσιμο! Η πρόβλεψη μάλιστα είναι πως με την υπάρχουσα δυναμική το δημόσιο χρέος το 2016 θα ανέρχεται στο 176% του ΑΕΠ, το 2017 στο 170%, το 2018 στο 162%, το 2019 στο 156% και το 2020 στο 150% ή κατά ένα τρίτο μεγαλύτερο από τα επίπεδα που ήταν όταν ξεκίνησε η «διάσωσή» μας… Η μελέτη του ΔΝΤ, που ακυρώνει προηγούμενες υπεραισιόδοξες αντίστοιχες μελέτες του, αποτελεί ομολογία αποτυχίας των αναδιαρθρώσεων του δημόσιου χρέους και των λύσεων που έχουν επιλεγεί για την μέχρι σήμερα διαχείρισή του.

ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Το «λιγότερο κακό» που είναι η παραδοσιακή πρόταση της σοσιαλδημοκρατίας στα μικροαστικά στρώματα, πάντα οδηγούσε στην ίδια τραγική κατάληξη.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 30', στις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η γερμανική σοσιαλδημοκρατία πίεζε για τη νίκη του αντιδραστικού Χίντενμπουργκ ως απαραίτητη για την ήττα του Χίτλερ.

Kαταδικάζω το έγκλημα... στηρίζω τον δολοφόνο!