#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

Για όσους επιμένουν να συγκρίνουν τον Τσίπρα με τον Αλιέντε…

Για όσους επιμένουν να συγκρίνουν τον Τσίπρα με τον Αλιέντε να θυμίσουμε ότι αυτή ήταν η τελευταία φωτογραφία του προέδρου της Χιλής μετά το πραξικόπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 1973.
Με ένα αυτόματο στο χέρι υπερασπιζόταν ο ίδιος το προεδρικό μέγαρο.

Τρίτο Μνημόνιο και χειρότερο!

Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Δεν είναι μόνο τα νέα μέτρα λιτότητας που συμπεριλαμβάνει, όπως η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση των συντάξεων με την επαναφορά της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές κι η υλοποίηση των μέτρων φιλελευθεροποίησης που συμπεριλαμβάνονται στην περίφημη εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ!
Η βαθιά αντιλαϊκή συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση Τσίπρα τα ξημερώματα της 13ης Ιουλίου, μετά από 17 ώρες συνεδρίασης των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης, εισάγει για πρώτη φορά δεσμεύσεις που εγγυώνται την εξαθλίωση των εργαζομένων στο διηνεκές, μετατρέπουν την Ελλάδα σε καπιταλιστική χώρα δεύτερης ή και τρίτης κατηγορίας προς όφελος του Τέταρτου Γερμανικού Ράιχ κι επιχειρούν να καταργήσουν ακόμη και το συνδικαλισμό! Τέσσερα συγκεκριμένα μέτρα αποτελούν τομή σε σχέση με τα προηγούμενα μνημόνια. Ειδικότερα:

(Ποιος; Ο υπό αναμονή νέος Μαρκεζίνης)! Δραγασάκης: Ευχαριστούμε τους Αμερικάνους!


Έμελλε να το ακούσουμε κι αυτό! Ο Γιάννης Δραγασάκης στη σημερινή του συνέντευξη στο Κόκκινο, στην εκπομπή του Αρβανίτη, αφού, εξηγώντας γιατί είναι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, ότι δεν ηττήθηκε η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ στις Βρυξέλλες αλλά η ...φοβική Ευρώπη, εκεί που περιέγραφε για το τι πέρασε η ...(με βάση τα λεγόμενο των ίδιων) αφελής κυβέρνησή μας, όπως και για τα λάθη που έκανε όλο το διάστημα των διαπραγματεύσεων, ένοιωσε την ανάγκη αναλύοντας τη στάση των εταίρων και δανειστών να πει και ένα ευχαριστώ στους Αμερικάνους και τον Ομπάμα προσωπικά γιατί μας βοήθησαν στο ζήτημα του χρέους, γιατί έθεσαν και θέτουν το θέμα του κουρέματός του ή της αναδιάρθρωσής του (δε θυμάμαι τι ακριβώς), πίεσαν να υπάρξει συμφωνία, κι ας είναι κατά τα άλλα στα υπόλοιπα ζητήματα, σε αυτά που αφορούν το λαό βεβαίως, μπετόν αρμέ με τους σκληρούς Ευρωπαίους.

Η ΕΥΡΩΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ

Ή πώς η «αριστερή» Κοινοβουλευτική Χούντα ακύρωσε το ΟΧΙ στα Μνημόνια και εισήγαγε το χειρότερο Μνημόνιο όλων
ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η διαδικασία του εξανδραποδισμού του Ελληνικού λαού δεν συντελείται μόνο από τις ξενες ελίτ, δηλαδή την Υ/Ε (Υπερεθνική Ελίτ), όπως εκπροσωπείται απο την ΕΕ (Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΚΤ) και το ΔΝΤ. Καθοριστικό ρόλο στη διαδικασία αυτή παίζουν και οι ντόπιες (οικονομικές, πολιτικές, ακαδημαϊκές και μιντιακές) ελίτ, χωρίς την αμέριστη συνδρομή των οποίων ο σημερινός εξανδραποδισμός θα ήταν αδύνατος. Και αυτό παρά τις απατηλές κραυγές των πολιτικών και ακαδημαϊκών ελίτ του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. Δουζίνας, Βεργόπουλος, Μελάς κ.α.) ότι για όλα φταίνε οι «κακοί» Σόιμπλε και σια στην Υ/Ε. Όμως, στο κάτω-κάτω αυτοί «τη δουλειά τους κάνουν» σαν επιφανή όργανα των οικονομικών ελίτ μέσα στην Υ/Ε. Το θέμα είναι αν θα μπορούσαν να κάνουν έτσι αποτελεσματικά τη δουλειά τους αν δεν είχαν τους διάφορους Τσίπρες, Δραγασάκηδες, Τσακαλώτους, Βαρουφάκηδες, Σταθάκηδες, Λιανούς, Φλαμπουράρηδες κ.α. (και από πίσω τους τις στημένες δημοσκοπήσεις και μίντια να τους στηρίζουν), οι οποίοι έδωσαν αποφασιστική βοήθεια, όπως θα δούμε, στην Υ/Ε για να μετατρέψει σήμερα την Ελλάδα και σε τυπικό προτεκτοράτο της Υ/Ε. Καθώς και να οδηγήσει βέβαια στο οριστικό θάψιμο της παγκοσμιοποιητικής Αριστεράς στην Ελλάδα, μαζί με τα κατάλοιπά της στην Ισπανία (Podemos) και αλλού. Αυτό άλλωστε είχε σαν στόχο η Υ/Ε με την παραδειγματική «τιμωρία» και εξευτελισμό που επιφύλλασσε στον ΣΥΡΙΖΑ. Όχι βέβαια γιατί φοβόταν την «αριστερά» αυτή, όπως λένε τα παπαγαλάκια της, αλλά για να κάνει φανερό το μάθημα ότι κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει την Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, έστω και έμμεσα σχετικά με τις πολιτικές λιτότητας που αναπόφευκτα απορρέουν από αυτήν.