#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Pax Europeana

Του Γιάννη Λαζάρου
Τα πάντα εξελίσσονται προς την ολοκλήρωση της Ε.Ε με ρυθμούς ταχύτερους ακόμα και από αυτούς που οι "κακές Κασσάνδρες" (κατά τον Τσίπρα) προέβλεπαν. Η μετάλλαξη των Ελληνόφωνων σε πληβείους της Αυτοκρατορίας των Βρυξελλών έχει ξεκινήσει και το δράμα είναι ότι ακόμα και ο Καίσαρας- Θεσμός Γερμανία έχει σοκαριστεί με την μηδαμινή αντίσταση των κατ' επιλογή πληβείων σε αυτό που έρχεται. Τέτοια επιλεγμένη υποταγή πραγματικά δεν την περίμεναν.

Τσίπρα παραιτήσου

Άρης Χατζηστεφάνου
Ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα επιβιώνει μόνο όταν διαθέτει αρκετές εφεδρείες, τις οποίες μπορεί να θυσιάσει για να πετύχει τους στόχους του. Ο Τσίπρας και το περιβάλλον του αποτελούν αυτή τη στιγμή την τελευταία εφεδρεία της Μέρκελ.

Έγραψα χτες ότι το σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης από την ΕΚΤ βρίσκεται ακόμη σε πλήρη εξέλιξη και επιμένω. Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να απομακρύνουν όλα τα στοιχεία του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

ΣΗΜΕΡΑ 14/7 ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ 15/7 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ: ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

του Δημήτρη Καζάκη Γενικού Γραμματέα του ΕΠΑΜ
Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα αντιμετωπίζει περίοδο Ιουλιανών. Ανάλογη με εκείνη του 1965. Τότε μέσα από 2 χρόνια κατευθυνόμενης πολιτικής ανωμαλίας οδήγησαν τον ελληνικό λαό στην επτάχρονη αμερικανοκίνητη χούντα των συνταγματαρχών.

Σήμερα, η κυβέρνηση Τσίπρα μαζί με τις δυνάμεις του γνωστού δεξιού κι αριστερού δοσιλογισμού οδηγεί τη χώρα σε νέα Ιουλιανά για να παγιωθεί το καθεστώς κατοχής της πατρίδας από τους Γερμανούς και τους Ευρωπαίους. Αν ολιγωρήσουμε θα επιτρέψουμε την επιβολή μιας νέας δικτατορίας στην Ελλάδα. Μιας και τέτοιες αποικιοκρατικές συμφωνίες παράδοσης μιας ολόκληρης χώρας, επιβάλλονται στους λαούς μόνο με στυγνές δικτατορικές μεθόδους.

Το ΕΠΑΜ καλεί σε Ανένδοτο Αγώνα


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) καλεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα στην πιο πλατιά κινητοποίηση για την ακύρωση στην πράξη του εξελισσόμενου πραξικοπήματος σε βάρος της χώρας και του λαού.

Ενός πραξικοπήματος που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής 5ης Ιουλίου 2015 με την ανακοίνωση του αποτελέσματος και την προσπάθεια αντιστροφής του νοήματος του ΟΧΙ του ελληνικού λαού δια στόματος του ίδιου του πρωθυπουργού Τσίπρα και συνεχίστηκε με το συμβούλιο «αρχηγών» την επομένη, την έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου για την παροχή -υποτίθεται- εξουσιοδότησης διαπραγμάτευσης που πραξικοπηματικά ακύρωνε με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο τη λαϊκή βούληση και τέλος με τις «διαπραγματεύσεις» που κατέληξαν στη συμφωνία οριστικής παράδοσης της χώρας στους νεοναζί κατακτητές. Ούτε ο Τσολάκογλου δεν θα μπορούσε να φανταστεί τέτοιου είδους προδοσία και υποταγή.

Το ΕΠΑΜ καλεί σε ανένδοτο αγώνα

Σε ένα νέο ανένδοτο μέχρις ότου πέσει αυτή η κατοχική βουλή. Μέχρις ότου να αποκατασταθεί η συνταγματική νομιμότητα στη χώρα. Μέχρις ότου να επέλθει η πολιτική ομαλότητα και να οδηγηθούν στην ποινική δικαιοσύνη όσοι σφετερίστηκαν την εξουσία προς όφελος ξένων κέντρων και αλλότριων συμφερόντων.

Για μια Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη, κυρίαρχη για τον λαό της και δημοκρατική. Επιτέλους να ξεριζώσουμε το σαράκι του παρασιτισμού, της απόλυτης διαφθοράς και της διαπλοκής που συνθλίβει και ξεπουλά την πατρίδα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Όλοι σήμερα και αύριο στην πλατεία Συντάγματος στις 7:00’ μ.μ. και σε κάθε πλατεία της χώρας

Αθήνα 14 Ιουλίου 2015 Η Πολιτική Γραμματεία του ΕΠΑΜ

Θαυμάστε τον… νεοφιλελεύθερο Αλέξη Τσίπρα

του Δημήτρη Κανελόπουλου
Ας δούμε 10 μόνο από τα μέτρα που θα νομοθετήσει αυτή η κυβέρνηση και θα αποτελούσαν την… ντροπή οποιουδήποτε αριστερού, σε οποιοδήποτε μέρος της Γης, όχι να τα εφαρμόσει αλλά και να τα σκεφτεί ακόμα.
1) «Λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή».

2) «Υλοποίηση όλων των συστάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ». Όλων. Επαναλαμβάνω: όλων!

3) «Ιδιωτικοποίηση της ενέργειας». Η μικρή ΔΕΗ δηλαδή.

4) «Αυστηρή επανεξέταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων». Αριστερή κυβέρνηση εναντίον των συλλογικών συμβάσεων; Που να το πεις και ποιος να σε πιστέψει.

Σουλτς: Ο Τσίπρας ο μόνος που μπορεί να επιβάλει τα μέτρα στην Ελλάδα


Τη δύναμη που δώσαμε στον αντιμνημονιακό Αλέξη, 
θα την χρησιμοποιήσει για την εξόντωση του λαού μας
 
 
Την πεποίθησή του ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει το παν - και πρέπει να το κάνει - για να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» στη χώρα, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς διότι, όπως είπε, «δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό το βήμα και να βρισκόμαστε σε έναν χρόνο πάλι εδώ και να συζητούμε».

ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε δήλωση του ο επικεφαλής του plan Β Αλέκος Αλαβάνος χαρακτηρίζει την 13η Ιουλίου ως ημέρα ατίμωσης για τη χώρα και την αριστερά, προτάσσοντας παράλληλα την «απαίτηση» της εξόδου από το ευρώ καθώς και της παύσης των δανειακών πληρωμών.

«Η 13η Ιουλίου 2015 καταγράφεται ως μια ημέρα όνειδους και ατίμωσης της Ελλάδας.

Ο νέος Τσιριμώκος;

Γράφει ο Γιώργος Αλεξάτος
 Βγήκαν παγανιά οι θεματοφύλακες της κομματικής ενότητας και της μονολιθικότητας του ΣΥΡΙΖΑ, και ανεμίζουν και πάλι τη χιλιομπαλωμένη σημαία του 36%, που στην πλειονότητά του, λένε, στηρίζει το νέο μνημόνιο, αντιπαραβάλλοντάς το με το 4% του πυρήνα του κόμματος.

Μα είναι τόσο αφελείς; Πιστεύουν, πράγματι, πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφτανε το 17% και αμέσως μετά το 27% και τελικά το 36%, αν έλεγε στον κόσμο πως όταν γίνει κυβέρνηση θα υπογράψει νέο μνημόνιο;

Θα σας ανατρέψουμε αξιοπρεπώς!

Λογια και Σκεψεις
Στις εκλογές του 2015 ο σύριζα ήταν η βαλβίδα εκτόνωσης της οργής του κόσμου.
Οργή για την φτωχοποιήση του, οργή για την διάλυση των κοινωνικών δομών, οργή για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, φόβος για το χάσιμο των σπιτιών του, φόβος για τον έλεγχο των ζωών απο ξένους αλλά με τοπική αντιπροσωπεία.
Αυτή την οργή την πήρε ο Σύριζα και την έκανε μια μνημονιάρα ΝΑ!

Πρόγραμμα εξόδου από ΕΥΡΩ και ΕΕ

Η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ είναι προϋπόθεση για την εφαρμογή φιλολαϊκής πολιτικής, όπως δείχνει και η δραματική εμπειρία των τελευταίων πέντε μηνών. Τα βασικά θέματα που απασχολούν τη διαδικασία μετάβασης σε εθνικό νόμισμα είναι: η αποφυγή πληθωριστικών πιέσεων λόγω αναγκών εισαγόμενων προϊόντων, η ανακεφαλαίωση του τραπεζικού συστήματος και η πραγματοποίηση δημόσιων επενδύσεων.
Ο άλλος δρόμος στην ημερήσια διάταξη
του Μιχάλη Ρίζου
Είναι στιγμές στην ταξική πάλη όπου οι χαραμάδες γίνονται ρήγματα και οι φτωχοδιάβολοι αρχίζουν να ψάχνουν άλλο δρόμο: Έξω από την ευρωφυλακή, το βασίλειο του επιχειρηματικού και τραπεζικού κέρδους, το σάπιο πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο. Είναι απίστευτο το μίσος, η αγωνία και η τρομοκρατική διαστρέβλωση από μεριάς του αστικού κόσμου «να κλείσει γρήγορα αυτή η συζήτηση».

Το τρίτο και μακρύτερο... μνημόνιο

 
Πέτρος Αργυρίου
Δεν είναι μόνο ότι οι κόκκινες γραμμές αποδείχτηκαν «ρούχα μαζί που πλύθηκαν και γίναν όλα ροζ»
Η χθεσινή συμφωνία είναι ένα ένα τρίτο μνημόνιο που η πιο διεστραμμένη νεοφιλελεύθερη φαντασία δεν θα έβλεπε ούτε στα πιο τρελά της όνειρα.
Μια ανείπωτη ντροπή.
Μια ξετσιπωσιά.
Είναι το ότι πλέον, η Ελλάδα υπάγεται στον ESM, σε έναν ιδιωτικό οργανισμό που υπερβαίνει κάθε δικαίου, εθνικού και διεθνούς. Μπροστά του, ακόμη και το αγγλικό δίκαιο ωχριά καθώς τα θύματα του δεν έχουν να φοβούνται την επιρροή συμφερόντων σε κάποια δικαστική έδρα αλλά πρόκειται για έκφανση και συμπύκνωση των οργανωμένων συμφερόντων της Ευροζώνης.