#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

«Το δανείζεσθαι της εσχάτης μαλακίας εστίν»

του Νίκου Καραβέλου
Ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του, προέβη σε τούτη την καταπληκτική αποκάλυψη. Είπε πως πρότεινε στον ομόλογό του των Η.Π.Α. κ. Λιου να αναλάβουν οι Η.Π.Α. την Ελλάδα και σε αντάλλαγμα να παραχωρήσουν στη Γερμανία το Πουέρτο Ρίκο. Μάλιστα, δε, με χιούμορ νυφίτσας, διαβεβαίωσε ότι το εννοούσε. Για να προβεί κανείς σε τέτοια δήλωση, θα πρέπει να είναι κακοποιός, αγράμματος, ψυχικά ασθενής, κατά την παιδεία ανάπηρος, συναισθηματικά ενδεής ή Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Μεγάλες πολιτικές ρήσεις ενός ευρωλιγούρη...

Παπαδημούλης: «Ναι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας" 
 
«Το στοίχημα για την Ελλάδα είναι, με Τσίπρα πρωθυπουργό, μια κυβέρνηση που να θέλει και να μπορεί να τρέξει και να υλοποιήσει αυτή τη δύσκολη πρόταση με συνέπεια, με αποτελεσματικότητα, με εντιμότητα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

ΟΛΟΙ / ΕΣ ΣΤΟ ΣΖΝΤΑΓΜΑ !


Τι σημαίνει το «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού

του Γιώργου Κασιμάτη*
Τη λέξη «λάθος» βάζω σε εισαγωγικά, γιατί αναφέρομαι στο πολιτικό λάθος, το οποίο είτε είναι ηθελημένο –όπως πιστεύω ότι είναι στην περίπτωσή μας- είτε δεν είναι, οπότε και πάλι χρεώνεται ως ηθελημένο στην πολιτική ηγεσία –κυρίως όταν είναι κορυφαίας σημασίας, όπως το προκείμενο.

Το «Όχι» πριν από το Δημοψήφισμα χαρακτηριζόταν από μεν την πολιτική ηγεσία υποστήριξης του «Ναι» ως άρνηση της Ευρώπης, από δε την πολιτική ηγεσία του «Όχι» ως άρνηση της εκβιαστικής συμπεριφοράς της Ευρώπης.

Για ποια Ευρώπη κόπτεσθε, σύντροφοι;

 Στέλιος Ελληνιάδης
Ναι, είναι αλήθεια ότι υπήρξε προς στιγμήν μια Ευρώπη που ήταν δελεαστική. Που μας έκανε, έστω πρόσκαιρα, να ξεχάσουμε ότι η Ενωμένη Ευρώπη είναι ένα σύμπλεγμα καπιταλιστικών κρατών που εξελίσσεται, αλλά δεν αλλάζει φύση, δεν παύει να έχει θεό το χρήμα και δεν καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Οι λόγοι που μας έκαναν να ξεχάσουμε αυτά τα θεμελιώδη είναι πολλοί. Μερικοί αντικειμενικοί και μερικοί υποκειμενικοί.

Ο άνθρωπος που δεν ήθελε να γίνει παπαδήμος (αλλά τα κατάφερε)

Ο πρωθυπουργός αλέξης παπαδήμος, μετά τη συντριπτική πλειοψηφία του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που πήρε 61%, αναγκάστηκε να έρθει σε μια δύσκολη αλλά αναγκαία συμφωνία με τους δανειστές.
Τα πράγματα ξεκαθάρισαν και μάθαμε την βασική πηγή της διπολικότητας που χαρακτηρίζει σχεδόν τους πάντες αυτές τις τελευταίες βδομάδες. Την κυβέρνηση. Διότι ρητορικά βρισκόταν στον ένα πόλο, όταν πρακτικά είχε στρογγυλοκάτσει στον άλλο. Η χθεσινή ψηφοφορία στη βουλή ήταν οι μάσκες που -και επίσημα πια- έπεσαν.

Της αριστεράς και της προόδου και της τέτοιας το κάγκελο…


του Γιώργου Κ. Γεωργόπουλου
Τις παραμονές του δημοψηφίσματος είχα γράψει κάποιες σκέψεις έχοντας κατά νου το πόσο αναγκαίο ήταν να στυλωθεί το ηθικό μας έτσι ώστε να μπορέσει το ΟΧΙ, μέσα σε έναν καταιγισμό προπαγάνδας, παραπληροφόρη-σης, εκβιασμού, ταλαιπωρίας και τρομοκρά-τησης, να σταθεί περήφανα ψηλά και, όχι μόνο να αποτελέσει την αρχή του τέλους για τον εφιάλτη που μαστίζει την πατρίδα μας τα τελευταία 5 χρόνια, αλλά να γίνει στήριξη, αφορμή και παράδειγμα για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Μετέτρεψε το λαϊκό «Όχι» σε ταπεινωτικό «Ναι»


Tου Δημήτρη Γρηγορόπουλου
Πριν αλέκτορα φωνήσαι, το βροντερό «Όχι» μεταλλάχτηκε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ταπεινωτικό «Ναι». Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διασάλπιζε το «ανυπότακτο Όχι», η διαπραγματευτική ομάδα συνέχιζε τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές προσεγγίζοντας, κατά δήλωση Χουλιαράκη, την ταύτιση απόψεων. Ταυτόχρονα, χωρίς αιδώ, ο Τσίπρας, δύο μέρες πριν κεραυνοβολήσει τους δανειστές στο Σύνταγμα, επαιτούσε τη βοήθειά τους, ζητώντας νέο δάνειο 30 δισ., που συνοδευόταν από τρίτο μνημόνιο, στο οποίο αποδεχόταν την πρόταση Γιουνκέρ με διαφοροποίηση στη χρονική μετάθεση επαχθών, στόχων. Για του λόγου το ασφαλές, με την πρόταση αυτή επί τα χείρω με τις ευλογίες των μνημονιακών, προσέρχεται ο Τσίπρας στις Βρυξέλλες, για να «διαπραγματευθεί».

ΝΑΙοελληνικό κρατίδιο

Για πρώτη φορά πολιτική συναίνεση στο ΝΑΙοελληνικό κρατίδιο. Υποτελείς πολιτικοί νάνοι όλοι μαζί ψήφισαν ναι στο 3ο και φαρμακερό μνημόνιο που εκκαθαρίζει οριστικά τη χώρα από τον αδύναμο πληθυσμό της, που εκποιεί τη δημόσια περιουσία της και εκπορνεύει τους φυσικούς της πόρους με αντάλλαγμα δάνεια σε ευρώ.

Η επενδυτική αριστερά έδειξε τελικά το ποιόν της. Αυτό για το οποίο πολλές φορές στη διάρκεια της προηγούμενης 3ετίας μίλησα και εξυβρίστηκα από ιδιοτελείς, ασυνείδητους, επικίνδυνους και ηλίθιους οπαδούς και στελέχη της.

Προσωπικά δεν λέρωσα τα χέρια μου ψηφίζοντάς τους αλλά ψήφισα όχι στο δημοψήφισμα-αριστερή εκσπερμάτωση, το οποίο προκήρυξαν για να γελοιοποιήσουν τους πολίτες και να διαστρεβλώσουν...
την ετυμηγορία τους μέσα σε λίγα λεπτά από την ανακοίνωση του περήφανου αποτελέσματος.

Είναι ακατανόητο εκτός κι αν είναι κατανοητό


του Απόστολου Αποστολόπουλου
Είναι ακατανόητο πως κατέληξε η κυβέρνηση να φέρει αυτή τη συμφωνία στη Βουλή, μετά το δημοψήφισμα. Συμφωνία που περιλαμβάνει όλα όσα απέρριπτε σθεναρά… ως τη στιγμή που συμφώνησε να τα αποδεχθεί. Χωρίς την παραμικρή αναφορά για το χρέος, ούτε, για τα προσχήματα, διάσωση μισθών και συντάξεων.

Είναι ακατανόητο γιατί έγινε το δημοψήφισμα. Εκτός του ότι ενίσχυσε (προσωρινά;) το ηγετικό προφίλ του πρωθυπουργού. Είναι απίθανο, παράλογο, λογικά άτοπο να έγιναν αποδεκτά μετά το δημοψήφισμα όσα αναφέρει η συμφωνία. Στοιχειώδης λογική υπαγορεύει ότι οι όροι της συμφωνίας, τα άρθρα, οι λεπτομέρειες, οι λεπτές ή χοντροκομμένες διατυπώσεις είχαν καταγραφεί, ήταν γνωστά στις πλευρές πριν από το δημοψήφισμα και είχαν γίνει αποδεκτά. Γιατί, λοιπόν, κλήθηκε ο κόσμος να ψηφίσει;

Είναι ακατανόητο γιατί η κυβέρνηση άφησε να φθάσουμε στο πιο κρίσιμο σημείο της διαπραγμάτευσης με άδεια Ταμεία. Χωρίς όπλα.

καλησπέρα